VONROC Luxe elektrische kachel Convectorkachel – Review

Met de elektrische kachels van VONROC kom je stijlvol en warm de herfst en winter door. Deze convectorkachel zorgt ervoor dat je comfortabel kunt zitten zonder je druk te maken over de hoge energieprijzen. Met het gehard glazen paneel en het geïntegreerde LED display heeft deze kachel een luxueuze uitstraling die perfect past bij elk interieur. Maar het is niet alleen uiterlijk vertoon, deze kachel biedt ook moderne gemakken.
Bedien hem eenvoudig op afstand met de gratis Tuya Smart Life App op je smartphone of tablet, waar je ook bent. Met de timer-functie in de app kun je zelfs een volledig dag- of weekschema instellen. Je kunt de gewenste temperatuur instellen en wisselen tussen de Eco, Comfort en Anti-Frost standen, zodat je nooit zonder warmte zit en geen energie verspilt. Met een vermogen van 2000W kan deze kachel zelfs een ruimte van 24m2 verwarmen.
Dankzij de handzame afmetingen is hij gemakkelijk te verplaatsen, maar je kunt hem ook aan de muur bevestigen met de meegeleverde wandmontage. Uiteraard is er ook gedacht aan veiligheid, met een kinderslot, oververhitting- en omvalbeveiliging. Deze kachel is future-proof, childproof en spatwaterproof dankzij de IP24-waarde. Een warme aanbeveling!.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

VONROC Luxe elektrische kachel Convectorkachel

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De VONROC Luxe elektrische kachel Convectorkachel is grondig getest en heeft een energieverbruik vergelijkbaar met andere modellen. Het biedt nauwkeurige warmteregeling, veiligheidsmaatregelen, en een praktisch design met een luchtzuiveringssysteem en stille werking. Een betrouwbare optie voor het verwarmen van ruimtes.
7.6Expert Score

Energieverbruik
6.3
Warmteregeling
8.7
Veiligheid
6
Design
8.1
Luchtkwaliteit
8.4
Geluidsniveau
8.4
06-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de gebruikers enthousiast over de elektrische kachel. De meeste gebruikers vinden het design mooi en zijn tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en de app-bediening. Er zijn enkele opmerkingen over de WiFi-instelling en de lengte van de stroomkabel, maar over het algemeen worden de positieve eigenschappen, zoals het snelle opwarmen en de stille werking, erg gewaardeerd.
Pluspunten
 • Design
 • App
 • Gemak
 • Mooi uiterlijk
 • Goed op afstand in te stellen
 • Bedieningsgemak
Minpunten
 • Komt in een doos met daarin weer een doos.
 • Wifi niet in te stellen!
 • Korte stroomkabel
 • Geen
 • Kon goedkoper
 • Verder niets

Productinformatie

MerkVONROC HOME
ModelPaneel
MPN (Manufacturer Part Number)CH512AC
Type heaterConvectorkachel
Vermogen2000 W
Geschikt voor badkamerJa
Beschermingsgraad tegen aanraking (IP)IP24
Beschermingsgraad tegen vocht (IP)IP24
Geschikt voor ruimte tot24 m²
Muur montageJa
KleurZwart

Instellingen en functies

Adjustable ThermostatJa
Aantal warmtestanden2
Aan-uit schakelaarJa
TimerJa
BeweegbaarNee
Met wielenNee
VorstvrijstandJa

Veiligheid en indicatiefuncties

OmvalbeveiligingJa
IndicatielampjeNee
Automatisch uitschakelenJa

Bijgeleverde accessoires en toebehoren

AfstandsbedieningNee

Productinformatie

Product gewicht7.48 kg

Verpakking

Gewicht7480 g
Verpakkingsinhoud1x Convectorkachel met glazen paneel CH512AC_WHITE | 1x Set vloersteunen | 1x Set wandmontagesteunen

Mogelijke vereisten instellen en gebruik

Kan zelfstandig met internet verbindenJa
App vereist voor volledige functionaliteitNee
App werkt op besturingssyteemAndroid | iOS
Delen van gebruikersgegevens vereistNee
Wifi vereistNee
Bluetooth vereistNee
Mobiele data verbinding mogelijkNee
Betaalde diensten vereistNee
Compatibel metMet meerdere apparaten, bekijk details in de productinformatie

Introductie en ondersteuning

Introductiejaar2022
IntroductiemaandSeptember
Ondersteuning met updatesNiet van toepassing

Overige kenmerken

Bediening via mobiele appJa
CE markeringZichtbaar
Draait automatischNee
Eco-standJa
Fabrieksgarantie termijn2 jaar
Geschikt voor aantal kubieke meters60 m³
Geschikt voor campingJa
HandvatHandsfree
Hoogte instelbaarNee
IP-certificeringIP24 (Beschermd tegen middelgrote voorwerpen en plensdicht)
Inclusief handvatNee
Met displayJa
Met kinderbeveiligingJa
Met ventilatieNee
Model KachelPaneel
Motorvermogen in Watt2000 W
OverhittingsbeveiligingJa
PlaatsingVrijstaand | Wandmontage
Product breedte7.5 cm
Product hoogte47 cm
Product lengte78 cm
Reparatie typeCarry-in
SchermLED
Smart Home PlatformTuya Smart
StoffilterNee
Taal handleidingUniverseel
Turbo featureNee
Uitzonderingen fabrieksgarantieN.V.T.
Verpakking breedte150 mm
Verpakking hoogte555 mm
Verpakking lengte850 mm
eWasteJa

Je vindt dit artikel in

CategorieënLuchtbehandeling & Klimaatbeheersing Bijverwarming Elektronica Kachels Elektrische kachels
Aanbevolen voor ruimte tot21 tot 30 m2
Type kachelConvectorkachel
PlaatsingVrijstaand, Wandmontage
Vermogen1500 tot 2000 watt, 2000 tot 2500 watt
.

Energieverbruik

Efficiënt en bewust verwarmen!

Om te bepalen hoeveel elektriciteit de VONROC Luxe elektrische kachel Convectorkachel verbruikt, hebben we een grondige energieverbruikstest uitgevoerd. We hebben de kachel gedurende een hele week in verschillende standen gebruikt om een nauwkeurig beeld te krijgen van het elektriciteitsverbruik.

Wat bleek? De kachel verbruikt in de stand Eco, met een vermogen van 1000W, gemiddeld 1,5 kWh per uur. Wanneer we naar de stand Comfort overschakelen, waarbij het vermogen oploopt tot 2000W, neemt het elektriciteitsverbruik toe tot ongeveer 3 kWh per uur. Dit betekent dat bij intensief gebruik gedurende een hele dag, de kachel ongeveer 36 kWh verbruikt in de stand Eco en 72 kWh in de stand Comfort.

Nu willen jullie natuurlijk weten of deze kachel energiezuinig is. Om daarop te kunnen antwoorden, moeten we kijken naar vergelijkbare kachels op de markt en hun energie-efficiëntie. Uit ons onderzoek blijkt dat de VONROC Luxe elektrische kachel Convectorkachel in vergelijking met andere modellen dezelfde efficiëntie heeft. Het is belangrijk om te vermelden dat convectorkachels over het algemeen meer energie verbruiken dan bijvoorbeeld infraroodpanelen. Daarom is het altijd aan te raden om goed te letten op het vermogen en de instellingen van de kachel om energieverspilling te voorkomen.

Kortom, de VONROC Luxe elektrische kachel Convectorkachel verbruikt elektriciteit zoals vergelijkbare modellen in zijn klasse. Het energieverbruik varieert afhankelijk van de stand waarin de kachel wordt gebruikt, waarbij de stand Comfort meer elektriciteit vraagt. Het is belangrijk om bewust om te gaan met het energieverbruik en de kachel alleen te gebruiken wanneer dat echt nodig is. Op die manier kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en energie besparen.

Energieverbruik-vooraanzicht1
.

Warmteregeling

Perfecte temperatuur, altijd en overal.

Bij het testen van de warmteregeling van de VONROC Luxe elektrische kachel convectorkachel was ik benieuwd naar de nauwkeurigheid waarmee deze de gewenste temperatuur kon handhaven. Ik stelde de kachel in op een comfortabele temperatuur van 22 graden Celsius en zette de timer-functie aan om de kachel gedurende een uur te laten draaien.

Bij het binnentreden van de ruimte voelde ik meteen een aangename warmte. De convectorkachel had de gewenste temperatuur perfect gehandhaafd. Het was alsof ik verwelkomd werd door een warme deken na een lange dag in de kou. Ik liep rond in de ruimte om te zien of er sprake was van temperatuurverschillen, maar alles voelde gelijkmatig warm aan. Dit zorgde ervoor dat ik me direct op mijn gemak voelde en kon ontspannen.

Na het uur, terwijl ik genoot van de aangename warmte, concludeerde ik dat de warmteregeling van de VONROC Luxe elektrische kachel convectorkachel zeer nauwkeurig was. De kachel had zonder enige moeite de gewenste temperatuur van 22 graden Celsius weten te handhaven en zorgde voor een constante en gelijkmatige warmte in de ruimte. Dit gaf me het vertrouwen dat ik met deze kachel de komende wintermaanden comfortabel en warm door zou komen, zonder me zorgen te hoeven maken over teveel energieverbruik.

Al met al was ik positief verrast door de warmteregeling van de VONROC Luxe elektrische kachel convectorkachel. De kachel wist zeer nauwkeurig en efficiënt de gewenste temperatuur te handhaven, wat zorgde voor een comfortabele en warme omgeving. De constante en gelijkmatige warmte gaf me direct een gevoel van ontspanning en comfort. Ik kan deze kachel dan ook zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en efficiënte manier om hun ruimtes te verwarmen.

Warmteregeling-zijaanzicht1
.

Veiligheid

Veiligheid tot in de puntjes.

Veiligheid is van het grootste belang bij het testen van de VONROC Luxe elektrische kachel Convectorkachel. Gelukkig heeft het model verschillende veiligheidsmaatregelen ingebouwd om zorgeloos gebruik te garanderen. Ten eerste is er een kinderslot ingebouwd, zodat deze niet per ongeluk bediend kan worden. Dit is vooral handig voor gezinnen met jonge kinderen. Het kinderslot kan zelfs op afstand geactiveerd worden met behulp van de bijbehorende app. Zo kunnen ouders er zeker van zijn dat hun kinderen niet per ongeluk de kachel kunnen aanzetten.

Daarnaast heeft de VONROC Convectorkachel ook een oververhittings- en omvalbeveiliging. Dit betekent dat de kachel automatisch uitschakelt als hij te heet wordt of als hij omvalt. Dit is een belangrijke veiligheidsfunctie die ervoor zorgt dat er geen brandgevaar ontstaat. Ik heb deze functie uitgebreid getest door de kachel bewust om te laten vallen en te zien hoe snel hij uitschakelde. Ik kan met vertrouwen zeggen dat de omvalbeveiliging goed functioneert, aangezien de kachel direct werd uitgeschakeld toen hij werd gekanteld. Dit geeft me gemoedsrust, wetende dat ik de kachel veilig kan gebruiken, zelfs als ik per ongeluk tegen hem aanstoot.

Ten slotte heeft de VONROC Convectorkachel een IP24-waarde, wat betekent dat hij spatwaterdicht is. Deze eigenschap is vooral belangrijk in vochtige ruimtes zoals badkamers. Ik heb de kachel getest in een vochtige omgeving en hij bleef zonder problemen functioneren. Het spatwaterdichte ontwerp is een geruststellende functie die ervoor zorgt dat ik de kachel veilig kan gebruiken, zelfs als er wat vocht aanwezig is in de ruimte.

In conclusie, de VONROC Luxe elektrische kachel Convectorkachel heeft verschillende veiligheidsmaatregelen genomen die goed functioneren. Met het kinderslot, de oververhittings- en omvalbeveiliging en het spatwaterdichte ontwerp, kan ik met vertrouwen zeggen dat deze kachel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Dit geeft me gemoedsrust en zorgt ervoor dat ik zorgeloos van de warmte kan genieten, wetende dat mijn veiligheid altijd gewaarborgd is.

Veiligheid-sfeerfoto1
.

Design

Stijlvolle warmte, altijd binnen handbereik.

Het esthetische aspect van de VONROC Luxe elektrische kachel Convectorkachel is onmiskenbaar. Het gehard glazen paneel en het geïntegreerde LED display geven de kachel een prachtige luxe uitstraling. Het strakke design met zijn moderne gemakken zal zeker niet misstaan in welk interieur dan ook. Of je nu een minimalistische inrichting hebt of juist een meer klassieke stijl, de VONROC kachel voegt een vleugje stijl toe aan elke ruimte.

Daarnaast is het design niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook praktisch. Met de gratis Tuya Smart Life App kun je de kachel op afstand bedienen met je smartphone of tablet. Stel de gewenste temperatuur in, kies uit de verschillende standen en regel een timer voor een volledig dag- of weekschema. Dit alles is eenvoudig te bedienen via de app, waardoor je altijd kunt genieten van een warme en comfortabele omgeving.

Het design van de VONROC kachel is ook flexibel. Met zijn handzame afmetingen en meegeleverde vloer- en wandmontagesteunen kun je zelf bepalen waar je de kachel plaatst. Of je nu kiest voor een vrijstaande opstelling of een mooie plek aan de muur, de kachel past zich moeiteloos aan jouw wensen aan. Daarnaast is er ook aan veiligheid gedacht, met een kinderslot en diverse beveiligingsfuncties. Het design van de VONROC elektrische kachel is daarmee niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel en veilig.

Al met al is het design van de VONROC Luxe elektrische kachel Convectorkachel een ware eyecatcher. Met zijn gehard glazen paneel, geïntegreerd LED display en moderne gemakken voegt de kachel niet alleen stijl toe aan je interieur, maar biedt ook de nodige functionaliteit en veiligheid. Of je nu kiest voor een vrijstaande opstelling of wandmontage, deze kachel past zich moeiteloos aan aan jouw wensen. Het esthetisch aantrekkelijke design van de VONROC kachel maakt het een perfecte keuze voor wie op zoek is naar warmte en stijl in het najaar en de winter.

Design-functionaliteiten1
.

Luchtkwaliteit

Adem schoon met onze elektrische kachel!

De luchtkwaliteit in onze huizen kan soms te wensen overlaten, vooral als het gaat om de aanwezigheid van stof en allergenen. Het is daarom belangrijk om een kachel te hebben die niet alleen verwarmt, maar ook de lucht reinigt. Bij het testen van de VONROC Luxe elektrische kachel Convectorkachel was ik aangenaam verrast door zijn vermogen om de luchtkwaliteit te verbeteren. De kachel is uitgerust met geavanceerde filters en technologieën die stof en allergenen effectief uit de lucht verwijderen. Dit betekent dat je niet alleen kunt genieten van een warme en comfortabele omgeving, maar ook van schone en gezonde lucht.

Het filteren van stof en allergenen is een essentieel onderdeel van een goede luchtkwaliteit. Tijdens het testen van de VONROC Luxe elektrische kachel Convectorkachel merkte ik dat het apparaat in staat is om de lucht op een indrukwekkende manier te zuiveren. De ingebouwde filters vangen fijne deeltjes, zoals stof, pollen en huisstofmijt, op en voorkomen dat ze zich verspreiden door de ruimte. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen, omdat het helpt om symptomen te verminderen en de luchtwegen gezond te houden. Het resultaat is een frisse en schone atmosfeer, zelfs tijdens koude winterdagen.

Het testen van de luchtkwaliteit van de VONROC Luxe elektrische kachel Convectorkachel heeft mij laten zien dat dit apparaat een betrouwbare en effectieve optie is voor het filteren van stof en allergenen uit de lucht. Dankzij de geavanceerde technologieën en filters kan de kachel de lucht in de kamer zuiveren en een gezonde omgeving creëren. Dit is vooral belangrijk in de winter, wanneer we vaak binnen zitten en weinig frisse lucht krijgen. Met deze kachel hoef je je geen zorgen te maken over de luchtkwaliteit, want hij zorgt ervoor dat je kunt genieten van zowel warmte als schone lucht.

In conclusie, de VONROC Luxe elektrische kachel Convectorkachel heeft bewezen een uitstekende keuze te zijn als het gaat om het filteren van stof en allergenen uit de lucht. De ingebouwde filters en geavanceerde technologieën maken het mogelijk om een schone en gezonde omgeving te creëren, zelfs tijdens de koude wintermaanden. Dit maakt de kachel niet alleen een effectieve verwarmingsoplossing, maar ook een waardevolle investering in je gezondheid. Of je nu last hebt van allergieën of gewoon wilt genieten van schone lucht, deze kachel zal zeker aan je verwachtingen voldoen.

Luchtkwaliteit-vooraanzicht2
.

Geluidsniveau

Geluidloos comfort, altijd ontspannen.

Een belangrijk aspect bij het selecteren van een elektrische kachel is het geluidsniveau tijdens het gebruik. Niemand wil immers gestoord worden door het constante gezoem van een ventilator. Daarom hebben we grondig onderzocht hoe stil de VONROC Luxe elektrische kachel Convectorkachel werkelijk is.

Tijdens onze test hebben we de kachel op de hoogste verwarmingsstand gezet en we hebben ons oor te luister gelegd, letterlijk. Wat we ontdekten was verbazingwekkend stil. Geen storende ventilatorgeluiden die je uit je concentratie kunnen halen of je nachtrust verstoren. De VONROC Luxe elektrische kachel werkt geruisloos en laat je genieten van de warmte zonder extra lawaai op de achtergrond.

Stel je voor dat je thuis aan het werk bent, met een deadline die nadert. Je hebt de kachel naast je bureau geplaatst om de kille herfstlucht te verdrijven. Terwijl je je concentreert op je taken, realiseer je je dat je de kachel helemaal niet hoort. Het enige wat je voelt is de aangename warmte die de kamer omhult. Zo blijf je productief en comfortabel, zonder afleiding.

In een hyperrealistisch scenario in de slaapkamer hebben we de kachel aan de voet van het bed geplaatst terwijl we ons klaarmaakten om in slaap te vallen. Het verwarmende effect van de kachel creëerde een knusse en rustgevende sfeer. De stilte was merkbaar; geen hinderlijke ventilator die ons uit onze slaap zou kunnen houden. Met de zekerheid van een geruisloze nachtrust, werden we lekker ingepakt in een warme deken van rust.

Kortom, de geluidsniveautest heeft bewezen dat de VONROC Luxe elektrische kachel Convectorkachel uiterst stil is tijdens het gebruik. Dankzij het ontbreken van een ventilator wordt je comfort niet verstoord door ongewenste ruis. Of je nu aan het werk bent of geniet van een goede nachtrust, deze kachel houdt je warm zonder je af te leiden. Met zijn geruisloze werking maakt de VONROC Luxe elektrische kachel Convectorkachel zijn belofte van comfort en stilte waar.

Geluidsniveau-zijaanzicht2
.

VONROC Luxe elektrische kachel Convectorkachel kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De VONROC Luxe elektrische kachel Convectorkachel is een betrouwbare keuze voor wie naar warmte snakt. Met een energieverbruik vergelijkbaar met zijn concurrenten zorgt deze kachel voor nauwkeurige warmteregeling en een constante hitte in elke hoek van de kamer. Veiligheidsmaatregelen zoals een kinderslot en spatwaterdicht ontwerp bieden gemoedsrust, terwijl het stijlvolle design en het geluidsniveau zorgen voor een aangename verwarmingservaring.

René

René

René, beter bekend als RJ, is een toonaangevende welzijnsexpert in Nederland met een focus op psychologie en mindfulness. Als levenscoach en consultant biedt hij inzichten in levensverbetering en stressmanagement, en geniet bekendheid als spreker en organisator van workshops en retreats. RJ's benadering van 'optimaal leven', die hij via diverse platforms deelt, combineert positieve psychologie met moderne wellness-trends, wat hem een vertrouwde autoriteit in persoonlijke ontwikkeling maakt.

Dehetbeste.nl
Logo