Mens & Maatschappij

Ontdek en vergelijk de beste producten in elke categorie om uw dagelijkse routine te verbeteren. Van innovatieve gadgets tot kwalitatieve essentials, wij bieden uitgebreide reviews en topkeuzes.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends met onze diepgaande analyses en ontdek onze zorgvuldig samengestelde lijsten van de meest indrukwekkende producten op de markt.

Op dit moment heeft onze AI-koopassistent al:

0
Producten bekeken in deze categorie
Altijd een overzicht van de beste producten
Ontvang acties & unieke kortingscodes

Nieuwste reviews

Hieronder lees je over de nieuwste artikelen in deze categorie.

 

Sociologie
Senna

Panama Papers – Review

Dit boek is een krachtige vertelling, doordrenkt met de rauwe emotie en onbevreesde vastberadenheid van de legendarische journalist Charles Bukowski. Het brengt het grootste datalek aller tijden tot leven: de Panama Papers.
In een wirwar van informatie ontdekken twee moedige jonge journalisten de duistere werkelijkheid achter belastingontduiking, wapenhandel en corruptie. Wat begint als een heldhaftig avontuur verandert al snel in een angstaanjagende worsteling met een monster dat te groot lijkt om te verslaan.
Dit boek, een internationaal project waarbij 400 journalisten betrokken zijn, onthult zowel de schokkende geheimen van de machtigen als het onverzettelijke doorzettingsvermogen van diegenen die de waarheid willen onthullen. Bereid je voor op een meeslepende en fascinerende reis die je in de ban zal houden van begin tot eind..

Lees review »
Politieke wetenschap & Theorie
Senna

De ravage van tien jaar – Review

In DE RAVAGE VAN TIEN JAAR RUTTE, een onverbiddelijke analyse geschreven door Thierry Baudet en Paul Frentrop, wordt ons land onthuld in al zijn aftakeling en verwaarlozing. Het is een somber portret van een land dat is uitgemergeld door eindeloze immigratie, dwaze klimaatplannen en een toenemende overheersing van de EU.
Maar te midden van deze puinhoop ligt een sprankje hoop, een alternatief dat ons land zo hard nodig heeft. Baudet en Frentrop schetsen een toekomst waarin Nederland weer kiest voor haar eigen inwoners, tradities en belangen.
Ze pleiten voor het afsluiten van grenzen, het stoppen met onzinnige duurzaamheidsagenda’s en het investeren in zorg, onderwijs en veiligheid. Dit boek prikkelt en biedt een nieuw perspectief, gevoed door de dringende behoefte aan verandering die op 17 maart 2021 in de handen van de burgers ligt..

Lees review »
Spionage & Geheime diensten
Aafje

De jonge Samoerai 3 De – Review

In dit meeslepende derde deel van De jonge samoerai serie, vindt de lezer zichzelf terug in het feodale Japan van 1613. Hier staat de jonge protagonist Jack voor een dreigende oorlogssituatie, waarin hij zijn ware kracht moet laten zien.
Terwijl samoeraifamilies partij kiezen en bloed vloeit, moet Jack al zijn kennis en vaardigheden van de samoeraischool aanwenden om te overleven. Zijn leven, en dat van zijn vrienden, hangt af van de tweezwaardenstijl – een geheime zwaardtechniek overgedragen door de legendarische Masamoto Takeshi.
Echter, voordat hij deze stijl volledig kan benutten, moet Jack de gevaarlijke ninja Drakenoog confronteren en de schat van zijn vader terugveroveren. Zal Jack slagen in zijn missie, of zal hij een pijnlijke dood sterven?.

Lees review »
Culturele antropologie
Senna

Jagen verzamelen opvoeden – Review

In “Jagen, verzamelen, opvoeden” neemt Michaeleen Doucleff ons mee op een intrigerende reis naar oude culturen, waar ze leert hoe we blije, gezonde en behulpzame kinderen kunnen opvoeden zonder vast te lopen in de valkuilen van het westerse opvoedingsmodel.
Geïnspireerd door de Maya, de Inuit en de Hadza ontdekt Doucleff de fundamentele verschillen in de band tussen ouders en kinderen: een samenwerkingsverband gebaseerd op vertrouwen en vrij van angst en controle.
Dit boek biedt niet alleen een verfrissend perspectief op opvoeding, maar ook inzichten van andere wetenschappers die de wijsheid van inheemse culturen onderstrepen..

Lees review »
Sociologie
Tijmen

Het verhaal van mijn zelfmoord – Review

In dit aangrijpende levensverhaal, geschreven door Viktor Staudt, maak je kennis met een man die ogenschijnlijk een goed leven leidt, maar achter gesloten deuren wordt geplaagd door angstaanvallen en depressies.
Na een mislukte zelfmoordpoging verliest hij zijn benen, maar pas daarna krijgt hij de juiste diagnose en medicatie.
Dit boek is een unieke bron van inspiratie voor mensen met angsten en ernstige depressies, maar ook voor hun dierbaren en medische professionals. Viktor Staudt zet zich tegenwoordig in voor online zelfmoordpreventie..

Lees review »
Hulpdiensten
Senna

Verhalen van de brandweer – Review

In de rauwe en levendige stijl van Charles Bukowski brengt dit boek de moedige verhalen van 27.000 brandweermannen en -vrouwen tot leven.
Van het beteugelen van vurige hellevuren in een bandengroothandel tot het redden van een weggelopen konijntje, deze verhalen zullen je hart doen kloppen en je lachspieren stimuleren.
Met meldingen als ‘binnenbrand in een portiekflat’ waar een kind vermist wordt, dringen deze adembenemende verhalen door tot je ziel. Mariëtte Middelbeek, journalist en auteur, is de meesterlijke verteller achter deze juweeltjes van waargebeurde verhalen..

Lees review »
Sociologie
admin

Demonen van de middag – Review

Demonen van de middag is een aangrijpende literaire reis door de duistere krochten van de menselijke geest, geschreven door de briljante Andrew Solomon.
In deze meeslepende vertelling deelt hij op indringende wijze zijn eigen gevecht met depressie, terwijl hij tegelijkertijd verder kijkt dan zijn eigen ervaringen.
Hij werpt een blik op de geschiedenis en culturen van de mensheid, waardoor hij de complexiteit van depressie ontrafelt en de lezer op fascinerende wijze een weg wijst door dit mysterieuze, ongrijpbare terrein. Met tijdloze wijsheid en diepgaand inzicht behandelt Solomon diverse behandelingen, medicijnen en de verwoestende impact die deze slopende ziekte kan hebben op een mensenleven. Demonen van de middag is een adembenemend werk dat de essentie van depressie blootlegt en een onmisbaar werk voor eenieder die zoekt naar begrip en verlichting..

Lees review »
Complottheorieen
admin

Worden wij wakker? – Review

“Worden Wij Wakker?” onthult de verborgen machten achter het wereldtoneel en legt bloot hoe zij streven naar een nieuwe wereldorde.
Marcel Messing, antropoloog, filosoof en auteur, neemt de lezer mee op een onthullende reis waarin hij choquerende feiten presenteert over het snel veranderende landschap van controle en bewustzijnsmanipulatie.
Van big-brothertechnieken tot de mogelijkheid van onderhuidse microchips en het internet der dingen, dit boek vraagt: leven we in een overgangstijd of ‘het einde der tijden’? Bereid je voor om wakker te worden en een sprong in bewustzijn te maken, want de waarheid is misschien niet wat het lijkt..

Lees review »
Sociologie
admin

Stille baby’s – Review

Stille baby’s, de herziene en geactualiseerde druk, nimf van Christine Geerinck-Vercammen, is een krachtige en indringende gids gewijd aan de behandeling en rouwverwerking bij perinatale sterfte.
In een aangrijpende reis door de emotionele impact van dit verlies op ouders en hun omgeving, ontleedt de auteur de theoretische en medische facetten, terwijl ze vooral de psychosociale verwerking van het hartverscheurende nieuws, de bevalling en het onvermijdelijke afscheid onderzoekt.
Met de toevoeging van intieme dagboekfragmenten en hartverscheurende brieven van andere getroffen ouders, is dit boek een noodzakelijk licht in de duisternis voor hen die deze pijnlijke reis maken. Een baken van hoop en begrip op weg naar genezing en een hart dat zoekt naar verlossing..

Lees review »
Armoede
admin

Alle dagen schuld – Review

In Alle dagen schuld van Mirjam Pool worden de lezers meegenomen naar de huiskamers van gezinnen die dag in dag uit de bittere armoede ervaren.
Mirjam Pool gaat het gesprek aan met deze mensen, leert hun achtergrond kennen en ziet hoe ze worstelen met instanties en regels.
Door hun dagelijkse zorgen te delen en de harde realiteit van het leven in armoede te confronteren, werpt dit boek een licht op de onzichtbare en vaak vergeten mensen achter de sombere statistieken..

Lees review »
Dehetbeste.nl
Logo