Literatuur & Romans

Ontdek en vergelijk de beste producten in elke categorie om uw dagelijkse routine te verbeteren. Van innovatieve gadgets tot kwalitatieve essentials, wij bieden uitgebreide reviews en topkeuzes.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends met onze diepgaande analyses en ontdek onze zorgvuldig samengestelde lijsten van de meest indrukwekkende producten op de markt.

Op dit moment heeft onze AI-koopassistent al:

0
Producten bekeken in deze categorie
Altijd een overzicht van de beste producten
Ontvang acties & unieke kortingscodes

Nieuwste reviews

Hieronder lees je over de nieuwste artikelen in deze categorie.

 

Feelgoodromans
Xiu

Landgoed Rosaville 1 Het koetshuis – Review

In Het koetshuis van Karin Quint neemt historica Laura ons mee naar het betoverende landgoed Rosaville, waar geheimen fluisteren in de wind en romantiek verborgen ligt in elk donker hoekje. Terwijl haar dementerende oma haar onthult over een onvervulde liefde, stort Laura zich in de geschiedenis van het mysterieuze koetshuis op het landgoed.
Met elke ontdekking worden de banden tussen Laura en Tom sterker, maar ook hun geheimen groeien. Tom heeft niet alleen geheimen voor Laura, maar voor iedereen op het landgoed.
Wat Laura niet weet, is dat het koetshuis niet alleen het verleden, maar ook het heden met zich meebrengt. In deze betoverende feelgoodserie komen alle draden samen, met grandeur en hartstocht als leidraad..

Lees review »
Eerste Wereldoorlog
Aafje

Meester Mitraillette – Review

In ‘De eerste dag’ brengt Jan Vantoortelboom het verhaal van een jonge schoolmeester die geconfronteerd wordt met de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog.
Als deserteur veroordeeld tot de dood, worstelt hij met zijn schuldgevoelens.
Maar wat heeft de jongen Marcus Verschoppen ermee te maken? En welke rol speelt zijn moeder? Gevangen tussen emoties en eeuwige vragen, ontrafelt Vantoortelboom op meesterlijke wijze de verwoestende impact van schuld op een mensenleven. Een beklijvende roman die je niet onberoerd zal laten..

Lees review »
Klassiekers
Aafje

Lalito Klassiek Eline Vere – Review

In de mistige straten van het negentiende-eeuwse Den Haag lag haar lot, onontkoombaar en tragisch.
Eline Vere, de onrustige ziel, gedreven door onzichtbare krachten, verstrikt in een web van verlangen en onvervulde dromen.
Dwars door de schaduwen van haar zoektocht naar geluk, reikt ze hulpeloos uit naar iets wat slechts een echo lijkt te zijn. Een meesterwerk, net als Anna Karenina en Emma Bovary, onthult Eline Vere de wrange waarheid van het leven en de beperkte waarde van vrijheid..

Lees review »
Spanning
Amin

Tot de dood ons scheidt – Review

“Tot de dood ons scheidt” is een spannende thriller van Allison Brennan, perfect voor fans van Karen Rose en Karin Slaughter.
Lucy Kincaid, ooit bijna slachtoffer van een internetkiller, werkt nu bij de FBI en jaagt op lustmoordenaars.
Maar wanneer de daders op mysterieuze wijze vermoord worden, wordt Lucy zelf het doelwit van een genadeloze stalker. Met de hulp van beveiligingsexpert Sean Rogan moet ze vechten voor haar leven en vrijheid. Dit boek zit vol romantiek, spanning en verraad, en neemt je mee op een adembenemend avontuur.”.

Lees review »
Tweede Wereldoorlog
Tijmen

Courtney 15 De schreeuw van – Review

In “De schreeuw van de strijder”, het nieuwste deel in de epische Courtney-reeks van meesterverteller Wilbur Smith, volgen we alleenstaande vader Leon op een gevaarlijke tocht om zijn geliefde dochter Saffron te beschermen.
Tegen de achtergrond van de turbulente Tweede Wereldoorlog onthult Smith een web van geheimen, avontuur en intriges waarin vader en dochter vechten voor hun leven.
Met zijn typische meeslepende schrijfstijl weet Smith opnieuw te intrigeren en te betoveren in dit adembenemende verhaal vol spanning en mysterie. Een absolute must-read voor liefhebbers van historische fictie!.

Lees review »
Literaire romans
Xiu

De dagen samen – Review

In “De dagen samen” neemt Regi de uitnodiging van zijn tweelingbroer Duncan aan om samen een roadtrip door Amerika te maken. De twee broers zijn volledig van elkaar losgeraakt sinds de dood van hun vader.
Regi wist niet wat hem te wachten stond toen hij instapte in de benauwde camper. Al snel wordt duidelijk dat Duncan hem iets belangrijks te vertellen heeft.
Over vriendschap, broederschap en de impact van afkomst en noodlottige gebeurtenissen in het verleden gaat deze aangrijpende roman die je in één adem uitleest. – NBD Biblion.

Lees review »
Fantasy
Aafje

Ierse trilogie 1 Meer dan – Review

In de mystieke gloed van Ierland, door emerald gekleurde wouden en gehuld in de nevels van eeuwenoude legenden, speelt het verhaal van Iona Sheehan zich af.
Ze arriveert met niets meer dan haar opperste optimisme en een hart vol paardenbloed.
Een erfgoed dat haar verbindt met de magische krachten van haar voorouders, die al generaties lang County Mayo doordrenken. Bij haar nicht Branna en neef Connor vindt ze een thuis, een plaats waar ze eindelijk haar roeping kan omarmen. Maar een duistere vloek drukt als een mistige last op de schouders van Iona en haar familie, een vloek die tenietgedaan moet worden voordat de bloesems van liefde kunnen ontluiken en de betovering van haar bestaan volledig kan worden onthuld….

Lees review »
Literaire romans
Aafje

Mama kijk eens! – Review

“Mama, kijk eens!” is een schrijnende autobiografische roman die in het rauwe en mooie Eindhoven plaatsvindt.
Daniëlle Koch, getekend door een jeugd vol psychisch zieke ouders en geweld, vindt langzaam haar weg naar geluk.
Maar wanneer haar leven wordt verwoest door de ernstige ziekte van haar man, roept ze de hulp in van een psychiater en een vriend om haar verleden te ontrafelen. Stap voor stap wordt haar jeugd onthuld en ontdekt ze dat de werkelijkheid die ze altijd dacht te kennen, inderdaad heel anders blijkt te zijn..

Lees review »
Tweede Wereldoorlog
Tijmen

De brieven van Mia – Review

Laila, een jong meisje dat met haar familie in een asielzoekerscentrum woont, ontdekt een mysterieuze trommel vol oude brieven op de stoffige zolder van de norse meneer Cohen.
Terwijl ze de brieven van de Joodse Mia leest, die dapper tegen de nazi’s in verzet kwam, raakt ze geobsedeerd door haar verhaal.
Vastbesloten om achter de waarheid te komen, begint Laila als een ware detective aan een spannende zoektocht om te ontdekken wat er met Mia is gebeurd tijdens de oorlog..

Lees review »
Romance
Amin

Een perfect leven – Review

In dit meeslepende en emotionele verhaal wordt het leven van televisie-ster Blaise volledig op zijn kop gezet wanneer haar blinde dochter terugkeert naar huis vanwege een ernstige ziekte.
Vanaf dat moment stapelen de problemen zich op en komt Blaise voor grote uitdagingen te staan.
Kan zij bovenop komen? Met haar kenmerkende scherpe pen en diepgaande inzichten, creëert Bukowski een meesterwerk dat je vanaf de eerste zin niet meer loslaat. Een absolute must-read voor liefhebbers van zijn werk!.

Lees review »
Dehetbeste.nl
Logo