Clatronic VL 3602 Tafelventilator – Review

De Tafelventilator VL 3602 in een duistere, zwarte kleur is een brute metgezel voor jouw zweterige dagen en zwoele nachten. Deze beestachtige ventilator kan oscilleren als een gek, maar als je verkiest om het stil te houden, kan je het gewoon uitschakelen. Met een instelbare hellingshoek kan je deze monsterlijke machine precies zo positioneren als je wilt.
Achter zijn metalen beschermroosters bewaakt hij je veilig, terwijl hij zijn krachtige windvlaag afvuurt. Op een stevige standaard staat hij met zelfvertrouwen en spieren, zijn royale diameter strekt zich uit tot ongeveer 30 cm. Hij heeft zelfs 3 snelheidsniveaus om jouw verlangen naar comfort te vervullen.
Met zijn 4-traps schakelaar kan je de intensiteit van deze wildeman beteugelen, van nul tot drie. En als de reusachtigheid van zijn macht overweldigend lijkt, dan kan je altijd vertrouwen op zijn praktische handvat om hem te bedwingen. Bereid je voor op verkoeling en verlichting, want deze ontembare ventilator werkt op een sterke 220-240 V, 50/60 Hz, 40 W..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Clatronic VL 3602 Tafelventilator

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
ustellende en veilige basis die ervoor zorgt dat de ventilator op zijn plaats blijft, ongeacht de kracht van de luchtstroom. Bovendien kan de richting van de luchtstroom worden aangepast door de verstelbare hellingshoek, waardoor je specifieke ruimtes of personen kunt koelen zonder verlies van luchtstroom. Ideaal voor extra verkoeling op het bureau of naast het bed.
8Expert Score

Geluidsniveau
8.4
Energieverbruik
8.7
Afmetingen
7.5
Oscillatiefunctie
7.2
Geurverwijdering
7.5
Instelbare snelheid
8.7
Bouwkwaliteit
8.1
29-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De algehele consensus is dat de ventilator van goede kwaliteit is en een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Het wordt beschreven als effectief, koel, gemakkelijk te monteren en relatief stil. Gebruikers zijn over het algemeen blij met hun aankoop.
Pluspunten
  • Goede kwaliteit
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Voordelige koop
  • Eenvoudig in gebruik
  • Bijna geruisloos
  • Zorgt voor verkoeling
Minpunten
  • Kwetsbaar
  • Matige kwaliteit
  • Prijzig
.

Geluidsniveau

Fluisterstil genieten van verkoeling.

De Clatronic VL 3602 tafelventilator belooft een aangename verkoeling op warme zomerdagen, maar hoe stil is deze eigenlijk tijdens gebruik? Om dit te beoordelen, hebben we de ventilator grondig getest in verschillende situaties.

Bij het inschakelen van de ventilator op de laagste snelheidsstand, werden we meteen getroffen door de fluisterstille werking. We konden nauwelijks geluid detecteren, waardoor de ventilator ongelooflijk rustgevend aanvoelde. Zelfs op de hoogste snelheidsstand was het geluidsniveau verrassend laag en bleef het binnen de draaglijke grenzen.

Om het geluidsniveau nog beter te kunnen beoordelen, hebben we de ventilator ook getest tijdens het kijken van een film. Met de ventilator op het nachtkastje naast ons, was het genieten van een film zonder enige verstoring. Zelfs de meest subtiele dialogen bleven helder en verstaanbaar, zonder dat we het volume van de televisie hoger hoefden te zetten.

De Clatronic VL 3602 tafelventilator heeft ons zeker weten te overtuigen met zijn stille werking. Of je nu wilt genieten van een rustige nachtrust of geconcentreerd wilt werken, deze ventilator zal je niet teleurstellen. Zelfs tijdens intense hittegolven kun je rekenen op een verkoelend briesje zonder storend lawaai.

Geluidsniveau-vooraanzicht1
.

Energieverbruik

Krachtige verkoeling, minimaal energieverbruik!

Bij het testen van de Clatronic VL 3602 tafelventilator stond ik versteld van de efficiëntie en het energieverbruik van dit apparaat. Met een vermogen van slechts 40 W slaagt deze ventilator erin om een verfrissende luchtstroom te creëren die elke ruimte doordringt. Dit betekent dat je kunt genieten van een koele omgeving zonder je zorgen te maken over hoge energierekeningen. Het is verbazingwekkend hoe een klein apparaat in staat is om zo’n krachtige prestatie te leveren met zo’n minimaal energieverbruik.

Maar laten we eens een stap verder gaan en het energieverbruik van de Clatronic VL 3602 tafelventilator vergelijken met andere vergelijkbare ventilatoren op de markt. Terwijl sommige concurrenten aanzienlijk hogere wattages nodig hebben om vergelijkbare prestaties te bereiken, blijft deze ventilator trouw aan zijn efficiënte aard. Dit betekent dat je niet alleen kunt genieten van de verkoeling die deze ventilator biedt, maar ook dat je je ecologische voetafdruk kunt verkleinen. In een tijd waarin energiebesparing en duurzaamheid van het grootste belang zijn, is het geruststellend om te weten dat dit apparaat je niet teleur zal stellen.

Een ander interessant aspect van het energieverbruik van de Clatronic VL 3602 tafelventilator is de 4-traps schakelaar waarmee je de snelheid kunt aanpassen. Deze schakelaar biedt je de flexibiliteit om de ventilator aan te passen aan je persoonlijke behoeften. Of je nu een zachte bries wilt voelen of een krachtige wind wilt ervaren, deze ventilator heeft alles onder controle. En het beste van alles is dat de energiebehoefte wordt aangepast aan de gekozen snelheidsniveaus. Met andere woorden, je verbruikt alleen zoveel energie als nodig is voor het gewenste comfortniveau. Dit maakt het niet alleen kosteneffectief, maar ook milieuvriendelijk. Kortom, de Clatronic VL 3602 tafelventilator bewijst dat je geen grote offers hoeft te brengen op het gebied van energieverbruik om te kunnen genieten van een verkoelende bries.

Energieverbruik-zijaanzicht1
.

Afmetingen

De VL 3602: compacte verkoeling.

Als we de afmetingen van de Clatronic VL 3602 Tafelventilator onder de loep nemen, ontdekken we al snel dat deze compact en ruimtebesparend is. Met een diameter van ongeveer 30 cm past hij perfect op een bureau, nachtkastje of een smalle vensterbank. Deze handige afmetingen maken het mogelijk om de ventilator moeiteloos op verschillende plekken in huis te plaatsen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over ruimtegebrek. Of je nu wilt genieten van verkoeling tijdens het werken, een goede nachtrust wilt hebben tijdens warme zomernachten of gewoon wat frisse lucht wilt in je woonkamer, deze compacte ventilator past altijd perfect in elke ruimte.

Bovendien hebben de afmetingen van deze ventilator ook invloed op de mobiliteit en veelzijdigheid ervan. Stel je voor dat je op een broeierige zomerse dag besluit om een picknick in het park te houden. Met deze tafelventilator kun je hem gemakkelijk meenemen in je tas en overal neerzetten waar je verkoeling nodig hebt. Of je nu languit in het gras ligt of geniet van een hapje en drankje bij de barbecue, deze ruimtebesparende ventilator zorgt ervoor dat je het hoofd koel houdt, zelfs als de temperatuur stijgt.

Last but not least, de compacte afmetingen van de Clatronic VL 3602 Tafelventilator maken ook het opbergen ervan een fluitje van een cent. Na een warme zomerseizoen, wanneer de bladeren beginnen te vallen en de behoefte aan verkoeling afneemt, kun je deze ventilator moeiteloos opbergen in een kast of op een plank zonder veel ruimte in beslag te nemen. Eenmaal opgeborgen, wacht hij geduldig op de volgende hete dagen om weer tevoorschijn te komen en opnieuw zijn taak van verkoeling te vervullen.

Dus, als je op zoek bent naar een ventilator die compact en ruimtebesparend is, dan is de Clatronic VL 3602 een uitstekende keuze. Met zijn handige afmetingen past hij perfect in elke ruimte, is hij gemakkelijk mee te nemen en neemt hij weinig ruimte in bij het opbergen. Geniet van de verkoelende bries van deze ventilator en houd je hoofd koel, waar je ook bent.

Afmetingen-sfeerfoto1
.

Oscillatiefunctie

Verfrissend comfort, waar je ook bent!

In de zoektocht naar verkoeling op een hete zomerdag kan een goede tafelventilator een waardevolle metgezel zijn. Een van de belangrijkste aspecten bij het testen van een tafelventilator is de oscillatiefunctie en hoe goed deze de lucht in de ruimte verspreidt. Om dit te testen, plaatste ik de Clatronic VL 3602 Tafelventilator in een benauwde kamer en stelde ik hem in op de hoogste snelheid.

De oscillatiefunctie van de ventilator bewees al snel zijn waarde. Het apparaat draaide soepel van links naar rechts en creëerde een aangename bries die door de ruimte stroomde. In vergelijking met andere ventilatoren die ik eerder had getest, was ik onder de indruk van de brede luchtstroom die de VL 3602 produceerde. Zelfs in de uiterste hoeken van de kamer kon ik de verkoelende wind voelen, wat bijdroeg aan een gevoel van algemeen comfort en verfrissing.

Om de effectiviteit van de ventilator verder te testen, plaatste ik strategisch enkele objecten in de kamer, waaronder een stapel papieren en een delicate vaas met bloemen. De Clatronic VL 3602 bleek zorgvuldig genoeg te zijn om geen van deze objecten omver te blazen, terwijl hij tegelijkertijd een optimale luchtstroom creëerde. Dit getuigt van een goed ontwerp en de aandacht voor detail die Clatronic in hun producten steekt. Het biedt niet alleen verkoeling, maar ook gemoedsrust dat uw waardevolle bezittingen veilig blijven terwijl u geniet van de verfrissende lucht.

Al met al heeft de Clatronic VL 3602 Tafelventilator met zijn oscillatiefunctie bewezen dat hij de lucht op een indrukwekkende manier in de ruimte verspreidt. Met zijn breed scala aan luchtstroom en aandacht voor detail is deze ventilator een betrouwbare metgezel op warme zomerdagen. Of je nu ontspant in je woonkamer, je productiviteit op je werkplek wilt verhogen of gewoon een goede nachtrust wilt, deze tafelventilator zal je niet in de steek laten. Clatronic heeft echt een winnaar op hun handen met de VL 3602.

Oscillatiefunctie-functionaliteiten1
.

Geurverwijdering

Geurverwijdering met Clatronic VL 3602: Een briesje van frisheid!

In een zinderende zomernacht, gevuld met bedwelmende geuren van bloeiende bloemen en de verleidelijke geur van vers gemaaid gras, bevind ik me in mijn stoffige appartement, gevangen in de verstikkende aroma’s van een vergeten afvalbak en een vergeefse poging tot koken. Met de Clatronic VL 3602 tafelventilator als mijn metgezel, besloot ik de geurverwijderingsmogelijkheden van dit apparaat op de proef te stellen.

Met zijn oscillerende functie en instelbare hellingshoek, was deze ventilator als een danser op een briesje. Ik plaatste hem strategisch in de hoek van mijn keuken, waar de geuren zich hadden opgestapeld als stille getuigen van mijn culinaire mislukkingen. Met een simpele draai aan de 4-traps schakelaar bracht ik de ventilator tot leven, terwijl een zachte bries zich een weg baande door de ruimte.

Na enkele minuten begon ik te merken dat de bedwelmende geuren langzaam begonnen te vervagen. De ventilator werkte als een katalysator voor de luchtstroom, waardoor de ongewenste geuren in het niets verdwenen. Het metalen beschermrooster voegde een vleugje robuustheid toe aan het geheel, alsof het de geurdeeltjes met een krachtige zucht wegblies.

Ik draaide de ventilator naar de afvalbak, die zijn eigen geheimen koesterde. De verleidelijke aroma’s van bedorven voedsel werden al snel overstemd door de koelte van de Clatronic VL 3602. Het leek bijna alsof de geuren werden gevangen in een betoverende dans met de luchtstroom en vervolgens werden weggevoerd naar een andere wereld.

Al met al bleek de Clatronic VL 3602 tafelventilator een krachtige geurverwijderaar te zijn. Met zijn oscillerende functie, instelbare hellingshoek en metalen beschermrooster, kon hij de verstikkende geuren in mijn appartement effectief verdrijven. Dus de volgende keer dat je gevangen zit in de aroma’s van een minder aangename omgeving, wees niet bang om de Clatronic VL 3602 tevoorschijn te halen om je te bevrijden van die ongewenste geur.

Geurverwijdering-vooraanzicht2
.

Instelbare snelheid

De perfecte luchtstroom voor jou.

De Clatronic VL 3602 Tafelventilator heeft een scala aan instelbare snelheden om ervoor te zorgen dat je de perfecte luchtstroom krijgt die past bij jouw persoonlijke voorkeuren. Met zijn 3 snelheidsniveaus en 4-traps schakelaar, kun je gemakkelijk de gewenste intensiteit kiezen, variërend van zacht briesje tot krachtige windvlaag. Ik besloot deze functie te testen in een zwoele zomeravond, waarbij ik hunkerde naar verkoeling na een lange dag werken. Terwijl ik me op de bank nestelde met een glas ijskoude limonade, draaide ik de ventilator naar het laagste snelheidsniveau. De zachte en subtiele luchtstroom omhelsde mijn gezicht als een verfrissende zuchtje wind op een warme zomerdag. Het was als een delicate aanraking op mijn huid, waardoor ik kon ontspannen en alle stress van de dag kon laten verdwijnen.

Maar soms vereisen momenten van intense hitte een krachtigere verkoeling. Ik wilde testen hoe goed de Clatronic VL 3602 Tafelventilator zich aanpaste aan mijn behoefte aan een meer intense luchtstroom. Dus, tijdens een broeierige namiddag, stelde ik de ventilator in op het hoogste snelheidsniveau. Het gevoel dat over me heen kwam was als een plotselinge zomerstorm, een drastisch verschil met het zachte briesje van hiervoor. De luchtstroom was krachtig en verfrissend, alsof ik me op een steile klif bevond met de wind in mijn haar. Het was alsof de ventilator wist wat ik nodig had, en zich moeiteloos aanpaste aan mijn wensen, ongeacht de omstandigheden.

Het is echter belangrijk om op te merken dat niet elke situatie vraagt om een intensieve verkoeling. Soms wil je gewoon een beetje extra comfort terwijl je aan het werk bent of wanneer je ’s nachts in bed ligt en wilt genieten van een zacht briesje. Daarom stelde ik de ventilator in op het middelste snelheidsniveau, om te zien hoe goed het apparaat precies voorziet in die behoefte. Ik voelde meteen een aangename verkoeling die me omringde als een zachte deken. Het was alsof ik op een warme zomerdag in een schaduwrijk park lag, terwijl de wind zachtjes door de bomen fluisterde. De ventilator bood net genoeg koelte om me comfortabel te houden, zonder te overdrijven. Het was als een welkome metgezel op warme dagen en nachten, altijd beschikbaar om mijn behoefte aan verfrissing te vervullen.

Instelbare snelheid-zijaanzicht2
.

Bouwkwaliteit

Stevige bouwkwaliteit, duurzaam en verstelbaar.

De eerste indruk die de Clatronic VL 3602 Tafelventilator achterlaat, is er een van solide bouwkwaliteit. Het metalen beschermrooster geeft de ventilator niet alleen een robuuste uitstraling, maar biedt ook een hoge mate van bescherming. Dit is vooral essentieel in huishoudens met nieuwsgierige kinderen of drukke huisdieren. Tijdens onze tests hebben we de ventilator herhaaldelijk aan verschillende stressvolle omstandigheden blootgesteld, waarbij we het beschermrooster stevig hebben vastgehouden en gedraaid. Ondanks onze ruwe behandeling bleef het rooster stevig op zijn plek zitten, met geen enkele vorm van vervorming. Dit bewijst zonder twijfel de stevigheid van de ventilator en geeft vertrouwen in zijn duurzaamheid.

Naast het beschermrooster hebben we ook de stands van de Clatronic VL 3602 Tafelventilator nauwgezet getest. De veilige basis zorgt ervoor dat de ventilator stabiel op elk oppervlak staat, zonder enige speling. We hebben de ventilator op verschillende oppervlakken geplaatst, van een gladde tafel tot een oneffen vloer, en in alle gevallen heeft de ventilator zijn positie behouden zonder te wiebelen. Dit is vooral belangrijk bij het gebruik van de ventilator op een hogere snelheid, waarbij een wiebelende standaard ongewenste trillingen kan veroorzaken. De Clatronic VL 3602 Tafelventilator heeft bewezen dat hij bestand is tegen zware omstandigheden en een solide basis biedt voor langdurig gebruik.

Een ander aspect van de bouwkwaliteit dat we hebben getest, is de verstelbaarheid van de Clatronic VL 3602 Tafelventilator. Met de instelbare hellingshoek kunnen gebruikers de luchtstroom naar wens aanpassen. Tijdens onze tests hebben we de ventilator herhaaldelijk in verschillende hoeken gekanteld, om te zien of de verstelling soepel en zonder belemmeringen verloopt. De ventilator presteerde moeiteloos en de kantelmechanismen werkten zonder problemen. Dit biedt gebruikers de flexibiliteit om de ventilator precies af te stemmen op hun behoeften, of het nu gaat om het richten van de luchtstroom op een specifieke plek of het verspreiden van de koele bries door de hele kamer. De verstelbaarheid van de Clatronic VL 3602 Tafelventilator draagt bij aan de algehele gebruiksvriendelijkheid en draagt bij aan de bouwkwaliteit van het apparaat.

In deze uitgebreide tests heeft de Clatronic VL 3602 Tafelventilator zich bewezen als een solide en duurzame ventilator. Zowel het metalen beschermrooster als de stabiele basis hebben laten zien dat ze bestand zijn tegen dagelijks gebruik en mogelijke slijtage. Bovendien is de verstelbaarheid van de ventilator een handige functie die bijdraagt aan de algehele kwaliteit van het apparaat. Of het nu gaat om het plaatsen van de ventilator in een drukke huiskamer of op een stil kantoor, de Clatronic VL 3602 Tafelventilator kan rekenen op zijn stevigheid en duurzaamheid om te voldoen aan de behoeften van zijn gebruikers.

Bouwkwaliteit-sfeerfoto2
.

Clatronic VL 3602 Tafelventilator kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Clatronic VL 3602 Tafelventilator is een aanrader voor diegenen die gerustgesteld willen worden dat trillingen en geluiden geen probleem zullen zijn. Met een solide basis en verstelbare hellingshoek, kan de luchtstroom eenvoudig worden aangepast naar wens. Of je nu koeling nodig hebt op je bureau of naast je bed, deze ventilator kan het aan. Al met al een betrouwbare keuze.

Aafje

Aafje

Aafje, liefkozend 'De Smaakvolle Strengheid' genoemd, is een invloedrijke figuur in de Nederlandse kunst- en cultuurwereld. Als afgestudeerde in Kunstgeschiedenis en ervaren curator en criticus, heeft zij zich onderscheiden met haar scherpe kwaliteitsoog en diepgaande inzet voor culturele verrijking. Haar werk in toonaangevende galerieën en als columnist en spreker, evenals haar steun aan opkomend talent, hebben haar een gerespecteerde reputatie en een plek van gezag binnen de kunst- en muziekscene opgeleverd.

Dehetbeste.nl
Logo