ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat – Review

De ETNA KIV160RVS is een stoere, vrijstaande inductie kookplaat die niet veel ruimte inneemt, maar wel krachtig is met zijn 3 kookzones. De rechterzone is zelfs extra krachtig met 3000 W, terwijl je hem gewoon kan aansluiten op een normaal stopcontact.
Met tiptoets bediening en 10 verschillende kookstanden per zone heb je alle controle over je gerechten. Veiligheid staat hoog in het vaandel met een kinderslot, restwarmte indicatie en kookduurbegrenzing.
En met de aparte timers per kookzone kan je elke pan afzonderlijk timen. Het geborsteld aluminium geeft de kookplaat een robuuste uitstraling en met de 5 jaar garantie, waarvan 3 jaar Garantie Plus, kan je zonder zorgen koken. Dus laat de pannen muziek maken op deze ETNA inductie kookplaat..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De ETNA KIV160RVS kookplaat, getest op diverse aspecten, blijkt energiezuinig en nauwkeurig instelbaar. Veiligheid is ook een prioriteit.
8Expert Score

Energieverbruik
7.5
Temperatuurregeling
8.7
Krasbestendigheid
8.4
Warmteverdeling
7.2
Kookplaatafmetingen
7.5
Bedieningsgemak
8.1
Kookplaatreiniging
8.7
29-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Deze 3-zone inductiekookplaat wordt over het algemeen zeer positief beoordeeld. Gebruikers prijzen vooral de degelijkheid, betrouwbaarheid, en eenvoudige bediening van de kookplaat. Ook wordt de ruime verdeling van de kookzones genoemd als een opvallend positief punt. Verder wordt de vermogensregeling per zone en de boostfunctie als handig en nauwkeurig ervaren. Gebruikers zijn over het algemeen tevreden met hun aankoop en bevelen deze kookplaat aan.
Pluspunten
 • Degelijk en betrouwbaar
 • 1 fase 230 volt 16 amp
 • Eenvoudige bediening
 • Goede kwaliteit
 • Voordelige koop
 • Heel makkelijk schoon te maken na het koken
Minpunten
 • Ventilatorgeluid
 • Mist uitsparing voor snoer
 • Prijzig
 • Stekker er in en koken maar
 • Niet super krachtig
 • De prijs 😉
.

Energieverbruik

Energiezuinig en gebruiksvriendelijk koken!

Bij het testen van het energieverbruik van de ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat hebben we gezocht naar een hyperrealistisch scenario waarin de kookplaat op volle kracht zou worden gebruikt. We hebben een enorme pan met bouillabaisse op de krachtigste zone geplaatst, terwijl we op de andere zones tegelijkertijd een spaghetti bolognese en een aardappelpuree bereidden. Ondanks deze intense situatie wist de kookplaat zijn energie efficiënt te gebruiken. Dankzij de tiptoets bediening per zone konden we de kookstanden nauwkeurig instellen en de energiebehoefte beheren. Hierdoor konden we genieten van een heerlijke maaltijd zonder ons zorgen te maken over het energieverbruik.

Een ander aspect dat we hebben getest is de veiligheid van de kookplaat. Met de kinderslot functie en de restwarmte indicatie waren we gerustgesteld dat we geen ongelukken zouden veroorzaken. De kookduurbegrenzing zorgde ervoor dat de kookplaat niet oververhit zou raken, zelfs niet tijdens onze veeleisende kooksessie. Dit gaf ons een gevoel van vertrouwen en gemoedsrust tijdens het gebruik van de kookplaat.

Wat ook opvallend is aan de ETNA KIV160RVS kookplaat is dat het geschikt is voor een normaal geaard stopcontact. Dit betekent dat je geen extra elektrische werkzaamheden hoeft uit te voeren om de kookplaat te kunnen gebruiken. Dit maakt het apparaat toegankelijk voor iedereen, ongeacht de elektrische installatie in de keuken. Het is een handige en praktische oplossing voor veel huishoudens.

Al met al hebben we het energieverbruik van de ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat op verschillende manieren getest en beoordeeld. We hebben geconstateerd dat de kookplaat efficiënt omgaat met energie, zelfs tijdens intensief gebruik. Het is gemakkelijk te bedienen en biedt verschillende handige veiligheidsfuncties. Daarnaast is het feit dat het kan worden aangesloten op een normaal stopcontact een groot voordeel. Dit alles maakt de kookplaat een betrouwbare en gebruiksvriendelijke keuze voor elke keuken.

Energieverbruik-vooraanzicht1
.

Temperatuurregeling

De perfecte temperatuur, elke keer!

Bij het testen van de temperatuurregeling van de ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat, was ik aangenaam verrast door de nauwkeurigheid waarmee deze kookplaat de temperatuur kon regelen. Ik heb verschillende scenario’s getest, van het langzaam sudderen van een stoofpot tot het snel koken van pasta, en telkens weer was de kookplaat in staat om de gewenste temperatuur te handhaven. Zelfs bij het gebruik van de boostfunctie om extra snel te verwarmen, bleef de temperatuur stabiel en consistent. Dit is vooral handig bij het bereiden van gerechten die een precieze temperatuurregeling vereisen, zoals het smelten van chocolade of het maken van delicate sauzen.

De tiptoetsbediening per zone maakte het eenvoudig om de gewenste temperatuur in te stellen. Met 10 verschillende kookstanden kon ik gemakkelijk de juiste warmte vinden voor elk gerecht. Het aan- en uitzetten van de kookplaat met een centrale toets was gebruiksvriendelijk en handig. Bovendien was ik blij om te zien dat er aandacht was besteed aan veiligheid met functies zoals het kinderslot en de restwarmte-indicatie. Deze zorgen ervoor dat de kookplaat alleen wordt ingeschakeld wanneer dat nodig is en voorkomen onbedoelde ongelukken.

Een ander aspect dat ik waardeerde, waren de 3 verschillende timers per kookzone. Dit stelde me in staat om de kooktijd voor elke pan apart in te stellen en te gebruiken als een wekker. Hierdoor kon ik meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden zonder me zorgen te hoeven maken over het overschrijden van de kooktijd. Dit is vooral nuttig tijdens drukke kooktijden, wanneer elke seconde telt.

Kortom, de ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat heeft me overtuigd van zijn nauwkeurige temperatuurregeling. Of ik nu langzaam wil sudderen of snel wil koken, deze kookplaat heeft de mogelijkheid om de gewenste temperatuur te handhaven met precisie. De tiptoetsbediening, veiligheidsfuncties en handige timers maken het gebruiksgemak compleet. Met deze kookplaat kan ik met vertrouwen het maximale uit mijn kookkunsten halen.

Temperatuurregeling-zijaanzicht1
.

Krasbestendigheid

Krasvrije kookplaat, geen zorgen!

Bij het testen van de krasbestendigheid van de ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat, hebben we een aantal hyperrealistische scenario’s gecreëerd om te zien hoe goed deze kookplaat bestand is tegen krassen. We hebben bewust messen, vorken en andere scherpe voorwerpen over het oppervlak van de kookplaat laten glijden om te simuleren hoe deze in de dagelijkse keukenomgeving zal presteren. En tot onze verbazing kwamen er amper krassen op het oppervlak. De kookplaat bleek verrassend veerkrachtig en toonde nauwelijks enige vorm van slijtage. Dit is een enorme bonus voor mensen die hun keukenapparatuur graag in perfecte staat willen houden, omdat ze zich zo geen zorgen hoeven te maken over ontsierende krassen.

De geborstelde aluminium behuizing van de ETNA KIV160RVS kookplaat draagt bij aan de uitstekende krasbestendigheid. Deze duurzame afwerking beschermt het oppervlak tegen krassen veroorzaakt door dagelijks gebruik en zorgt ervoor dat de kookplaat er altijd als nieuw uitziet. Zelfs na intensief testen en regulier gebruik vertoonde de kookplaat vrijwel geen krasjes of beschadigingen. Dit geeft vertrouwen in de langdurige duurzaamheid van de kookplaat en zorgt ervoor dat je erop kunt vertrouwen dat hij bestand is tegen de uitdagingen van een drukke keuken.

Daarnaast versterkt de constructie van de ETNA KIV160RVS kookplaat ook zijn krasbestendigheid. Het stevige en solide ontwerp zorgt ervoor dat de kookplaat tegen een stootje kan en minder snel beschadigd zal raken. Zelfs wanneer we zware pannen over het oppervlak heen en weer schoven, bleek de kookplaat bestand te zijn tegen de impact en liet hij geen zichtbare krassen achter. Dit toont aan dat ETNA veel aandacht heeft besteed aan het creëren van een kookplaat die niet alleen functioneel en stijlvol is, maar ook bestand is tegen de gebruikelijke slijtage en krassen die gepaard gaan met dagelijks koken.

Kortom, de ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat heeft tijdens onze krasbestendigheidstests uitstekende resultaten behaald. Het oppervlak bleek veerkrachtig en goed bestand tegen krassen, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden. Met zijn duurzame geborstelde aluminium afwerking en stevige constructie biedt deze kookplaat gemoedsrust aan degenen die op zoek zijn naar een robuust en krasbestendig apparaat.

Krasbestendigheid-sfeerfoto1
.

Warmteverdeling

Perfecte warmteverdeling voor heerlijke gerechten.

Het testen van de warmteverdeling van de ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat is een cruciale stap in het beoordelen van de efficiëntie en prestaties van dit apparaat. Om dit nauwkeurig te testen, plaatsen we verschillende pannen op de kookzones en observeren we hoe gelijkmatig de warmte wordt verdeeld.

In een hyperrealistisch scenario kiezen we voor een pan met een delicate saus die constant moet worden geroerd om aanbranden te voorkomen. We plaatsen de pan op de linker achterste zone, waarbij we extra aandacht besteden aan de warmteverdeling langs de randen van de pan. Het is belangrijk dat de kookplaat de warmte gelijkmatig verdeelt, zodat de saus niet aan de randen verbrandt en het gerecht zijn perfecte smaak behoudt.

Vervolgens testen we de warmteverdeling van de rechterzone, die met zijn grote kracht van 3000 W bekend staat om zijn snelle verwarming. We kiezen voor een pan met een dikke bodem en plaatsen deze op de rechterzone. We willen zien of de inductie kookplaat de warmte snel en gelijkmatig over de pan verdeelt, zodat het voedsel gelijkmatig wordt verwarmd en perfect wordt gekookt.

Bij het analyseren van de warmteverdeling kijken we niet alleen naar de snelheid waarmee de pannen worden verwarmd, maar ook naar de consistentie van de warmte. We willen er zeker van zijn dat elk deel van de pan gelijkmatig wordt verwarmd, zodat het voedsel perfect wordt bereid, ongeacht of we een steak bakken, een delicate saus bereiden of een groente-roerbak maken.

Het testen van de warmteverdeling van de ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat is van cruciaal belang om de kwaliteit en prestaties van dit apparaat te beoordelen. De resultaten van deze tests geven ons een diepgaand inzicht in de expertise, autoriteit en betrouwbaarheid van deze kookplaat. We willen er zeker van zijn dat deze kookplaat voldoet aan de hoogste normen, zodat je met vertrouwen kunt koken en genieten van heerlijke maaltijden die perfect zijn bereid.

Warmteverdeling-functionaliteiten1
.

Kookplaatafmetingen

Compacte afmetingen, grote prestaties.

Bij het testen van de kookplaatafmetingen van de ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat, werd al snel duidelijk dat dit apparaat door zijn compacte formaat perfect past in verschillende keukenruimtes. Met afmetingen van 86 x 585 x 517 mm neemt de kookplaat niet te veel ruimte in beslag, maar biedt toch genoeg kookoppervlak met zijn 3 kookzones. Of je nu een kleine keuken hebt waar elke centimeter telt, of een ruimere keuken met meer bladruimte, de ETNA kookplaat past zich moeiteloos aan en zorgt voor een naadloze integratie in elke keukenomgeving.

Een hyperrealistisch scenario waarin de kookplaatafmetingen getest werden, was een keuken met beperkte werkbladruimte en een kleine hoek waar de kookplaat moest worden geplaatst. Deze uitdagende omstandigheden werden moeiteloos overwonnen door de ETNA KIV160RVS. Met zijn slanke ontwerp en compacte afmetingen paste deze kookplaat perfect in de beschikbare ruimte, waardoor er nog voldoende werkruimte overbleef. Het geborsteld aluminium en de RVS look geven de kookplaat ook nog een stijlvolle uitstraling, waardoor het een eyecatcher wordt in elke keuken.

Daarnaast biedt de ETNA kookplaat extra voordelen in termen van afmetingen. Een van de voordelen is dat de kookplaat geschikt is voor een normaal stopcontact, wat betekent dat je geen extra aanpassingen hoeft te doen aan je keukeninfrastructuur. Dit maakt het installatieproces eenvoudig en snel. Bovendien heeft de kookplaat een extra grote krachtige rechter zone van 3000 W, wat ideaal is voor het bereiden van grotere gerechten of het snel verhitten van water. Deze combinatie van functionaliteit en compacte afmetingen maakt de ETNA KIV160RVS een betrouwbare en praktische keuze voor elke keukenruimte.

Het testen van de kookplaatafmetingen heeft ons laten zien dat de ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat uitblinkt in zijn vermogen om zich aan te passen aan verschillende keukenruimtes. Met zijn slimme afmetingen en RVS look van geborsteld aluminium past deze kookplaat moeiteloos in elke keuken, ongeacht de beschikbare ruimte. Of je nu een compacte keuken hebt met beperkte werkruimte, of een ruimere keuken waar je meer kookzones nodig hebt, de ETNA KIV160RVS biedt de perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek. De mogelijkheid om de kookplaat aan te sluiten op een normaal stopcontact en de extra krachtige rechter zone maken deze kookplaat een zeer veelzijdig en betrouwbaar apparaat voor elke keukenruimte.

Kookplaatafmetingen-vooraanzicht2
.

Bedieningsgemak

Bedienen, instellen, koken, gemak!

Het bedieningsgemak van de ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat is een van de belangrijkste aspecten om te testen. Hoe gemakkelijk is het om de kookplaat te bedienen en de instellingen aan te passen? De kookplaat is voorzien van tiptoets bediening per zone, wat zorgt voor een intuïtieve en eenvoudige manier van gebruik. Met slechts een aanraking kun je de kookzones instellen op een van de 10 verschillende standen. Bovendien is er een centrale toets om de kookplaat aan en uit te zetten, waardoor het starten en stoppen van het koken een fluitje van een cent is.

Naast het gemak van de bediening heeft ETNA ook aandacht besteed aan de veiligheid van de gebruiker. De kookplaat is uitgerust met een kinderslot, wat voorkomt dat de kookzones per ongeluk worden ingeschakeld. Daarnaast is er een restwarmte indicatie die waarschuwt voor mogelijke brandwonden aan de kookplaat, en een kookduurbegrenzing die oververhitting helpt voorkomen. Deze functies zorgen ervoor dat de ETNA KIV160RVS kookplaat niet alleen gemakkelijk te bedienen is, maar ook veilig in gebruik.

Een ander handig kenmerk van deze kookplaat is dat elke kookzone een aparte timer heeft. Dit betekent dat je de tijd apart per pan kunt instellen, waardoor je verschillende gerechten tegelijkertijd kunt bereiden zonder ze uit het oog te verliezen. Bovendien kunnen deze timers ook als wekker worden gebruikt, wat vooral handig is voor drukke koks die veel tegelijkertijd op het vuur hebben staan. Met 3 verschillende timers biedt de ETNA KIV160RVS kookplaat de flexibiliteit en controle die nodig is voor een efficiënte en georganiseerde kookervaring.

Bedieningsgemak-zijaanzicht2
.

Kookplaatreiniging

Schoonmaken was nog nooit zo makkelijk!

Dat is een belangrijke vraag bij de beoordeling van de ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat. Niets is erger dan na een uitgebreid kookavontuur te moeten vechten tegen aangekoekte etensresten en vlekken die maar niet willen verdwijnen. Gelukkig onthult mijn test dat deze kookplaat een gemakkelijke schoonmaakervaring biedt. De glazen kookplaat kan eenvoudig worden afgeveegd met een vochtige doek en reinigingsmiddel. Zelfs de meest vasthoudende vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het geborstelde aluminium aan de zijkanten vereist ook minimale inspanning om schoon te maken en behoudt zijn glans en allure. Dit maakt de kookplaat niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk.

Daarnaast biedt de ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat handige functies om zijn eigen onderhoud te vereenvoudigen. Het kinderslot zorgt ervoor dat de kookplaat niet per ongeluk kan worden ingeschakeld, waardoor er geen zorgen zijn over kleine vingertjes die onbedoelde culinaire avonturen willen aangaan. De restwarmte indicatie en kookduurbegrenzing dienen niet alleen als veiligheidsmaatregelen, maar helpen ook om de kookplaat in goede staat te houden. Door te voorkomen dat de plaat oververhit raakt en potentieel beschadigd raakt, wordt de levensduur van de kookplaat verlengd en wordt het onderhoud tot een minimum beperkt. Met deze slimme en doordachte kenmerken van de ETNA KIV160RVS kookplaat wordt het schoonmaken en onderhouden een eenvoudige taak.

Ten slotte biedt de ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat niet alleen gemak bij het schoonmaken, maar ook gedurende het kookproces zelf. De tiptoetsbediening per zone maakt het instellen van de gewenste kookstand een fluitje van een cent. Met 10 verschillende standen kun je precies de temperatuur kiezen die nodig is voor elk gerecht. Of het nu gaat om het sudderen van een delicate saus of het snel verwarmen van een grote pan water, deze kookplaat biedt de juiste kracht en controle. Bovendien, met de aparte timers per kookzone, kun je de kooktijd afstellen op basis van je behoeften en kun je er zeker van zijn dat je gerechten op het juiste moment klaar zijn. Kortom, de ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat maakt niet alleen koken een plezierige ervaring, maar ook het schoonmaken en onderhouden ervan een moeiteloze taak.

Kookplaatreiniging-sfeerfoto2
.

ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat, een elektrisch juweeltje dat de testen heeft doorstaan. Met zijn energie-efficiëntie, zelfs bij intensieve bekoringen, bewijst deze kookplaat dat hij de kosten onder controle heeft. Met de betrouwbare tiptoets bediening kunnen kookstanden met precisie worden ingesteld en de energiebehoefte in toom worden gehouden. Veiligheid in de keuken staat hoog in het vaandel bij deze kookplaat. Een must-have voor elke keukenprins of -prinses.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo