Poëzie, Bloemlezingen & Letterkunde

Ontdek en vergelijk de beste producten in elke categorie om uw dagelijkse routine te verbeteren. Van innovatieve gadgets tot kwalitatieve essentials, wij bieden uitgebreide reviews en topkeuzes.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends met onze diepgaande analyses en ontdek onze zorgvuldig samengestelde lijsten van de meest indrukwekkende producten op de markt.

Op dit moment heeft onze AI-koopassistent al:

0
Producten bekeken in deze categorie
Altijd een overzicht van de beste producten
Ontvang acties & unieke kortingscodes

Nieuwste reviews

Hieronder lees je over de nieuwste artikelen in deze categorie.

 

Poëzie, Bloemlezingen & Letterkunde
Tijmen

Sacajawea – Review

Het op waarheid gebaseerde levensverhaal van Sacajawea, de indiaanse vrouw gevangen tussen twee werelden, vormt een ontroerend en avontuurlijk relaas.
Ze is niet alleen het icoon van een volk in verval, maar ook van een opkomende natie.
Het tragische begin van Sacajawea’s leven als gevangene van een vijandige stam, markeerde het begin van een legendarische reis..

Lees review »
Toneel & Theater
Aafje

Wine up! – Review

Wine-up.nl, het populaire vrouwenblog waar honderdduizend mensen per maand komen, heeft nu ook een eigen komische dramaserie op LINDA.tv genaamd Bitterzoet.
Geïnspireerd door het harde leven van veertigers, volgt de serie de belevenissen van Anna (42), Caro (41) en Esmee (40) terwijl ze worstelen met carrières die nog niet af zijn, luisterende kinderen, scheidingen, vreemdgaan, burn-outs en het ouder worden.
Een humoristische kijk op het fantastische rotleven van vrouwen in hun veertiger jaren..

Lees review »
Poëzie, Bloemlezingen & Letterkunde
Tijmen

Etherische olien – Review

“Etherische oliën 1e druk” van M. Vanhove is een boek dat het groeiende belang van etherische oliën weerspiegelt.
Met hun ongeëvenaarde kracht moeten deze natuurlijke oliën met expertise worden gebruikt. Dit handboek, vlot en helder geschreven, is geschikt voor zowel een breed publiek als voor de specialist in het veld.
Een onmisbare gids voor de wereld van etherische oliën. ISBN 9789073913127″.

Lees review »
Literaire essays
Tijmen

Stil de tijd – Review

In “Stil de tijd” onderzoekt Joke J. Hermsen op kritische wijze het verstikkende gevoel van tijdgebrek dat onze maatschappij beheerst.
Tijd wordt tegenwoordig gezien als een kostbaar goed dat maximaal benut moet worden ten behoeve van economisch rendement. Maar wat is er gebeurd met leegte, rust en kalmte? Hermsen neemt ons mee op een verkenningstocht naar een nieuwe visie op tijd, waarbij ze onderscheid maakt tussen de ‘kloktijd’ en de ‘innerlijke tijd’.
Ze vraagt zich af wiens tijd dit eigenlijk is en of persoonlijke tijd nog wel bestaat. Met behulp van filosofen, schrijvers en kunstenaars verkent ze het belang van rust, verveling, aandacht en wachten, ervaringen die in onze huidige samenleving weinig waardering krijgen. Bovendien werpt ze een kritische blik op de politieke en sociale gevolgen van onze rusteloze en stuurloze wereld..

Lees review »
Columns & Bundels
Amin

Laura H – Review

In de zomer van 2016 wordt er buiten het heersende gebied van IS een jonge vrouw genaamd Laura gevonden, rennend door de woestijn met haar twee kinderen.
Ze beweert uit ‘Sweet Lake City’ te komen en smeekt om terug te keren naar Zoetermeer, waar haar vader haar opwacht na een reddingsactie met schimmige privémilitairen.
Wanneer Laura op Schiphol wordt gearresteerd, wordt ze beschuldigd van het zijn van een IS-agent die was gestuurd om een aanslag te plegen. Waar is Ibrahim, de knappe jihadstrijder voor wie ze alles opgaf? Thomas Rueb volgt Laura’s intensieve reis naar Irak en reconstrueert haar bekering, haar gruwelijke leven in het kalifaat en haar terugkeer naar Nederland, omgeven door vragen. Dit is het verhaal van een meisje dat haar geluk zocht in een nachtmerrie, van een vader die alles doet voor zijn kind, en van een land dat worstelt met de definitie van terrorisme..

Lees review »
Columns & Bundels
Xiu

Dwars door het donker – Review

Nowelle Barnhoorn neemt je mee op haar persoonlijke zoektocht door het duister in “Dwars door het donker”. Vijf jaar lang worstelde ze met een burn-out en depressie, en probeerde ze van alles om zich beter te voelen.
Pas wanneer ze de acceptatie vindt dat slechte dagen erbij horen, verandert alles. In dit boek deelt Barnhoorn haar ervaringen en de bronnen die haar hebben geholpen.
Ze pleit voor het erkennen van verdriet en boosheid, en voor het omarmen van al onze emoties. Een krachtig verhaal dat je raakt en vermaakt, geschreven door de geprezen auteur Nowelle Barnhoorn..

Lees review »
Dehetbeste.nl
Logo