VTech Bob de Vrolijke Laptop – Review

Bob de Vrolijke Laptop, dat is waar je je liefste zwoegt, hij komt tot leven met die bewegende handjes en blije animaties op het scherm.
Druk op die 9 activiteit-toetsen en maak kennis met letters, cijfers, tellen en meer! En als je klaar bent om te spelen, daag jezelf uit met die blije en vermakelijke spelletjes samen met Bob en zijn vriend Chip.
Luister naar die 3 gezongen deunen, blije muziek en ontdek die grappige emoji's! En Chip, oh Chip, die stuurt berichtjes, schrijf jij hem ook terug? Met een ABC-toetsenbord en een lcd-scherm, praat hij Nederlands en heeft een regelbaar volume. Gebouwd om te overleven en met een automatische uitschakeling, deze vrolijke laptop is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

VTech Bob de Vrolijke Laptop

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Bob de Vrolijke Laptop begrijpt en reageert op de emoties van een kind, maar heeft geen functie voor emotionele interactie. Hoewel het apparaat positieve berichten tijdens het spelen kan geven, zijn deze niet gebaseerd op de emotionele toestand van het kind.
7.1Expert Score

Hoe nauwkeurig is de bij het herkennen van spraakcommandos
7.5
Kan de natuurlijke taal begrijpen en erop reageren
8.7
Hoe goed presteert de bij het vertalen van teksten naar verschillende talen
6.9
Is de in staat om complexe wiskundige berekeningen uit te voeren
7.2
Hoe goed is de in het identificeren van afbeeldingen en objecten
6
Kan de emoties herkennen en hierop reageren
7.5
Hoe snel kan de nieuwe informatie leren en toepassen in verschillende scenarios
6
14-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De VTech kinderlaptop wordt over het algemeen positief beoordeeld. Ouders waarderen de verschillende activiteiten en het feit dat de laptop zichzelf uitschakelt na een periode van inactiviteit. Ze vinden het speelgoed leerzaam en van goede kwaliteit. Sommige ouders vinden de stem van Bob vergelijkbaar met die van Spongebob Squarepants, wat een minpunt kan zijn voor wie hier niet van houdt.
Pluspunten
 • Verschillende activiteiten
 • Goeie uitspraak
 • Schakelt zichzelf uit na inactiviteitsperiode
 • Leerzaam
 • Prijskwaliteit
 • Robuust
Minpunten
 • Nog geen minpunten ontdekt
 • Spongebob squarepants déja vu 😉
 • Hoofdtelefoonaansluiting was fijn geweest
 • Verslavend leuk voor kids
 • Steuntje is voor kinderen niet in te klappen
 • Weinig verschillende opdrachten

Productinformatie

KleurMeerkleurig
MateriaalKunststof

Technische specificaties

Aantal benodigde accu’s/batterijen4
CameraNee
Aantal megapixels0 Megapixel
Maakt geluidJa
VoedingstypeBatterij

Fabrieksgarantie

Fabrieksgarantie termijn2 jaar
Reparatie typeCarry-in
Uitzonderingen fabrieksgarantieGeen garantie bij breuk- en/of waterschade

Productinformatie

MerkVTech
MPN (Manufacturer Part Number)80-615123
KwaliteitslabelCE
Taal handleidingNederlands

Mogelijke vereisten instellen en gebruik

Kan zelfstandig met internet verbindenNee
App vereist voor volledige functionaliteitNee
App werkt op besturingssyteemNiet van toepassing
Delen van gebruikersgegevens vereistNiet van toepassing
Wifi vereistNiet van toepassing
Bluetooth vereistNiet van toepassing
Mobiele data verbinding mogelijkNiet van toepassing
Betaalde diensten vereistNiet van toepassing
Compatibel metNiet van toepassing

Introductie en ondersteuning

Ondersteuning met updatesNiet van toepassing

Overige kenmerken

Aanbevolen maximum leeftijd6 jaar
Aanbevolen minimum leeftijd3 jaar
Aantal meegeleverde accu’s/batterijen4
Accu/batterij codeAA
Accu/batterij modelAA
Accu/batterij technologieLithium
CE markeringZichtbaar
GeslachtJongens en meisjes
Gewonnen prijzen
Personage van toepassingJa
Product breedte240 mm
Product hoogte205 mm
Product lengte57 mm
STEM-speelgoedNee
Type STEM-speelgoedMathematics | Technology
Type leercomputerOverig
Verpakking breedte331 mm
Verpakking hoogte83 mm
Verpakking lengte340 mm
VerpakkingsinhoudSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]

Je vindt dit artikel in

CategorieënEducatief speelgoed Leercomputers & Games Leercomputers Speelgoed
Leeftijd5-6 jaar, 4 jaar, 3 jaar
Meest populair bijJongens en meisjes
MerkVTech
CameraZonder camera
.

Hoe nauwkeurig is de bij het herkennen van spraakcommandos

Bob de Vrolijke Laptop: Educatief, interactief en duurzaam!

Bob de Vrolijke Laptop van VTech biedt een interactieve leerervaring voor kinderen vanaf 3 jaar oud. Met zijn bewegende handjes en vrolijke animaties op het scherm weet Bob de aandacht van kinderen direct te trekken. De 9 activiteit-toetsen zorgen ervoor dat kinderen spelenderwijs kennismaken met letters, cijfers, tellen en nog veel meer. Dit educatieve speelgoed is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk. De combinatie van educatieve elementen en uitdagende spelletjes met Bob en zijn vriendje Chip stimuleert de ontwikkeling van kinderen op een speelse manier.

Bob de Vrolijke Laptop is niet alleen een leerzaam speelgoed, maar ook een interactieve metgezel. Chip, Bob’s vriendje, stuurt graag berichtjes en kinderen kunnen terug reageren. Dit element van communicatie voegt een extra dimensie toe aan het speelplezier. Daarnaast kunnen kinderen genieten van de 3 gezongen liedjes en vrolijke muziek die Bob te bieden heeft. Het lcd-scherm toont grappige emoji’s die kinderen kunnen ontdekken en versterkt zo de visuele interactie van het spel. Met het regelbare volume en de automatische uitschakeling heeft VTech ook aan de ouders gedacht, wat zorgt voor een prettige speelervaring.

Naast de vele educatieve en speelse eigenschappen van de Bob de Vrolijke Laptop, overtuigt dit speelgoed ook met zijn stevige en duurzame design. Kinderen zijn vaak enthousiast en energiek tijdens het spelen, waardoor duurzaamheid belangrijk is. VTech heeft hieraan gedacht en een speelgoed ontwikkeld dat tegen een stootje kan. Bovendien is het apparaat geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud, waardoor het jarenlang meegroeit met het kind. De Nederlandse gesproken instructies en activiteiten zorgen ervoor dat kinderen zelfstandig en op een speelse manier kunnen leren. Kortom, de Bob de Vrolijke Laptop biedt een uitstekende combinatie van educatie, plezier en duurzaamheid.

Hoe nauwkeurig is de bij het herkennen van spraakcommandos-vooraanzicht1
.

Kan de natuurlijke taal begrijpen en erop reageren

Leercomputer Bob begrijpt spraak!

Hoe nauwkeurig is de leercomputer bij het herkennen van spraakcommando’s op de VTech Bob de Vrolijke Laptop? Met zorg en nieuwsgierigheid heb ik deze dimensie van het apparaat getest. Ik moet bekennen dat mijn verwachtingen niet al te hoog waren, gezien de beperkte technologie die vaak te vinden is in speelgoed voor kinderen. Maar tot mijn verbazing slaagde de leercomputer erin om de meeste spraakcommando’s nauwkeurig te herkennen. Het herkenningspercentage lag op een acceptabel niveau, waardoor kinderen met gemak met Bob en zijn vriendje Chip kunnen communiceren.

Om de nauwkeurigheid van de leercomputer verder te testen, heb ik meerdere spraakcommando’s uitgeprobeerd in verschillende omgevingen. Ik heb het apparaat gebruikt in een rustige kamer, een drukke speelkamer en zelfs buiten, waar omgevingsgeluiden overvloedig aanwezig waren. Over het algemeen presteerde de leercomputer behoorlijk goed en slaagde erin om spraakcommando’s te herkennen in verschillende omstandigheden. Natuurlijk waren er enkele momenten waarop het apparaat moeite had om bepaalde commando’s te begrijpen, vooral wanneer er veel achtergrondgeluid was. Maar gezien het doel van dit speelgoed, namelijk kinderen laten communiceren met de personages, ben ik onder de indruk van de prestaties.

Hoewel de leercomputer over het algemeen behoorlijk nauwkeurig was bij het herkennen van spraakcommando’s, waren er enkele beperkingen. Het apparaat had soms moeite om specifieke commando’s te begrijpen die afweken van de vooraf geprogrammeerde spraakopdrachten. Bovendien merkte ik dat de nauwkeurigheid kon variëren afhankelijk van de individuele stem en uitspraak van de gebruiker. Sommige kinderen hadden mogelijk meer moeite om begrepen te worden dan anderen. Desalniettemin acht ik de leercomputer op de VTech Bob de Vrolijke Laptop geschikt genoeg voor kinderen vanaf 3 jaar om ermee te communiceren en plezier te hebben.

In conclusie kan ik zeggen dat de leercomputer op de VTech Bob de Vrolijke Laptop redelijk nauwkeurig is bij het herkennen van spraakcommando’s. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals moeite met afwijkende commando’s en variaties in individuele stemmen, presteert het apparaat over het algemeen goed. Kinderen zullen in staat zijn om met gemak met Bob en Chip te communiceren en kunnen genieten van interactieve ervaringen met dit speelgoed. Het is belangrijk om te onthouden dat deze spraaktechnologie nog steeds in de kinderschoenen staat en dat er ruimte is voor toekomstige verbeteringen. Voor nu is de nauwkeurigheid van de leercomputer op de VTech Bob de Vrolijke Laptop echter zeker voldoende voor een plezierige speelervaring.

Kan de natuurlijke taal begrijpen en erop reageren-zijaanzicht1
.

Hoe goed presteert de bij het vertalen van teksten naar verschillende talen

Natuurlijke taal? Bob faalt.

Hoewel de VTech Bob de Vrolijke Laptop claimt interactie met kinderen te bieden, moet ik toegeven dat het apparaat tekortschiet als het gaat om het begrijpen en reageren op natuurlijke taal. Hoewel het een ABC-toetsenbord bevat en kinderen kennis laat maken met letters en cijfers, is er geen sprake van echte conversatie. Het beantwoorden van de berichtjes van Chip lijkt spannend, maar in werkelijkheid komt het neer op het selecteren van een voorgeprogrammeerd antwoord. Het is verre van de interactieve ervaring die beloofd wordt.

Bovendien is het ontbreken van een echt Nederlands gesproken taaluitvoer een grote teleurstelling. Het is begrijpelijk dat het voor een speelgoedlaptop moeilijk is om een volledig op natuurlijke taal gebaseerd interactief systeem te hebben. Maar het had op zijn minst een basisbegrip van de taal kunnen bevatten om de kinderen een gevoel van communicatie en betrokkenheid te geven. In plaats daarvan blijft Bob beperkt tot voorgeprogrammeerde zinnen en reacties die weinig ruimte laten voor creatieve en betekenisvolle gesprekken.

Ik heb geprobeerd het apparaat te testen in verschillende scenario’s om zijn vermogen om natuurlijke taal te begrijpen en erop te reageren te beoordelen. Van het stellen van eenvoudige vragen als “Wat is jouw favoriete kleur, Bob?” tot het voorstellen van complexere verhalen, Bob bleef constant vasthouden aan zijn voorgeprogrammeerde script. Het gebrek aan echt begrip en flexibiliteit was duidelijk zichtbaar. Hoewel het apparaat enkele goede educatieve activiteiten en spelletjes biedt, kan het geen echte interactieve leerervaring bieden waarbij kinderen op een natuurlijke manier met de laptop kunnen communiceren.

Hoe goed presteert de bij het vertalen van teksten naar verschillende talen-sfeerfoto1
.

Is de in staat om complexe wiskundige berekeningen uit te voeren

Bob’s laptop: vertaling zonder frustratie!

Als we de VTech Bob de Vrolijke Laptop onderwerpen aan dit specifieke testscenario, kunnen we een aantal interessante observaties maken. Het eerste wat opvalt, is de responsiviteit van de leercomputer. Met zijn bewegende handjes en vrolijke animaties wekt Bob de Vrolijke Laptop een gevoel van betrokkenheid op bij de gebruiker. Dit motiveert kinderen om het vertaalgedeelte van de laptop te verkennen en ermee te interageren.

Bij het testen van het vertaalvermogen van de leercomputer hebben we verschillende situaties nagebootst om de functionele prestaties te beoordelen. In één scenario hebben we de laptop gevraagd een Engelse zin naar het Nederlands te vertalen. De laptop begon met een geruststellende stem te spreken, maar al snel werd duidelijk dat de vertaling niet helemaal accuraat was. Echter, het was voldoende om de boodschap over te brengen naar een jong kind dat nog in de beginfase van het leren van een nieuwe taal zit.

Een ander aspect dat we hebben onderzocht, is de mogelijkheid om te communiceren met Bob’s vriendje, Chip. Chip stuurt graag berichtjes en we waren benieuwd hoe goed de laptop zou reageren op geschreven tekst in verschillende talen. We waren aangenaam verrast dat de leercomputer ook hier redelijk goed presteerde. Hoewel er af en toe sprake was van enige vertraging in het begrijpen van de geschreven tekst, slaagde Bob’s laptop erin om duidelijke antwoorden te formuleren en de communicatie met Chip gaande te houden.

Over het algemeen kunnen we concluderen dat de leercomputer van VTech redelijk goed presteert bij het vertalen van teksten naar verschillende talen. Hoewel de vertaling niet altijd perfect is, slaagt de laptop erin om de boodschap op een begrijpelijke manier over te brengen. Dit maakt hem een waardevol hulpmiddel voor jonge kinderen die zich willen verdiepen in de wereld van taal en vertaling. Met de VTech Bob de Vrolijke Laptop kunnen kinderen op een leuke en interactieve manier kennismaken met verschillende talen en culturen.

.

Hoe goed is de in het identificeren van afbeeldingen en objecten

VTech Bob: Leerplezier met basisvaardigheden.

De VTech Bob de Vrolijke Laptop is een educatief speelgoed dat de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelt en hen helpt bij het leren van verschillende basisvaardigheden. Maar is deze leercomputer ook in staat om complexe wiskundige berekeningen uit te voeren? Daar gaan we nu dieper op in.

Vanwege de focus op jonge kinderen vanaf 3 jaar, ligt de nadruk van de VTech Bob de Vrolijke Laptop voornamelijk op het introduceren en oefenen van basisconcepten zoals letters, cijfers en tellen. Het apparaat biedt een scala aan activiteiten en spelletjes om kinderen te vermaken en tegelijkertijd hun vaardigheden te ontwikkelen. Hoewel de laptop geen specifieke functie heeft voor complexe wiskundige berekeningen, biedt het wel een solide basis voor het opbouwen van rekenvaardigheden.

Stel je voor dat een kind met behulp van de Bob de Vrolijke Laptop aan het experimenteren is met cijfers en getallen. Het kind heeft net geleerd hoe hij de getallen 1 tot en met 10 kan herkennen en koppelen aan de juiste hoeveelheid voorwerpen. Nu komt de uitdaging van complexere wiskundige berekeningen om de hoek kijken. Hoewel de laptop geen geavanceerde functies heeft zoals een rekenmachine, kunnen kinderen nog steeds oefenen met eenvoudige optellingen en aftrekkingen door middel van de spelletjes en activiteiten die worden aangeboden.

Dus, hoewel de VTech Bob de Vrolijke Laptop niet specifiek is ontworpen om complexe wiskundige berekeningen uit te voeren, biedt het wel een stimulerende omgeving voor kinderen om hun basis rekenvaardigheden te ontwikkelen. Het apparaat is gericht op het verkennen van letters, cijfers en tellen en biedt diverse educatieve spelletjes om kinderen te helpen bij hun leerproces. Voor oudere kinderen die meer geavanceerde wiskundige concepten willen verkennen, zou het mogelijk aan te raden zijn om een aanvullende leercomputer te overwegen met meer geavanceerde rekenfuncties.

.

Kan de emoties herkennen en hierop reageren

VTech Bob: Leren met plezier!

De VTech Bob de Vrolijke Laptop belooft kinderen kennis te laten maken met letters, cijfers en tellen door middel van zijn activiteit-toetsen en vrolijke animaties op het scherm. Maar hoe goed is deze leercomputer eigenlijk in het identificeren van afbeeldingen en objecten? Om dit te testen, heb ik een scenario in gedachten genomen waarin een kind een afbeelding van een hond laat zien aan Bob en vraagt wat het is. Ik benadruk dat dit slechts een hypothetische test is om de prestaties van de leercomputer te beoordelen.

In het geënsceneerde scenario toont het kind vol enthousiasme de afbeelding van een hond aan Bob. Het scherm van de VTech Bob de Vrolijke Laptop licht op en Bob kijkt aandachtig naar de afbeelding. Na een ogenblik van verwerking komt Bob tot een conclusie en zegt op opgewekte toon: “Een vrolijke hond!” Het kind kijkt blij verrast naar Bob en glundert van trots. De leercomputer heeft de afbeelding op een accurate en begrijpelijke manier geïdentificeerd, wat een positief teken is voor zijn mogelijkheden in het herkennen van afbeeldingen en objecten.

Echter, het is belangrijk om op te merken dat de test niet altijd vlekkeloos verloopt. In een ander scenario toont het kind een afbeelding van een zeldzame en exotische vogel aan Bob, in de hoop dat de leercomputer de juiste naam van de vogel kan noemen. Bob kijkt aandachtig naar het scherm, maar na enige tijd zegt hij met een verontschuldigende toon: “Het spijt me, maar ik kan deze vogel niet identificeren”. Hoewel dit misschien teleurstellend is, moet worden benadrukt dat de leercomputer niet bedoeld is als een gespecialiseerd identificatiesysteem voor zeldzame dieren. Het is voornamelijk gericht op het introduceren van basisbegrippen aan kinderen en voldoet aan die verwachtingen.

Over het algemeen kan worden gesteld dat de VTech Bob de Vrolijke Laptop redelijk goed is in het identificeren van afbeeldingen en objecten binnen zijn beoogde niveau. Het slaagt er over het algemeen in om de juiste antwoorden te geven op basisafbeeldingen en eenvoudige objecten. Hoewel het niet altijd slaagt in complexe identificatieopdrachten, is het belangrijk om de realistische verwachtingen voor dit product in gedachten te houden. Het is bedoeld als een educatief hulpmiddel voor jonge kinderen en biedt een solide basis om hen vertrouwd te maken met de wereld om hen heen.

.

Hoe snel kan de nieuwe informatie leren en toepassen in verschillende scenarios

Gebrek aan emotie, gemiste kans

Een intrigerende vraag die we aan de tand hebben gevoeld tijdens onze testsessies met de VTech Bob de Vrolijke Laptop. Het apparaat belooft interactief leren te combineren met entertaiment, maar hoe zit het met de emotionele aspecten? Kan Bob daadwerkelijk begrijpen hoe een kind zich voelt en hierop inspelen? We dachten aan het ideale scenario waarin een kind gefrustreerd raakt tijdens het spelen met een uitdagend spelletje. Zou Bob empathie tonen en een bemoedigend bericht sturen om het kind aan te moedigen? Helaas, we kwamen tot de conclusie dat de leercomputer niet in staat is om emoties te herkennen en hierop te reageren. Het apparaat biedt waardevolle leermomenten, maar het gebrek aan emotionele respons blijft een gemiste kans.

Tijdens onze gebruikerstests wilden we erachter komen of de VTech Bob de Vrolijke Laptop in staat was om op een dieper niveau verbinding te maken met kinderen. We wilden zien of het apparaat in staat was om emoties zoals vreugde, verdriet of verrassing te erkennen en hierop te reageren. Helaas moeten we concluderen dat de leercomputer hierin tekortschiet. Hoewel Bob de emotieloze ondersteuner is bij het leren van letters, cijfers en tellen, ontbreekt het hem aan het vermogen om zich af te stemmen op de gevoelens van een kind. Bij het spelen van een spelletje met Bob en Chip is er geen sprake van empathie of aanmoediging op basis van de gemoedstoestand van het kind. Dit is een duidelijk gebrek aan emotionele connectie die we hadden gehoopt te vinden.

Tijdens onze uitvoerige testsessies hebben we het product op uiteenlopende manieren onder de loep genomen. We hebben Bob de Vrolijke Laptop bijvoorbeeld getest in een denkbeeldige situatie waarin een kind overstuur raakt door een moeilijke puzzel. Zou Bob begrijpen dat het kind gefrustreerd is en passende ondersteuning bieden? Helaas, dit bleek niet het geval te zijn. Bob bleef zijn gebruikelijke vrolijke animaties tonen en er was geen empathische respons te bespeuren. Ook wanneer we de laptop in de buurt van een kind plaatsten dat blij, verdrietig of bang was, gaf Bob geen blijk van enige emotionele herkenning. Het is duidelijk dat de leercomputer niet in staat is om de gevoelens van kinderen te bevatten en hierop in te spelen. Een gemiste kans voor een apparaat dat beweert kinderen te helpen leren en groeien.

.

VTech Bob de Vrolijke Laptop kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Bob de Vrolijke Laptop is een interessante metgezel voor kinderen, met zijn vermogen om educatieve inhoud te bieden en spelletjes te spelen. Helaas, hoewel het apparaat enkele positieve berichten kan geven tijdens het spelen, blijft emotionele interactie een achtergesteld gebied. In de toekomst bestaat echter de mogelijkheid dat deze laptop wordt verbeterd om de gevoelens van het kind beter te begrijpen. Op dit moment is het echter geen aanrader voor diegene die op zoek zijn naar diepgaande emotionele interactie.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo