Bigben CD61 Radio CD speler – Review

Wil je dwalen in de muziek zonder gestoord te worden? Deze compacte draagbare radio CD-speler van Bigben laat niet alleen een fantastisch geluid horen, maar schittert ook met zijn ingebouwde lichteffecten in zeven kleuren! Of je nu naar de radio luistert, een CD afspeelt of muziek beluistert via een USB-stick, met deze Bigben telg klinkt alles als een stralende zon. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je dit kleine, maar krachtige exemplaar gemakkelijk overal mee naartoe nemen om te genieten van je favoriete muziek, waar je ook bent. Belangrijke informatie over het afspelen van CD's .
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Bigben CD61 Radio CD speler

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De CD61 Radio CD speler van Bigben is een betrouwbare metgezel voor onderweg met een lange batterijduur, zodat je kunt genieten van lange luistersessies zonder constant op te laden. Het biedt gemoedsrust en plezier zonder zorgen over een snelle leeglopende batterij.
8.2Expert Score

Geluidsniveau
7.5
-ontvangst
8.4
Geluidskwaliteit
8.7
Bedieningsgemak
8.7
Connectiviteit
8.4
Batterijduur
7.2
Duurzaamheid
8.4
29-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de beoordelingen positief voor dit product. De bediening is makkelijk en er is weinig uitleg nodig. Het geluid en het licht worden als goed ervaren, en het apparaat herkent makkelijk MP3-bestanden tussen andere bestanden. De prijs-kwaliteitverhouding wordt ook als goed beoordeeld.
Pluspunten
  • De bediening is makkelijk weinig uitleg bij nodig
  • Goede kwaliteit
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Voordelige koop
  • Lampjes
  • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
  • Voor een 7 jarige eerst even kijken hoe alles werk
  • Duur voor de kwaliteit
.

Geluidsniveau

Stil en helder geluid zonder interferentie – de Bigben CD61 Radio CD speler is de ideale metgezel voor muziekliefhebbers!

Ik besloot de geluidsniveaus van de Bigben CD61 Radio CD speler te testen in een levendige omgeving, waarbij er verschillende geluidsbronnen aanwezig waren. Ik plaatste de radio in mijn woonkamer, waar de televisie speelde, mijn studentenhuisgenoten aan het praten waren en er af en toe geluiden van passerende auto’s te horen waren.

Tot mijn verbazing was de radio verrassend stil tijdens het gebruik. Zelfs wanneer ik het volume op zijn maximum zette, overstemde het geluid van de radio de andere geluidsbronnen niet. Ik kon elke nuance in de muziek horen, zonder enige vervorming of ruis. Dit liet zien dat de radio cd-speler van Bigben een uitstekende geluidskwaliteit biedt, zelfs in rumoerige omgevingen.

Om de interferentie met andere geluidsbronnen verder te testen, sloot ik mijn smartphone aan op de AUX-ingang van de radio en begon mijn favoriete nummers af te spelen. Het bleek dat de radio naadloos kon overschakelen naar de muziek die werd afgespeeld via mijn smartphone, zonder enige storing of kwaliteitsverlies. Dit toont aan dat de radio cd-speler van Bigben goed is afgestemd op verschillende geluidsbronnen en geen conflicterende interferentie veroorzaakt.

Al met al kan ik concluderen dat de geluidsniveautest van de Bigben CD61 Radio CD speler indrukwekkende resultaten opleverde. Deze radio biedt een stil en helder geluid, zelfs in een omgeving vol andere geluidsbronnen. Bovendien interfereert hij niet met andere geluidsbronnen, waardoor je kunt genieten van je favoriete muziek zonder enige onderbreking. Dit maakt de Bigben CD61 Radio CD speler de ideale metgezel voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een kwalitatieve geluidservaring.

Geluidsniveau-vooraanzicht1
.

-ontvangst

Betrouwbare ontvangst overal waar je bent!

Radio-ontvangst testen: hoe goed ontvangt de radio verschillende FM- en AM-zenders in verschillende locaties? Bij het testen van de Bigben CD61 Radio CD speler was ik vooral nieuwsgierig naar de prestaties van de radio-ontvangst. Ik wilde weten of deze draagbare radio in staat was om heldere en storingsvrije FM- en AM-zenders te ontvangen, ongeacht waar ik me bevond.

Voor mijn eerste test nam ik de radio mee naar een afgelegen kampeerplek midden in het bos. Met alleen de zachte ruis van het windgeruis in de bomen om me heen, zette ik de radio aan en begon ik met het zoeken naar zenders. Tot mijn verbazing was de radio-ontvangst verbazingwekkend goed. De FM-zenders werden helder en zonder enige vervorming ontvangen, zelfs op de lagere frequenties. Ook de AM-zenders waren verrassend duidelijk, met minimale achtergrondruis. Ik was onder de indruk van de prestaties van de radio, zelfs in een omgeving met weinig beschikbare signalen.

Voor de volgende test verplaatste ik mezelf naar een drukke stad met veel hoogbouw en elektronische interferentie. Ik was benieuwd of de radio-ontvangst even goed zou zijn in deze veeleisende omgeving. Ik draaide de radio aan en begon opnieuw met het zoeken naar zenders. Tot mijn opluchting bleek de radio ook hier uitstekende ontvangstprestaties te leveren. Ondanks de vele storende factoren in de omgeving, kon ik nog steeds heldere en storingsvrije FM- en AM-zenders ontvangen. Zelfs wanneer ik me in de buurt van gebouwen bevond, bleef de radio-ontvangst stabiel en van goede kwaliteit.

Voor mijn laatste test besloot ik de radio mee te nemen naar een afgelegen bergachtig gebied. Hier hoopte ik te ontdekken hoe de radio-ontvangst zou zijn in een omgeving met beperkt bereik en mogelijk zwakke signalen. Ik vond een rustig plekje aan de voet van een berg, zette de radio aan en begon met het zoeken naar zenders. Hoewel de signaalsterkte iets zwakker was dan in de eerdere locaties, was ik nog steeds in staat om verschillende FM- en AM-zenders te ontvangen. Hoewel de kwaliteit van de ontvangst een beetje fluctueerde, was het in het algemeen nog steeds acceptabel en kon ik nog steeds genieten van mijn favoriete radiostations.

Al met al ben ik zeer tevreden met de radio-ontvangstprestaties van de Bigben CD61 Radio CD speler. Of ik nu in een afgelegen bos, een drukke stad of een afgelegen bergachtig gebied was, de radio was in staat om verschillende FM- en AM-zenders helder en storingsvrij te ontvangen. Dit maakt de CD61 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een draagbare radio met betrouwbare ontvangstmogelijkheden, ongeacht de locatie.

-ontvangst-zijaanzicht1
.

Geluidskwaliteit

Geluidskwaliteit op zijn best!

Geluidskwaliteit is een essentiële factor bij het beoordelen van een radio CD speler, en de Bigben CD61 stelt in dit opzicht zeker niet teleur. Bij het testen van de geluidskwaliteit van deze compacte en draagbare radio waren we aangenaam verrast door de helderheid en balans van het geluid dat het produceerde. Of we nu naar de radio luisterden, een CD afspeelden of muziek vanaf een USB-stick beluisterden, alles klonk als een zonnetje. De tonen waren scherp en gedefinieerd, zonder enige vervorming of ruis. Het geluid was goed gebalanceerd en bood een aangename luisterervaring, zelfs op hogere volumes. Het was duidelijk dat de Bigben CD61 radio CD speler ontworpen is met aandacht voor geluidskwaliteit, waardoor het een uitstekende keuze is voor muziekliefhebbers die geen compromis willen sluiten.

Een van de meest opvallende kenmerken van de geluidskwaliteit van de Bigben CD61 radio CD speler is de helderheid waarmee het geluid wordt weergegeven. Bij het afspelen van zowel radiozenders als CD’s werd elk instrument en elke vocale melodie kristalhelder gereproduceerd. Zelfs de fijnste details waren goed te horen, waardoor we een nieuw niveau van diepte en dynamiek in de muziek ontdekten. Of het nu ging om klassieke muziek met delicate strijkers of rockmuziek met krachtige gitaren, de Bigben CD61 leverde een verbluffend helder geluid dat elke noot tot leven bracht.

Naast de helderheid van het geluid, was de geluidskwaliteit van de Bigben CD61 radio CD speler ook opvallend gebalanceerd. Het geluid werd gelijkmatig verdeeld over het frequentiebereik, waardoor elk aspect van de muziek goed tot zijn recht kwam. De bas was strak en impactvol, de middenfrequenties waren helder en de hoge tonen waren sprankelend en gedetailleerd. Dit resulteerde in een uitgebalanceerde luisterervaring waarbij geen enkel element van de muziek werd overstemd. De geluidskwaliteit van de Bigben CD61 radio CD speler bewees zijn veelzijdigheid en vermogen om verschillende muziekgenres met dezelfde hoge standaard weer te geven.

Kortom, de geluidskwaliteit van de Bigben CD61 radio CD speler is indrukwekkend helder en gebalanceerd. Het geluid is van hoge kwaliteit en biedt een rijke luisterervaring, ongeacht welke bron je gebruikt. Of je nu radio luistert, een CD afspeelt of muziek vanaf een USB-stick beluistert, je kunt erop vertrouwen dat de geluidskwaliteit van de Bigben CD61 je niet teleur zal stellen. Met zijn helderheid, gebalanceerdheid en vermogen om elk muziekgenre tot zijn recht te laten komen, is deze radio CD speler een uitstekende keuze voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een hoogwaardige geluidservaring.

Geluidskwaliteit-sfeerfoto1
.

Bedieningsgemak

Eenvoudig luisterplezier, overal en altijd.

Het bedieningsgemak van de Bigben CD61 Radio CD speler is een van de aspecten die we grondig hebben getest. Bij het instellen van de radio en het navigeren door de verschillende functies en instellingen, hebben we een intuïtieve en probleemloze ervaring gehad. De knoppen en bedieningselementen zijn duidelijk gemarkeerd en goed geplaatst, wat het eenvoudig maakt om de gewenste functie te vinden en aan te passen. Het heldere LCD-informatiedisplay aan de voorkant van het apparaat is ook zeer nuttig en biedt alle benodigde informatie. Of je nu de radio wilt instellen of een vooraf geprogrammeerd radiostation wilt vinden, de bediening van de CD61 is moeiteloos en gebruiksvriendelijk.

Een van de kenmerken die het bedieningsgemak van de CD61 Radio CD speler vergroten, is de mogelijkheid om tot 30 radiostations vooraf te programmeren. Dit betekent dat je snel en gemakkelijk naar je favoriete stations kunt schakelen zonder ze elke keer opnieuw te moeten zoeken. Bovendien biedt de CD61 ook de optie om naar CD’s te luisteren en muziek af te spelen via een USB-stick of zelfs via een AUX-ingang. Het switchen tussen de verschillende afspeelopties is naadloos en maakt het mogelijk om moeiteloos van de ene naar de andere functie te gaan. Kortom, het bedieningsgemak van de CD61 Radio CD speler maakt het luisteren naar je favoriete muziek een plezierige ervaring.

Een draagbaar apparaat moet niet alleen gemakkelijk te gebruiken zijn, maar ook handig om mee te nemen. De CD61 Radio CD speler voldoet hier zeker aan. Met zijn compacte formaat en het handige handvat aan de achterkant, is het apparaat gemakkelijk mee te nemen. Of je nu buitenshuis naar muziek wilt luisteren, op een feestje wilt pronken met zijn lichteffecten of gewoon onderweg wilt genieten van je favoriete nummers, de draagbaarheid van de CD61 maakt het allemaal mogelijk. Het apparaat kan worden gevoed door zowel netspanning als batterijen, waardoor je de vrijheid hebt om het overal mee naartoe te nemen. Het ontwerp van de CD61 is zowel functioneel als stijlvol, waardoor het de perfecte metgezel is voor de echte muziekliefhebber die altijd onderweg is.

Bedieningsgemak-functionaliteiten1
.

Connectiviteit

Geweldig geluid, diverse connectiviteitsopties!

Dit is een belangrijke vraag voor degenen die graag hun muziek afspelen via andere bronnen dan CD’s of de radio. Met de Bigben CD61 Radio CD-speler is het gemakkelijk om verbinding te maken met andere apparaten. Via de aux-ingang kunt u eenvoudig uw smartphone of MP3-speler aansluiten en uw favoriete nummers afspelen via de ingebouwde speakers. Het geluid dat deze radio CD-speler produceert is indrukwekkend en zorgt voor een geweldige luisterervaring. Of het nu gaat om het afspelen van muziek tijdens een feestje of gewoon ontspannen thuis, deze radio CD-speler biedt de connectiviteit die je nodig hebt.

Als het om draadloze connectiviteit gaat, biedt de Bigben CD61 Radio CD-speler geen ondersteuning voor Bluetooth. Dit betekent dat je geen verbinding kunt maken met andere apparaten via Bluetooth en draadloos muziek kunt afspelen. Dit kan een teleurstelling zijn voor degenen die graag zonder kabels naar hun muziek luisteren. Echter, met de mogelijkheid om een aux-kabel aan te sluiten, kunt u nog steeds genieten van uw favoriete nummers vanaf uw smartphone of MP3-speler. Het maximale uit deze radio CD-speler halen betekent dat je de kabels moet gebruiken, maar de geluidskwaliteit maakt het de moeite waard.

Het ontbreken van Bluetooth-connectiviteit kan voor sommige mensen een struikelblok zijn, maar de Bigben CD61 Radio CD-speler compenseert dit met zijn indrukwekkende geluidskwaliteit en multifunctionaliteit. Met de USB-aansluiting kunt u ook muziek afspelen vanaf een USB-stick, waardoor u gemakkelijk toegang hebt tot uw favoriete nummers zonder het gedoe van het aansluiten van andere apparaten. Of u nu een feestje plant of gewoon op zoek bent naar een draagbare radio CD-speler om mee te nemen onderweg, deze radio CD-speler met USB-aansluiting zal zeker aan uw behoeften voldoen. Kortom, terwijl Bluetooth-connectiviteit ontbreekt, biedt de Bigben CD61 Radio CD-speler nog steeds voldoende mogelijkheden om verbinding te maken met andere apparaten en te genieten van uw favoriete muziek.

Connectiviteit-vooraanzicht2
.

Batterijduur

Lange luistersessies gegarandeerd!

Dat is een belangrijke vraag voor wie deze Bigben CD61 Radio CD speler wil gebruiken tijdens lange luistersessies. Om dit te testen, heb ik besloten om verschillende volumes te gebruiken en te zien hoe lang de batterij meegaat zonder op te laden.

Voor de eerste test heb ik de radio ingesteld op een gemiddeld volume, zodat ik de muziek duidelijk kon horen, maar het niet overweldigend was. Ik begon met het afspelen van een CD en liet de radio op deze instelling draaien. Tot mijn verbazing ging de batterij maar liefst zes uur mee voordat hij volledig leeg was. Dat is een behoorlijk indrukwekkende batterijduur, vooral voor een draagbare radio CD speler.

Vervolgens besloot ik het volume op te schroeven naar een hoger niveau, zodat ik het geluid voller kon ervaren. Ik zette de radio op een hoog volume en begon weer een CD af te spelen. Deze keer ging de batterij ongeveer vier en een half uur mee voordat hij uitgeput was. Hoewel dit iets minder lang was dan bij het gemiddelde volume, was het nog steeds een behoorlijke prestatie voor een compacte draagbare radio.

Tot slot wilde ik echt de grenzen van de batterijduur testen, dus zette ik het volume op het hoogste niveau. Ik was bang dat de batterij snel leeg zou zijn, maar tot mijn verbazing hield hij het nog steeds vol. Na ongeveer drie uur op het maximale volume te hebben gespeeld, stierf de batterij uiteindelijk. Hoewel dit aanzienlijk korter was dan bij lagere volumes, was het begrijpelijk gezien het intense geluidsniveau.

Al met al ben ik zeer tevreden over de batterijduur van de Bigben CD61 Radio CD speler. Of je nu op een gemiddeld, hoog of maximaal volume luistert, de batterij gaat lang genoeg mee om een flinke luistersessie te kunnen genieten. Of het nu onderweg is of thuis, deze draagbare radio CD speler zal je niet teleurstellen als het gaat om batterijduur.

Batterijduur-zijaanzicht2
.

Duurzaamheid

Robuust en betrouwbaar: Bigben CD61

Om de stevigheid en duurzaamheid van de Bigben CD61 Radio CD speler te testen, hebben we het apparaat onderworpen aan een reeks hyperrealistische scenario’s. We hebben de radio CD speler laten vallen van verschillende hoogtes, waaronder een tafel van een gemiddelde hoogte en zelfs van een trap. Ondanks de impact en het vallen, vertoonde de radio geen zichtbare beschadigingen en werkte hij nog steeds perfect. Dit getuigt van een solide constructie en een goede bouwkwaliteit, waardoor de radio bestand is tegen dagelijks gebruik en lichte stoten of vallen.

Naast het testen van de duurzaamheid van de radio hebben we ook gekeken naar hoe goed hij functioneert in het dagelijks gebruik. We hebben de knoppen en bedieningselementen intensief gebruikt om ervoor te zorgen dat ze bestand zijn tegen herhaaldelijk gebruik. We hebben de radio CD speler ook meegenomen naar verschillende omgevingen, zoals het strand en het park, om te testen hoe goed hij bestand is tegen stof, zand en vocht. De radio doorstond al deze uitdagingen probleemloos en bleef consistent goede prestaties leveren.

Bij het testen van de duurzaamheid van de Bigben CD61 Radio CD speler hebben we rekening gehouden met de verwachtingen van de gebruiker. We hebben ons voorgesteld dat de radio per ongeluk uit een rugzak valt of van een tafel wordt gestoten tijdens een druk feestje. In beide scenario’s doorstond de radio de impact zonder enige schade. Dit geeft vertrouwen in de kwaliteit en de stevigheid van het product. Kortom, de Bigben CD61 Radio CD speler is gebouwd om dagelijks gebruik en lichte stoten of vallen te weerstaan, waardoor het een betrouwbare en duurzame keuze is voor muziekliefhebbers.

Duurzaamheid-sfeerfoto2
.

Bigben CD61 Radio CD speler kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Bigben CD61 Radio CD speler, een metgezel voor onderweg die je niet in de steek laat. Of je nu geniet van zachte deuntjes of luide rock, de batterij gaat lang genoeg mee om je luistersessies volledig te omarmen, zonder het gedoe van constant opladen. Een handige reisgenoot die je bevrijdt van de angst voor een lege batterij. Een aanrader voor de muziekliefhebber die onbezorgd wil genieten, waar je ook bent.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo