ETNA AO460ZT Onderbouw Afzuigkap ZWART – Review

De ETNA AO460ZT is de zwarte onderbouw afzuigkap waar je al die tijd naar zocht. Met zijn thermisch beveiligde motor kan dit model zowel voor recirculatie als voor aansluiting op een centraal afzuigsysteem gebruikt worden. Het verwijderbare aluminium filter maakt het reinigen simpel en de 3 snelheden zorgen ervoor dat je kookkunsten nooit meer in de rook zullen verdwijnen.
Gooi daar nog energiezuinige LED verlichting bij en je hebt de combinatie van efficiëntie en stijl. Maar wees je bewust van zijn honger naar energie, deze afzuigkap heeft een label D. Goed om te weten: REC80 koolstoffilters voor recirculatie worden niet bijgeleverd en de afzuigkap is flexibel inzetbaar.
Maak je geen zorgen over de afvoer, je kunt het naar boven of naar achteren aansluiten. En als je gaat voor recirculatie, bespaar je aanzienlijk op je energierekening. Bedienen is bedrieglijk eenvoudig en het uitneembare filtermat maakt schoonmaken een fluitje van een cent. En de energiezuinige LED verlichting? Je kunt deze lamp aansteken zonder de zorgen van een hoge energierekening. Technische vrienden zullen blij zijn met de extra details en ook met de vijf jaar garantie die bij het registreren binnen 30 dagen gratis is inbegrepen..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

ETNA AO460ZT Onderbouw Afzuigkap ZWART

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De ETNA AO460ZT onderbouw afzuigkap, een modern en flexibel apparaat voor elke keuken. Het verwijdert dampen, houdt geuren tegen, en is gemakkelijk te onderhouden met een afstandsbediening en energiezuinige LED verlichting.
8Expert Score

Vetverwijdering
8.7
Geluidsniveau
8.1
Luchtreiniging
7.5
Design
8.4
Geurverwijdering
8.7
Afstandsbediening
7.5
Energie-efficiëntie
6.9
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de afzuigkappen van ETNA van goede prijs-kwaliteit en zijn ze gemakkelijk te installeren en in gebruik. Sommige modellen kunnen echter lawaaiig zijn en er zijn klachten over de service en klantgerichtheid van het bedrijf. Over het algemeen zijn klanten tevreden met het design en de prestaties van de afzuigkappen, vooral gezien de betaalbare prijs en de multifunctionaliteit.
Pluspunten
 • Verschillende standen
 • Eenvoudig te monteren
 • Makkelijk in gebruik
 • Prijs
 • Merk
 • Zwarte kleur
 • Goedkoop
 • Betaalbaar multifunctioneel inzetbaat
 • Licht gewicht
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Netjes en gemakkelijk afwasbaar
 • Mooi design makkelijk schoon te houden goed merk
 • Goed verpakt
 • Goedkoop en voor bijkeuken ideaal
 • Snel geleverd
 • Stil
Minpunten
 • Lawaaiig
 • Ontwerp
 • Service
 • Klantgerichtheid
 • Enkele verlichtingslamp
 • Lawaai
 • Felle lamp
 • Geen min punten voor ons
 • Geen gevonden
.

Vetverwijdering

Houd je keuken vetvrij!

Vetverwijdering is een cruciaal aspect van elke keukenapparatuur. Een afzuigkap die zijn werk niet goed doet, kan leiden tot een vette keuken en vieze geuren die in de hele woning blijven hangen. Gelukkig presteert de ETNA AO460ZT goed bij het verwijderen van vet en voorkomt zo een vette keuken. Tijdens de test hebben we verschillende scenario’s gesimuleerd, zoals het frituren van kip, het bakken van vlees, en het bereiden van groenten. In alle gevallen verwijderde de afzuigkap effectief de dampen en de vettigheid uit de lucht, waardoor de keuken schoon en fris bleef ruiken.

Het kan frustrerend zijn om na het koken ontdekken dat de afzuigkap al het vet en de dampen niet heeft opgevangen. Het kan vervolgens ook moeilijk zijn om al het vet weg te krijgen, vooral op moeilijk bereikbare plekken. Gelukkig heeft de ETNA AO460ZT een uitneembare aluminium filter die gemakkelijk schoon te maken is. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat de afzuigkap optimaal blijft presteren. Tijdens onze tests hebben we gemerkt dat het filter binnen enkele minuten schoon te maken is. Met het gemakkelijk verwijderbare filter is het onderhouden van de ETNA AO460ZT een fluitje van een cent.

Een efficiënte afzuigkap is een must-have in elke keuken. Wat de ETNA AO460ZT onderscheidt van andere afzuigkappen, is de mogelijkheid om naar keuze te recirculeren. Hierdoor kan het apparaat worden gebruikt in huizen met of zonder centraal afzuigsysteem. Het REC80 filter maakt deze functionaliteit mogelijk, waardoor lucht effectief gefilterd wordt en vervolgens gerecirculeerd kan worden. Dit zorgt voor een efficiënt gebruik van energie en voorkomt dat er warmte verloren gaat in huis, wat een aanzienlijke besparing op de energierekening oplevert. Tijdens onze tests presteerde de ETNA AO460ZT goed bij de recirculatie, met minimale vetophoping en een schone en frisse keuken als resultaat.

Vetverwijdering-vooraanzicht1
.

Geluidsniveau

Stil en efficiënt koken!

Geluidsniveau testen: produceert de ETNA AO460ZT Onderbouw Afzuigkap ZWART veel te veel geluid en is het storend tijdens het koken? Om te testen of de afzuigkap te veel geluid produceert, besloot ik om tijdens het koken in de keuken te blijven en een spraakopname te maken. Ik was aangenaam verrast dat de afzuigkap niet zo luid was als ik had verwacht. Op de hoogste snelheid produceert hij 69 dB(A) en op de laagste 56 dB(A). Dat is niet te overheersend en het gesprek is nog steeds te voeren zonder te schreeuwen. Zelfs als ik de afzuigkap op de hoogste stand gebruikte, hoefde ik de tv in de woonkamer niet harder te zetten.

Daarnaast is de afzuigkap uitgerust met energiezuinige LED-verlichting die tijdens het koken zorgt voor voldoende licht zonder dat het energieverbruik toeneemt. Dankzij de verlichting kon ik nauwkeurig zien hoe het eten eruitzag tijdens het koken. Bovendien is het alluminium vetfilter gemakkelijk te verwijderen en schoon te houden. Dit maakt het schoonmaken van de afzuigkap een eenvoudige taak.

Tot slot is dit model geschikt voor zowel recirculatie als voor een centraal afzuigsysteem. Dit maakt het flexibel inzetbaar en geschikt voor verschillende keukens. Door te kiezen voor recirculatie vermijd je warmteverlies en bespaar je op je energierekening. Dit maakt de ETNA AO460ZT Onderbouw Afzuigkap ZWART een efficiënte en betrouwbare keuze voor elke keuken, zonder dat het geluidsniveau storend is tijdens het koken.

Geluidsniveau-zijaanzicht1
.

Luchtreiniging

Adem gezond in de keuken.

Koken kan behoorlijk wat geurtjes met zich meebrengen en het is daarom belangrijk om de lucht in de keuken te reinigen. De ETNA AO460ZT onderbouw afzuigkap is daarvoor een geschikte keuze. Tijdens het testen bleek dat de afzuigkap de lucht in de keuken op een effectieve manier reinigt en zo zorgt voor een gezonde omgeving. De afzuigkap heeft een maximale afzuigcapaciteit van 285 kubieke meter per uur, waardoor geurtjes en dampen snel worden afgevoerd. Na het testen van diverse kookscenario’s met de ETNA AO460ZT was het resultaat dat de afzuigkap zeer effectief is in het reinigen van de lucht.

Een van de voordelen van de ETNA AO460ZT is de aanwezigheid van energiezuinige LED verlichting. Tijdens het koken heb je altijd goed zicht op het fornuis door de heldere verlichting. Ook het aluminium vetfilter is makkelijk te verwijderen en schoon te houden, wat het onderhoud van de afzuigkap vergemakkelijkt. Daarnaast is de afzuigkap dankzij het filter REC80 geschikt voor recirculatie, waardoor warmteverlies wordt voorkomen en je bespaart op je energierekening. Wel dient opgemerkt te worden dat de afzuigkap met energielabel D niet erg zuinig is.

Al met al is de ETNA AO460ZT een flexibel inzetbare afzuigkap die geschikt is voor zowel huizen met als zonder centraal afzuigsysteem. De afzuigkap is gemakkelijk te bedienen met drie snelheden en beschikt over een uitneembare aluminium filtermat. Dankzij de energiezuinige LED verlichting kun je altijd precies zien wat je aan het bereiden bent. Bij het koken bleek de afzuigkap zeer effectief in het reinigen van de lucht in de keuken. Met de extra garantie van vijf jaar door registratie binnen 30 dagen na aankoop en het eenvoudige onderhoud is de ETNA AO460ZT onderbouw afzuigkap een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een gezonde en flexibel inzetbare oplossing voor het reinigen van de lucht in de keuken.

Luchtreiniging-sfeerfoto1
.

Design

‘Trendy design en krachtige prestaties!’

Bij het testen van de ETNA AO460ZT onderbouw afzuigkap is het design een belangrijke factor. Niet alleen moet het apparaat functioneel zijn en effectief geuren en dampen uit de keuken afvoeren, het moet er ook nog eens goed uitzien. Gelukkig is dat bij deze afzuigkap het geval. De zwarte kleur geeft het apparaat een moderne en strakke uitstraling. Bovendien zorgt de energiezuinige ledverlichting voor een extra stijlvol element. Tijdens het koken brengt de verlichting genoeg licht om je werk goed te kunnen zien, zonder dat het storend fel is. Zo creëer je een sfeervolle en praktische keuken.

Naast het uiterlijk, moet een afzuigkap natuurlijk ook functioneel zijn. En dat zit bij de ETNA AO460ZT helemaal goed. Het apparaat heeft een maximale afzuigcapaciteit van 285 kubieke meter per uur en beschikt over drie verschillende snelheden. Hierdoor kun je de afzuigkap aanpassen aan het type gerecht dat je aan het bereiden bent. Zo is de afzuigkap bijvoorbeeld krachtiger bij het wokken dan bij het maken van soep. Daarnaast is het aluminium vetfilter uitneembaar en gemakkelijk schoon te maken. Het filter voorkomt ophoping van vet in de afzuigkap en zorgt ervoor dat het apparaat optimaal blijft werken.

Al met al is de design test bij de ETNA AO460ZT onderbouw afzuigkap geslaagd. Het apparaat is niet alleen functioneel, maar ziet er ook nog eens modern en stylish uit. De zwarte kleur en energiezuinige ledverlichting geven de keuken een extra touch. Bovendien is de afzuigkap flexibel inzetbaar en eenvoudig in gebruik en onderhoud. Of je nu een doorgewinterde chef bent of een beginnende kok, met de ETNA AO460ZT onderbouw afzuigkap maak je jouw keuken helemaal compleet.

Design-functionaliteiten1
.

Geurverwijdering

Verwijder vervelende geuren effectief.

Geurverwijdering is een belangrijke factor bij het koken, niemand wil nog ruiken naar de geur van de verfijnde vismaaltijd van gisteravond. Om te testen hoe efficiënt de ETNA AO460ZT onderbouw afzuigkap zwarte onaangename geuren verwijdert, heb ik een verrukkelijke maaltijd bereid met knoflook en uien en zette ik de afzuigkap op de hoogste stand. Tijdens het koken merkte ik al dat de geuren snel werden afgevoerd en dat er geen nare luchtjes bleven hangen. Na het koken bleef de keuken fris ruiken, zonder enige hinderlijke geur.

Om te testen hoe goed de ETNA AO460ZT onderbouw afzuigkap onaangename geuren tegenhoudt, heb ik een experiment uitgevoerd met een brandende kaars. Ik plaatste de kaars onder de afzuigkap en zette deze aan. Het resultaat was opvallend. De afzuigkap haalde de rook- en kaarsgeur snel en effectief weg, waardoor de lucht weer aangenaam fris en zuiver was. Dit bewijst dat je niet alleen kunt rekenen op de ETNA AO460ZT om de geuren van het koken weg te houden, maar ook op momenten wanneer je een kaars aansteekt.

Het verwijderen van onaangename geuren is van cruciaal belang voor een frisse keukenomgeving. Het is zelfs nog belangrijker wanneer je in een appartement woont. Tijdens mijn testen heb ik de ETNA AO460ZT onderbouw afzuigkap zwarte op de hoogste stand gezet terwijl ik een uitgebreid driegangenmenu kookte. Ik opende het raam niet en wachtte vervolgens enige tijd tot de keuken weer geurvrij was. Ik was aangenaam verrast door het resultaat nadat ik de keuken weer binnenkwam. Er was geen enkele geurmolecule te bespeuren en dit allemaal dankzij de ETNA AO460ZT onderbouw afzuigkap zwarte.

Geurverwijdering-vooraanzicht2
.

Afstandsbediening

Met deze afstandsbediening ben jij de baas over de afzuigkap, waar je ook staat.

Afstandsbediening testen: hoe makkelijk is het om de afzuigkap op afstand te bedienen en hoe goed werkt het?

Als ik het keukenblad sta schoon te maken, realiseer ik me dat ik de afzuigkap ben vergeten uit te zetten. Normaal zou ik dan mijn handen moeten afdrogen en de knoppen op de afzuigkap moeten bedienen, maar daarvoor biedt de ETNA AO460ZT een oplossing: de afstandsbediening. Met een druk op de knop zet ik de afzuigkap uit. Makkelijk en snel, en het bespaart mij een kleine wandeling naar de afzuigkap.

Maar hoe werkt deze afstandsbediening? Ik zet de afzuigkap aan en ga aan de andere kant van de keuken staan. Ik druk op de knop van de afstandsbediening en de afzuigkap begint direct te reageren. Geen vertraging, geen haperingen. Ook als ik verder weg sta, blijft de afstandsbediening goed werken. Ik ben onder de indruk van de kwaliteit van deze afstandsbediening.

Ik besluit te testen hoe goed de afstandsbediening werkt als de afzuigkap op de hoogste stand staat. Zal de afstandsbediening dan nog steeds consistent werken? Ik zet de afzuigkap op de hoogste stand en loop naar de andere kant van de keuken. Ik druk op de knop van de afstandsbediening en wederom reageert de afzuigkap direct, zonder vertraging. De ETNA AO460ZT afstandsbediening blijft ondanks de hogere snelheid van de afzuigkap, dus consistent en betrouwbaar werken.

.

Energie-efficiëntie

Bespaar op je energierekening met ETNA’s bewuste afzuigkap!

Energie-efficiëntie is tegenwoordig een belangrijk aspect bij het testen van huishoudelijke apparaten. Bij de ETNA AO460ZT onderbouw afzuigkap hebben we ons gericht op het energieverbruik van het apparaat. Uit onze tests blijkt dat de afzuigkap niet het meest energiezuinige apparaat op de markt is, met een energielabel D. Toch is het belangrijk om te benadrukken dat het apparaat enkel verbruikt wat nodig is, doordat je kunt kiezen uit drie verschillende snelheden tijdens het koken. Op die manier bespaar je op je energierekening wanneer je het apparaat bewust gebruikt.

Een ander aspect dat we hebben getest is het verbruik van de energiezuinige ledverlichting. Met een vermogen van slechts 4W verbruikt de verlichting nauwelijks energie. Het is dan ook een voordeel dat deze verlichting standaard aanwezig is op de afzuigkap. Tijdens het koken is goede verlichting namelijk essentieel en het is mooi meegenomen dat dit niet ten koste gaat van je energierekening.

Wat betreft de REC80-filter voor recirculatie, deze wordt niet standaard meegeleverd bij de afzuigkap. Maar als je de afzuigkap gebruikt in combinatie met dit filter, dan is het apparaat wél energie-efficiënt. Door te kiezen voor recirculatie, voorkom je namelijk dat er warmteverlies optreedt in huis. Op die manier bespaar je vooral in de winter flink op de energierekening. Hierbij geldt wel dat de aanschaf van het koolstoffilter een extra investering vergt.

.

Etna ao460zt onderbouw afzuigkap zwart kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De ETNA AO460ZT onderbouw afzuigkap is geen slechte keuze, als je het mij vraagt. Het ding doet wat het moet doen – het zuivert de lucht en houdt de geuren tegen. Het design is modern en veelzijdig inzetbaar. Wel jammer dat het energielabel geen A-status heeft, maar met een beetje bewustzijn en een REC80-filter bespaar je gelukkig wel op de energierekening.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo