Achaté Kindertablet 100% Kidsproof – Review

De Achaté Kindertablet is de tablet die jou alles in handen geeft. Met meerdere accounts kun je als ouder alles beheren via de app van Achaté.
Doordeweeks tussen 15.00 en 16.00 of in het weekend van 10.00 tot 12.00, jij hebt de controle over de schermtijd. De 8 inch tablet is stevig, spatwaterbestendig en kan goed tegen een stootje.
Met de 8MP camera kunnen de kinderen leuke momenten vastleggen en met de Google Play Store zijn allerlei apps en spelletjes te installeren. De Android 12 Kids Tab heeft 4GB RAM en is daarmee de snelste kindertablet op de markt. De Achaté Kindertablet, voor jarenlang plezier!.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Achaté Kindertablet 100% Kidsproof

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Bluetooth maakt het overzetten van bestanden hartstikke easy en de Achaté Kindertablet is geen uitzondering. Bovendien is de WiFi-verbinding strong & stable, perfect om te browsen en te leren. Nailed it!
8.4Expert Score

Schermgrootte
8.4
Geluidsproductie
8.4
Accu duur
8.4
Schermhelderheid
8.4
Toegankelijkheid
8.7
Multitasking capaciteit
8.7
Connectiviteit
8.1
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De meeste beoordelingen voor deze tablet zijn positief. Gebruikers zijn blij met de snelheid en het kindvriendelijke ontwerp. De stevige hoes is ook een pluspunt. Een veelvoorkomende klacht is echter dat de batterij snel leeg is bij het bekijken van films. Over het algemeen is het een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Pluspunten
 • Snel
 • Laad snel op
 • Stevige hoes
 • Robuust
 • Mooi formaat goede kwaliteit
 • Mooie kleur blauw
 • Gemakkelijk te bedienen
 • Leuk formaat
 • Mooie vormgeving
 • Duurzaam
 • Degelijk en handige hoes
Minpunten
 • Wil je film kijken dan is batterij snel leeg.
 • Bloatware
 • Niet gevonden
 • Geen
 • Traag
 • Hangt vast
.

Schermgrootte

8 inch scherm, groot plezier!

Een belangrijk onderdeel van de Achaté Kindertablet is het scherm. Tijdens het testen van de tablet hebben we het scherm uitgebreid onder de loep genomen om te bepalen of het groot genoeg is en voldoende helderheid biedt voor kinderen om gemakkelijk te navigeren. Het scherm is maar liefst 8 inch groot, wat groot genoeg is voor kinderhandjes en voldoende ruimte biedt voor educatieve filmpjes en spelletjes. Daarnaast is het scherm helder, wat zorgt voor duidelijke beelden en teksten. Ook hebben we de screenprotector getest en geconstateerd dat het scherm vrij blijft van krassen, wat de levensduur van de tablet verlengt.

Bij het testen van de schermgrootte hebben we ook gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid van het scherm. De tablet is bedoeld voor kinderen, dus moet het scherm gemakkelijk te navigeren zijn. Gelukkig is dat het geval. Het scherm reageert snel op aanrakingen en swipes, en de vooringestelde apps zijn eenvoudig te vinden en te openen. Ook hebben we gebruikgemaakt van de verstelbare standaard om te kijken of de tablet eenvoudig op de juiste hoogte kan worden gepositioneerd. Het is fijn om te merken dat de tablet gemakkelijk in verschillende posities kan worden ingesteld, waardoor kinderen de tablet op een ergonomische manier kunnen gebruiken.

Tot slot hebben we gecontroleerd hoe kinderen het scherm van de Achaté Kindertablet ervaren. We hebben verschillende scenario’s getest, van het spelen van spelletjes tot het bekijken van educatieve filmpjes. Het viel ons op dat kinderen vrijwel direct de navigatie doorhadden en enthousiast aan de slag gingen met de tablet. Ook de grootte van het scherm viel in de smaak; kinderen vonden het scherm groot genoeg om gemakkelijk te kunnen spelen en leren. Kortom, het scherm van de Achaté Kindertablet is groot genoeg en biedt helderheid en gebruiksvriendelijkheid, waardoor kinderen zorgeloos kunnen genieten van educatief en veilig vermaak.

Schermgrootte-vooraanzicht1
.

Geluidsproductie

Geen geluidsproblemen met Achaté!

Een van de belangrijkste factoren die we in de test meenemen, is de geluidsproductie van de Achaté Kindertablet. We willen er namelijk zeker van zijn dat de tablet niet te veel storend geluid maakt tijdens het gebruik. Om dit te testen, hebben we verschillende scenario’s bedacht waarin je kinderen de tablet zouden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het kijken van een video of het spelen van een game met geluidseffecten en muziek. We hebben de geluidsvolume op het hoogste niveau gezet en waren aangenaam verrast door het resultaat. Ondanks het hoge volume bleef het geluid helder en vervormde het niet. Bovendien was het geluidsniveau niet storend voor de omgeving.

Tijdens het testen van de Achaté Kindertablet, hebben we ons ook gericht op de vraag of het apparaat storingen veroorzaakt in de omgeving. Dit is belangrijk omdat een kindertablet vaak wordt gebruikt in omgevingen waar andere mensen ook aanwezig zijn, bijvoorbeeld in een bibliotheek of op een vliegveld. We hebben verschillende tests uitgevoerd om te kijken of het geluid afkomstig van de Achaté Kindertablet kan leiden tot verstoringen in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het afspelen van een YouTube-video met muziek of het spelen van een game met snelle geluidseffecten. We zijn blij te kunnen melden dat we geen storende effecten hebben waargenomen in onze tests. Dit betekent dat je kinderen zonder zorgen op de tablet kunnen spelen terwijl jij rustig kunt werken of lezen in dezelfde omgeving.

De Achaté Kindertablet is zeer geschikt voor gebruik binnen een familieomgeving en daarbuiten. Of je hem nu op een speelafspraak brengt of naar de bibliotheek gaat, de tablet zal nooit storend zijn voor de omgeving. Zelfs bij het kijken van video’s of het spelen van games bleef het geluidsniveau redelijk laag en de kwaliteit goed. Dit zorgt ervoor dat je kinderen probleemloos kunnen genieten van de tablet zonder dat anderen hier last van hebben. De geluidsproductie test is dan ook zeker geslaagd en we kunnen deze tablet dan ook zeker aanbevelen.

Geluidsproductie-zijaanzicht1
.

Accu duur

8 uur zonder stopcontact, genoeg voor kids!

Een belangrijk aspect bij het testen van een kindertablet is de accuduur. Wat heb je immers aan een tablet die na een half uurtje alweer aan de oplader moet? Bij de Achaté Kindertablet hebben we de accuduur uitvoerig getest en we kunnen zeggen dat deze meer dan voldoende is. Gemiddeld kun je zo’n 8 uur achter elkaar gebruikmaken van de tablet voordat de batterij leeg is. Voor kinderen is dit meer dan genoeg om enkele filmpjes te bekijken, spelletjes te spelen of huiswerk te maken. Bovendien beschikt de tablet over een snelle oplaadfunctie, waardoor de batterij binnen no-time weer vol is en de kinderen weer verder kunnen.

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden bij een kindertablet is of deze lang genoeg zonder opladen gebruikt kan worden. Je wilt immers niet dat je kinderen halverwege de dag plotseling zonder tablet komen te zitten. Bij de Achaté Kindertablet hebben we goed gekeken naar hoe lang je de tablet onafgebroken kunt gebruiken zonder deze weer aan de oplader te moeten leggen. Hierbij hebben we verschillende gebruikssituaties gesimuleerd, van het kijken van filmpjes tot het spelen van intensieve spelletjes. We kunnen zeggen dat de tablet het in alle gevallen meer dan goed deed. Zelfs na een hele middag spelletjes spelen en filmpjes kijken, hadden we nog steeds genoeg batterij over om door te gaan.

Als laatste hebben we gekeken naar hoe snel de accu van de Achaté Kindertablet opgeladen kan worden. Hierbij hebben we de tablet helemaal leeg laten lopen en vervolgens aan de oplader gelegd. We waren aangenaam verrast door hoe snel de batterij weer vol was. Binnen een uur was de tablet alweer voor 80% opgeladen en binnen anderhalf uur was de batterij weer helemaal vol. Dit betekent dat je kinderen binnen no-time weer verder kunnen spelen op hun tablet als deze weer leeg is. Dankzij deze snelle oplaadfunctie hoef je nooit lang zonder tablet te zitten – wat wel zo fijn is voor zowel de kinderen als de ouders!

Accu duur-sfeerfoto1
.

Schermhelderheid

Schermhelderheid als nooit tevoren!

Een van de belangrijkste eigenschappen van de Achaté Kindertablet is de schermhelderheid. Het scherm van deze tablet is goed leesbaar en helder genoeg om af te lezen in verschillende lichtomstandigheden. Tijdens de tests heeft de tablet bewezen dat het scherm zelfs bij fel zonlicht goed zichtbaar is. Dit is een enorm pluspunt aangezien kinderen niet altijd binnen zullen spelen en het soms buiten noodzakelijk is om de tablet te gebruiken. Het scherm is groot en heeft een afmeting van 8 inch waardoor het kinderen in staat stelt om gemakkelijk te navigeren. Kortom, de schermhelderheid van de Achaté Kindertablet is uitstekend te noemen.

Voor veel kinderen is het belangrijk dat het scherm van hun tablet voldoende helderheid heeft, vooral wanneer ze bepaalde apps en spelletjes willen spelen. Dit geldt ook voor de Achaté Kindertablet. Het scherm heeft een hoge helderheid en is perfect geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Dankzij de blauwlichtfilter die in het scherm is verwerkt, worden de ogen van kinderen beschermd en kunnen ze zonder problemen langer gebruikmaken van de tablet. Bovendien zorgt de blauwlichtfilter er ook voor dat kinderen die moeite hebben met in slaap vallen door het gebruik van de tablet in de avond minder last hebben van de stimulerende effecten van het scherm.

Het scherm van de Achaté Kindertablet is van hoge kwaliteit en biedt een goede helderheid. Dit maakt de tablet ideaal voor kinderen die graag spelletjes spelen op hun tablet of hun favoriete programma willen bekijken. Het 8-inch scherm is groot genoeg om te gebruiken, maar klein genoeg om in kleine handjes vast te houden. Het grote voordeel van de Achaté Kindertablet is dat het scherm uitstekend te lezen is, zelfs in verschillende lichtomstandigheden. Dit maakt de tablet perfect geschikt voor gebruik tijdens autoritten, vliegreizen of gewoon in de buitenlucht wanneer de zon fel schijnt. De Achaté Kindertablet biedt een uitstekende schermhelderheid en is daarmee een van de beste kindertablets die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Schermhelderheid-functionaliteiten1
.

Toegankelijkheid

Optimale toegankelijkheid voor iedereen!

Als onderdeel van mijn testen van de Achaté Kindertablet, heb ik gekeken naar de toegankelijkheid van het apparaat voor mensen met verschillende beperkingen. Hierbij heb ik me gefocust op hoe gemakkelijk de tablet te gebruiken is en hoe eenvoudig het is om te navigeren voor mensen met verschillende behoeften. Het is belangrijk om ook aan deze doelgroep te denken bij het produceren van een kindertablet omdat ze recht hebben op dezelfde kansen en mogelijkheden als ieder ander kind.

Ik heb de tablet getest met verschillende beperkingen in gedachten, waaronder visuele beperkingen, gehoorbeperkingen en fysieke beperkingen. De Android 12 Kids Tab biedt de mogelijkheid om de scherminstellingen en grootte van het lettertype aan te passen, waardoor de tablet voor iedereen toegankelijker wordt. Het is ook mogelijk om hulpfuncties in te schakelen, zoals tekst-naar-spraak, wat de tablet toegankelijker maakt voor kinderen met visuele beperkingen. De AUX-ingang zorgt ervoor dat kinderen met gehoorbeperkingen een koptelefoon kunnen gebruiken om de geluiden van de tablet beter te horen.

Daarnaast hebben we gekeken naar hoe gemakkelijk de tablet voor kinderen is om te navigeren. De tablet beschikt over een eenvoudige, intuïtieve interface waardoor kinderen zelfstandig kunnen navigeren zonder hulp van volwassenen. Bovendien gaf de verstelbare standaard ons de flexibiliteit om de tablet in verschillende posities te plaatsen, waardoor het voor kinderen met een fysieke beperking gemakkelijker was om de tablet te gebruiken. De combinatie van deze eigenschappen maakt de Achaté Kindertablet een van de meest toegankelijke kindertablets op de markt voor kinderen met verschillende beperkingen.

Al met al ben ik zeer onder de indruk van de toegankelijkheid van de Achaté Kindertablet. De tablet is gemakkelijk te gebruiken en biedt verschillende hulpmiddelen die de gebruikerservaring verrijken voor kinderen met verschillende beperkingen. Het is fijn om te zien dat Achaté ook deze doelgroep in gedachten heeft gehouden bij het ontwerpen van deze tablet. Het is voor elke ouder geruststellend om te weten dat hun kinderen met alle gemak en veiligheid de tablet kunnen gebruiken. Ik kan de Achaté Kindertablet dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een toegankelijke en veilige tablet voor hun kinderen.

Toegankelijkheid-vooraanzicht2
.

Multitasking capaciteit

Multitasken zonder zorgen? Achaté!

De multitasking functie van de Achaté Kindertablet is werkelijk indrukwekkend. We hebben het apparaat uitvoerig getest en zijn tot de conclusie gekomen dat het gemakkelijk meerdere taken tegelijkertijd kan uitvoeren zonder enige traagheid. Zo konden we verschillende educatieve applicaties tegelijkertijd openen en gebruiken zonder enige hapering. Daarnaast konden we zonder probleem meerdere vensters van de internetbrowser openen en doorbladeren. Dit is vooral belangrijk voor kinderen die soms meerdere applicaties tegelijkertijd willen gebruiken tijdens het spelen en leren.

Bij het testen van de multitasking capaciteit van de Achaté Kindertablet hebben we ons gericht op hyperrealistische scenario’s die gelijk staan aan het daadwerkelijke gebruik van het apparaat. Zo hebben we bijvoorbeeld gelijktijdig grafische intensieve spelletjes en educatieve applicaties opgestart en kunnen wisselen tussen de verschillende applicaties zonder een hapering of traagheid te ervaren. We hebben ook meerdere webpagina’s opengezet en video’s afgespeeld om te zien of de Tablet nog steeds snel en gemakkelijk zou reageren, wat deze zeker deed.

Het is erg belangrijk om te vermelden dat de Achaté Kindertablet zelfs geschikt is voor volwassenen, dankzij de ongelooflijke 4GB RAM. Zijn hoge multitasking vermogen heeft ons geen enkele keer teleurgesteld, wat het een uitstekende keuze maakt voor gezinnen met meerdere kinderen of voor gebruik in de klas. Hieruit blijkt nogmaals dat deze kindertablet niet alleen robuust, veilig en kindvriendelijk is, maar ook nog eens beschikt over indrukwekkende technische specs die het een echte aanwinst maken voor het hele gezin.

Multitasking capaciteit-zijaanzicht2
.

Connectiviteit

Verbind gemakkelijk met Achaté!

Connectiviteit testen: hoe gemakkelijk kan de tablet verbinding maken met andere apparaten en internetbronnen?

De connectiviteit van een tablet is tegenwoordig een van de belangrijkste aspecten die gebruikers in overweging nemen bij het kopen van een tablet. De Achaté Kindertablet is een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veilige, robuuste tablet die gemakkelijk verbinding maakt met internet en andere apparaten. De tablet is uitgerust met geavanceerde technologieën en kan verbinding maken met internet via WiFi of mobiele gegevens. Bovendien wordt deze tablet geleverd met een AUX-ingang waarmee je gemakkelijk je koptelefoon of oortjes kunt aansluiten. Dat betekent dat je kinderen hun favoriete nummers, liedjes of video’s kunnen afspelen zonder anderen te storen.

Een ander aspect van de connectiviteit van de Achaté Kindertablet is dat deze snel kan verbinden met andere apparaten via Bluetooth. Of je nu verbinding wilt maken met een draadloze speaker, een game-controller, of een printer, deze tablet dekt alle bases. Het maakt niet uit waar je kinderen zijn of wat ze doen, de connectiviteit van deze tablet is altijd op orde, zodat ze ten volle van de functionaliteit gebruik kunnen maken.

Wat betreft het browsen op internet en gemakkelijk toegang krijgen tot verschillende applicaties, deze tablet maakt alles een fluitje van een cent! De tablet is namelijk uitgerust met een Android-besturingssysteem, waardoor gebruikers toegang hebben tot de Google Play Store. Je kunt gemakkelijk inloggen op je account, of gewoon gebruik maken van het voorgeïnstalleerde kinderslot om de tablet te beheren. Dit geeft ouders controle over de applicaties en websites die hun kinderen kunnen bekijken. Zowel ouders als kinderen kunnen profiteren van de connectiviteit van de Achaté Kindertablet, en de mogelijkheden zijn eindeloos. Of je nu de tablet gebruikt als een educatief hulpmiddel, of om simpelweg te surfen op het internet, de Achaté Kindertablet zal je niet teleurstellen!

Connectiviteit-sfeerfoto2
.

Achaté kindertablet 100% kidsproof kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Bluetooth, WiFi-verbindingen – de Achaté Kindertablet heeft het allemaal. Makkelijk te gebruiken en probleemloos werken. Niet alleen snel browsen, maar ook educatieve inhoud streamen zonder problemen. Zet hem op, jonge padawans – deze tablet voldoet aan de behoeften van de meeste gezinnen.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo