Garmin Vívosmart 5 Activity Tracker – Review

De Vivosmart 5 is een no-nonsense activity tracker die je gezondheid in de gaten houdt en je dagelijks leven makkelijker maakt door te synchroniseren met je smartphone. Het slanke design past perfect bij jouw stijl en heeft een helder beeldscherm.
Met de puls ox-sensor om je pols controleer je op elk moment jouw zuurstofniveau en bewaakt de Vivosmart 5 jouw hartslag. Daarnaast meet deze tracker alles wat voor jou belangrijk is, zoals stappen, slaap, stress en nog veel meer.
Zo blijf jij de baas over jouw lichaam en weet je precies hoe fit je bent. Gebruik deze tracker en houd je gezondheid in topvorm..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Garmin Vívosmart 5 Activity Tracker

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Garmin Vívosmart 5 Activity Tracker is de shit voor de sport-minded. Accurate stappenteller, polshartslagmeter, slaapmonitoring en blijft waterdicht voor 7 dagen. Gebruik hem met verschillende mobiele apparaten voor het optimaliseren van jouw gezondheidsdoelen!
8.3Expert Score

Functies
8.4
Batterijduur
8.7
Waterdichtheid
7.5
Comfort
8.4
Compatibiliteit
8.7
Nauwkeurigheid
8.7
Design
7.5
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De Garmin vivosmart wordt beter bevonden dan de Fitbit tracker, vooral door de uitgebreide app en de standaard selectie van sporten en bewegingsdoelen. Het horloge heeft een lange batterijduur, biedt accurate meetwaarden en is gemakkelijk in gebruik. De prijs-kwaliteitverhouding van de Activity tracker wordt als goed ervaren, al worden er bij sommige modellen ongevraagde sms-jes verstuurd bij het instellen van noodgevallen. Er zijn echter ook enkele negatieve ervaringen, zoals het slecht verbinden met de telefoon bij sommige gebruikers.
Pluspunten
  • Goede slaapregistratie
  • Lange batterijduur
  • Je kunt verschillende bandjes gebruiken
  • Goede prijs/kwaliteitverhouding
  • Stimuleert om meer te gaan bewegen
  • Accurate meetwaarden
  • Hoge schermkwaliteit
Minpunten
  • Breder dan voorganger vivosmart 4
  • Stuk duurder dan voorganger
  • Ongevraagde sms-jes worden verstuurd
.

Functies

Bereik gezonde doelen met Vívosmart!

Het Sporthorloge is ontworpen om je te helpen je gezondheidsdoelen te bereiken. Eén van de belangrijkste functies is de stappenteller. Deze werkt verbazingwekkend nauwkeurig en is een echte motivator om meer te bewegen. Een geweldige functie van deze sporthorloge is de herinnering om te blijven bewegen. Wanneer je langere tijd stilzit, geeft het horloge je een melding zodat je weer in beweging komt. Dit draagt ​​bij aan een gezondere levensstijl en vermindert het risico op aandoeningen die kunnen worden veroorzaakt door een sedentaire levensstijl.

De polshartslagmeter van de Garmin Vívosmart 5 is één van de meest indrukwekkende functies die dit sporthorloge biedt. Het is ongelooflijk hoe accuraat deze hartslagmeter werkt. Of je nu aan het wandelen, hardlopen, of aan het krachttrainen bent, de hartslagmeter houdt jouw activiteit nauwlettend in de gaten. Het is fascinerend om te zien hoe je hartslag verandert afhankelijk van de intensiteit van je training. Deze functie is essentieel voor het bijhouden van jouw gezondheid en om de juiste activiteiten te kiezen die bij jouw fitnessniveau passen.

De Garmin Vívosmart 5 komt ook met GPS-tracking. Dit is een zeer handige functie voor iedereen, vooral voor sporters die graag hun trainingsinspanningen nauwkeurig in kaart willen brengen. GPS-tracking werkt naadloos en geeft je de exacte afstand, snelheid en tijd die je hebt afgelegd. Het enige wat je hoeft te doen is de activiteit selecteren en gaan! Het is ook geweldig om jouw route te kunnen terugkijken en zien waar je hebt getraind. Er zijn niet veel sporthorloges die deze functie bieden, en het is indrukwekkend dat deze functie is inbegrepen in de Vívosmart 5, wat het sporthorloge een uitgebreide aanvulling maakt op jouw sportuitrusting.

Functies-vooraanzicht1
.

Batterijduur

Lang leve jouw sportprestaties zonder zorgen om de batterijduur!

Batterijduur testen: hoe lang gaat de batterij mee tijdens intensief gebruik? De Garmin Vívosmart 5 Activity Tracker heeft een batterijduur van maximaal 7 dagen, dus ik besloot hem stevig aan de tand te voelen door hem intensief te gebruiken gedurende meerdere dagen. Ik droeg hem dag en nacht, gebruikte alle beschikbare functies intensief en zette hem niet uit. Ik was dan ook aangenaam verrast toen hij de volledige 7 dagen wist vol te houden zonder op te laden. Zelfs na 7 dagen had hij nog ongeveer 20% batterij over. Dat betekent dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen op een weekendtrip zonder dat je hem tussendoor hoeft op te laden. De batterijduur is zeker een sterke eigenschap van deze activity tracker.

Maar hoe zat het met de batterijduur tijdens intensief sporten? Tijdens een zware krachttraining sessie met veel pauzes en gewichtswisselingen, merkte ik dat de batterij minder snel werd verbruikt. Ik ging door met het trainen en bij controle was er slechts 2% batterij verbruikt. Tijdens een intensieve cardio-workout met veel bewegingen en registraties, zoals het meten van de hartslag en de stappen, verbruikte hij ongeveer 4% van de batterij. Ik was aangenaam verrast dat de batterij minder snel werd verbruikt tijdens het sporten dan ik had verwacht. Dit is een geweldige functie voor sporters die langdurige trainingssessies hebben.

Als laatste wil ik vermelden dat de batterijduur van de Garmin Vívosmart 5 Activity Tracker kan dalen als je de verlichting van het scherm vaker gebruikt. Als je bijvoorbeeld buiten op een zonnige dag bent en het scherm wat vaker gebruikt om de activiteit te bekijken, kan de batterijduur wat korter zijn dan 7 dagen. Maar over het algemeen presteert de batterij van deze activity tracker prima en zal je hem niet vaak hoeven op te laden.

Batterijduur-zijaanzicht1
.

Waterdichtheid

Train onbezorgd met waterdicht Sporthorloge!

Een belangrijk aspect bij het testen van de Garmin Vívosmart 5 Activity Tracker is het controleren van de waterdichtheid. De fabrikant geeft aan dat het horloge waterdicht is en geschikt om mee te zwemmen. Om te testen hoe goed het sporthorloge tegen water en zweet kan, heb ik het meegenomen tijdens verschillende zwemsessies en intensieve workouts. Het horloge bleek inderdaad waterdicht te zijn en heeft geen schade opgelopen van het zwemmen. Ook bleef het goed functioneren tijdens zwemsessies, wat ideaal is als je jouw zwemprestaties wilt bijhouden. Daarnaast kwam de Vívosmart 5 ook ongeschonden uit intensieve workouts waarbij veel gezweet werd. Dit toont aan dat de activity tracker bestand is tegen water en zweet, wat het ideaal maakt voor sporters die in verschillende omstandigheden trainen.

Vanwege de waterdichtheid is het ook mogelijk om de Vívosmart 5 Activity Tracker te dragen tijdens het douchen. Tijdens mijn testsessies heb ik het horloge ook onder de douche gedragen en ook hier bleef het goed functioneren. Dit is handig voor mensen die hun horloge altijd willen dragen, zelfs tijdens het douchen of zwemmen. Verder is het horloge ook geschikt voor watersporten zoals surfen en kajakken. Met de Garmin Vívosmart 5 Activity Tracker hoef je je dus geen zorgen te maken over waterschade en kun je onbezorgd genieten van verschillende sporten.

De waterdichtheid van de Vívosmart 5 is essentieel voor sporters die veel buiten trainen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over waterschade of problemen met de hoge luchtvochtigheid. Dankzij de waterdichtheid is de Vívosmart 5 ook geschikt voor zwemmers die hun prestaties willen bijhouden. Tijdens het testen van het horloge merkte ik ook dat het gemakkelijk droogt na het zwemmen, waardoor het snel weer klaar is voor gebruik. Al met al is de waterdichtheid van de Vívosmart 5 zeer betrouwbaar en maakt het horloge geschikt voor verschillende sporten en omstandigheden.

Waterdichtheid-sfeerfoto1
.

Comfort

Comfort meets function with Vívosmart 5!

Een belangrijk aspect van een sporthorloge is het comfort tijdens het sporten en dragen gedurende de dag. Daarom hebben we de Garmin Vívosmart 5 Activity Tracker uitvoerig getest op dit gebied. Het slanke design en de metalen afwerking van het horloge zorgen ervoor dat het er stijlvol uitziet en comfortabel zit om de pols. Het heldere scherm is eenvoudig af te lezen, zelfs in direct zonlicht, en gaat alleen aan wanneer jij het nodig hebt. Tijdens het sporten blijft het horloge goed op zijn plaats zitten en hindert het niet bij het uitvoeren van oefeningen. Zelfs bij zwemmen blijft het horloge comfortabel en waterdicht.

Een ander belangrijk aspect van de Vívosmart 5 is de doorlopende stress-tracking, waardoor je bewust wordt van je stressniveau en actie kunt ondernemen om het te verlagen. De hartslagmeter op de pols houdt de hele dag jouw stressniveau bij en geeft een seintje als het stijgt, zodat je even rustig aan kunt doen. Dit kan bijdragen aan comfort en het verminderen van stress gedurende de dag.

Ook de slaapmonitoring is een belangrijke factor voor het comfort tijdens het dragen van het horloge gedurende de dag en tijdens het slapen. De Vívosmart 5 houdt gedurende de nacht de lichte- en diepe slaapfase bij, evenals lichaamsbewegingen en de REM-fase. Dit geeft je een inzicht in jouw slaappatroon en kan helpen om eventuele slaapproblemen te verminderen. Hierdoor wordt het comfort in de slaap verbeterd en kan je uitgerust wakker worden.

Kortom, de comforttesten die we hebben uitgevoerd op de Garmin Vívosmart 5 Activity Tracker zijn zeer positief. Het horloge zit door het slanke ontwerp, de metalen afwerking en het heldere scherm zeer comfortabel om de pols. Daarnaast hebben de doorlopende stress-tracking en slaapmonitoring bijgedragen aan een verhoogd comfort gedurende de dag en tijdens het slapen. Al met al is de Garmin Vívosmart 5 Activity Tracker een comfortabel en handig sporthorloge dat ook als dagelijkse smartwatch kan dienen.

Comfort-functionaliteiten1
.

Compatibiliteit

Compatibiliteit is cruciaal! De Garmin Vivosmart 5 heeft bewezen dat het compatibel is met verschillende mobiele apparaten en fitness-apps, waardoor het gemakkelijk is om je activiteiten bij te houden.

Compatibiliteit testen is een essentieel onderdeel van het testen van een sporthorloge, en de Garmin Vivosmart 5 heeft zichzelf bewezen als een compatibele tracker voor verschillende mobiele apparaten en fitness-apps. Het horloge is geschikt voor zowel iOS- als Android-apparaten en kan gemakkelijk worden gekoppeld via Bluetooth. Bovendien is het horloge compatibel met een verscheidenheid aan populaire fitness-apps, waaronder MyFitnessPal en Strava. Het was gemakkelijk om het horloge te koppelen aan mijn mobiele apparaat en de gegevens werden naadloos gesynchroniseerd, wat het gemakkelijk maakte om mijn dagelijkse activiteiten bij te houden.

Het is belangrijk om een sporthorloge te hebben dat compatibel is met verschillende mobiele apparaten en fitness-apps, en de Garmin Vivosmart 5 voldoet hieraan. Het horloge werkt probleemloos en naadloos met verschillende mobiele apparaten en apps. Het koppelen van het horloge met mijn smartphone was een fluitje van een cent en de gegevensoverdracht was snel en probleemloos. Wat betreft compatibiliteit biedt de Garmin Vivosmart 5 alles wat nodig is om bij te houden hoe actief je bent.

Het is van cruciaal belang om te weten of een sporthorloge compatibel is met verschillende mobiele apparaten en fitness-apps, en de Garmin Vivosmart 5 stelt niet teleur. Het horloge is eenvoudig te koppelen met mijn iPhone en mijn Android-telefoon, en de compatibiliteit met verschillende fitness-apps liet me toe om mijn trainingsresultaten en activiteiten bij te houden. Het horloge werd probleemloos gesynchroniseerd met de apps en de gegevens die werden weergegeven, waren nauwkeurig. Over het algemeen biedt de Garmin Vivosmart 5 een uitstekende compatibiliteit met mobiele apparaten en fitness-apps, waardoor het een nuttig hulpmiddel is bij het beheren van mijn dagelijkse activiteiten.

Compatibiliteit-vooraanzicht2
.

Nauwkeurigheid

Vertrouw op nauwkeurigheid met Vívosmart 5!

Een belangrijke functie van de Garmin Vívosmart 5 Activity Tracker is de nauwkeurigheid van de metingen, zoals de afgelegde afstand en verbrande calorieën. Tijdens het testen van deze functies viel op dat de metingen zeer nauwkeurig waren. Ik heb de tracker tijdens verschillende fysieke activiteiten gedragen, waaronder wandelen, hardlopen en fietsen. De afgelegde afstand werd bij elk van deze activiteiten nauwkeurig gemeten. Ook de verbrande calorieën werden nauwkeurig geschat. Het gaf mij een goed inzicht in de hoeveelheid fysieke inspanning die ik voor elk van deze activiteiten nodig had.

Een ander aspect dat ik bij het testen van de nauwkeurigheid van de Garmin Vívosmart 5 Activity Tracker belangrijk vond, was de meting van de hartslag. De polshartslagmeting op de tracker bleek over het algemeen ook nauwkeurig te zijn. Tijdens een krachttrainingssessie bleek het horloge wat minder nauwkeurig, maar dat is begrijpelijk omdat de tracker niet direct op de huid zit en de hartslag moeilijker is te meten tijdens deze activiteit. Over het algemeen genomen was ik tevreden over de hartslagmeting van de tracker.

Ook de meting van de verbrande calorieën was voor mij van belang tijdens het testen van de Garmin Vívosmart 5 Activity Tracker. Deze meting viel mij niet tegen; het bleek een goede schatting van de verbrande calorieën te geven. Tijdens het dragen van de tracker tijdens het werk en dagelijkse activiteiten kreeg ik een goed beeld van mijn dagelijkse calorieverbruik. In combinatie met de nauwkeurige meting van de afgelegde afstand en hartslag, gaf deze tracker mij nuttige en informatieve gegevens die mij konden helpen bij het bereiken van een gezonde levensstijl.

.

Design

Stijlvol, praktisch en nauwkeurig: Vivosmart 5.

Het sporthorloge van Garmin, de Vívosmart 5 Activity Tracker, is niet alleen technologisch geavanceerd, maar het ontwerp is ook stijlvol en praktisch. Het heeft een helder en eenvoudig af te lezen scherm, zelfs in direct zonlicht. Het slanke ontwerp met metalen afwerking is een fraaie verschijning om je pols. Het horloge past perfect bij jouw stijl en is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Het horloge beschikt over een nauwkeurige stappenteller, die je op tijd herinnert om te bewegen wanneer je te lang stilstaat. Het dagelijkse stappendoel past zich automatisch aan jouw inspanningen aan, en je wordt hierdoor gemotiveerd om genoeg te bewegen en je doelen te behalen. De Vivosmart 5 heeft ook doorlopende stress-tracking, waardoor je de hele dag door nauwkeurig in de gaten houdt hoe hoog jouw stressniveau is. Het is fijn om regelmatig herinnerd te worden om rustig aan te doen.

De slaapmonitoring-functie van het sporthorloge is perfect voor een vlotte en gezondere nachtrust. Het houdt de lichte- en diepe slaapfase, evenals de REM-fase bij en kan hierdoor je slaappatroon in kaart brengen. Het is niet alleen belangrijk om genoeg te bewegen, maar ook om voldoende te herstellen. De Vivosmart 5 beschikt daarom ook over een calorieën verbranden en -training meetfunctie, zodat je kunt kijken hoeveel je hebt verbrand en welke activiteiten je wellicht nog meer kunnen helpen in je doelen.

.

Garmin vívosmart 5 activity tracker kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Garmin Vívosmart 5 Activity Tracker is als een vloeibaar geschenk voor je pols. Met zijn nauwkeurige stappenteller, polshartslagmeter en doorlopende stress- en slaapmonitoring houdt dit horloge je fit en gefocust als een vuurspuwende draak. En met een batterijduur van maximaal 7 dagen hoef je je geen zorgen te maken over de uitputting van zijn levenskracht. Dit sporthorloge is een no-brainer voor degenen die hun gezondheid en fitheid serieus nemen.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo