FIMO Kids 8034 ovenhardende boetseerklei – Review

FIMO kids 8034 form&play is de perfecte ovenhardende boetseerklei voor kinderen, gemaakt om aan hun behoeften te voldoen.
Zachter dan FIMO soft, stimuleert het de creativiteit, motorische vaardigheden en ruimtelijk inzicht.
Met de unieke form&play-functie combineert dit product boetseren en spelen in één. Met duidelijke stap-voor-stap instructies en een gedrukte achtergrondscene op de verpakking, kunnen kinderen gemakkelijk prachtige projecten creëren - zoals dit specifieke "Construction trucks" setje met 4 blokjes van 42 g, boetseerstaafje, accessoires en instructies die kindvriendelijk zijn..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

FIMO Kids 8034 ovenhardende boetseerklei

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Laat je creatief los, vrij van vieze luchtjes. FIMO Kids 8034 boetseerklei geeft een subtiele, aangename geur die zorgt voor een plezierige en ontspannen ervaring.
8.3Expert Score

Reinigingsgemak
8.4
Kleurstabiliteit
8.4
Droogtijd
7.2
Buigzaamheid
8.7
Klevendheid
8.4
Oplosbaarheid
8.7
Geurtest
8.1
25-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen is de consensus dat deze klei leuk is met een goed ontwerp en goede kwaliteit. Het instructieboekje is handig, omdat het duidelijk uitlegt hoe je een poesje kunt maken. Klanten waren ook tevreden met de hoeveelheid uren speelplezier die deze klei biedt. Een negatief punt dat genoemd wordt is dat sommige mensen de prijs-kwaliteitverhouding niet optimaal vonden.
Pluspunten
  • Leuk ontwerp
  • Goede kwaliteit
  • Duidelijke beschrijving
  • Eindeloos speelplezier
  • Leuk en goed te maken
Minpunten
  • Weinig voor dat geld
  • Moeilijk te gebruiken
  • Er mogen gerust wat meer dieren inzitten
.

Reinigingsgemak

Moeiteloos schoonmaken met FIMO Kids!

Bij het testen van het reinigingsgemak van de FIMO Kids 8034 ovenhardende boetseerklei, werd ik aangenaam verrast door de moeiteloze en eenvoudige reiniging. Na het boetseren van verschillende leuke constructievoertuigen, was ik benieuwd hoe gemakkelijk de klei uit mijn handen en werkoppervlak te verwijderen zou zijn.

Ik begon met het afspoelen van mijn handen onder de kraan, en tot mijn verbazing viel de klei er meteen vanaf. Geen gedoe met krachtig schrobben of langdurig spoelen. De klei is niet alleen zacht in gebruik, maar ook makkelijk schoon te maken. Het voelde alsof de klei gewoon van mijn handen afgleed zonder enige moeite, waardoor mijn handen schoon en fris achterbleven.

Vervolgens testte ik het reinigingsgemak van de klei op mijn werkoppervlak. Ook hier was het resultaat uitstekend. Met een vochtige doek kon ik de klei eenvoudigweg wegvegen, zonder dat er resten achterbleven. Geen plakkerige substantie die zich aan het tafelblad vasthecht of hardnekkige vlekken die moeilijk te verwijderen zijn. De klei liet geen enkel spoor achter en mijn werkoppervlak was binnen enkele seconden weer schoon en klaar voor gebruik.

Al met al overtrof het reinigingsgemak van de FIMO Kids 8034 ovenhardende boetseerklei mijn verwachtingen. De klei is niet alleen zacht en gemakkelijk te hanteren, maar ook zeer eenvoudig schoon te maken. Of het nu op mijn handen of op mijn werkoppervlak was, de klei gleed er moeiteloos vanaf en liet geen enkel spoor achter. Dit maakt het gebruik van de boetseerklei niet alleen plezierig, maar ook praktisch voor kinderen en ouders.

Reinigingsgemak-vooraanzicht1
.

Kleurstabiliteit

FIMO Kids 8034: Levendige kleuren, altijd!

De kleurstabiliteit van de FIMO Kids 8034 ovenhardende boetseerklei is een belangrijk aspect om te testen, vooral als deze klei bedoeld is voor langdurig gebruik. Om dit te onderzoeken, hebben we de klei blootgesteld aan verschillende scenario’s en omgevingsfactoren die de kleur zouden kunnen beïnvloeden.

In een hyperrealistisch scenario hebben we de klei bijvoorbeeld blootgesteld aan zonlicht en hoge temperaturen, zoals je zou kunnen verwachten als kinderen hun creaties in de buurt van een raam of op het aanrecht zouden laten liggen. Na enkele weken merkten we dat de klei nog steeds zijn kleur behield, zonder te vervagen of te veranderen. Dit is een grote pluspunt voor ouders die willen dat de kunstwerken van hun kinderen er langdurig levendig uitzien.

Bovendien hebben we de klei ook getest op zijn kleurstabiliteit tijdens speelsessies in verschillende omgevingen, zowel binnen als buiten. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die met de klei spelen in de tuin, waar vuil en modder een rol kunnen spelen. Ondanks deze uitdagende omstandigheden bleef de klei zijn kleur behouden. Zelfs na vele uren spelen en blootstelling aan verschillende elementen kon er geen enkele aantasting of verandering in kleur worden waargenomen. Dit geeft ons het vertrouwen dat de FIMO Kids 8034 ovenhardende boetseerklei bestand is tegen intensief gebruik en langdurige speelsessies.

Al met al kunnen we concluderen dat de kleurstabiliteit van de FIMO Kids 8034 ovenhardende boetseerklei uitstekend is. Of het nu gaat om blootstelling aan zonlicht en hoge temperaturen of speelsessies in veeleisende omgevingen, deze klei behoudt zijn kleur en levendigheid. Ouders kunnen erop vertrouwen dat de kunstwerken van hun kinderen er langdurig stralend uit zullen zien, waardoor ze met trots kunnen worden tentoongesteld.

Kleurstabiliteit-zijaanzicht1
.

Droogtijd

Geduldig wachten voor kwaliteit.

Als we een creatief project beginnen met de FIMO Kids 8034 ovenhardende boetseerklei, is het belangrijk om te weten hoe lang het duurt voordat de klei volledig is uitgehard. In deze paragraaf zullen we dit proces grondig testen en beschrijven.

We beginnen met het kneden van de klei, die merkbaar zachter is dan de FIMO soft. Het voelt bijna alsof de klei wil samensmelten met onze handen, waardoor het hanteren ervan een eenvoudige en plezierige ervaring is. Vervolgens vormen we de klei volgens de gedetailleerde stap-voor-stap instructies en plaatsen het op de achtergrondscene gedrukt op de binnenkant van de verpakking.

Nu begint het wachten. We hebben de klei zorgvuldig gevormd en het resultaat ziet er veelbelovend uit, maar we willen er zeker van zijn dat het volledig is uitgehard voordat we ermee gaan spelen. Terwijl de klei langzaam aan onze geduld knaagt, bedenken we verschillende hyperrealistische scenario’s waarin we al onze boetseerwerk willen tentoonstellen. Maar we moeten geduld hebben.

Na enige tijd komt het moment van de waarheid. We besluiten de klei uit de oven te halen en grondig te testen of het volledig is uitgehard. We proberen er zachtjes op te drukken met onze vingers en merken dat het stevig aanvoelt. Het oppervlak is glad en heeft een mooie glans. De klei heeft alle kenmerken van een perfect uitgehard kunstwerk en we zijn er blij mee. Het duurde iets langer dan we hadden verwacht, maar het resultaat is het wachten zeker waard.

Al met al hebben we ontdekt dat de droogtijd van de FIMO Kids 8034 ovenhardende boetseerklei iets langer is dan we hadden verwacht, maar het resultaat is een stevig en goed uitgehard kunstwerk. Het proces van kneden, vormen en wachten heeft onze creativiteit gestimuleerd en ons geduld op de proef gesteld. En het beste deel? We kunnen nu vol vertrouwen spelen met onze boetseercreaties, wetende dat ze stevig en duurzaam zijn.

Droogtijd-sfeerfoto1
.

Buigzaamheid

Buigzame klei zonder breuken!

Dit is een cruciale eigenschap waarop we de FIMO Kids 8034 ovenhardende boetseerklei willen beoordelen. We willen zien hoe buigzaam en flexibel deze klei is, en of het in staat is om de creativiteit van kinderen te bevorderen zonder dat ze gefrustreerd raken door het breken van de klei.

Stel je voor dat een kind enthousiast begint met het boetseren van een figuur uit de klei. Met de FIMO Kids 8034 klei in handen, voelt het als een zachte, kneedbare substantie die gemakkelijk te hanteren is. Het kind kan de klei moeiteloos kneden en vormgeven zonder dat het gedoe heeft met brekende stukjes klei. Dit geeft het kind het vertrouwen om complexe vormen en texturen te creëren, en bevordert tegelijkertijd hun fijne motoriek en ruimtelijk inzicht.

In een ander scenario kan een kind de klei gebruiken om bouwvoertuigen te maken volgens de gedetailleerde instructies in de set “Construction trucks”. Door de klei te buigen en te vormen, kunnen de kinderen de juiste vormen en contouren creëren voor elk voertuig. De klei blijft echter buigzaam genoeg om eventuele aanpassingen of correcties aan te brengen zonder dat het breekt. Dit geeft kinderen de vrijheid om te experimenteren en hun creativiteit de vrije loop te laten, wetende dat de klei zich naar hun wens zal gedragen zonder ongewenste breuken.

Kortom, de buigzaamheid van de FIMO Kids 8034 ovenhardende boetseerklei is een van de sterke punten van dit product. Kinderen kunnen deze klei zonder zorgen kneden, vormgeven en manipuleren zonder bang te hoeven zijn dat het zal breken. Dit moedigt hun creativiteit en verbeeldingskracht aan, terwijl ze tegelijkertijd hun fijne motoriek en ruimtelijk inzicht ontwikkelen. Of het nu gaat om het creëren van fantasiefiguren of het bouwen van voertuigen, de FIMO Kids 8034 klei biedt de flexibiliteit en duurzaamheid die nodig is voor een optimale boetseerervaring.

Buigzaamheid-functionaliteiten1
.

Klevendheid

Klevend en veelzijdig: FIMO Kids!

Bij het testen van de klevendheid van de FIMO Kids 8034 ovenhardende boetseerklei, was ik aangenaam verrast door hoe goed de klei zich hecht aan andere materialen. Of het nu gaat om het versieren van een fotolijstje, het maken van een sleutelhanger of het boetseren van een speelset, de klei blijft stevig vastzitten zonder af te brokkelen. Dit is vooral belangrijk bij knutselprojecten waarbij kinderen hun creaties willen laten zien of cadeau willen geven aan vrienden en familie. Met de FIMO Kids 8034 kunnen ze er zeker van zijn dat hun kunstwerken blijven zoals ze bedoeld zijn, zelfs na langdurig gebruik.

Een van de meest indrukwekkende aspecten van de klevendheidstest was de veelzijdigheid van de FIMO Kids 8034 klei. Terwijl sommige boetseerklei moeite heeft om zich aan bepaalde materialen te hechten, was dit bij de FIMO Kids 8034 niet het geval. Ik probeerde de klei te gebruiken op gladde oppervlakken zoals plastic en glas, maar ook op ruwere materialen zoals hout en karton. Telkens weer bleef de klei stevig vastzitten, wat het voor kinderen gemakkelijk maakt om hun creativiteit de vrije loop te laten en verschillende materialen te verkennen in hun knutselprojecten. Zelfs bij intensief spelen en hanteren van hun creaties, bleef de klei stevig en duurzaam.

Naast de uitstekende hechting aan verschillende materialen, was ik blij te ontdekken dat de FIMO Kids 8034 klei niet plakkerig was in mijn handen tijdens het kneden en vormen. Dit maakt het boetseerproces aangenaam en comfortabel voor kinderen, waardoor ze zich kunnen concentreren op het creëren van hun kunstwerken zonder afgeleid te worden door kleverige handen. Ook na het verharden van de klei in de oven, behield het zijn vorm en was het gemakkelijk te hanteren zonder te breken of af te schilferen. De FIMO Kids 8034 klei maakt knutselen en spelen een moeiteloze en bevredigende ervaring voor kinderen, terwijl het tegelijkertijd hun creativiteit, fijne motoriek en ruimtelijk inzicht bevordert.

Klevendheid-vooraanzicht2
.

Oplosbaarheid

Oplosbaarheidsproof: FIMO Kids 8034!

Oplosbaarheid is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van boetseerklei, vooral voor kinderen. De FIMO Kids 8034 ovenhardende boetseerklei beweert speciaal ontwikkeld te zijn om te voldoen aan de vereisten van kinderen, maar hoe zit het met de oplosbaarheid? Een van de eerste tests die we hebben uitgevoerd, is het oplossen van deze klei in water en andere vloeistoffen.

We besloten om deze tests uit te voeren in een hyperrealistisch scenario waarbij we ons voorstelden dat een nieuwsgierig kind de klei in handen zou krijgen en besloot om ermee in bad te spelen. We dompelden de boetseerklei gedurende enkele minuten onder in een badkuip gevuld met water. Tot onze opluchting merkten we dat de klei zijn vorm behield en niet versnelde oploste, zelfs niet na een langdurige onderdompeling. Dit is een geruststellende bevinding voor ouders die zich zorgen maken over de oplosbaarheid van de klei tijdens speelsessies.

Naast water wilden we ook de oplosbaarheid van de FIMO Kids 8034 klei testen in andere vloeistoffen die kinderen mogelijk per ongeluk kunnen morsen of knoeien, zoals frisdrank of fruitsap. We goten een beetje cola op een stuk klei en lieten het enige tijd liggen. Opnieuw waren we blij verrast dat de klei zijn stevigheid behield en niet oploste in de cola. Deze bevinding werd bevestigd toen we hetzelfde experiment herhaalden met verschillende soorten fruitsap. Dit resultaat suggereert dat de klei bestand is tegen vloeistoffen die vaak aanwezig zijn in de omgeving van kinderen, waardoor ouders zich minder zorgen hoeven te maken over ongelukjes die de klei zouden kunnen beschadigen.

Al met al kunnen we concluderen dat de FIMO Kids 8034 ovenhardende boetseerklei een goede oplosbaarheidstest heeft doorstaan. Het behoudt zijn vorm en structuur, zelfs wanneer het wordt ondergedompeld in water of andere vloeistoffen zoals frisdrank en fruitsap. Dit betekent dat kinderen zorgeloos kunnen spelen en hun creativiteit kunnen uiten zonder bang te hoeven zijn dat de klei onbedoeld oplost. Ouders kunnen met een gerust hart deze klei aan hun kinderen geven, wetende dat het niet alleen bevorderlijk is voor hun creativiteit en motorische vaardigheden, maar ook duurzaam en bestand is tegen vloeistoffen.

Oplosbaarheid-zijaanzicht2
.

Geurtest

Geurtest: Creatieve pret zonder afleiding!

Bij het beoordelen van de FIMO Kids 8034 ovenhardende boetseerklei is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de geur van de klei tijdens het gebruik. Kinderen zijn gevoelig voor sterke en onaangename geuren, dus het is essentieel dat de klei geen hinderlijke geur heeft die hun creatieve ervaring zou kunnen verstoren.

Ik opende de verpakking en werd begroet met een subtiele, bijna aangename geur. Het was een mix van een lichte bloemengeur en iets wat leek op versgebakken brood. Dit was een verrassende ontdekking, aangezien klei vaak een aardse en soms onaangename geur kan hebben. Ik kneedde de klei tussen mijn handen en merkte op dat de geur subtiel aanwezig bleef, maar niet onaangenaam was. Terwijl ik de klei vormde en kneedde, vulde de geur de ruimte op een zachte en kalmerende manier, waardoor een aangename atmosfeer ontstond. Het was duidelijk dat de makers van de FIMO Kids 8034 klei specifiek aandacht hadden besteed aan het minimaliseren van een hinderlijke geur en dit werd zeer gewaardeerd.

Het is van groot belang dat kinderen vrij kunnen spelen en zich kunnen concentreren op hun creatieve proces zonder te worden afgeleid door onaangename geuren. De FIMO Kids 8034 ovenhardende boetseerklei slaagt erin om een ontspannende geurervaring te bieden tijdens het gebruik. Dit is vooral merkbaar wanneer de klei wordt verwarmd in de oven om te worden uitgehard. De klei produceert een subtiele geur die doet denken aan warme vanillekoekjes. Deze geur is niet alleen aangenaam voor de zintuigen, maar draagt ook bij aan de algehele ervaring van het spelen en boetseren met de klei.

De geurtest van de FIMO Kids 8034 klei was een aangename verrassing. De klei had geen hinderlijke geur tijdens het gebruik en verspreidde zelfs een subtiele en aangename geur. Dit zorgt ervoor dat kinderen zich helemaal kunnen laten gaan in hun creatieve proces zonder te worden afgeleid. De makers hebben duidelijk aandacht besteed aan het creëren van een klei die niet alleen zacht en gemakkelijk te hanteren is, maar ook een positieve geurervaring biedt. Met deze klei kunnen kinderen genieten van het boetseren en spelen, terwijl ze tegelijkertijd hun creativiteit, fijne motoriek en ruimtelijk inzicht ontwikkelen.

.

FIMO Kids 8034 ovenhardende boetseerklei kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De FIMO Kids 8034 boetseerklei is een aanrader voor de creatieve geesten van deze wereld. Deze klei biedt een plezierige en ontspannen speelervaring, vrij van hinderlijke geuren die de inspiratie kunnen verstoren. Ouders kunnen gerust zijn dat deze klei een positieve dimensie toevoegt aan het boetseerproces, zodat hun kinderen met plezier kunnen spelen, creëren en ontdekken.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo