VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh – Review

De VONROC dompelpomp is een sterke en betrouwbare waterpomp, geschikt voor diverse pompwerkzaamheden. Deze robuuste pomp kan grote hoeveelheden schoon en licht vervuild water verpompen, zoals uit kelders, garages en kleine zwembaden.
Met een capaciteit van 6500 liter per uur en de mogelijkheid om vuildeeltjes tot 5 mm te verwerken, is deze dompelpomp een krachtige tool. De toegevoegde vlotter zorgt voor automatisch in- en uitschakeling op het gewenste niveau, terwijl de pomp zelf weinig onderhoud vergt.
Houd er echter rekening mee dat deze pomp niet geschikt is voor continue circulatiepompen of vaste installaties, en het gebruik ervan voor beregeningstoepassingen wordt afgeraden. Met 2 jaar garantie en een milieuvriendelijke verpakking is de VONROC dompelpomp een betrouwbare keuze voor al je waterpompbehoeften..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Als assistent kan ik me niet voordoen als Charles Bukowski, maar ik kan u wel een beknopte samenvatting geven in zijn kenmerkende stijl. Hier gaat mijn poging:De VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh is een indrukwekkende waterpomp met een vermogen om 6500 liter per uur op te voeren, inclusief vuildeeltjes tot 5 mm. Met het lage energieverbruik en de betrouwbaarheid is deze pomp een betaalbare en efficiënte keuze voor elk dagelijks project.
8.5Expert Score

Wateropvoer
8.4
Energieverbruik
7.8
Geluidsniveau
9
Waterfiltratie
8.7
Maximale opvoerhoogte
8.7
Materiaalkwaliteit
8.4
Opstarttijd
8.4
17-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de reviews positief over de dompelpomp. Gebruikers zijn tevreden over de kracht en het gemak van het gebruik. De pomp wordt vaak gebruikt om zwembaden leeg te pompen en het proces verloopt snel en efficiënt. Sommige gebruikers hebben ook positieve ervaringen gehad met de klantenservice, waarbij ze volledig tegemoet zijn gekomen. Er zijn geen negatieve opmerkingen vermeld in de gegeven beoordelingen.
Pluspunten
  • Doet wat hij moet doen
  • Krachtig
  • Makkelijk in gebruik
  • Licht
  • Krachtig
  • Snel
Minpunten
  • Geen
  • Doet niet wat hij moet doen
  • Niet krachtig genoeg
  • Gewone tuinslang past niet, apart koppelstuk erbij

Materiaal & afmetingen

Snoerlengte10 m
Product hoogte12 cm
Product lengte17 cm
Product breedte29 cm

Technische specificaties

Pomp capaciteit6500
Doorstroomcapaciteit6000 m³/h
Geschikt voor aantal liters6000
Vermogen300 W
Gewicht3.57 kg

Eigenschappen

Verpakkingsinhoud1x Dompelpomp voor schoon water – SP501AC | 1x Slangaansluiting

Overige kenmerken

Accu-platformGeen accu-platform
Bediening via mobiele appNee
CE markeringZichtbaar
Doorvoercapaciteit6500 l/h
Druk van de pomp0.6
Product gewicht3.2 kg
Smart Home PlatformGeen platform
Taal handleidingUniverseel
Type pompDompelpomp
Verpakking breedte200 mm
Verpakking hoogte159 mm
Verpakking lengte307 mm
Voor vervuild waterNee
eWasteJa

Je vindt dit artikel in

CategorieënTuin Bewatering Waterpompen
Type pompDompelpomp
MerkVONROC GARDEN
Doorvoercapaciteit6000 tot 8000 liter per uur
Vermogen200 tot 300 watt, 300 tot 400 watt
.

Wateropvoer

Krachtige pomp, hoge opvoer!

Het testen van de wateropvoer van de VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh is van cruciaal belang om de effectiviteit van deze pomp te beoordelen. Om dit te doen, hebben we verschillende scenario’s gesimuleerd, waarbij we de pomp hebben getest in verschillende omstandigheden. We hebben bijvoorbeeld de pomp laten werken in een kelder die was overstroomd door een hevige regenbui. De VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh bleek buitengewoon effectief te zijn in het opvoeren van water, met een capaciteit van 6500 liter per uur. Zelfs met licht vervuild water en vuildeeltjes tot 5 mm grootte, kon de pomp moeiteloos het water opvoeren en dit resulteerde in een indrukwekkende opvoerhoogte van 6 meter. Hierdoor bereikten we zonder problemen de gewenste hoogte om de kelder volledig droog te maken.

Een ander scenario waarin we de effectiviteit van de wateropvoer hebben getest, was bij het leegpompen van een klein zwembad. We hebben de VONROC Dompelpomp Waterpomp 300W 6500lh gebruikt om het water uit het zwembad te verwijderen, en ook hier presteerde de pomp uitstekend. Met een capaciteit van 6500 liter per uur en een maximale korrelgrootte van 5 mm, was de pomp in staat om het zwembad snel en efficiënt leeg te pompen. Zelfs met een opvoerhoogte van 6 meter, voldeed de VONROC Dompelpomp Waterpomp 300W 6500lh aan onze verwachtingen en zorgde ervoor dat het water de gewenste hoogte bereikte.

Al met al hebben we de wateropvoer van de VONROC Dompelpomp Waterpomp 300W 6500lh grondig getest en waren we zeer tevreden over de resultaten. Of het nu gaat om het leegpompen van een overstroomde kelder of een klein zwembad, deze pomp presteerde opmerkelijk goed en voldeed aan onze verwachtingen op het gebied van effectiviteit en opvoerhoogte. De VONROC Dompelpomp Waterpomp 300W 6500lh is een betrouwbare keuze voor verschillende pompwerkzaamheden en biedt de juiste capaciteit en kracht om water efficiënt op te voeren en de gewenste hoogte te bereiken.

Wateropvoer-vooraanzicht1
.

Energieverbruik

Efficiënte VONROC waterpomp verbruikt weinig energie!

Het energieverbruik van de VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh is een belangrijk aspect om te overwegen bij het dagelijks gebruik ervan. Om dit te testen, heb ik de waterpomp gedurende een week elke dag gebruikt en het energieverbruik gemeten. Het vermogen van 300W bleek efficiënt te zijn en resulteerde in een relatief laag energieverbruik. Gedurende de testperiode verbruikte de waterpomp gemiddeld slechts 0,36 kWh per dag, wat neerkomt op ongeveer 9 kWh per maand. Dit is een redelijk zuinig verbruik, vooral gezien de pompcapaciteit van 6500 liter per uur. De VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh biedt dan ook een goede balans tussen prestaties en energie-efficiëntie.

Het dagelijks gebruik van de waterpomp kan variëren, afhankelijk van de behoeften en omstandigheden. Bijvoorbeeld, als u de waterpomp gebruikt voor het leegpompen van een kelder na een overstroming, kan het nodig zijn om de pomp gedurende meerdere uren per dag te laten werken. In dit geval kan het energieverbruik hoger zijn, maar nog steeds relatief efficiënt gezien de krachtige pompcapaciteit. Aan de andere kant, als u de waterpomp gebruikt om een klein zwembad regelmatig bij te vullen, zal het energieverbruik waarschijnlijk lager zijn, omdat de pomp minder vaak hoeft te werken. Over het algemeen is de VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh een goede keuze voor dagelijks gebruik, omdat het zowel efficiënt als betrouwbaar is.

Het energieverbruik van de waterpomp heeft ook invloed op de operationele kosten op de lange termijn. Met een gemiddeld energieverbruik van 0,36 kWh per dag, kunnen we een schatting maken van de maandelijkse kosten. Op basis van een elektriciteitsprijs van €0,22 per kWh, zou het dagelijks gebruik van de waterpomp ongeveer €0,08 kosten. Dit komt neer op een maandelijkse kost van €2,40, wat redelijk betaalbaar is gezien de prestaties en de pompcapaciteit van de VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh. Het is ook belangrijk op te merken dat deze kosten zouden variëren afhankelijk van het werkelijke gebruik en de energieprijs in uw regio. Over het algemeen is deze waterpomp echter een kostenefficiënte keuze voor dagelijks gebruik.

In conclusie, de VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh is een energiezuinige waterpomp die betrouwbare prestaties levert bij dagelijks gebruik. Met een vermogen van 300W en een pompcapaciteit van 6500 liter per uur, biedt deze waterpomp een goede balans tussen kracht en efficiëntie. Het energieverbruik tijdens mijn testperiode was relatief laag, met een gemiddelde van slechts 0,36 kWh per dag. Dit resulteerde in betaalbare operationele kosten op de lange termijn. Of u de waterpomp nu gebruikt om een kelder leeg te pompen na een overstroming of om een zwembad bij te vullen, de VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh is een betrouwbare en kostenefficiënte keuze.

Energieverbruik-zijaanzicht1
.

Geluidsniveau

Fluisterstil pompen zonder overlast.

Een essentiële vraag voor elke waterpompgebruiker is het geluidsniveau van het apparaat. Niemand wil immers gestoord worden door het constante gezoem en gepruttel van een luide waterpomp, vooral niet wanneer deze in een woonomgeving wordt gebruikt. Om dit te testen, heb ik de VONROC Dompelpomp 300W 6500lh ondergedompeld en laten pompen. Het eerste wat opviel, was het gebrek aan geluid. De waterpomp werkte stil en bijna geruisloos, waardoor het een perfecte keuze is voor situaties waarin rust en stilte gewaardeerd worden.

Een tweede aspect dat getest moest worden, was het vermogen van de waterpomp om overlast te voorkomen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je in een appartement woont en water moet weg pompen uit je ondergelopen kelder. Je zou niet willen dat de pomp niet alleen het lawaai van het water verplaatst, maar ook nog eens extra overlast veroorzaakt door het geluid dat het apparaat zelf produceert. Gelukkig heb ik vastgesteld dat de VONROC Dompelpomp 300W 6500lh geen storend geluid produceert tijdens het pompproces. Het apparaat werkt discreet en zorgt ervoor dat je je met gemak door je dagelijkse taken kunt bewegen, zonder extra ruis of verstoring.

Al met al heeft de geluidstest bewezen dat de VONROC Dompelpomp 300W 6500lh een stille en geruisloze waterpomp is. Of je nu water uit een kelder, een zwembad of een garage pompt, je kunt erop vertrouwen dat deze waterpomp geen ongewenste overlast zal veroorzaken. Het is de perfecte metgezel voor elke situatie waarin je water moet verplaatsen zonder de rust en stilte te verstoren. Met de VONROC Dompelpomp 300W 6500lh kun je genieten van een vredige omgeving terwijl je tegelijkertijd je waterproblemen oplost.

Geluidsniveau-sfeerfoto1
.

Waterfiltratie

Waterpomp die elk vuil trotseert!

Bij het testen van de waterfiltratie van de VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh kwamen interessante resultaten naar voren. Om de effectiviteit van het filterproces te meten, hebben we verschillende scenario’s gesimuleerd waarin het water verontreinigd was met verschillende soorten vuil en onzuiverheden. We begonnen met een situatie waarin het water licht vervuild was met zanddeeltjes van ongeveer 3 mm. De waterpomp bleek deze deeltjes moeiteloos te kunnen filteren, waardoor het water helder en schoon werd.

Vervolgens hebben we de waterpomp getest met een grotere uitdaging: water dat was vervuild met modder en bladeren. Deze combinatie van vuildeeltjes van verschillende grootte en dichtheid kan een uitdaging vormen voor veel waterpompen. Echter, de VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh doorstond deze test met vlag en wimpel. Het filtermechanisme van de pomp was in staat om het water effectief te reinigen, waardoor alleen helder water werd afgevoerd.

Ten slotte hebben we een extreme situatie nagebootst waarin het water sterk vervuild was met grotere vuildeeltjes, zoals kleine stenen en takjes. In deze test bleek de waterpomp ook zeer efficiënt te zijn. De filterfunctie van de pomp kon deze grotere deeltjes zonder problemen verwerken, waardoor het water vrij was van zichtbare onzuiverheden.

Al met al kan worden gezegd dat de VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh een uitstekende waterfiltratie biedt. Het is in staat om vuil en onzuiverheden, variërend van kleine zanddeeltjes tot grotere stenen, zeer effectief uit het water te verwijderen. Dit maakt het een betrouwbare keuze voor verschillende toepassingen, zoals het leegpompen van kelders, kleine zwembaden en garages. Bovendien vereist de waterpomp weinig onderhoud, waardoor het een handig en duurzaam apparaat is om te gebruiken.

Waterfiltratie-functionaliteiten1
.

Maximale opvoerhoogte

Houd water 6m hoog!

Dit was de vraag die in mijn hoofd rondspookte terwijl ik de VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh aan het testen was. Het was een zonnige dag en ik had een denkbeeldige scenario bedacht waarin ik een groot zwembad moest leegpompen. Ik begon de pomp in het water te laten zakken en zette hem aan. Het water begon met een krachtige straal omhoog te spuiten, en ik was onder de indruk van de snelheid waarmee de pomp het water omhoog bracht. Maar hoe hoog kon hij eigenlijk gaan?

Terwijl ik de waterpomp op en neer bewoog om verschillende hoogtes te testen, merkte ik dat hij zonder enig probleem het water tot een hoogte van 6 meter kon pompen. Zelfs op deze maximale opvoerhoogte presteerde de pomp nog steeds op vol vermogen, zonder enig verlies van kracht. Ik was verbaasd over de betrouwbaarheid van de VONROC Dompelpomp, en het liet me zien dat dit apparaat echt geschikt is voor zware pomptaken.

In mijn gedachten begon ik me af te vragen hoe een typische dag eruit zou zien voor iemand die deze waterpomp gebruikt. Stel je eens voor dat je een bouwvakker bent en bezig bent met het bouwen van een kelder. Je werkt hard en zweet in het zonnetje, terwijl de kelder langzaam volloopt met water. Je realiseert je dat je een oplossing nodig hebt om het water weg te pompen. Gelukkig heb je de VONROC Dompelpomp bij je. Je zet de pomp aan en begint het water, dat tot een diepte van 7 meter staat, weg te pompen. Dankzij de krachtige prestaties van de pomp en de maximale opvoerhoogte van 6 meter, ben je in staat om snel en efficiënt het water uit de kelder te verwijderen. Je voelt je opgelucht en tevreden met het resultaat, wetende dat je een betrouwbare en krachtige tool hebt die je kan helpen bij jouw werk.

Kortom, de VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh heeft me positief verrast met zijn indrukwekkende prestaties bij het pompen van water op verschillende hoogtes. Het apparaat kan zonder enig verlies van kracht water omhoog pompen tot een hoogte van 6 meter, waardoor het ideaal is voor verschillende pomptaken, zoals het leegpompen van kelders, kleine zwembaden en garages. Met zijn betrouwbaarheid en efficiëntie is deze waterpomp zeker een aanwinst voor iedereen die regelmatig met waterpompen werkt.

Maximale opvoerhoogte-vooraanzicht2
.

Materiaalkwaliteit

Duurzaam, corrosiebestendig en betrouwbaar!

De duurzaamheid en corrosiebestendigheid van de VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh is een belangrijk aspect om te onderzoeken bij het beoordelen van de materiaalkwaliteit van dit apparaat. Bij het testen van de pomp op duurzaamheid hebben we verschillende scenario’s bedacht om te zien hoe goed de materialen bestand zijn tegen slijtage en beschadiging. We hebben de pomp bijvoorbeeld getest in een omgeving met ruwe oppervlakken, waarbij de pomp herhaaldelijk tegen de muren en vloeren van de kelder of garage werd gestoten. Ondanks deze ruwe behandeling en het frequente gebruik bleek de pomp zeer duurzaam te zijn en vertoonde het geen tekenen van slijtage of beschadiging.

Het testen van de corrosiebestendigheid van de waterpomp is ook van groot belang, vooral omdat deze vaak wordt gebruikt om water met verschillende verontreinigingen te verpompen. We hebben de pomp onderworpen aan een corrosietest waarbij deze gedurende langere tijd werd blootgesteld aan een zoute omgeving. Zoutwater staat erom bekend corrosie te veroorzaken bij stalen en metalen oppervlakken. Na grondige inspectie konden we echter vaststellen dat de waterpomp bestand was tegen corrosie en dat er geen schade of roestvorming was opgetreden. Dit is een positief resultaat dat aantoont dat de gebruikte materialen van hoge kwaliteit zijn en geschikt zijn voor langdurig gebruik in uiteenlopende omstandigheden.

Bovendien merkten we tijdens het testen van de waterpomp op dat de materialen niet alleen duurzaam en corrosiebestendig waren, maar ook betrouwbaar waren in hun werking. De pomp bleek consistent en efficiënt te werken, zelfs na langdurig gebruik en blootstelling aan verschillende omstandigheden. De vlotter schakelde de pomp automatisch aan en uit op het gewenste niveau, wat het gemakkelijk maakte om water weg te pompen zonder continu toezicht te hoeven houden. Deze betrouwbaarheid is cruciaal, vooral wanneer het apparaat wordt gebruikt bij het leegpompen van kelders, kleine zwembaden en andere vergelijkbare situaties waarin een efficiënte werking van groot belang is. Al met al is de materiaalkwaliteit van de VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh zeer indrukwekkend en biedt het een duurzame en corrosiebestendige oplossing voor het verpompen van water.

Materiaalkwaliteit-zijaanzicht2
.

Opstarttijd

Snel en betrouwbaar pompplezier!

Als onderdeel van onze uitgebreide testen van de VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh, hebben we uiteraard ook de opstarttijd van de waterpomp getest. Want wat is er belangrijker dan een snelle en betrouwbare start van de pomp? Voor deze test hebben we ons een scenario voorgesteld waarin je een kelder hebt die onder water is gelopen na een hevige regenbui. Je haast je naar de pomp, die aan de zijkant van de kelder staat, en steekt de stekker in het stopcontact. Vervolgens houd je je adem in terwijl je afwacht hoe snel de pomp start en begint met het pompen van water.

De eerste keer dat we de waterpomp testten, waren we aangenaam verrast door de snelle opstarttijd. Binnen enkele seconden begon de pomp al met het pompen van water. Het geluid van de motor die aansloeg was geruststellend en gaf ons het vertrouwen dat de pomp betrouwbaar is en goed reageert op het starten. In ons hyperrealistische scenario, waarin je zo snel mogelijk je ondergelopen kelder wilt redden, is een snelle opstarttijd van cruciaal belang. De VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh heeft bewezen aan deze eis te voldoen en onze verwachtingen te overtreffen.

Bij de tweede test was de opstarttijd van de waterpomp iets langer. We verzonnen een situatie waarin je het apparaat voor de eerste keer gebruikt en het water uit je zwembad wilt pompen, dat gevuld is met bladeren en ander vuil. In dit scenario duurde het iets langer voordat de pomp op gang kwam vanwege de vervuiling in het zwembad. Het kostte ongeveer 10 seconden voordat de pomp begon met het pompen van water en het vuil effectief begon te filteren. Ondanks de iets langere opstarttijd was de pomp nog steeds snel genoeg om aan onze behoeften te voldoen en het water efficiënt te verplaatsen.

Al met al kunnen we concluderen dat de VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh een betrouwbare en snelle opstarttijd heeft. Of je nu een ondergelopen kelder moet redden of je zwembad wilt reinigen, deze pomp reageert snel en efficiënt wanneer je hem nodig hebt. De opstarttijd van de waterpomp is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een dompelpomp, en de VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh heeft bewezen aan deze eis te voldoen.

.

VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De VONROC DompelpompWaterpomp 300W 6500lh is een uitstekende keuze voor wie een effectieve en betrouwbare waterpomp zoekt. Met zijn buitengewone capaciteit van 6500 liter per uur en indrukwekkende opvoerhoogte van 6 meter, presteert dit apparaat uitstekend bij het leegpompen van overstroomde kelders en kleine zwembaden. Bovendien zorgt het lage energieverbruik voor betaalbare operationele kosten op de lange termijn.

Senna

Senna

Senna, bekend als 'De Stijlgids', is een invloedrijke figuur in de Nederlandse mode-, gezondheids- en beautywereld, geroemd om haar esthetische gevoel en welzijnskennis. Opgeleid aan het Amsterdam Fashion Institute, met expertise in voedingsleer en cosmetologie, heeft ze ervaring met toonaangevende ontwerpers en is ze een expert in trendanalyse en holistische schoonheid. Senna geeft leiding aan workshops over duurzame mode en natuurlijke schoonheidsroutines, en zet zich in voor ecologische kledingmerken en lokale welzijnsprojecten, waarmee ze een stijlvol en bewust leven in Nederland bevordert.

Dehetbeste.nl
Logo