Geschiedenis

Ontdek en vergelijk de beste producten in elke categorie om uw dagelijkse routine te verbeteren. Van innovatieve gadgets tot kwalitatieve essentials, wij bieden uitgebreide reviews en topkeuzes.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends met onze diepgaande analyses en ontdek onze zorgvuldig samengestelde lijsten van de meest indrukwekkende producten op de markt.

Op dit moment heeft onze AI-koopassistent al:

0
Producten bekeken in deze categorie
Altijd een overzicht van de beste producten
Ontvang acties & unieke kortingscodes

Nieuwste reviews

Hieronder lees je over de nieuwste artikelen in deze categorie.

 

Eerste Wereldoorlog
René

Leila – Review

Dit product is niks anders dan een ware parel, een cocon van comfort en betrouwbaarheid.
Het is als een oude whiskey, soepel en vertrouwd, en biedt een gevoel van rust en tevredenheid dat enkel te vinden is in diep verankerde gewoontes.
Met zijn verfijnde afwerking en tijdloze design, zal dit product zonder twijfel een metgezel zijn die je nooit meer wilt missen..

Lees review »
Geschiedenis
Xiu

De nieuwe tsaar – Review

In “De nieuwe tsaar”, een adembenemende biografie geschreven door Steven Lee Myers, wordt op indringende wijze beschreven hoe Vladimir Poetin al vijftien jaar lang Rusland in zijn greep houdt. Myers onthult op heldere en evenwichtige wijze hoe Poetin door manipulatie van de media, het verdelen van macht en het elimineren van elke vorm van oppositie, erin slaagt om het grootste land op aarde te controleren.
Met een scherp oog voor detail beschrijft Myers het gebruik van teruggegrepen ideologieën en het herrijzen van de Russisch-orthodoxe kerk als steunpilaar van de staat. Deze biografie werpt een fascinerend licht op de persoonlijkheid van Poetin, een onberekenbare dictator die steeds meer in isolement raakt.
Myers laat zien dat deze nieuwe tsaar niet alleen populair is onder bejaarden met nostalgie naar het communisme, maar ook onder jongeren die verlangen naar stabiliteit na chaos en verlies van prestige. “De nieuwe tsaar” is een krachtig portret van een angstaanjagend machtige autocraat en een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van de wereld en de rol van het assertieve en agressieve Rusland daarin..

Lees review »
Tweede Wereldoorlog
René

Auschwitz I39I7 – Review

In dit ontroerende boek, dat gebaseerd is op het dagboek van Mirjam Blits, wordt haar aangrijpende en eigentijdse geschiedenis verteld. Nadat Mirjam Blits de verschrikkingen van de Holocaust heeft doorstaan, keert ze alleen terug naar Amsterdam.
In haar eenzaamheid begint ze te schrijven en beleefd ze opnieuw de pijn en het verdriet. Haar manuscript belandt bij het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie en wordt later uitgegeven.
Vijftig jaar later krijgt het boek een heruitgave, voorzien van een indringend voorwoord geschreven door Jeroen Krabbé. Dit aangrijpende verhaal toont Mirjam Blits’ veerkracht en de impact van haar oorlogservaringen..

Lees review »
Tweede Wereldoorlog
Amin

Jodenjacht – Review

In ‘Jodenjacht’ ontrafelen de auteurs Marie-Cécile van Hintum, Margot van Kooten, Anne-Marie Mreijen, Elias van der Plicht, Liesbeth Sparks en Caroline Willers de duistere kant van de Nederlandse politie tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Ze laten zien hoe sommige politieagenten met zowel overtuiging als ongekende wreedheid joden opspoorden en arresteerden, vaak met de hulp van criminele praktijken.
De schokkende onthullingen in dit baanbrekende onderzoek, mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Archief, tonen aan dat deze politie-eenheden vele duizenden joden naar de kampen en de dood hebben gejaagd – zelfs zo excessief dat het de Duitse bezetter te ver ging. ‘Jodenjacht’ onthult een gitzwarte bladzijde in de Nederlandse oorlogsgeschiedenis die tot nu toe grotendeels verborgen is gebleven..

Lees review »
Europa
admin

Verleden van Nederland – Review

In ‘Verleden van Nederland’, een meeslepend en fascinerend geschiedenisboek, worden alle belangrijke historische gebeurtenissen en figuren uit de Lage Landen behandeld.
Van de prehistorie tot en met de recente coronacrisis, van de Tachtigjarige Oorlog tot en met de opkomst van de verzorgingsstaat.
Met feiten, data, anekdotes en analyses biedt dit boek een nieuwe, soms ontnuchterende, maar altijd verrassende blik op de geschiedenis. Geschreven door vijf enthousiaste en unieke historici, is deze heruitgave volledig herzien, uitgebreid en geactualiseerd, en voorzien van prachtige illustraties..

Lees review »
Tweede Wereldoorlog
admin

Het Ardennenoffensief – Review

In ‘Het Ardennenoffensief’ neemt Antony Beevor ons mee naar de grootste slag in West-Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Met de kou, de sneeuw en de grimmige gevechten vergelijkbaar met het oostfront, was het Hitlers laatste wanhopige poging om de opmars van de geallieerden en het Rode Leger te stoppen.
Door zowel de strategieën van de generaals als de ervaringen van de gewone soldaten te belichten, creëert Beevor een panoramisch beeld van een onderbelichte episode uit de oorlog. Met de herdenking van 70 jaar na de oorlog in zicht, wordt het bezoek van Antony Beevor aan Nederland met groot enthousiasme ontvangen. Vrij Nederland noemt hem opnieuw een meesterlijke verhalenverteller..

Lees review »
Europa
admin

The Diary of a Young – Review

Anne Frank: Het Dagboek van een Jong Meisje is een indringend en hartverscheurend verslag van het leven van acht mensen die gedwongen waren om ondergedoken te leven tijdens de grimmige dagen van de Tweede Wereldoorlog.
Met haar scherpe waarnemingsvermogen en diepgaande reflecties, neemt Anne Frank ons mee in haar innerlijke wereld vol angst, hoop en strijd.
Dit literaire meesterwerk geeft een ongefilterde blik op de menselijke veerkracht en de tragiek van leven als gevangene. In de stijl van Charles Bukowski, onthult Anne Frank haar ziel op een rauwe en onverbloemde manier, en herinnert ons eraan dat zelfs in de donkerste tijden de kracht van het geschreven woord hoop kan bieden..

Lees review »
Europa
admin

’s Nachts droom ik van – Review

In de schaduw van de oorlog, tussen angst en onderdrukking, vindt het dagboek van Carry Ulreich zijn weg naar het licht. Nacht na nacht droomt zij van vrede, terwijl de wereld om haar heen in duisternis gehuld is.
Dit originele en ongecensureerde dagboek onthult het leven van een jong Joods meisje in de grimmige tijd van de Tweede Wereldoorlog. Met een scherp oog voor detail en een onverwoestbare humor neemt Carry ons mee in haar onderduikervaringen en de verstikkende dreiging die voortdurend in de lucht hangt.
Dr. Bart Wallet, historicus aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, heeft dit waardevolle dagboek ontdekt en voorzien van een inleiding, achtergrondinformatie en foto’s, waardoor deze bijzondere getuigenis een nieuw licht werpt op de geschiedenis van de Joden in een donkere tijd..

Lees review »
Romeinen
admin

Julius Zebra 2 Bonje met – Review

In Bonje met de Britten, het vervolg op Rollebollen met de Romeinen van Gary Northfield, betreedt Julius Zebra opnieuw het toneel van knotsgekke avonturen. Dit keer reist hij met zijn vrienden af naar Brittannië.
Nog steeds gevangen genomen, moeten ze nu zieltjes ronselen voor het Romeinse Rijk. Maar zoals te verwachten valt, verloopt dit niet zonder slag of stoot.
Julius en zijn makkers zullen al hun overredingskracht moeten inzetten om de gevaarlijkste en opstandigste vijanden tot nog toe te overwinnen. Een absolute aanrader volgens Hebban.nl en “gigagrappig” volgens Tina..

Lees review »
Tweede Wereldoorlog
admin

Lotte Hannah en Emmy – Review

In het beklemmende verhaal van “Lotte, Hannah, Emmy” worden drie buitenissige vriendinnen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Arnhem geconfronteerd met levensveranderende keuzes. Lotte staat voor een cruciale beslissing temidden van verraderlijke omstandigheden, terwijl ze haar ouders verbergt in een zolder.
Hannah en haar Joodse familie worden geconfronteerd met de verschrikkelijke keuze tussen onderduiken of zich melden. En Emmy, afkomstig uit een NSB-gezin, voelt de spanning tussen loyale familiebanden en haar vriendschap.
In dit aangrijpende verhaal zien we hoe de keuzes van hun ouders en henzelf hun levens en vriendschap beïnvloeden, terwijl de rauwe realiteit van de oorlog hen steeds meer in zijn greep krijgt. Beleef deze onvoorspelbare periode en ontdek of zij de ongekende gruwelen kunnen overleven – samen of gescheiden..

Lees review »
Dehetbeste.nl
Logo