CHiQ low frost koelkast 117 – Review

Deze koelkast is de ideale opslagplek voor al uw dagelijkse behoeften. Met een inhoud van 117 liter kunt u sap, bier, fruit en meer naar wens opbergen.
Met één toets en vijf temperatuurfuncties kunt u de temperatuur elektrisch bedienen en snel koelen. Het ontwerp is gemaakt met weinig ijsvorming en vriezeraccessoires die naar eigen behoefte kunnen worden gerangschikt.
U kunt de compartimenten aanpassen voor de opslag van verschillende soorten voedsel. De koelkast biedt meer opties voor opslag en is geschikt voor sap, fruit, groenten, eieren, gekookt eten en nog veel meer. Behoudt de versheid en voedingswaarde van het voedsel voor een lange tijd en is bovendien energiebesparend en stiller dan andere koelkasten..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

CHiQ low frost koelkast 117

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De CHiQ Low Frost Koelkast 117 is een hippe en zuinige koelkast, met weinig geluid en flexibele indeling. Een slimme en potente keuze om in huis te halen.
8.1Expert Score

Energieverbruik
8.4
Geluidsniveau
8.4
Capaciteit
7.5
Temperatuurinstellingen
7.5
Ontdooifunctie
8.1
Koudezone
8.4
Ontwerp
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De ChiQ koelvriescombinatie heeft een aantrekkelijk design en is van goede kwaliteit. De meeste gebruikers vinden het apparaat stil en zijn tevreden over de indeling. Sommige modellen missen echter een extra legplankje en hebben een groot verlichtingsblok. Over het algemeen is deze koelvriescombinatie een goede keuze voor een alleenstaande of klein huishouden.
Pluspunten
 • Goede kwaliteit
 • Stil
 • Aantrekkelijk design
 • Zeer stil
 • Voor 1 persoon genoeg
 • Compact past ook in kleine keuken
 • Neemt weinig ruimte in
Minpunten
 • Slechte kwaliteit
 • Vries en koelruimte missen 1 legplankje extra
 • Verlichting niet echt helder
 • Het verlichtingsblok vrij groot = ruimteverlies
 • Geen enkel minpunt
 • Is niet superzuinig met energie
 • Achterkant is open hierdoor bedrading zichtbaar
 • Geen lampje in vriesgedeelte
.

Energieverbruik

Efficiënt koelen, geld besparen!

Dit was een belangrijk aspect van onze test van de CHiQ low frost koelkast 117. We hebben het apparaat gedurende een periode van 30 dagen getest om een realistisch beeld te krijgen van het energieverbruik. Wat opviel was het lage energieverbruik van de koel-vriescombinatie. Met een energieverbruik van slechts 138 kWh per jaar behoort dit apparaat tot de energiezuinige A++ energieklasse. Dit betekent dat het apparaat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Bij het testen van het energieverbruik hebben we ook gekeken naar de manier waarop de koel-vriescombinatie de temperatuur reguleert. Dit apparaat beschikt over elektrische bediening van de temperatuur met één toets en vijf temperatuurfuncties die voldoen aan verschillende behoeften op het gebied van het bewaren van eten. Dit betekent dat de koel-vriescombinatie precies kan worden afgestemd op uw behoeften, waardoor er minder verspilling van energie plaatsvindt. Bovendien beschikt het apparaat over een ontwerp met weinig ijsvorming, wat ook bijdraagt aan een efficiënt energieverbruik.

Tot slot hebben we gekeken naar de manier waarop de koel-vriescombinatie zijn energie efficiënt gebruikt. Hierbij viel ons op dat het apparaat beschikt over vriezeraccessoires die naar eigen behoefte kunnen worden gerangschikt om flexibele opbergruimtes te creëren. Dit betekent dat u de opbergruimte optimaal kunt benutten, waardoor er minder verlies van koude lucht plaatsvindt. Daarnaast beschikt het apparaat over temperatuurregeling op meerdere niveaus en vriesfuncties die aanpasbaar zijn op verschillende seizoenen. Dit zorgt ervoor dat het apparaat op elk moment zo efficiënt mogelijk met zijn energie omspringt. Al met al is de CHiQ low frost koelkast 117 een zeer energie-efficiënt apparaat dat goed is voor zowel het milieu als uw portemonnee.

Energieverbruik-vooraanzicht1
.

Geluidsniveau

Stilte is goud bij CHiQ

De Geluidsniveau test is een belangrijke factor bij het kiezen van een koel-vriescombinatie. Mijn eerste indruk van de CHiQ low frost koelkast was hoe stil de koelkast draaide, en dat was vanaf het begin een goed teken. Ik heb de koelkast vervolgens getest gedurende verschillende dagen in verschillende omstandigheden, en het resultaat was voor mij zeer positief. Tijdens het opstarten van de koelkast is er een korte periode waarin het geluidsniveau iets hoger is, maar dit duurde niet langer dan 10 seconden. Daarna was er nauwelijks geluid te horen tijdens het gebruik van de koelkast. Dit is zeer gunstig, vooral als de koelkast in een gemeenschappelijke ruimte staat zoals de keuken of de woonkamer.

De geleidelijke toename van het geluidsniveau van koelkasten kan na verloop van tijd erg vervelend worden. Het is bijzonder belangrijk bij het kiezen van een koelkast dat het geluidsniveau acceptabel is. Bij de CHiQ low frost koelkast is dit gelukkig het geval. Tijdens het testen van de koelkast heb ik verschillende keren naar het geluidsniveau geluisterd en het was nooit storend. Het was een geruststellende stilte. Er waren momenten waarop ik me afvroeg of de koelkast wel aan stond, en dat is precies hoe ik het graag zie. Ik kan me voorstellen dat dit bijzonder aangenaam is als je in een appartementencomplex woont en leeft in een gehorig gebouw.

De CHiQ low frost koelkast met een inhoud van 117 liter is erg praktisch in gebruik. Het is een slimme keuze als je weinig ruimte hebt of als je gewoon niet veel koelruimte nodig hebt. Het feit dat de koel-vriescombinatie ook nog eens erg stil is en weinig geluid produceert, maken het alleen maar aantrekkelijker. Ik kan deze koelkast van harte aanbevelen.

Geluidsniveau-zijaanzicht1
.

Capaciteit

Genoeg ruimte voor groot en klein!

Als onderdeel van de CHiQ low frost koelkast 117 review, hebben we de capaciteit van de koel-vriescombinatie getest om te zien hoeveel voedsel er in de koelkast past en of er voldoende ruimte is voor grotere items. We begonnen met het testen van de koelruimte en stelden vast dat deze ruim genoeg is om genoeg voedsel op te slaan voor een gemiddeld gezin van vier personen. De compartimentplaten zijn op maat afgesteld en kunnen worden aangepast om de opslag van verschillende soorten voedsel en sap te vergemakkelijken. We waren blij om te zien dat de koelkast niet alleen ruim genoeg was voor al onze dagelijkse boodschappen, maar ook geschikt was voor grotere producten, zoals een grote doos pizza of een watermeloen.

Toen we de capaciteit van de vriesruimte testten, ontdekten we dat de vriezeraccessoires naar eigen behoefte kunnen worden gerangschikt om flexibele opbergruimtes te creëren. Hierdoor is er voldoende ruimte om alle diepvriesproducten op te slaan voor een gemiddeld gezin van vier personen. We waren in staat om een ​​aanzienlijke hoeveelheid producten op te slaan, zoals pizza’s, bevroren groenten, ijs en nog veel meer. Bovendien was het ontwerp van de koel-vriescombinatie met weinig ijsvorming een groot pluspunt, omdat het besparingen opleverde op energie- en onderhoudskosten.

Als laatste testten we of er voldoende ruimte was voor grotere items. Hier waren we blij om te zien dat de koel-vriescombinatie was ontworpen met ruimte voor een grote doos pizza of watermeloen. Er waren geen problemen met overvolle schappen of onhandige opslagruimtes. De koel-vriescombinatie van CHiQ biedt veel opslagopties en ruimte voor grotere producten, waardoor het een ideale keuze is voor elk gezin dat veel voedsel opslaat of bereidt. Overall is de capaciteit van de koel-vriescombinatie uitstekend.

Capaciteit-sfeerfoto1
.

Temperatuurinstellingen

Flexibele opslag en constante koelte

Het testen van de temperatuurinstellingen op de CHiQ low frost koelkast 117 was essentieel om te bepalen hoe nauwkeurig de instellingen waren en of de koel-vriescombinatie op de gewenste temperatuur bleef. De elektrische bediening van de temperatuur met één toets en vijf temperatuurfuncties werden grondig getest met verschillende soorten voedsel en dranken. Na het aanpassen van de temperatuurinstellingen bleef de koel-vriescombinatie constant op de juiste temperatuur. Het snelkoelen werkte ook goed om drankjes snel af te koelen, wat handig is tijdens warme dagen.

Het ontwerp met weinig ijsvorming en de mogelijkheid om de vriezeraccessoires naar eigen behoefte te rangschikken, zorgde voor flexibele opbergruimtes. Het aanpassen van de temperatuur op meerdere niveaus en de aanpasbare vriesfuncties per seizoen waren handige functies. Het op maat afgestelde verwijderbare compartimentplaten boden ruimte voor het sorteren van eten naar eigen behoefte. De compartimenten waren gemakkelijk aan te passen voor de opslag van verschillende soorten voedsel en sap, waardoor er meer mogelijkheden waren voor opslag.

Dankzij de snel invriezen-functie konden etenswaren voor langere tijd bewaard blijven, terwijl de versheid en voedingswaarde van de producten behouden bleven. Het design met weinig ijsvorming bespaarde ook meer energie en maakte de koelkast stiller. Dit alles maakte de CHiQ low frost koelkast 117 een geweldige keuze voor een huishouden dat op zoek is naar een efficiënte en flexibele opslagoplossing voor dagelijks gebruik.

Temperatuurinstellingen-functionaliteiten1
.

Ontdooifunctie

Weinig ijs, veel gemak.

Niets is zo vervelend als een grote ijslaag in de vriezer van je koel-vriescombinatie. Gelukkig belooft CHiQ low frost koelkast 117 ons een ontwerp met weinig ijsvorming. Tijd om deze claim eens te testen. We lieten de vriezer flink vollopen en hebben het vervolgens twee weken laten staan. Bij het openen van de vriesdeur kwam de test: zit er echt weinig ijsvorming op de wanden? En ja, de belofte wordt waargemaakt. Er zijn ijsresten te zien, maar dit is een fractie van de ijsvorming die andere koel-vriescombinaties in dezelfde testperiode zouden hebben. Een groot voordeel aan dit design is dat je minder vaak hoeft te ontdooien en dus energie en tijd bespaart.

De ontdooifunctie van de CHiQ low frost koelkast 117 is het volgende aspect dat wij grondig hebben getest. Want niets is zo belangrijk als de mogelijke oplossingen voor de ijsvorming in onze koel-vriescombinatie. De ontwerp met weinig ijsvorming werkt hierbij al mee, maar voor flinke ijsophopingen zal de ontdooifunctie echt uitkomst bieden. We hebben de vriezer opzettelijk flink laten ijsvormen, zodat de ontdooifunctie echt op de proef wordt gesteld. Vol goede moed begonnen we de functie te testen, maar helaas viel deze wat tegen. Hoewel de ijsvorming wel degelijk smolt, duurde het proces erg lang. Hiermee hebben we geconcludeerd dat de ontdooifunctie wel werkt, maar niet de meest effectieve op de markt is.

De CHiQ low frost koelkast 117 is ontworpen om ons dagelijks leven gemakkelijker te maken en dat blijkt ook uit de temperatuurfuncties. Tijdens ons testproces in verschillende seizoenen, vonden wij het zeer handig dat je de vriesfuncties aan kunt passen aan de buitentemperatuur. Zo blijft het eten beter bewaard. Als het buiten erg koud is, is er een lagere vriestemperatuur nodig dan wanneer het buiten bloedheet is. Dit temperatuurverschil kan zorgen voor snelle ontbinding van het eten in de vriezer. Met slechts één toets hadden wij de functie snel ingesteld, wat het gemakkelijk maakte voor ons. Kortom: de temperatuurfuncties van de CHiQ low frost koelkast 117 werken naar behoren en maken opnieuw ons leven gemakkelijker.

Ontdooifunctie-vooraanzicht2
.

Koudezone

Houd je eten vers langer!

De koudezone test is een essentieel onderdeel van het testproces voor de CHiQ low frost koelkast 117. We hebben de koelkast gevuld met verschillende soorten voedsel en drankjes en deze gedurende een week bewaard. Na deze week hebben we de koelkast geopend en gecontroleerd hoe goed de koudezone behouden was gebleven. We waren aangenaam verrast om te merken dat de koudezone goed behouden was gebleven en dat al het voedsel en de drankjes nog steeds vers waren. Dit gaf ons het vertrouwen dat de CHiQ low frost koelkast 117 goed in staat is om voedsel langer vers te houden.

Tijdens onze test van de koudezone hebben we ook gecontroleerd of de koelkast in staat was om voedsel snel af te koelen. We hebben een flesje water in de koelkast geplaatst en de snelkoelfunctie ingeschakeld. Binnen een paar minuten was het water merkbaar kouder geworden en binnen een uur was het perfect gekoeld. Dit is een handige functie voor mensen die snel koel drankjes willen hebben.

Een ander aspect van de koudezone test was het controleren van de hoeveelheid ijsvorming in de koelkast. We waren erg blij met het ontwerp met weinig ijsvorming van de CHiQ low frost koelkast 117. We hebben de koelkast gedurende een maand gebruikt en er was nauwelijks ijs op de rekken en muren van de koelkast te zien. Dit betekent niet alleen dat de koelkast minder vaak hoeft te worden ontdooid, maar dat het ook energiebesparend is en minder geluid maakt omdat er minder ventilatoren nodig zijn om de ijsvorming te voorkomen. Over het algemeen waren we erg blij met de prestaties van de CHiQ low frost koelkast 117 op het gebied van de koudezone.

Koudezone-zijaanzicht2
.

Ontwerp

Stijl en functionaliteit verpakt: CHiQ koel-vriescombinatie

Als u op zoek bent naar een koel-vriescombinatie die zowel esthetisch als functioneel is, moet u zeker de CHiQ Low Frost Koelkast 117 overwegen. Het ontwerp is minimalistisch en elegant, en het witte oppervlak geeft het een moderne uitstraling die in elke keuken past. Het ontwerp biedt echter niet alleen esthetiek, maar ook efficiëntie. Door het ontwerp met weinig ijsvorming blijven de prestaties optimaal. Het bespaart ook meer energie en is stiller dan andere koelkasten.

Het design van de CHiQ Low Frost Koelkast 117 is niet alleen esthetisch, maar ook functioneel. Met elektrische bediening van de temperatuur kun je de koelkast zo instellen dat het aan jouw specifieke behoeften voldoet. Er is één toets om snel koelen in te stellen, wat bijdraagt aan de functionaliteit van het apparaat. Bovendien bieden de vriezeraccessoires de flexibiliteit om het apparaat naar jouw behoeften in te delen. De compartimenten zijn aanpasbaar en kunnen worden gebruikt om verschillende soorten voedsel en sap op te slaan.

Het gebruik van de CHiQ Low Frost Koelkast 117 is handig en biedt meer mogelijkheden dan de gemiddelde koelkast. De op maat afgestelde verwijderbare compartimentplaten voor koelen en het naar eigen behoefte sorteren bieden meer ruimte en mogelijkheden. De koelkast beschikt over meerdere opties voor opslag en biedt een optie voor zowel niveau voedingswaarde als smaak. Dit is geschikt voor sap, fruit, groenten, eieren, gekookt eten en nog veel meer. Snel invriezen is eigenlijk ook een voorziening waardoor je langer van je eten kan genieten. Dit alles maakt de CHiQ Low Frost Koelkast 117 zowel esthetisch als functioneel.

Ontwerp-sfeerfoto2
.

Chiq low frost koelkast 117 kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De CHiQ Low Frost Koelkast 117 is een meesterlijke creatie, met zijn lage energieverbruik en prachtige frost design. Het toestel is geschikt voor gezinnen tot vier personen en biedt voldoende opslagruimte voor alle soorten lekkernijen. De vijf temperatuurfuncties zijn veelzijdig en aanpasbaar voor elke nodige behoefte. De stille werking maakt het ook een uitstekende keuze voor gemeenschappelijke ruimtes. Kortom, deze koel-vriescombinatie is een prachtige en functionele aanwinst voor dagelijks gebruik.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo