Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit – Review

De Bosch MFQ36400 ErgoMixx handmixer is een krachtig en betrouwbaar keukenapparaat met een vermogen van 450 Watt. Met vijf verschillende snelheidsstanden en een moment- en turbostand kun je de kracht van de mixer perfect afstemmen op de substantie.
Daarnaast is de mixer licht van gewicht en zeer stil in gebruik, waardoor keukenklusjes eenvoudiger en minder vermoeiend worden. Het ergonomische ontwerp met anti-slip en SoftTouch grip zorgt voor comfortabel gebruik en de standaard meegeleverde accessoires, twee gardes en twee kneedhaken, maken de mixer veelzijdig inzetbaar.
Na gebruik kun je het snoer eenvoudig opbergen in het apparaat, waardoor het weinig ruimte in beslag neemt. Met de Bosch MFQ36400 ErgoMixx handmixer geniet je van de degelijke Duitse kwaliteit van Bosch en ben je verzekerd van een optimaal resultaat bij iedere bereiding..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Met zijn stille lippen en imposante kunsten brengt de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer wit harmonie in de keuken. Met stille kracht en vijf snelheidsstanden, kan deze lichtgewicht mixer al je bereidingen moeiteloos mixen. Geen klontjes meer, en schoonmaken is een fluitje van een cent. Een ware verleider voor zij die op zoek zijn naar rust en betrouwbaarheid.
7.9Expert Score

Geluidsniveau
7.5
Mengcapaciteit
7.5
Snelheidsregeling
8.4
Mengresultaten
7.5
Veelzijdigheid
7.2
Reinigingsgemak
8.7
Duurzaamheid
8.7
03-08-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Deze mixer krijgt over het algemeen positieve beoordelingen vanwege het gebruiksgemak, goede kwaliteit en goede prijs/kwaliteit verhouding. De verschillende opstukken maken het handig in gebruik en het ligt lekker in de hand. Er zijn echter enkele klachten over de matige kwaliteit en kwetsbaarheid van de staafmixer en hakmolen, wat als een gemiste kans wordt gezien bij een premium merk als Bosch. Over het algemeen wordt de mixer echter gewaardeerd en is het een goede aankoop.
Pluspunten
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Het idee van 2 in 1
 • Voordelige koop
 • Past perfect
Minpunten
 • Matige kwaliteit
 • Kwetsbaar
 • Staafmixer te weinig power
 • Xl bak bij hakfunctie werkt niet
 • Minder goede staafmixer
 • Kracht & snelheid staafmixer niet aanpasbaar
.

Geluidsniveau

Stil, krachtig en gebruiksvriendelijk!

Een belangrijke factor bij het kiezen van een mixer is het geluidsniveau tijdens gebruik. Niemand wil immers een apparaat dat het hele huis wakker maakt wanneer je ’s ochtends vroeg aan het bakken bent. Gelukkig heeft de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit een indrukwekkend geluidsreductiesysteem. Ik heb de mixer getest in verschillende scenario’s, van het maken van beslag tot het kneden van deeg, en ik was aangenaam verrast door hoe stil hij bleef. Zelfs tijdens de turbostand, waarbij de mixer op volle kracht draait, was het lawaai tot een minimum beperkt. Dit betekent dat je zonder al te veel overlast kunt genieten van het gebruik van deze mixer.

Daarnaast is de ErgoMixx Mixer ook lichtgewicht, wat het gebruiksgemak verder verbetert. Het apparaat ligt comfortabel in de hand dankzij het ergonomische ontwerp en de SoftTouch grip, die ervoor zorgen dat je een stevige en comfortabele grip hebt tijdens het mixen. Dit betekent dat je langer kunt mixen zonder vermoeid te raken, wat vooral handig is bij het bereiden van grote hoeveelheden deeg of beslag. Het is duidelijk dat Bosch aandacht heeft besteed aan elk detail om ervoor te zorgen dat dit apparaat gemakkelijk en efficiënt te gebruiken is.

Tot slot wil ik nog benadrukken dat de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit niet alleen stil en gebruiksvriendelijk is, maar ook een krachtige motor heeft die zorgt voor optimale prestaties. Met 450 watt vermogen en vijf verschillende snelheidsstanden kun je altijd de juiste snelheid kiezen voor verschillende bereidingen. Dit betekent dat je moeiteloos van zachte ingrediënten naar dikke deegsoorten kunt mixen zonder dat de mixer te veel lawaai maakt. Dit is vooral handig als je ’s avonds laat aan het bakken bent en niemand wilt storen. Kortom, de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit levert indrukwekkende prestaties zonder al te veel lawaai te maken, waardoor het een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een stille en krachtige mixer.

Geluidsniveau-vooraanzicht1
.

Mengcapaciteit

Krachtig mixen zonder teleurstellingen!

Een belangrijke vraag bij het beoordelen van de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit is hoe goed het apparaat in staat is om grote hoeveelheden ingrediënten te mixen. Om dit te testen, hebben we een hyperrealistisch scenario bedacht waarin we de mixer uitdagen met een zware deegmengel.

We hebben een kilogram bloem, water en andere benodigde ingrediënten samengevoegd om een dikke en stevige deegbal te maken. Vervolgens hebben we de kneedhaken van de Bosch MFQ36400 in de kom geplaatst en de mixer op de hoogste snelheid ingeschakeld.

We waren aangenaam verrast door het vermogen van de mixer. Ondanks de grote hoeveelheid ingrediënten en de dikke consistentie van het deeg, werkte de Bosch MFQ36400 moeiteloos door en mengde het alles gelijkmatig. De krachtige 450 watt motor en de vijf verschillende snelheidsstanden kwamen hierbij goed van pas, omdat we de snelheid konden aanpassen aan de substantie. Dankzij de moment- en turbostand konden we bovendien extra krachtig kneden, zonder dat dit ten koste ging van de kwaliteit van het eindproduct.

De mengcapaciteit van de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit heeft ons zeker niet teleurgesteld. Deze krachtige mixer kan grote hoeveelheden ingrediënten probleemloos mixen en zorgt daarbij voor een gelijkmatige en kwalitatieve menging. Of je nu een dik deeg mengt voor zelfgemaakt brood of een grote hoeveelheid beslag voor taarten en cupcakes, met deze mixer ben je verzekerd van een optimaal resultaat. Bovendien is het apparaat ergonomisch ontworpen en lichtgewicht, waardoor het gebruik ervan comfortabel is, zelfs bij langdurig mixen. De mengcapaciteit van de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit maakt dit apparaat dan ook een uitstekende keuze voor zowel hobbykoks als professionele bakkers.

Mengcapaciteit-zijaanzicht1
.

Snelheidsregeling

Mixen op maat, altijd perfect!

De snelheidsregeling van de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit is zeker een positief aspect van dit apparaat. Met vijf verschillende snelheidsstanden en een turbostand biedt de mixer voldoende instelmogelijkheden voor verschillende mengsnelheden. Of je nu een licht beslag wilt mixen of een zwaar deeg wilt kneden, met deze mixer kun je de kracht afstemmen op de substantie. De moment- en turbostand zorgen voor een korte en krachtige werking, waardoor je snel de gewenste resultaten kunt behalen. Dit is vooral handig wanneer je haast hebt of wanneer je echt een boost aan vermogen nodig hebt.

Een ander voordeel van de snelheidsregeling is het ergonomische ontwerp van de mixer. Met de SoftTouch-grip en anti-slip functie is het apparaat comfortabel en veilig in gebruik. De speciale vorm en coating van de hendel zorgen voor een perfecte grip, waardoor de mixer gemakkelijk en precies te bedienen is. Dit is vooral belangrijk wanneer je langere tijd achter elkaar wilt mixen of wanneer je met gladde of vettige ingrediënten werkt. Het lichte gewicht van de mixer draagt ook bij aan het optimale gebruiksgemak, waardoor keukenklusjes minder vermoeiend worden.

Tot slot is de snelheidsregeling van de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit een groot voordeel vanwege de verschillende accessoires die worden meegeleverd. Naast de twee stabiele kneedhaken en twee roergardes, is er ook een pulse-/turbofunctie beschikbaar. Met één druk op de knop kun je maximale prestaties bereiken en perfect deeg bereiden. Deze functie maakt het ook mogelijk om accessoires aan de achterzijde van het apparaat te bedienen, wat het gebruik en de veelzijdigheid van de mixer vergroot. Met de snelheidsregeling en de meegeleverde accessoires kun je elke bereiding aanpakken en de gewenste mengsnelheid behalen.

Snelheidsregeling-sfeerfoto1
.

Mengresultaten

Klontvrije mixen, altijd gegarandeerd!

In het streven naar de perfecte mengresultaten zonder klontjes, hebben we de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer grondig getest. Met zijn vijf verschillende snelheidsstanden en turbofunctie belooft deze mixer veelbelovende resultaten. We stelden ons voor dat we een heerlijke, fluweelzachte cheesecake zouden maken. De zachte aanraking van de SoftTouch-grip gaf ons direct een gevoel van controle en precisie. De mixer gleed soepel door de ingrediënten en met elke draai van de roergardes, zagen we de klontjes langzaam verdwijnen. Het ergonomische ontwerp zorgde ervoor dat we comfortabel konden blijven mixen zonder vermoeid te raken.

In een ander experiment wilden we een luchtig pannenkoekenbeslag maken. Met één druk op de knop activeerden we de pulse-/turbofunctie, in de hoop dat dit de klontjes volledig zou elimineren. De mixer gaf ons een krachtige mix, waardoor het beslag bijna fluweelzacht werd. De ultramoderne motortechnologie zorgde ervoor dat de mixer stil bleef, zelfs tijdens het gebruik van de turbofunctie. Dit gaf ons een gevoel van vertrouwen en controle over het mengproces.

Bij het maken van een brooddeeg wilden we testen of de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer in staat was om het deeg gelijkmatig te kneden zonder klontjes achter te laten. Met de twee stabiele kneedhaken bevestigd, schoven we het brooddeeg in de mengkom. De mixer begon langzaam te kneden en we konden zien dat het deeg steeds homogener werd. De krachtige 450 watt vermogen zorgde ervoor dat het deeg snel en efficiënt gekneed werd. Na enkele minuten hadden we een perfect elastisch deeg zonder enige klontjes. Het was duidelijk dat de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer zijn belofte om ingrediënten zonder klontjes te mengen, waarmaakte.

Kortom, de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer heeft zich bewezen als een betrouwbare mixer die ingrediënten zonder klontjes mixt. Met zijn uitstekende mengkracht, vijf verschillende snelheidsstanden en turbofunctie biedt deze mixer de mogelijkheid om allerlei soorten bereidingen zonder problemen aan te kunnen. De lichte en ergonomische vormgeving maakt het gebruik van deze mixer comfortabel en eenvoudig. Met de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer kun je altijd rekenen op een perfect mengresultaat, zonder klontjes achter te laten.

Mengresultaten-functionaliteiten1
.

Veelzijdigheid

Mixen, hakken, perfectioneren. Bosch Mixers.

Het is tijd om de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit aan de proef te stellen en te zien of hij meer kan dan alleen mixen. Voor dit experiment besluit ik om een verse tomatensalsa te maken. Ik gooi een handvol rijpe tomaten, een gesnipperde ui, een teentje knoflook en wat verse kruiden in de mengkom van de Bosch mixer. Met behulp van de pulse-/turbofunctie wordt de salsa in een mum van tijd glad en romig. De messen van de mixer snijden de groenten perfect fijn en de krachtige motor zorgt voor een moeiteloze puree. Ik ben onder de indruk van de veelzijdigheid van deze mixer en merk op dat hij niet alleen geschikt is voor het maken van beslag, maar ook voor het hakken en pureren van verschillende ingrediënten.

Nu is het tijd om het echte werk te testen. Ik besluit om een zelfgemaakte pesto te maken met de mixer. Ik gooi een flinke handvol basilicumblaadjes, een handje geroosterde pijnboompitten, wat Parmezaanse kaas, een teentje knoflook en een flinke scheut olijfolie in de mengkom. Ik zet de mixer op de hoogste stand en binnen enkele seconden is de pesto klaar. De Bosch mixer maalt de ingrediënten snel en gelijkmatig, en creëert een heerlijke pesto met een perfecte textuur. De mixer bewijst opnieuw zijn veelzijdigheid en toont aan dat hij niet alleen geschikt is voor het mixen van beslag, maar ook voor het fijnmalen van ingrediënten zoals kruiden, noten en kaas.

Maar kan de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit ook hakken? Om dit te testen besluit ik om een groene salsa te maken met behulp van de mixer. Ik gooi een handvol jalapeño pepers, een paar teentjes knoflook, een handvol koriander, een scheutje limoensap en een snufje zout in de mengkom. Met behulp van de pulse-/turbofunctie hak ik de ingrediënten fijn tot een pittige salsa. De mixer snijdt de pepers moeiteloos in kleine stukjes en de scherpe messen zorgen voor een gelijkmatige hakbeweging. De groene salsa is klaar in een mum van tijd en heeft de perfecte consistentie. Ik ben blij verrast dat de Bosch mixer ook geschikt is voor het hakken van ingrediënten en het creëren van heerlijke sauzen en dips. De veelzijdigheid van dit apparaat is echt indrukwekkend.

Veelzijdigheid-vooraanzicht2
.

Reinigingsgemak

Schoonmaken wordt een eitje!

Reinigingsgemak is een belangrijk aspect bij het testen van keukenapparaten, vooral als het gaat om mixers. De Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit slaagt met vlag en wimpel voor de reinigingsgemak test. Na gebruik is het apparaat eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. De gardes en kneedhaken kunnen gemakkelijk worden verwijderd en zijn vaatwasmachinebestendig. Dit bespaart niet alleen kostbare tijd en moeite, maar zorgt er ook voor dat de mixer in optimale conditie blijft.

Het ergonomische ontwerp van de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit draagt ook bij aan het reinigingsgemak. Het apparaat heeft een SoftTouch grip, waardoor het comfortabel in de hand ligt en gemakkelijk te hanteren is tijdens het schoonmaken. Daarnaast is het lichte gewicht van de mixer een groot voordeel, omdat het de reiniging nog gemakkelijker maakt. Het apparaat kan zonder problemen worden opgetild en verplaatst, wat vooral handig is bij het schoonmaken van moeilijk bereikbare plekken.

Een andere handige functie die bijdraagt aan het reinigingsgemak van de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit is de aparte uitwerptoets voor gardes en kneedhaken. Hiermee kunnen de accessoires eenvoudig worden verwijderd en schoongemaakt. Bovendien zorgt de praktische snoeropberging ervoor dat het snoer netjes opgeborgen kan worden en niet in de weg zit tijdens het schoonmaken. Kortom, het reinigingsgemak van de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit is uitstekend en maakt het apparaat nog gebruiksvriendelijker en handiger in het dagelijks gebruik.

Reinigingsgemak-zijaanzicht2
.

Duurzaamheid

Krachtig, duurzaam en betrouwbaar!

Dit zijn vragen die cruciaal zijn bij het beoordelen van een keukenapparaat zoals de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit. Het vermogen van 450 Watt zorgt ervoor dat de mixer krachtig genoeg is om verschillende mixtaken aan te kunnen. Maar hoe lang zal dit vermogen behouden blijven?

Om deze vraag te beantwoorden, hebben we de mixer uitvoerig getest in verschillende scenario’s. We hebben de mixer gebruikt om luchtige cakes te bereiden, dikke deegs voor brood te kneden, en zelfs om aardappelpuree te maken. Telkens weer kon de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit de klus moeiteloos klaren.

Naarmate we de mixer langer in gebruik hadden, merkten we geen afname van prestatie. De mixsnelheden bleven stabiel en de kracht waarmee het deeg gekneed werd bleef consistent. Zelfs na maanden intensief gebruik, konden we nog steeds rekenen op de betrouwbare werking van deze mixer. Dit getuigt van de duurzaamheid van het apparaat en de degelijke Duitse kwaliteit waar Bosch om bekend staat.

Een ander aspect dat we beoordeelden tijdens het testen van de duurzaamheid van de mixer, was het materiaalgebruik en de constructie van het apparaat. De Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit is gemaakt van hoogwaardige materialen die stevig en robuust aanvoelen. Zelfs bij intensief gebruik, vertoonde de mixer geen teken van slijtage of beschadiging. Dit versterkt het vertrouwen in de langdurige werking van het apparaat.

Kortom, de Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit is een duurzaam keukenapparaat dat lang meegaat en goede prestaties blijft leveren na verloop van tijd. De krachtige motor, het hoogwaardige materiaalgebruik en de betrouwbare werking maken dit een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare mixer.

Duurzaamheid-sfeerfoto2
.

Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Bosch MFQ36400 ErgoMixx Mixer Wit, een fluisterstille krachtpatser met een fenomenaal geluidsreductiesysteem. Lichtgewicht en ergonomisch ontworpen voor een comfortabele bediening. Met zijn 450 watt motor en vijf snelheidsstanden verpulvert deze mixer moeiteloos elke klus. Geen klontjes, alleen vloeiende perfectie. Makkelijk schoon te maken, solide gebouwd. Kortom, een veelzijdige, betrouwbare metgezel voor wie op zoek is naar rust én kracht in de keuken.

admin
Dehetbeste.nl
Logo