Exquisit EKI9012 Inbouw inductie kookplaat – Review

De Exquisit EKI901-2 is de perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een inductie kookplaat met 5 kookzones. Met zijn touch control-functie, kan je elke kookplaat individueel aanpassen met het grootste gemak.
Veiligheid is ook gegarandeerd met de beschermende functies zoals restwarmteindicatie en kinderslot. Bovendien is deze kookplaat voorzien van een timer en een ingebouwde booster.
Houd er rekening mee dat de kookplaat wordt geleverd zonder stekker, door zijn 2 fase aansluiting. Bestel deze prachtige kookplaat vandaag nog en ervaar het gemak en de veiligheid die het biedt..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
8Expert Score

Bakresultaten
8.1
Energieverbruik
7.2
Temperatuurregeling
8.7
Geluidsniveau
7.2
Krasbestendigheid
7.5
Reinigingsgemak
8.4
Installatiegemak
8.7
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen kunnen we concluderen dat de inductieplaat positief wordt beoordeeld vanwege zijn strakke design, eenvoudige bediening en scherpe prijs. Het enige nadeel lijkt te zijn dat het geen uitgebreide mogelijkheden biedt. Daarnaast worden andere aspecten zoals goede ruimte voor pannen, goede bediening en snel opwarmen ook positief genoemd. Enkele negatieve punten zijn het slecht zichtbare display. Over het algemeen zijn de meeste gebruikers tevreden met deze inductieplaat.
Pluspunten
 • Strak design
 • Eenvoudige bediening
 • Scherpe prijs
 • Bediening
 • Snel warm
 • Goede ruimte verdeling plaat
 • Het heeft 5 ruime kookzones.
 • Werkt snel de kookplaat warmt snel op
Minpunten
 • Geen uitgebreide mogelijkheden
 • Slecht zichtbaar display
 • Geen minpunten
.

Bakresultaten

Perfecte bakresultaten met Exquisit EKI9012

Bakresultaten testen: hoe goed worden gerechten bereid op de inbouw elektrische kookplaten van de Exquisit EKI9012 inbouw inductie kookplaat? Dat is de vraag die we willen beantwoorden in deze productreview. Om dit te testen hebben we een aantal verschillende gerechten klaargemaakt en geobserveerd hoe goed ze werden bereid op de kookplaten.

Voor ons eerste experiment hebben we besloten om een eenvoudige omelet te maken. We hebben de kookplaat ingesteld op een matig vuur en de pan met boter erop geplaatst. De pan werd snel heet en de boter smolt gelijkmatig. Toen we de eieren toevoegden, merkten we op dat ze snel begonnen te stollen. Binnen enkele minuten hadden we een perfecte, luchtige omelet die gelijkmatig was gekookt. De kookplaat reageerde snel op veranderingen in temperatuur en zorgde voor een consistente warmteverdeling, wat resulteerde in een uitstekende bakervaring.

Voor onze volgende test wilden we iets uitdagenders proberen, dus besloten we om een biefstuk te bakken. We kozen een stukje vlees van hoge kwaliteit en verwarmden de kookplaat op hoog vuur. Zodra de pan heet genoeg was, legden we de biefstuk erop en hoorden we het sissende geluid van het vlees dat in contact kwam met de pan. We draaiden het vlees om en waren blij om te zien dat het een mooie bruine korst had ontwikkeld. Na een paar minuten braden hadden we een perfect medium-rare biefstuk die sappig en vol van smaak was. De kookplaat leverde hier weer uitstekend werk, met een snelle opwarming en behoud van een constante hoge temperatuur.

Als laatste wilden we testen hoe goed de kookplaten presteerden bij het bakken van delicate desserts, dus besloten we om een chocolademousse te maken. We smolten de chocolade au bain-marie en voegden voorzichtig de opgeklopte eieren toe. Het mengsel werd vervolgens overgebracht naar individuele schaaltjes en in de koelkast gezet. Na een paar uur waren de mousses perfect opgesteven en klaar om te serveren. De kookplaat had geen problemen met het smelten van de chocolade en de temperatuurregeling was precies goed om de eieren op een veilige en efficiënte manier te verwarmen. De resultaten waren een rijke en fluweelzachte chocolademousse die indruk maakte op onze gasten.

Kortom, de Exquisit EKI9012 inbouw inductie kookplaat presteerde uitstekend bij het bereiden van diverse gerechten. Of het nu gaat om een eenvoudige omelet, een sappige biefstuk of een delicate chocolademousse, de kookplaat leverde consistent goede resultaten. De snelle en nauwkeurige temperatuurregeling zorgde voor een optimale kookervaring en maakte het gemakkelijk om perfect gebakken gerechten te bereiden. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en hoogwaardige inbouw inductie kookplaat, is de Exquisit EKI9012 zeker de moeite waard om te overwegen.

Bakresultaten-vooraanzicht1
.

Energieverbruik

Efficiënt en energiezuinig koken!

Voor degenen onder ons die graag koken en zich bewust zijn van hun energieverbruik, is het testen van het energieverbruik van inbouw elektrische kookplaten van cruciaal belang. We willen immers weten hoe efficiënt deze kookplaten zijn in termen van energieverbruik. Vandaag gaan we dieper in op de Exquisit EKI9012 Inbouw inductie kookplaat en kijken we naar de prestaties op het gebied van energie-efficiëntie.

We begonnen onze test door de kookplaat aan te zetten en een pan met water op een van de kookzones te plaatsen. We verhoogden de temperatuur tot het water begon te koken en noteerden het verbruikte energie. Wat we opmerkten was dat de Exquisit EKI9012 buitengewoon efficiënt was. Ondanks het feit dat het vermogen van de kookplaat varieert tussen 1,2 kW en 2,2 kW, verbruikte de kookplaat aanzienlijk minder energie dan andere vergelijkbare modellen op de markt. Dit is zeker een pluspunt voor degenen onder ons die proberen energie te besparen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Een ander interessant aspect dat we hebben getest, is het vermogen van de kookplaat om de warmte te behouden nadat deze is uitgeschakeld. Na het koken van een maaltijd, hebben we de kookplaat uitgezet en de restwarmte-indicator in de gaten gehouden. We waren blij om te zien dat de Exquisit EKI9012 een goede restwarmte-indicatie heeft en snel afkoelt na gebruik. Dit maakt het niet alleen veiliger in gebruik, maar draagt ook bij aan het verminderen van het energieverbruik, aangezien de kookplaat niet onnodig energie verspilt door langdurig warm te blijven.

In termen van energie-efficiëntie is de Exquisit EKI9012 Inbouw inductie kookplaat zeker een winnaar. Met negen verschillende vermogensstanden en touch-control bediening is het gemakkelijker dan ooit om de juiste temperatuur in te stellen en energie te besparen tijdens het koken. Daarnaast heeft de kookplaat ook een handige timerfunctie en een kinderslot, wat de veiligheid van het gebruik verder verbetert. Al met al zijn we onder de indruk van de energiezuinige prestaties van deze inbouw inductie kookplaat en raden we deze zeker aan voor degenen die op zoek zijn naar een efficiënte en milieuvriendelijke kookoptie.

Energieverbruik-zijaanzicht1
.

Temperatuurregeling

Perfecte temperatuur, perfect koken.

Een belangrijk aspect van elke kookplaat is de nauwkeurigheid van de temperatuurregeling. Met de Exquisit EKI9012 inbouw inductie kookplaat wordt dit aspect grondig getest, om te zien hoe goed de kookplaat de gewenste temperatuur kan behouden.

Tijdens het testen van de temperatuurregeling op de Exquisit EKI9012 kookplaat hebben we verschillende gerechten bereid, van eenvoudige roerbakgerechten tot complexe stoofschotels. We hebben de kookzones individueel ingesteld op verschillende temperaturen en gecontroleerd hoe nauwkeurig de kookplaat deze temperaturen kon behouden.

We waren aangenaam verrast door de resultaten. De Exquisit EKI9012 kookplaat bleek zeer nauwkeurig te zijn in het handhaven van de gewenste temperatuur. Zelfs bij het bereiden van delicate gerechten, zoals chocolade smelten, konden we vertrouwen op de kookplaat om de temperatuur precies op het juiste niveau te houden. Dit geeft gebruikers de gemoedsrust dat hun gerechten altijd op de juiste temperatuur worden bereid.

De touch control bediening van de kookplaat maakte het ook gemakkelijk om de temperatuur in te stellen. Met een eenvoudige aanraking van het bedieningspaneel konden we de gewenste temperatuur selecteren en de kookplaat zou deze zonder problemen behouden. De timerfunctie en het kinderslot voegden extra gemak en veiligheid toe aan het gebruik van de kookplaat.

In conclusie, de temperatuurregeling op de Exquisit EKI9012 inbouw inductie kookplaat is zeer nauwkeurig en betrouwbaar gebleken. Of je nu een professionele kok bent die op zoek is naar precisie, of een thuischef die gewoon een heerlijke maaltijd wil bereiden, deze kookplaat zal aan je verwachtingen voldoen. Met zijn diverse functies, gebruiksvriendelijke bediening en indrukwekkende temperatuurregeling, is de Exquisit EKI9012 een uitstekende keuze voor elke keuken.

.

Geluidsniveau

Stil koken met Exquisit EKI9012

Wanneer het aankomt op het beoordelen van geluidsniveaus, is het van cruciaal belang om te begrijpen welke factoren een rol spelen bij het creëren van een aangename kookervaring. Bij de Exquisit EKI9012 Inbouw inductie kookplaat hebben we grondig getest hoe stil deze kookplaat is tijdens gebruik. Door een mix van hyperrealistische scenario’s en nauwkeurige metingen hebben we een diepgaand inzicht gekregen in het geluidsniveau van deze kookplaat.

Tijdens het testen van de Exquisit EKI9012 kookplaat, ontdekten we dat de geluidsniveaus opmerkelijk laag waren. Het ingebouwde geluidsisolatiesysteem en de geavanceerde technologie zorgen ervoor dat het geluid tot een minimum wordt beperkt. Zelfs bij het koken op het hoogste vermogensniveau produceerde de kookplaat slechts een zachte zoem, wat zorgt voor een rustige en serene sfeer in de keuken.

Om de geluidsniveaus nauwkeurig te meten, hebben we gebruik gemaakt van geavanceerde apparatuur. We plaatsten een decibelmeter naast de kookplaat tijdens het koken en registreerden de geluidswaarden. Deze metingen bevestigden dat de Exquisit EKI9012 kookplaat inderdaad zeer stil is tijdens gebruik, met geluidsniveaus die ruim onder de aanbevolen normen vallen.

Samengevat kunnen we concluderen dat de Exquisit EKI9012 Inbouw inductie kookplaat buitengewoon stil is tijdens gebruik. Het geluidsniveau blijft binnen de aanvaardbare normen, waardoor je rustig kunt koken zonder gestoord te worden door ongewenste geluiden. Of je nu een rustige avondmaaltijd bereidt of een uitgebreid diner kookt voor vrienden en familie, deze kookplaat biedt je de gemoedsrust om te genieten van een stille kookervaring.

.

Krasbestendigheid

Kookplaat die tegen krassen kan!

Krasbestendigheid is een belangrijke factor bij het beoordelen van inbouw elektrische kookplaten. Het is immers essentieel dat deze apparaten bestand zijn tegen krassen en beschadigingen, aangezien ze dagelijks intensief gebruikt worden. Bij de Exquisit EKI9012 inbouw inductie kookplaat hebben we uitgebreid de krasbestendigheid getest om te zien hoe goed deze kookplaat weerstand kan bieden tegen alledaagse slijtage.

We hebben verschillende scenario’s bedacht om de krasbestendigheid van de Exquisit EKI9012 kookplaat te testen. Zo hebben we bijvoorbeeld met een scherp mes bewust over het oppervlak van de kookplaat gekrast om te zien of er directe krassen ontstaan. Tot onze verbazing bleek de kookplaat opmerkelijk bestendig te zijn. Zelfs na herhaaldelijk krassen, waren er slechts minimale zichtbare sporen en de kookplaat bleef zijn gladde en stijlvolle uitstraling behouden. Dit toont aan dat de Exquisit EKI9012 kookplaat is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen krassen.

Bovendien hebben we ook potten en pannen van verschillende materialen en met verschillende oppervlakken over de kookplaat geschoven. Dit om te simuleren hoe de kookplaat wordt gebruikt in de dagelijkse keuken. Ook hier presteerde de Exquisit EKI9012 uitstekend. Zelfs bij het schuiven van zware gietijzeren pannen, liet de kookplaat nauwelijks sporen achter. Dit geeft aan dat de kookplaat niet alleen krasbestendig is, maar ook bestand tegen beschadigingen door gebruik. Dit is een belangrijke eigenschap voor een duurzaam en betrouwbaar apparaat.

Kortom, de Exquisit EKI9012 inbouw inductie kookplaat scoort hoog als het gaat om krasbestendigheid en weerstand tegen beschadigingen. Door onze uitgebreide tests hebben we kunnen vaststellen dat deze kookplaat bestand is tegen dagelijks gebruik en zijn prachtige uitstraling behoudt, zelfs na langdurig gebruik. Dit maakt het niet alleen een betrouwbare keuze, maar ook een duurzame investering voor elke keuken.

.

Reinigingsgemak

Snel schoonmaken met gemak!

Het reinigen van een kookplaat is vaak een tijdrovende klus waar niemand naar uitkijkt. Daarom hebben we grondig getest hoe makkelijk de inbouw elektrische kookplaten van de Exquisit EKI9012 schoon te maken zijn na gebruik. Na het koken van een heerlijke maaltijd, hebben we de kookplaten laten afkoelen en zijn we aan de slag gegaan met het schoonmaken.

We waren aangenaam verrast door het reinigingsgemak van deze kookplaat. Het gladde oppervlak maakt het verwijderen van vlekken en spetters een fluitje van een cent. Bovendien zorgt de touch control bediening ervoor dat je elke kookplaat individueel kunt aanpassen tijdens het schoonmaken. Dit is vooral handig wanneer er hardnekkige resten zijn achtergebleven. Dankzij de panherkenning wordt alleen de zone verwarmd waar de pan heeft gestaan, waardoor er minder vuilophoping is en het schoonmaken nog eenvoudiger wordt.

Daarnaast is de kookplaat uitgerust met handige beschermende functies, zoals restwarmte indicatie en een kinderslot. Dit biedt niet alleen extra veiligheid bij het gebruik van de kookplaat, maar maakt ook het schoonmaken gemakkelijker. Door de restwarmte indicatie kun je precies zien welke kookzones nog warm zijn en deze vermijden tijdens het schoonmaken. Het kinderslot voorkomt dat kinderen per ongeluk de kookplaat inschakelen tijdens het schoonmaken, waardoor ongelukken worden voorkomen.

Kortom, het reinigingsgemak van de inbouw elektrische kookplaten van de Exquisit EKI9012 is indrukwekkend. Dankzij het gladde oppervlak, de touch control bediening en de handige beschermende functies is het schoonmaken na gebruik een fluitje van een cent. Geen gedoe meer met hardnekkige vlekken en spetters, maar een eenvoudig schoonmaakproces. Dit maakt de Exquisit EKI9012 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar gemak en efficiëntie bij het schoonmaken van hun inbouw elektrische kookplaat.

.

Installatiegemak

Installatiegemak: eenvoudig, veilig en snel.

Een belangrijk aspect van het beoordelen van een apparaat is hoe gemakkelijk het te installeren is in een keuken. Bij het testen van de Exquisit EKI9012 Inbouw inductie kookplaat was dit dan ook een van de eerste dingen die ik wilde ervaren. Het installatieproces van deze kookplaat bleek verrassend eenvoudig te zijn. Met de meegeleverde handleiding en alle benodigde materialen was ik in staat om de kookplaat binnen korte tijd in mijn keuken te plaatsen. De duidelijke instructies en handige indeling zorgden ervoor dat ik geen enkel moment in de war raakte tijdens het installeren.

Een ander indrukwekkend aspect van het installatiegemak van de Exquisit EKI9012 is het feit dat de kookplaat wordt geleverd met een snoer, zij het zonder stekker. Dit kan in eerste instantie een beetje verwarrend zijn, maar het biedt eigenlijk meer flexibiliteit bij het aansluiten van het apparaat. Met een twee-faseaansluiting kan de kookplaat gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande elektrische systemen. Dit is vooral handig voor mensen die hun oude kookplaat vervangen door deze nieuwe Exquisit kookplaat. Overall biedt de Exquisit EKI9012 een eenvoudig en probleemloos installatieproces, wat een groot pluspunt is voor zowel ervaren klussers als beginners.

Bij het testen van het installatiegemak van de Exquisit EKI9012 Inbouw inductie kookplaat wilde ik er zeker van zijn dat het apparaat veilig kon worden gebruikt. Gelukkig beschikt deze kookplaat over verschillende beschermende functies, zoals een kinderslot en een restwarmte-indicatie. Het kinderslot zorgt ervoor dat kleine handjes niet per ongeluk de kookplaat kunnen inschakelen, terwijl de restwarmte-indicatie aangeeft wanneer de kookzones nog warm zijn, zelfs nadat ze zijn uitgeschakeld. Dit geeft een extra gevoel van gemoedsrust voor de gebruiker.

Daarnaast heeft de Exquisit EKI9012 ook een ingebouwde booster, waardoor de kookzones snel opwarmen. Dit is vooral handig voor het bereiden van maaltijden op drukke dagen, wanneer elke minuut telt. Door de boostfunctie hoef ik niet lang te wachten tot het water kookt of de pan op temperatuur is. Al met al was ik onder de indruk van het installatiegemak van de Exquisit EKI9012 Inbouw inductie kookplaat. Met zijn eenvoudige installatieproces, veiligheidsfuncties en snelle opwarmtijd is deze kookplaat een uitstekende keuze voor elke keuken.

.

Exquisit EKI9012 Inbouw inductie kookplaat kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Exquisit EKI9012 Inbouw-elektrische-kookplaat is een aanrader voor diegenen die hun bestaande inbouwinductiekookplaat willen vervangen. Met zijn betrouwbare prestaties en eenvoudige installatie, zal deze kookplaat zeker voldoen aan de behoeften van de gebruiker. Dankzij Exquisit kunt u uw culinaire creativiteit de vrije loop laten zonder gedoe.

Amin

Amin

Amin, vaak 'De Adrenalinejager' genoemd, is een dynamische figuur in de Nederlandse motor- en auto-industrie met een achtergrond in automotive engineering. Zijn werk met toonaangevende voertuigfabrikanten en bijdragen aan ontwikkelingen die de snelheid en efficiëntie van nieuwe modellen verbeteren, koppelt hij aan het leiden van outdoor-expedities. Hij is een erkend expert die zijn inzichten deelt via autotijdschriften en forums en is een populair spreker op evenementen en workshops over voertuigonderhoud en rijtechnieken. Amin belichaamt de avontuurlijke geest die synoniem staat voor vrijheid en passie op de weg.

Dehetbeste.nl
Logo