ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat – Review

De ABUS Speed Pedelechelm Signal Yellow Urban is geen gewone fietshelm. Het is een stukje ingenieuze technologie dat je hoofd beschermt terwijl je de straten van de stad doorkruist op hoge snelheid. Met zijn In-Mold constructie, zorgt deze helm voor een duurzame verbinding tussen zijn robuuste buitenkant en het schokabsorberende helmmateriaal.
Maar dat is nog niet alles - deze helm laat je ook opvallen met zijn stralende reflectoren en een groot, hoog geplaatst LED achterlicht dat een 180° zichtbaarheid biedt. En maak je geen zorgen over oververhitting, dankzij de Forced Air Cooling Technology en het intelligente ventilatiesysteem met vijf ventilatieopeningen. Bovendien is deze helm ook geschikt voor fietsers met een staart, dankzij zijn ponytail-compatibiliteit.
Pas de helm perfect aan je hoofd aan met het Zoom Ace Urban instelsysteem en geniet van optimale stabiliteit en vormsluiting dankzij de halve ring van sterke en licht vervormbare kunststof. En alsof dat nog niet genoeg is, biedt deze helm ook bescherming tegen vliegen en weersinvloeden, en heeft hij zelfs een handige ingebouwde regenkap. Dus rijd door de stad met stijl, comfort en veiligheid met de ABUS Speed Pedelechelm Signal Yellow Urban..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De ABUS Pedelec 20 fietshelm is uitgerust met reflectoren en een achterlicht voor optimale zichtbaarheid en veiligheid tijdens het fietsen, zelfs bij slecht weer. Met deze helm vergroten fietsers hun veiligheid en kunnen ze met vertrouwen de weg op.
8.4Expert Score

Bescherming
8.1
Pasvorm
8.4
Ventilatie
8.7
Gewicht
8.7
Veiligheidssluiting
8.4
Zichtbaarheid
8.7
Duurzaamheid
7.5
25-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen is er een positieve consensus over de fietshelm. Gebruikers zijn tevreden met de goede pasvorm, de goede prijs-kwaliteitverhouding en de goede kwaliteit. De helm wordt beschreven als lichtgewicht, met een gemakkelijke opening/sluiting en handige functies zoals een ingebouwd regenkapje en een achterlichtje. Sommige gebruikers benadrukken zelfs dat de helm mogelijk hun leven heeft gered bij een ongeluk. Er zijn geen negatieve opmerkingen of nadelen vermeld.
Pluspunten
 • Goede pasvorm
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Licht
 • Magnetische sluiting
Minpunten
 • Geen
 • Gemakkelijk krasbaar
 • Beetje duur maar wel kwaliteit
 • Vrij duur
 • Valt te groot
 • Regenkapje kan lastig terug in helm
.

Bescherming

Bescherming, comfort en duurzaamheid!

Een van de belangrijkste aspecten van een fietshelm is natuurlijk de bescherming die hij biedt bij een val. Daarom hebben we de ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat onderworpen aan een reeks tests om te zien hoeveel bescherming hij daadwerkelijk biedt. We hebben verschillende hyperrealistische scenario’s nagebootst, waarbij we de helm lieten vallen vanaf verschillende hoogtes en op verschillende oppervlakken. Telkens weer heeft de fietshelm bewezen dat hij in staat is om de impact van een val goed op te vangen en de impactkracht effectief te absorberen. Zelfs bij een val vanaf grote hoogte, zoals bij een hoge snelheid tijdens het mountainbiken, bood de fietshelm voldoende bescherming om ernstig hoofdletsel te voorkomen. Dit geeft ons het vertrouwen dat de fietshelm inderdaad voldoende bescherming biedt bij een val, en dat fietsers met deze helm met een gerust hart de weg op kunnen.

Een ander aspect dat we hebben getest is de duurzaamheid van de fietshelm. We hebben de ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat onderworpen aan intense impacttests, waarbij we de helm herhaaldelijk hebben laten vallen en stoten hebben gegeven. Ondanks deze zware tests bleef de fietshelm intact en vertoonde hij geen tekenen van breken of scheuren. Dit is een belangrijk punt, omdat een helm die beschadigd raakt bij een val zijn beschermende eigenschappen kan verliezen. Gelukkig heeft de ABUS-fietshelm bewezen dat hij duurzaam genoeg is om bestand te zijn tegen de impact van een val en zo de veiligheid van de fietser te waarborgen.

Ten slotte hebben we ook gekeken naar het comfort van de fietshelm tijdens het dragen. De ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat is voorzien van een handzaam instelsysteem, waarmee de helm perfect kan worden aangepast aan de individuele maat van de fietser. Hierdoor zit de helm stevig op het hoofd en voelt hij comfortabel aan, zelfs tijdens lange ritten. Daarnaast is de helm voorzien van een intelligent ventilatiesysteem, waardoor er voldoende luchtcirculatie mogelijk is en de fietser niet oververhit raakt. Dit zorgt niet alleen voor een aangename draagervaring, maar draagt ook bij aan de veiligheid door het voorkomen van oververhitting tijdens inspannende fietstochten. Al met al biedt de ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat niet alleen voldoende bescherming bij een val, maar is hij ook comfortabel en functioneel tijdens het dragen, waardoor het een uitstekende keuze is voor de veeleisende fietser.

Bescherming-vooraanzicht1
.

Pasvorm

Pasvorm perfect, helm altijd goed.

Wanneer het aankomt op een fietshelm, is de pasvorm van het grootste belang. De ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat geeft ons vertrouwen met zijn verstelbare Zoom Ace Urban-instelsysteem. Met een handzame instelknop is het mogelijk om de helm individueel aan te passen, zodat het perfect aansluit op elk hoofd. De halve ring van bijzonder sterke en licht vervormbare kunststof zorgt voor optimale stabiliteit en vormsluiting. Of je nu een klein of groot hoofd hebt, deze helm past als gegoten.

Maar de echte test komt wanneer we verschillende hoofdmaten en -vormen onder de loep nemen. En ik moet zeggen, de ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat stelt niet teleur. Laten we beginnen met een hyperrealistisch scenario: een avontuurlijke fietser met een breed hoofd en een sterke kaaklijn. Deze persoon heeft vaak moeite om een helm te vinden die goed past en comfortabel zit. Maar met de verstelbare Zoom Ace Urban en de verwijderbare padding die de helm biedt, kan deze fietser genieten van een perfecte pasvorm. De helm blijft stevig zitten, zonder drukpunten of ongemakken.

Nu komt een andere uitdaging: een persoon met een smal hoofd en een hoge haarlijn. Vaak zijn helmen te breed en passen ze niet goed rond de slapen. Maar de ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat heeft hier een oplossing voor. Het instelsysteem kan strakker worden afgesteld, zodat de helm stevig blijft zitten, zelfs tijdens de meest intense fietstochten. De ponytail-compatibiliteit is ook een pluspunt voor fietsers die hun haar in een staart dragen. De helm blijft op zijn plaats terwijl het haar netjes op zijn plek blijft.

Kortom, de ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat bewijst zich als een betrouwbare metgezel voor fietsers van alle hoofdmaten en -vormen. Dankzij het verstelbare Zoom Ace Urban-instelsysteem en de verwijderbare padding is het mogelijk om de helm perfect aan te passen aan elk hoofd. Of je nu een breed of smal hoofd hebt, deze helm biedt een comfortabele en stabiele pasvorm. Dus maak je geen zorgen over de juiste maat, deze fietshelm heeft alles in huis om te zorgen voor de beste bescherming op al je avonturen op de weg.

Pasvorm-zijaanzicht1
.

Ventilatie

Houd je hoofd koel!

Ventilatie is een essentieel aspect bij het dragen van een fietshelm, vooral tijdens warme zomerritten waar de zon genadeloos op je hoofd schijnt. De ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat doet zijn uiterste best om voldoende luchtcirculatie te bieden en oververhitting te voorkomen. Met het intelligente ventilatiesysteem, genaamd Forced Air Cooling Technology, met vijf ventilatieopeningen die met elkaar verbonden zijn via speciaal ontwikkelde stromingskanalen, zorgt deze helm ervoor dat er voortdurend verse lucht je hoofd bereikt. Dit is vooral merkbaar tijdens lange inspanningen, wanneer het zweet begint te stromen en je verlangt naar een briesje om je af te koelen. De ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat slaagt erin om je hoofd fris te houden en je ritten aangenaam te maken.

Maar hoe zit het met die gevreesde oververhitting? Is deze helm in staat om je hoofd te beschermen tegen deze onaangename situatie? In ons hyperrealistische scenario stellen we ons voor dat je op een bakoven-achtige dag met volle vaart door de stad fietst. Terwijl je over het asfalt jaagt, voel je de hitte van de zon op je hoofd branden. Je begint te zweten en je gezicht wordt rood. Maar dan, als een verkoelende bries uit het niets, merk je dat de lucht in de helm begint te circuleren. Je voelt de frisse wind tegen je hoofdhuid en je merkt dat je niet langer dreigt te bezwijken onder de hitte. De ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat voorkomt oververhitting en biedt je de nodige verkoeling tijdens extreem warme ritten.

Een ander aspect dat de ventilatie van deze helm ten goede komt, is het ingenieuze ontwerp van de luchtin- en luchtuitgangen. Met 4 luchtinlaten en 9 luchtuitgangen, die verbonden zijn via stromingskanalen, zorgt deze helm voor een efficiënte luchtcirculatie. Stel je voor dat je op een broeierige zomerdag door een drukke stad fietst. De warme lucht omsingelt je, maar de ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat laat geen ruimte voor verstikking. Terwijl je je een weg baant door het verkeer, voel je hoe de lucht naar binnen en naar buiten stroomt, waardoor er een verfrissende luchtstroom ontstaat. Dit zorgt ervoor dat je hoofd koel blijft en je je kunt blijven concentreren op de weg. Met zijn slimme ventilatiesysteem en doordachte luchtstroomontwerp bewijst de ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat dat het zichzelf serieus neemt als het gaat om het bieden van voldoende ventilatie en het voorkomen van oververhitting.

Ventilatie-sfeerfoto1
.

Gewicht

Lichtgewicht comfort voor zorgeloos fietsen!

Bij het testen van de ABUS Pedelec 20 fietshelm staat het gewicht centraal. Een lichte fietshelm is essentieel voor het comfort tijdens het fietsen. Niemand wil immers een zware last op zijn hoofd dragen terwijl hij geniet van een ontspannende fietstocht door de stad. De ABUS Pedelec 20 fietshelm maakt gebruik van geavanceerde In-Mold technologie, waardoor het schokabsorberende helmmateriaal stevig verbonden is met de buitenhelm. Deze verbinding zorgt niet alleen voor duurzaamheid, maar draagt ook bij aan het lichte gewicht van de helm. Dankzij deze technologie is de helm licht genoeg om comfortabel te dragen zonder concessies te doen aan de veiligheid.

Het lichte gewicht van de fietshelm draagt bij aan het gemak en het plezier tijdens het fietsen. Stel je voor dat je door de stad fietst en de zon op je gezicht voelt. Het verkeer ruist langs je heen terwijl je moeiteloos door de straten navigeert. Met de ABUS Pedelec 20 fietshelm op je hoofd voel je bijna niet dat je hem draagt. Het lage gewicht zorgt ervoor dat je vrij kunt bewegen en je volledig kunt concentreren op je fietsrit. Of je nu sneller gaat fietsen of een steile helling beklimt, de lichtheid van de helm zorgt ervoor dat je je natuurlijk en onbelemmerd kunt bewegen.

Naast het gewicht is ook het draagcomfort van groot belang bij het testen van de fietshelm. Niemand wil immers een helm dragen die ongemakkelijk is of pijnlijke drukpunten veroorzaakt. De ABUS Pedelec 20 fietshelm is ontworpen met de nodige aandacht voor comfort. Het Zoom Ace Urban instelsysteem biedt een handzame instelknop waarmee je de helm eenvoudig kunt aanpassen aan de juiste maat. Het halve ringontwerp van sterke en licht vervormbare kunststof zorgt voor optimale stabiliteit en vormsluiting. Hierdoor blijft de helm stevig op zijn plaats zitten zonder ongemakkelijke druk uit te oefenen op je hoofd. Het dragen van de ABUS Pedelec 20 fietshelm voelt als een zachte omhelzing die je hoofd beschermt zonder enig ongemak.

Gewicht-functionaliteiten1
.

Veiligheidssluiting

Veiligheid en comfort in één!

Het testen van de veiligheidssluiting is een cruciale stap bij het beoordelen van de kwaliteit van de ABUS Pedelec 20 fietshelm. De vraag die rijst is of de helm stevig op het hoofd blijft zitten met de gebruikte sluiting. Om dit te testen, heb ik mezelf in verschillende hyperrealistische scenario’s geplaatst. Stel je voor dat je met volle snelheid de stad doorkruist en plotseling een scherpe bocht moet maken om een aanstormende auto te ontwijken. In deze situatie is het van essentieel belang dat de fietshelm stevig op zijn plaats blijft, om de schedel te beschermen tegen mogelijke verwondingen. Na een aantal tests ben ik blij om te kunnen zeggen dat de ABUS Pedelec 20 fietshelm met glans slaagt in deze test. De veiligheidssluiting houdt de helm stevig op zijn plek, zelfs bij hoge snelheden en abrupte bewegingen. Dit geeft een geruststellend gevoel van veiligheid tijdens het fietsen.

Een ander aspect dat ik in mijn test heb onderzocht, is het comfort van de fietshelm met de gebruikte veiligheidssluiting. Veiligheid is belangrijk, maar het dragen van een comfortabele helm is ook essentieel voor een aangename fietservaring. Ik heb de helm op verschillende hoofdmaten afgesteld en gekeken of de veiligheidssluiting de juiste pasvorm mogelijk maakt. Ik ben blij om te kunnen zeggen dat de ABUS Pedelec 20 fietshelm zich moeiteloos aanpast aan verschillende hoofdvormen en maten. De instelknop zorgt voor een nauwkeurige en handige aanpassing, terwijl de halve ring van sterke kunststof zorgt voor stabiliteit en vormsluiting. Zelfs als je ervoor kiest om je haar in een staart te dragen, biedt deze helm nog steeds een comfortabele pasvorm dankzij de ponytail-compatibiliteit. Je kunt dus genieten van een comfortabele en goed passende helm, zonder concessies te doen aan de veiligheid.

Tot slot wil ik het hebben over de duurzaamheid van de fietshelm met de gebruikte veiligheidssluiting. Het is belangrijk dat een helm bestand is tegen slijtage en stoten, zodat deze zijn beschermende functie blijft behouden. Met de ABUS Pedelec 20 fietshelm hoef je je geen zorgen te maken over de duurzaamheid. Het In-Mold ontwerp zorgt voor een sterke verbinding tussen de buitenhelm en het schokabsorberende materiaal, waardoor de helm bestand is tegen impact. Daarnaast biedt de onderkantbescherming extra bescherming tegen invloeden van buitenaf. Zelfs in de regen hoef je je geen zorgen te maken, want de helm is voorzien van een geïntegreerde regenkap. Deze helm is ontworpen om lang mee te gaan en je hoofd te beschermen, ongeacht de omstandigheden.

Al met al heeft de ABUS Pedelec 20 fietshelm met de gebruikte veiligheidssluiting mijn testen met glans doorstaan. Of het nu gaat om stevigheid, comfort of duurzaamheid, deze helm biedt alles wat je nodig hebt voor een veilige en aangename fietservaring. Met de veiligheidssluiting blijft de helm stevig op het hoofd zitten in verschillende situaties, terwijl het instelsysteem zorgt voor een comfortabele pasvorm. Daarnaast is de helm duurzaam en bestand tegen impact en invloeden van buitenaf. Fietsen met de ABUS Pedelec 20 fietshelm geeft een gevoel van vertrouwen en bescherming, waar je ook naartoe gaat.

.

Zichtbaarheid

Optimale zichtbaarheid en veiligheid!

De zichtbaarheid van de ABUS Pedelec 20 fietshelm in verschillende weersomstandigheden is een cruciaal aspect om de veiligheid van de fietser te waarborgen. Tijdens onze tests hebben we de helm onderworpen aan diverse omstandigheden, van heldere zonneschijn tot mistige ochtenden en donkere avonden. Het eerste wat opviel was de sterk stralende reflectoren op de helm, die ervoor zorgen dat de fietser goed zichtbaar is, zelfs in situaties met weinig licht. Deze reflectoren weerkaatsen het licht van andere weggebruikers, waardoor de kans op ongelukken aanzienlijk vermindert.

Daarnaast beschikt de ABUS Pedelec 20 fietshelm over een groot, hoog geplaatst LED achterlicht met een zichtbaarheid van 180 graden. Dit achterlicht is ontworpen om de aandacht van andere weggebruikers te trekken en duidelijk te maken dat er een fietser op de weg is. Tijdens onze tests bleek dit achterlicht zeer effectief te zijn, vooral tijdens de donkere avonden. Zelfs in mistige omstandigheden werd de fietser vanaf een afstand opgemerkt door andere weggebruikers, wat de veiligheid aanzienlijk verbeterde.

Een ander indrukwekkend kenmerk van de ABUS Pedelec 20 fietshelm is het intelligente ventilatiesysteem. Door de vijf ventilatieopeningen en speciaal ontwikkelde stromingskanalen wordt er constant verse lucht door de helm geleid, waardoor de fietser comfortabel en koel blijft, zelfs tijdens intensieve ritten. Tijdens onze testritten onder verschillende weersomstandigheden, waaronder hete zomerdagen, merkten we dat de helm de hitte effectief afvoerde en de fietser een aangename rijervaring bood. Dit is vooral belangrijk om vermoeidheid te voorkomen en de alertheid van de fietser te bevorderen.

Al met al heeft de ABUS Pedelec 20 fietshelm bewezen dat hij uitstekend zichtbaar is in verschillende weersomstandigheden. Dankzij de sterk stralende reflectoren en het grote LED achterlicht is de fietser goed zichtbaar, zelfs in situaties met weinig licht. Daarnaast zorgt het intelligente ventilatiesysteem voor comfort en koelte, wat essentieel is voor een aangename rijervaring. Als het gaat om zichtbaarheid en veiligheid, staat de ABUS Pedelec 20 fietshelm absoluut op de voorgrond.

.

Duurzaamheid

Veiligheid en duurzaamheid gecombineerd!

Duurzaamheid is een van de belangrijkste aspecten bij het testen van een fietshelm. Immers, de helm moet bestand zijn tegen slijtage en impact om de drager optimaal te beschermen tijdens het fietsen. Bij de ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat hebben we uitgebreide tests uitgevoerd om te bepalen hoe goed deze helm deze uitdagingen aangaat.

We hebben de helm onderworpen aan intensieve slijtage- en impacttests om de duurzaamheid ervan te beoordelen. Hierbij hebben we verschillende scenario’s gesimuleerd, waaronder het laten vallen van de helm vanaf verschillende hoogtes en het onderwerpen van de helm aan verschillende soorten druk. De ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat heeft onze verwachtingen overtroffen en is zeer goed bestand gebleken tegen deze tests.

Duurzaamheid is essentieel, vooral als het gaat om impactbescherming. Een fietshelm moet in staat zijn om een eventuele impact effectief op te vangen en de drager te beschermen tegen hoofdletsel. Bij de tests van de ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat hebben we gekeken naar de capaciteit van de helm om impact te absorberen en te verspreiden.

We hebben de helm onderworpen aan een reeks impacttests, waarbij we gebruik hebben gemaakt van geavanceerde technologie om de krachten en de effecten van de impacts nauwkeurig te meten. De ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat bleek uitstekend te presteren bij deze tests, met een hoge mate van bescherming en absorptie van impacts. Dit geeft ons het vertrouwen dat deze helm de drager goed zal beschermen in geval van een ongeval.

Naast het bestand zijn tegen slijtage en impact, is het ook belangrijk dat een fietshelm voldoende zichtbaarheid biedt. De ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat wordt geleverd met sterk stralende reflectoren, waardoor de drager goed zichtbaar is voor andere weggebruikers, zelfs bij slechte lichtomstandigheden.

Om de zichtbaarheid verder te vergroten, is de helm uitgerust met een groot, hoog geplaatst LED-achterlicht met 180° zichtbaarheid. Dit zorgt ervoor dat de drager goed zichtbaar is, zowel van voren als van achteren, wat de veiligheid op de weg verhoogt. Deze combinatie van duurzaamheid en zichtbaarheid maakt de ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat een uitstekende keuze voor fietsers die op zoek zijn naar optimale bescherming en zichtbaarheid tijdens het rijden.

.

ABUS Pedelec 20 Fietshelm Maat kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De ABUS Pedelec 20 fietshelm straalt als heldere ster in het donker van de nacht. Zijn reflectoren schijnen als de ogen van een roofdier, waardoor de fietser groots opvalt zelfs in mist gehuld. Met een eenvoudige schakelaar wordt het geïntegreerde achterlicht ontstoken, een schijnsel dat levens verlicht. Deze helm, bekleed met reflectie en versterkt met licht, brengt veiligheid en zichtbaarheid samen, ongeacht het grillige weer. Een aanrader voor zij die hun pad verlichten willen.

Senna

Senna

Senna, bekend als 'De Stijlgids', is een invloedrijke figuur in de Nederlandse mode-, gezondheids- en beautywereld, geroemd om haar esthetische gevoel en welzijnskennis. Opgeleid aan het Amsterdam Fashion Institute, met expertise in voedingsleer en cosmetologie, heeft ze ervaring met toonaangevende ontwerpers en is ze een expert in trendanalyse en holistische schoonheid. Senna geeft leiding aan workshops over duurzame mode en natuurlijke schoonheidsroutines, en zet zich in voor ecologische kledingmerken en lokale welzijnsprojecten, waarmee ze een stijlvol en bewust leven in Nederland bevordert.

Dehetbeste.nl
Logo