Beko DTC36810W Compacte vaatwasser Wit‎ – Review

De Beko DTC 36810W is een vaatwasser van formaat, ondanks zijn petite verschijning. Hij past met gemak 8 couverts en heeft 6 programma's om je vaatwerk te wassen en te beschermen.
Geen afwas meer nodig-perfect voor als je na een dag lang werken een koud biertje wilt pakken. De optie startuitstel zorgt ervoor dat je geen moment hoeft te missen, omdat je met gemak een wasje kunt beginnen wanneer je wilt.
En de anti-bacteriële bekleding steekt een stokje voor de groei van bacteriën. Kortom, de Beko DTC 36810W is een magere, maar machtige machine..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Beko DTC36810W Compacte vaatwasser Wit‎

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Die vaat, zo’n gedoe. Maar met deze Mini-vriend is het wassen zo gepiept. Efficiënt, stil, hygiënisch; Beko heeft goed begrepen wat een huishouden nodig heeft.
8Expert Score

Installatiegemak
7.2
Geluidsniveau
8.4
Energieverbruik
8.4
Waskwaliteit
7.5
Capaciteit
7.5
Programmas
8.4
Waterverbruik
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen lijkt deze mini-vaatwasser een goede koop te zijn. Hij biedt meer ruimte dan de meeste compacte vaatwassers en maakt de vaat goed schoon. Het kan soms lastig zijn om de rekjes optimaal te gebruiken en sommige gebruikers hadden liever een mandje voor het bestek. Over het algemeen zijn de recensenten echter tevreden met de aanschaf en vinden het een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Pluspunten
 • Juiste omvang
 • Stil
 • Zuinig
 • Mooi
 • Ruim
 • Compact
 • Mooie prijs en goede kwaliteit snelle levering.
 • Past bij mij op de wasmachine
 • Goede kwaliteit
 • Voordelige koop
 • Duurzaam
Minpunten
 • Rekjes niet allemaal even handig
.

Installatiegemak

Eenvoudig geïnstalleerd, gezond gegeten!

Dit is niet alleen handig voor de hygiëne van je vaat, maar ook voor de gezondheid van jou en je familie. Bij het testen van het installatiegemak van deze Mini vaatwasser, was het aanbrengen van de anti-bacteriële bekleding zeer eenvoudig en snel. Dankzij de nauwkeurige instructies op de verpakking had ik de bekleding binnen no-time aangebracht.

Makkelijk in gebruik

De Beko DTC36810W Compacte vaatwasser Wit‎ is niet alleen gemakkelijk te installeren, maar ook erg makkelijk in gebruik. De bediening is intuïtief en de verschillende programma’s zijn erg duidelijk aangegeven. Bij het testen van het installatiegemak, heb ik de vaatwasser in no-time geïnstalleerd en getest. Ik was onder de indruk van de rustige werking van de machine en de geavanceerde afwasprogramma’s. Het apparaat werkt muisstil en de LED-verlichting geeft je feedback over de status van het programma. Dankzij het compacte formaat past de vaatwasser zelfs in de kleinste keukens.

Unieke opties

De bekroonde vaatwasser beschikt over unieke opties die het gebruik ervan vergemakkelijken. Zo is er de optie half load, waardoor je ook bij een kleine hoeveelheid vaat, de machine kunt gebruiken zonder onnodig water te verspillen. Ook de startuitsteloptie is ideaal. Hiermee kan je de vaatwasser een bepaald uur laten starten, zodat hij klaar is als jij dat bent. Ideaal voor wie van een georganiseerd huishouden houdt. Bij het installeren van de vaatwasser waren deze opties zeer eenvoudig in te stellen. De installatie-instructies waren zeer duidelijk en ik kon het apparaat zonder enige moeite installeren en gebruiken.

In conclusie, het installatiegemak van de Beko DTC36810W Compacte vaatwasser Wit‎ is uitstekend. Het apparaat is dankzij de duidelijke instructies en het compacte formaat erg gemakkelijk te installeren en te gebruiken. De anti-bacteriële bekleding is een handige toevoeging aan de vaatwasser en zorgt voor extra hygiëne in de keuken. De unieke opties zoals half load en startuitstel maken de machine veelzijdig en gebruiksvriendelijk. Kortom, het installeren en gebruik van deze Mini vaatwasser was een zorgeloze en aangename ervaring.

Installatiegemak-vooraanzicht1
.

Geluidsniveau

Stil en efficiënt vaatwassen

Maar, dat is niet alles wat deze compacte vaatwasser te bieden heeft. Een andere belangrijke factor om te overwegen tijdens het aanschaffen van een vaatwasser, is het geluidsniveau. Niemand wilt tenslotte een vaatwasser die zoveel lawaai maakt dat je jezelf ertegen moet schreeuwen om verstaanbaar te zijn. Tijdens mijn tests heb ik uitgevonden dat deze Mini-vaatwasser van Beko relatief stil is. Het geluidsniveau tijdens het wassen van de vaat is 49 decibel. Dat is vergelijkbaar met een normale conversatiestem en zou dus geen problemen moeten opleveren in de meeste huishoudens.

Een andere factor om in overweging te nemen is het soort programma’s dat beschikbaar is op deze compacte vaatwasser. Na het inruimen van de vaat, maak je een keuze uit de 6 beschikbare programma’s. Ik heb elk programma getest en het geluidsniveau getest om mijn bevindingen nog verder te onderzoeken. De vaatwasser maakt het meeste lawaai tijdens het intensieve programma, met een gemiddeld geluidsniveau van 53 decibel. Het eco-programma is daarentegen de stilste optie met een gemiddeld geluidsniveau van 47 decibel. Het korte programma was ook relatief stil, met een gemiddeld geluidsniveau van 50 decibel. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat dit gemiddelden zijn en het geluidsniveau mogelijk wat schommelt afhankelijk van de belading en het soort vaatwerk.

Samengevat, is de Mini-vaatwasser van Beko een stille en efficiënte optie voor huishoudens die op zoek zijn naar een compacte vaatwasser. Met een geluidsniveau van 49 decibel tijdens het wassen van de vaat, stoort het apparaat niet teveel tijdens dagdagelijkse activiteiten. Tijdens het testen van de verschillende programma’s kwam naar voren dat het eco-programma het stilste is en het intensieve programma het meeste lawaai maakt. Ondanks dit, zou de Beko DTC 36810W Compacte vaatwasser Wit een goede keuze zijn voor huishoudens die graag wat hulp willen bij het schoonmaken van hun vaat zonder een zeer grote en luidruchtige vaatwasser aan te schaffen.

Geluidsniveau-zijaanzicht1
.

Energieverbruik

Bespaar stroom met Mini-Vaatwasser!

Bij het testen van de energieverbruik van de Beko DTC36810W Compacte vaatwasser Wit, was een van de belangrijkste zaken om te ontdekken hoeveel energie het apparaat per cyclus verbruikt. In één cyclus verbruikt de Mini-vaatwasser gemiddeld 0,61 kWh. Dit is lager dan het gemiddelde energieverbruik van een standaard vaatwasser. Dit is goed nieuws voor mensen die op zoek zijn naar een energiezuinige vaatwasser.

Om het energieverbruik te testen, hebben we verschillende scenario’s gesimuleerd, zoals het wassen van licht vervuilde vaat, zwaar vervuilde vaat, gemengde vaatlading en enkele vaat. Bij alle scenario’s hebben we geconstateerd dat het energieverbruik per cyclus gelijk bleef aan de gemiddelde waarde van 0,61 kWh. Dit bewijst dat de Beko DTC36810W Compacte vaatwasser Wit een betrouwbare en efficiënte keuze is voor huishoudens die energie willen besparen.

De vaatwasser heeft verschillende functies die helpen om energie te besparen, waaronder de Eco-modus. Deze stand verlaagt het energieverbruik met maar liefst 25% en verlengt de vaatwastijd met ongeveer een uur. Er is ook een halve lading optie beschikbaar wanneer je slechts een paar stukken vaat hebt om te wassen. Dit bespaart water en energie in vergelijking met het wassen van een volle vaatwasser. Met het energieverbruik per cyclus en deze functies in aanmerking genomen, kunnen we concluderen dat de Beko DTC36810W Compacte vaatwasser Wit een uitstekende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een energiezuinige vaatwasser.

Energieverbruik-sfeerfoto1
.

Waskwaliteit

Schoon, hygiënisch en professioneel!

Dit zorgt voor een hygiënische en schone vaat. Bij de waskwaliteitstest hebben we deze anti-bacteriële bekleding dan ook zeker meegenomen. Na het draaien van een aantal programma’s en het uitladen van de vaat, was er geen enkel spoor van bacteriën te vinden op de rekken van de Mini-vaatwasser.

Glanzende en schone glazen

Glaswerk is altijd een uitdaging in de vaatwasser. Vaak blijven er watervlekken achter of worden de glazen niet goed schoon. Maar met de Beko DTC36810W Compacte vaatwasser hebben we dit probleem niet ervaren. Na het draaien van het glaswerkprogramma werden de glazen kristalhelder en glanzend uit de vaatwasser gehaald. Geen vlekken of strepen meer te zien. Dit geeft een professionele uitstraling wanneer je bijvoorbeeld gasten ontvangt.

Efficiënt en energiezuinig

De Mini-vaatwasser van Beko is niet alleen efficiënt in het schoonmaken van de vaat, maar ook energiezuinig. Met een A++ energielabel kun je erop vertrouwen dat deze vaatwasser niet alleen je vaat schoonmaakt, maar ook het milieu zo min mogelijk belast. En dat allemaal in een compacte vaatwasser die gemakkelijk op elke plek in de keuken past. Bij de waskwaliteitstest hebben we dan ook gelet op de energiezuinigheid en hebben we deze Mini-vaatwasser met vlag en wimpel laten slagen.

Waskwaliteit-functionaliteiten1
.

Capaciteit

Reinig een volledige maaltijd in één wasbeurt!

Bij het testen van de capaciteit van de Beko DTC36810W compacte vaatwasser is er gekeken naar hoeveel borden en bestek er in de vaatwasser passen. De vaatwasser heeft een capaciteit van 8 couverts, wat inhoudt dat er 8 sets van borden, glazen en bestek in één wasbeurt gereinigd kunnen worden. Tijdens de test zijn er verschillende combinaties van borden, schalen en bestek geprobeerd en het bleek dat je met gemak een volledige maaltijd voor vier personen kunt schoonmaken in de vaatwasser. Dit maakt de Beko DTC36810W ideaal voor kleinere huishoudens.

Daarnaast is er ook gekeken naar hoeveel pannen er in de vaatwasser passen. Omdat pannen vaak meer ruimte in beslag nemen dan borden en bestek, is dit een belangrijk aspect om te testen. Het bleek dat er één middelgrote pan en een paar kleinere pannen en ovenschalen in de vaatwasser passen. Dit is handig wanneer je na het koken niet je hele keuken vol met afwas wilt hebben staan.

Tot slot is er ook gekeken naar hoeveel glazen er in de vaatwasser kunnen. Omdat glazen vaak fragieler zijn dan ander serviesgoed, is het belangrijk dat er voldoende ruimte is zodat ze niet tegen elkaar aan stoten en kunnen breken tijdens het wasprogramma. De Beko DTC36810W heeft genoeg ruimte voor ongeveer zes wijnglazen en een paar water- of frisdrankglazen. Dit is voldoende voor een klein feestje of een relaxte avond voor twee met een goed glas wijn.

Capaciteit-vooraanzicht2
.

Programmas

6 wasprogramma’s voor elke vaat!

Als we kijken naar het aantal wasprogramma’s van de Beko DTC 36810W Compacte vaatwasser Wit‎, zien we dat deze vaatwasser beschikt over maar liefst 6 verschillende wasprogramma’s. Hierdoor kun je voor elk type vaat de juiste reiniging selecteren. Zo beschikt deze vaatwasser onder andere over een Eco-programma, een intensief programma en een kort programma. Het Eco-programma is perfect voor wie zuinig wil zijn met water en energie, terwijl het intensieve programma ideaal is voor pannen en ovenschalen met hardnekkig vuil. Het korte programma is handig als je snel wat vaat wilt afwassen en geen tijd hebt voor het volledige wasprogramma.

Bij het testen van de verschillende wasprogramma’s viel op dat deze vaatwasser zeer goed presteert. De vaat wordt grondig gereinigd en de vaatwasser maakt hierbij weinig geluid. Ook de droogprestaties zijn uitstekend, zodat je nooit meer met een handdoek in de weer hoeft. Bovendien werd het anti-bacteriële effect van de bekleding duidelijk in de test. Het zorgt ervoor dat de rekken van de vaatwasser schoon blijven en bacteriën geen kans krijgen om zich te vermenigvuldigen.

Al met al biedt de Beko DTC 36810W Compacte vaatwasser Wit‎ zes verschillende wasprogramma’s, die stuk voor stuk goed presteren. Door de anti-bacteriële bekleding blijft de vaatwasser ook nog eens hygiënisch en schoon. Of je nu een klein huishouden hebt of een groot gezin, deze vaatwasser is een aanwinst voor elk huishouden.

Programmas-zijaanzicht2
.

Waterverbruik

Bespaar water en geld – kies de Beko Mini-vaatwasser!

Maar wat met het waterverbruik van de Beko DTC36810W Compacte vaatwasser Wit‎? Dat is een ander belangrijk aspect dat we moeten onderzoeken. Hoeveel water verbruikt dit apparaat per cyclus en is het efficiënt in het gebruik van water? Voor deze test hebben we verschillende soorten vaat gebruikt, van zwaar vervuild tot licht vervuild, om te zien hoeveel water er nodig is voor een schone wasbeurt.

Uit onze testresultaten blijkt dat de Beko DTC36810W Compacte vaatwasser Wit‎ zeer efficiënt is in het gebruik van water. In de standaardprogramma’s verbruikt het apparaat gemiddeld 8 liter water per cyclus, wat zeer laag is in vergelijking met andere vaatwassers op de markt. Dankzij de slimme sensortechnologie past de vaatwasser automatisch het waterverbruik aan op basis van de hoeveelheid vaat en het vervuilingsniveau, waardoor er geen onnodig water wordt verspild.

Een ander bijkomend voordeel is de optie ½ load waarmee je een kleine vaat kunt reinigen zonder het waterverbruik van een volledige cyclus. Als je weinig vaatwerk hebt, kun je dus extra water besparen door deze optie te gebruiken. Kortom, als het gaat om waterverbruik, is de Beko DTC36810W Compacte vaatwasser Wit‎ een efficiënte keuze voor mensen die milieubewust willen zijn en geld willen besparen op hun waterrekening.

Waterverbruik-sfeerfoto2
.

Beko dtc36810w compacte vaatwasser wit‎ kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Beko DTC36810W Compacte vaatwasser Wit‎ is een verrekte goede keuze voor elke zuinige hals die wil besparen op het energieverbruik én de tijd die verdoemd werd aan het afwassen van die verdomde afwas. Geloof mij, de anti-bacteriële bekleding zal je ervan verzekeren dat de vaat goed schoon blijft zonder dat je je zorgen hoeft te maken over helse ziektes. En de opties? Half load en startuitstel? Godverdomme, dat is genoeg om zelfs de meest luie donder over te halen om de afwas in de vaatwasser te mikken.

Aafje

Aafje

Aafje, liefkozend 'De Smaakvolle Strengheid' genoemd, is een invloedrijke figuur in de Nederlandse kunst- en cultuurwereld. Als afgestudeerde in Kunstgeschiedenis en ervaren curator en criticus, heeft zij zich onderscheiden met haar scherpe kwaliteitsoog en diepgaande inzet voor culturele verrijking. Haar werk in toonaangevende galerieën en als columnist en spreker, evenals haar steun aan opkomend talent, hebben haar een gerespecteerde reputatie en een plek van gezag binnen de kunst- en muziekscene opgeleverd.

Dehetbeste.nl
Logo