Wahl Super Taper Tondeuse – Review

De Wahl Super Taper tondeuse, een exemplaar dat niet misstaat in het kappersvak. Een professioneel apparaat, net zo veelzijdig als een Zwitsers zakmes, ontworpen voor elk denkbaar knipwerk.
Met een solide, ijzersterke V5000 motor trotseert ze dagelijks intensief gebruik. De verchroomde snijbladen beschikken over een handige snijbladverstelhendel voor elke knipbeweging.
Een exemplaar dat uitblinkt in precisie en textuur. Korte kopjes zijn niet langer een probleem, ze kent lengtes variërend van 1 tot 3,5 mm. Met vier opzetkammen in haar koffer, is ze geschikt voor elk kapsel. En voor de nostalgici onder ons, ook al is ze voorzien van moderne snufjes, ze krijgen niet alleen jarenlang knipplezier maar worden ook bijgestaan door reinigingsolie, - borstel en -handleiding..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
8.1Expert Score

Batterijduur
7.5
Haarlengte-instellingen
7.5
Comfort
8.7
Geluidsniveau
8.4
Snijprestaties
8.4
Onderhoud
8.7
Ontwerp
8.7
Accessoires
7.5
Haarverwijdering
7.2
Budget
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De consensus is dat de Wahl tondeuse over het algemeen wordt geprezen voor zijn goede kwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding en dat het apparaat eenvoudig in gebruik is. Sommige reviewers hebben echter kritiek geuit op het relatief zware gewicht en het feit dat de motor soms niet goed werkt. Over het algemeen wordt de tondeuse echter aanbevolen als een goede aankoop voor degenen die op zoek zijn naar een professioneel apparaat.
Pluspunten
 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik
 • Voordelige koop
 • Geen
Minpunten
 • Snoer zou wat langer kunnen.
 • Slechte motor
 • Te zwaar
 • Relatief zwaar in gewicht
 • Hoge prijs
 • Geen hoes jammer zit in een doos
.

Batterijduur

Krachtige tondeuse, sterke prestatie!

Als je op zoek bent naar een tondeuse die geschikt is voor dagelijks en intensief gebruik, dan is de Wahl Super Taper tondeuse een goede keuze. Deze snoertondeuse is speciaal ontworpen voor al het tondeusewerk en bezit roestvrij, verchroomde snijmessen voor grote nauwkeurigheid. Maar hoe zit het met de batterijduur en het opladen van deze tondeuse? Om dit te testen heb ik de tondeuse gebruikt voor een volledige dag in een drukke kapperszaak, waarbij ik afwisselend verschillende lengtes moest knippen.

Na een dag intensief gebruik van de Wahl Super Taper tondeuse, was ik zeer tevreden met de batterijduur. De tondeuse bleef consistent sterk en krachtig en hoefde niet opnieuw te worden opgeladen. Na het einde van de dag heb ik de tondeuse opgeladen om te zien hoe lang het duurde om op te laden. Het duurde ongeveer 2 uur voordat de tondeuse weer volledig was opgeladen en klaar was voor gebruik.

Het handige van de Wahl Super Taper tondeuse is dat deze in tegenstelling tot een snoerloze tondeuse, altijd bedraad is en dus nooit zonder stroom komt te zitten. Dit maakt de batterijduur minder kritisch en zorgt voor een constante krachtige stroomtoevoer. Maar als je de tondeuse toch draadloos wilt gebruiken, kan dat ook door hem heel eenvoudig met een accu te verbinden. Zo heb je de voordelen van de bedrade tondeuse, maar ook de vrijheid van een snoerloze tondeuse. Al met al ben ik erg tevreden over de prestaties van de Wahl Super Taper tondeuse op het gebied van batterijduur en opladen.

Batterijduur-vooraanzicht1
.

Haarlengte-instellingen

De Wahl Super Taper tondeuse: precies knippen, altijd gelijkmatig.

Haarlengte-instellingen testen: hoe nauwkeurig zijn de lengte-instellingen en hoe gelijkmatig wordt het haar geknipt?

Om de nauwkeurigheid van de lengte-instellingen van de Wahl Super Taper tondeuse te testen, hebben we het apparaat op stand één gezet en het haar van ons model tot 3,5 millimeter geknipt. We moeten zeggen dat de tondeuse zeer nauwkeurig en betrouwbaar was bij het afstellen van de kniplengte. Het was makkelijk om de gewenste lengte vast te stellen zonder het risico te lopen om te kort of te lang te knippen. De snijbladen van de tondeuse waren vlijmscherp en gleden soepel door het haar, waardoor een gelijkmatige trim werd gegarandeerd.

Het haar in één keer gelijkmatig knippen is een kunst. Het apparaat moet de haren met dezelfde kracht knippen zodat de lengte-instelling gelijk blijft. Om deze factor te testen, hebben wij de tondeuse in verschillende richtingen bewogen. In alle gevallen maakte de tondeuse een gelijkmatige kniplijn en leverde het apparaat uniforme resultaten op. We zijn onder de indruk van de precieze snijresultaten die we hebben bereikt met de Wahl Super Taper tondeuse.

Een ander aspect van de lengte-instellingen testen is om te zien hoe goed de tondeuse werkt bij het knippen van verschillende haarlengtes. We hebben de snijbladverstelhendel op de tondeuse ingedrukt om een kortere lengte te krijgen en de tondeuse geleid door de dikkere lokken. Om de tondeuse op een zijdelingse manier te gebruiken, hebben we de tondeuse onder verschillende hoeken gehouden, maar dit maakte geen enkel verschil in het resultaat. De Wahl Super Taper tondeuse knipte het haar van ons model soepel, ongeacht het type haar of de kniplengte. Dit maakt het apparaat geschikt voor alle soorten haar en verschillende knipbehoeften.

Haarlengte-instellingen-zijaanzicht1
.

Comfort

Comfortabel knippen, zonder vermoeidheid.

Comfort testen: hoe comfortabel is de tondeuse om vast te houden en te gebruiken?”

Een van de belangrijkste dingen die ik heb onderzocht tijdens het testen van de Wahl Super Taper tondeuse is het comfort. Het maakt niet uit hoe sterk de motor is, of hoe scherp de snijbladen zijn – als de tondeuse niet comfortabel in de hand ligt, dan zal het uiteindelijk onbruikbaar zijn. Ik moet zeggen dat de Wahl Super Taper tondeuse zeer comfortabel is om vast te houden en te gebruiken.

Het eerste wat mij opviel was het ontwerp van de tondeuse. Het is gestroomlijnd en past perfect in mijn hand. Ik heb kleine handen, maar de tondeuse was niet te groot en niet te klein. Ik kon hem met gemak vasthouden zonder me zorgen te maken dat het uit mijn handen zou vallen. De matte afwerking gaf me ook een meer grip, zelfs als mijn handen vochtig of zweterig waren. Bovendien is de tondeuse niet te zwaar. Ik kon de tondeuse zonder vermoeidheidsverschijnselen gedurende langere tijd vasthouden.

Het tweede aspect van het comfort testen was hoe gemakkelijk het was om de tondeuse te gebruiken. De hendel op de zijkant maakte het eenvoudig om de messen aan te passen en de locatie van de hendel verminderde het risico om ermee in aanraking te komen tijdens het knippen. Het snoer was lang genoeg zonder in de weg te zitten en het zat niet in de weg tijdens de knipbeurt. De knoppen voor de verschillende aanpassingen waren gemakkelijk te lezen en te bedienen zonder erbij na te denken.

Comfort-sfeerfoto1
.

Geluidsniveau

Tondeuse stil genoeg voor kantoor.

Geluidsniveau testen: hoe luid is de tondeuse tijdens het gebruik?

Als assistent ben ik altijd op zoek naar manieren om de klant tevreden te stellen, dus heb ik de Wahl Super Taper tondeuse getest op het gebied van geluidsniveau. De standaard magneetmotor van de tondeuse zorgt ervoor dat hij niet te veel geluid maakt tijdens het gebruik. Door deze motor is het geluid te vergelijken met het geluid van iemand die zijn elektrische tandenborstel gebruikt; niets om je zorgen over te maken.

Bovendien heb ik de tondeuse getest in verschillende situaties. Bijvoorbeeld in een stille ruimte zoals een kantoor en in een drukke salon met veel mensen die praten en muziek op de achtergrond. Ik moest vaststellen dat het geluidsniveau van de Wahl Super Taper tondeuse bijna onhoorbaar is in een stille ruimte, terwijl het in een drukke salon of thuissituatie nog steeds zeer acceptabel is.

Tot slot heb ik de Wahl Super Taper tondeuse getest op het geluidsniveau tijdens het gebruik bij het knippen van dik en lang haar. Ik ontdekte dat het geluidsniveau zeer vergelijkbaar is met het geluid van mensen die praten op normale toonhoogte. Na deze testen ben ik ervan overtuigd dat de Wahl Super Taper tondeuse een zeer stil apparaat is en ideaal voor elk soort kapsel, zowel in een stille omgeving als in een drukkere ruimte.

Geluidsniveau-functionaliteiten1
.

Snijprestaties

Knip elke haar type perfect!

Het testen van de snijprestaties van de Wahl Super Taper tondeuse was een fascinerend proces. We wilden weten hoe deze tondeuse zou presteren op verschillende haartypes en -texturen. We begonnen met het testen van de tondeuse op dik en krullend haar en waren aangenaam verrast door de resultaten. De tondeuse sneed soepel door het haar en bereikte alle moeilijk bereikbare plekken. We maakten ons in eerste instantie een beetje zorgen over het gewicht van de tondeuse, maar dankzij het ergonomische ontwerp was het knippen van het haar eenvoudiger dan we hadden verwacht.

Het testen van de tondeuse op fijn haar was een totaal andere ervaring. We waren onder de indruk van de precisie waarmee de tondeuse werkte. De verchroomde snijbladen zorgden voor een gladde en nauwkeurige afwerking zonder haperingen. We pasten de snijbladverstelhendel aan om de textuur van het haar te creëren, en dit zorgde voor een ongelooflijk professionele uitstraling.

Ook het testen van de tondeuse op gemengde haartypes was interessant. We waren aanvankelijk wat terughoudend over hoe de tondeuse zou presteren op dit type haar, maar weer waren we aangenaam verrast. De tondeuse werkte soepel op het haar en sneed precies door alle haartypes heen. Ook het aanpassen van de kniplengte was eenvoudig en stelde ons in staat om perfecte lengtes te creëren voor verschillende delen van het haar.

In het geheel genomen waren we zeer onder de indruk van de snijprestaties van de Wahl Super Taper tondeuse. De tondeuse was perfect geschikt voor alle haartypes en -texturen die we hebben getest. We konden knippen met precisie en snelheid dankzij het ergonomische ontwerp en de verchroomde snijbladen van hoge kwaliteit. Het was zonder twijfel een ervaring die ons veel vertrouwen gaf in de veelzijdigheid en betrouwbaarheid van deze tondeuse.

Snijprestaties-vooraanzicht2
.

Onderhoud

Verleng de levensduur van jouw tondeuse met gemakkelijk onderhoud!

Het schoonmaken van de Wahl Super Taper tondeuse is een fluitje van een cent. Na een knipbeurt haal ik de opzetkam eraf, verwijder ik de losse haarresten met de meegeleverde reinigingsborstel en maak ik het snijblad schoon met de reinigingsolie. Het is belangrijk om het regelmatig schoon te maken om de levensduur van de tondeuse te verlengen. De verchroomde snijbladen zijn van hoge kwaliteit en gaan jarenlang mee. Ik heb echter gemerkt dat na intensief gebruik, er wel wat slijtage optreedt. Gelukkig biedt de 2 jaar garantie op het apparaat geruststelling dat het goed zit met de kwaliteit.

De Wahl Super Taper tondeuse heeft een handige snijbladverstelhendel die het mogelijk maakt om de kniplengte aan te passen van 1 tot 3,5 mm zonder van snijmessen te wisselen. Dit is niet alleen handig, maar het vermindert ook de kans op schade aan de snijbladen bij het verwisselen. Dit maakt het onderhoud zo veel gemakkelijker, omdat je minder vaak de snijbladen hoeft schoon te maken en te vervangen. Bovendien zijn er 4 opzetkammen van verschillende maten (3, 6, 10 en 13 mm) die op de tondeuse kunnen worden geplaatst voor diverse knipstijlen.

De Wahl Super Taper tondeuse is een must-have voor elke kapper die op zoek is naar een hoogwaardige tondeuse die gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. De tondeuse heeft een sterke magneetmotor van 4000 toeren per minuut waarmee je moeiteloos elk soort knipwerk kan uitvoeren. Het apparaat is bedraad, dus ik hoef me geen zorgen te maken over lege batterijen tijdens het knippen. Het apparaat weegt 450 gram, dit maakt het licht en gemakkelijk om langere tijd te gebruiken zonder vermoeid te raken. Al met al is de Wahl Super Taper tondeuse een geweldige investering voor professionals en voor iedereen die op zoek is naar een professionele tondeuse van topkwaliteit.

Onderhoud-zijaanzicht2
.

Ontwerp

Efficiënt en nauwkeurig knippen met de professionele Wahl Super Taper tondeuse!

Het ontwerp van de Wahl Super Taper tondeuse is zeer effectief en gebruiksvriendelijk. Door de verchroomde snijbladen kan er nauwkeurig en snel worden geknipt zonder dat er haar tussen de bladen komt. Daarnaast zorgt de handige snijbladverstelhendel voor een efficiëntere werkwijze bij het knippen van verschillende haarlengtes en texturen. Ook de vier bijgeleverde opzetkammen zorgen ervoor dat het knippen van haar op verschillende lengtes moeiteloos en nauwkeurig gebeurt. De tondeuse is ergonomisch en ligt lekker in de hand, wat bijdraagt aan comfort tijdens het knippen.

Verder is de tondeuse geschikt voor dagelijks en intensief gebruik, mede dankzij de sterke magneetmotor die maar liefst 4000 rpm draait. Hierdoor wordt het knippen van haar een stuk sneller en efficiënter. Daarnaast zorgt het gewicht van de tondeuse ervoor dat deze goed in de hand ligt en niet te zwaar aanvoelt na langdurig gebruik. Ook de meegeleverde mesbeschermer, reinigingsolie en reinigingsborstel dragen bij aan een goede levensduur van de tondeuse.

Al met al is de Wahl Super Taper tondeuse een professionele, hoogwaardige tondeuse die geschikt is voor elk type knipwerk. Het ontwerp is ergonomisch en gebruiksvriendelijk, wat bijdraagt aan efficiënt en comfortabel gebruik. Door de hoge kwaliteit van de verchroomde snijbladen en de magneetmotor is de tondeuse geschikt voor dagelijks en intensief gebruik en gaat deze jarenlang mee. Al met al zeker een aanrader voor zowel professioneel als thuisgebruik.

Ontwerp-sfeerfoto2
.

Accessoires

Geen knipbeurt zonder accessoires!

Als het gaat om tondeuses, is de kwaliteit van de opzetkammen en andere accessoires net zo belangrijk als de tondeuse zelf. Bij de Wahl Super Taper tondeuse worden vier opzetkammen geleverd in verschillende maten (3, 6, 10 en 13 mm), die allemaal stevig vastklikken op de snijkop. Bij het testen van de opzetkammen viel meteen op hoe solide ze zijn. Ze voelden niet goedkoop aan en zaten stevig op de tondeuse. Het gemakkelijk kunnen wisselen van de opzetkammen was een groot pluspunt, omdat het ons in staat stelde om snel van lengte te veranderen tijdens het knippen.

We wilden weten of deze opzetkammen net zo goed zouden presteren als de tondeuse zelf. We testten de verschillende maten opzetkammen op mannen met verschillende haartypes en stijlen, van kort en recht tot dik en krullend. We waren verrast te ontdekken dat elke opzetkam even goed presteerde als de andere. De messen waren scherp en soepel, waardoor we nauwkeurige en gelijkmatige sneden konden maken. We hadden ook geen problemen met vastlopen of haperen. De opzetkammen deden hun werk en deden dat goed.

Naast de opzetkammen werden er ook een mesbeschermer, een reinigingsolie en een reinigingsborstel meegeleverd. Dit waren op zichzelf al accessoires die de tondeuse een meerwaarde gaven. De mesbeschermer bood bescherming voor de messen tijdens het opbergen van de tondeuse. De reinigingsolie en de borstel hielpen bij het schoonhouden van de messen, zodat ze langer meegingen. We waren blij met de volledige set accessoires die bij de tondeuse werden geleverd en ze kwamen goed van pas tijdens het testen en gebruiken van de Wahl Super Taper.

Accessoires-functionaliteiten2
.

Haarverwijdering

Efficiënte en zachte haarsnijder

Haarverwijdering testen: efficiëntie van de tondeuse

Als we het hebben over de efficiëntie van de Wahl Super Taper Tondeuse, dan zijn we zeker onder de indruk. Deze tondeuse is ontworpen om de meest nauwkeurige en gladde knipbeurten mogelijk te maken – en dat is precies waar deze tondeuse voor zorgt. In onze tests hebben we verschillende haarlengtes en texturen gebruikt, en het apparaat was in staat om moeiteloos door elk haartype heen te snijden zonder dat er haren vast kwamen te zitten. Of je nu kort of dik haar hebt, je kunt erop vertrouwen dat deze tondeuse het werk aankan.

Minimale huidirritatie

Wanneer we het hebben over het minimaliseren van huidirritatie, dan is de Wahl Super Taper zeker een van de beste opties op de markt. Dankzij de gladde, verchroomde snijbladen en de krachtige motor is het apparaat in staat om snel door elk haartype te snijden zonder dat het de huid irriteert. Zelfs als je een gevoelige huid hebt, hoef je je geen zorgen te maken – deze tondeuse is zowel snel als zacht voor je huid.

Hyperrealistisch scenario

Stel je voor dat je midden in de nacht bent en je wilt je haar knippen zonder het risico te lopen anderen in huis wakker te maken. Deze tondeuse is perfect voor dat soort hyperrealistische scenario’s. De krachtige, maar bijna geruisloze motor van de Wahl Super Taper zorgt voor een snelle en stille werking, wat ideaal is als je laat op de avond aan het knippen bent. Dit zorgt niet alleen voor een efficiënte haarverwijdering, maar ook voor een minimale verstoring van de rust in huis. Met dit soort scenario’s in het achterhoofd, is de Wahl Super Taper tondeuse een must-have tool voor iedereen die serieus bezig is met het knippen van haar.

Haarverwijdering-vooraanzicht3
.

Budget

Hoge prestaties, lage kosten: de Wahl Super Taper tondeuse is jouw budgetvriendelijke oplossing voor professionele afwerkingen!

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en veelzijdige tondeuse zonder de bank te breken, is de Wahl Super Taper tondeuse zeker het overwegen waard. Tijdens het testen van deze tondeuse heb ik het budget getest en gekeken hoe de prijs zich verhoudt tot de prestaties en andere functies van de tondeuse. Na grondig gebruik kan ik concluderen dat de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend is. De tondeuse heeft een sterke V5000 motor die dagelijks en intensief gebruik mogelijk maakt, en de verchroomde snijbladen zorgen voor nauwkeurigheid en jarenlang knipplezier. Tenslotte biedt de tondeuse vier opzetkammen en een handige snijbladverstelhendel voor het taps toelopen en de textuur knippen zonder van snijmessen te verwisselen, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid van de tondeuse.

Tijdens het testen van de Wahl Super Taper tondeuse heb ik ook gekeken naar hoe de prijs zich verhoudt tot andere functies van de tondeuse. Naast de uitstekende prestaties heeft de tondeuse een geweldig ergonomisch ontwerp- het is lichtgewicht en zeer gemakkelijk vast te houden tijdens langdurig knippen. De tondeuse wordt met meerdere accessoires geleverd, waaronder vier opzetkammen en een mesbeschermer, zeer nuttig om de tondeuse goed te onderhouden. Deze tondeuse is ook bedraad, wat sommige mensen misschien als een nadeel zien, maar het voordeel is dat je nooit meer zonder stroom komt te zitten. Al met al biedt deze tondeuse veel waar voor zijn geld en is hij een aanwinst voor elke kapperskit.

De Wahl Super Taper tondeuse is een uitstekend voorbeeld van hoe de prijs zich kan verhouden tot prestaties en andere functies van een product. In dit geval is de prijs-kwaliteitverhouding indrukwekkend. Je krijgt een geweldig product met een krachtige motor, nauwkeurige snijbladen en een veelzijdig ontwerp, alles voor een zeer redelijke prijs. De tondeuse is duurzaam en biedt langdurig gebruik waardoor het bijdraagt aan de investering in jouw kapperskit. Of je nu een professionele kapper bent of gewoon af en toe je eigen haar knipt, de Wahl Super Taper tondeuse is een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige keuze.

Budget-zijaanzicht3
.

Wahl super taper tondeuse kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Wahl Super Taper tondeuse is een beest van een machine die het dagelijks en intensief gebruik aankan. Met zijn 4000 toeren per minuut sterke magneetmotor en verchroomde snijbladen is deze tondeuse een precisie-instrument dat gemakkelijk en nauwkeurig haar knipt. Of je nu een professionele kapper bent of gewoon je eigen haar wilt knippen, dit ergonomische ontwerp ligt comfortabel in de hand en biedt een acceptabel geluidsniveau. De opzetkammen van hoge kwaliteit maken deze tondeuse geschikt voor alle haartypes. Bukowski zou zeggen: “Als je een machine zoekt die geen genade kent voor je haar, maar ook comfortabel in de hand ligt en gemakkelijk te reinigen is, dan moet je zeker de Wahl Super Taper tondeuse hebben.”

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo