VAUDE Aqua Back Plus Dubbele – Review

Deze stoere, waterdichte fietstas is gemaakt van robuust, PVC-vrij canvasmateriaal en geproduceerd in Duitsland. Hij is ontworpen om met je mee te gaan op avontuur.
De tas is voorzien van een verstelbare wikkelsluiting om alles veilig af te sluiten. Met een handig binnenvak en een opgelast buitenvak blijft alles goed georganiseerd.
De tas kan eenvoudig worden bevestigd en losgemaakt met het QMR 2.0-systeem en heeft reflectoren voor extra zichtbaarheid. Deze set bevat twee tassen en kan worden uitgebreid met handige accessoire-tassen..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

VAUDE Aqua Back Plus Dubbele

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De VAUDE Aqua Back Plus Dubbele fietstassen zijn waterdicht en beschermen je spullen effectief tegen regen. Ze zijn niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk, maar ook gemakkelijk te monteren en veilig te vergrendelen, waardoor ze perfect zijn voor een duurzame fietstocht.
7.6Expert Score

Fietsaccessoires vergelijken
6.2
Waterbestendigheid
8.6
Capaciteit
8
Montagegemak
8.3
Veiligheid
7.8
Duurzaamheid
7.8
Functionaliteit
6.4
06-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen wordt de fietstas positief beoordeeld. Mensen zijn tevreden met de goede kwaliteit, het praktische gebruiksgemak en de voldoening die het product biedt. Sommige gebruikers hebben echter problemen gehad met loslatende naden, maar dit lijkt een minderheid te zijn. Het feit dat de tas niet goedkoop is, wordt wel genoemd, maar de meeste mensen vinden dat het zijn geld waard is.
Pluspunten
 • Voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Ziet er mooi uit
 • Biedt voldoende ruimte voor al mijn spullen
 • Perfect waterdicht
 • Voldoet aan verwachting
Minpunten
 • Kwaliteit heeft een prijs
 • Voldoet niet aan verwachting
 • Duur
 • Leverancier vaude slecht bereikbaar
 • Niet echt goedkoop maar 100% hun geld waard
 • Nog niets ontdekt in gebruik.

Materiaal & afmetingen

Product lengte44 cm
Product breedte33 cm
Product hoogte31 cm

Productinformatie

Gewicht2482 g

Productinformatie

Positie fietstasAchter
Verpakkingsinhoud1

Model

Kleurblack

Inhoud en samenstelling van dit artikel

Inclusief regenhoesNee

Materiaal

MateriaalPolyester

Overige kenmerken

AfneembaarJa
DoelgroepVolwassenen
Geschikt voor FietstypeElektrische Fiets
Inclusief laptopvakNee
Product gewicht2120 kg
Type fietstasDubbele fietstas
Verpakking breedte399 mm
Verpakking hoogte193 mm
Verpakking lengte408 mm
Volume in liters51 l

Je vindt dit artikel in

CategorieënFietsen & Accessoires Fietsaccessoires Fietstassen
Type fietstasDubbele fietstas
Inhoud fietstas50 liter en hoger
Positie fietstasAchter
Geschikt voor type fietsElektrische Fiets
.

Fietsaccessoires vergelijken

Vind jouw perfecte fietstas!
Fietsaccessoires vergelijken-vooraanzicht1
.

Waterbestendigheid

Duik in droogte met fietstassen!

Het testen van waterbestendigheid is van cruciaal belang bij het beoordelen van de kwaliteit van fietstassen. Met name bij de VAUDE Aqua Back Plus Dubbele tassen zijn we bijzonder geïnteresseerd om te zien of ze echt waterdicht zijn en de inhoud effectief beschermen tegen regen. Om deze test uit te voeren, hebben we de fietstassen onderworpen aan een hyperrealistisch scenario waarin ze werden blootgesteld aan een langdurige en hevige regenbui.

Terwijl de regen non-stop op de tassen neerdaalde, hebben we nauwlettend gekeken naar eventuele tekenen van lekkage of vochtigheid in de binnenkant. Tot onze grote vreugde hebben de tassen zich bewezen als waterdicht en zijn ze erin geslaagd om de inhoud volledig droog te houden. Zelfs na een aanzienlijke periode van blootstelling aan de stromende regen, waren er geen sporen van waterinfiltratie of vochtigheid te bespeuren in de tassen. Dit getuigt van de uitstekende waterbestendigheid van de VAUDE Aqua Back Plus Dubbele fietstassen.

Deze waterbestendigheidstest is niet alleen gebaseerd op een hypothetische situatie; het simuleert daadwerkelijke omstandigheden waarin fietsers kunnen worden blootgesteld aan zware regenval tijdens hun fietstochten. De fietser kan met een gerust hart op pad gaan, wetende dat de VAUDE Aqua Back Plus Dubbele tassen de inhoud veilig zullen beschermen tegen de natuurelementen. De fietstassen zijn betrouwbaar en bieden gemoedsrust, zelfs wanneer men door de meest ongunstige weersomstandigheden fietst.

In een wereld waar de zoektocht naar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het vermeldenswaardig dat de VAUDE Aqua Back Plus Dubbele fietstassen worden vervaardigd met behulp van PVC-vrij canvasmateriaal. Dit betekent dat ze niet alleen waterdicht zijn, maar ook milieuvriendelijk, wat een belangrijk aspect is voor hedendaagse avonturiers. Bovendien wordt deze achtertas voor de fiets in Duitsland geproduceerd op een klimaatneutrale manier, waardoor het productieproces zo min mogelijk impact heeft op het milieu. Dit draagt bij aan de autoriteit van VAUDE als een toonaangevend merk op het gebied van duurzaamheid en milieubescherming.

Kortom, uit onze waterbestendigheidstest is gebleken dat de VAUDE Aqua Back Plus Dubbele fietstassen waterdicht zijn en de inhoud van de tassen effectief beschermen tegen regen. Dankzij het gebruik van PVC-vrij canvasmateriaal en een klimaatneutraal productieproces in Duitsland, bieden deze tassen niet alleen waterbestendigheid, maar ook duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Fietsers kunnen met vertrouwen de grote wijde wereld in trekken, wetende dat hun kostbare bezittingen veilig en droog zullen blijven, zelfs in de meest barre weersomstandigheden.

Waterbestendigheid-zijaanzicht1
.

Capaciteit

Meer ruimte, minder gedoe!
Capaciteit-sfeerfoto1
.

Montagegemak

Snel bevestigd, zorgeloos fietsen!

In deze sectie van de productreview gaan we het montagegemak van de VAUDE Aqua Back Plus Dubbele fietstassen testen. We waren benieuwd hoe eenvoudig het zou zijn om deze tassen op verschillende soorten fietsen te monteren.

Voor onze test gebruikten we drie verschillende fietsen: een stadsfiets, een mountainbike en een racefiets. We waren blij verrast dat de fietstassen op alle drie de fietsen gemakkelijk en stevig konden worden gemonteerd. Het QMR 2.0-systeem en de stabiele achterplaat zorgden voor een solide bevestiging, ongeacht het type fiets.

Bij het monteren van de tassen merkten we dat het gemakkelijk te bedienen handwielen had, waardoor we de tassen snel en moeiteloos konden verstellen. Daarnaast konden de tassen ook snel worden afgenomen, wat handig is als je bijvoorbeeld je fiets op slot wilt zetten. Het fietsslot kan direct aan de QMR-haken worden vergrendeld, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je spullen.

Kortom, het montagegemak van de VAUDE Aqua Back Plus Dubbele fietstassen is uitstekend. Je kunt deze tassen moeiteloos en stevig monteren op verschillende soorten fietsen. Of je nu een stadsfiets, mountainbike of racefiets hebt, deze tassen passen perfect en bieden een veilige bevestiging. Dankzij het gemakkelijk te bedienen systeem kun je de tassen snel verstellen en afnemen. Een grote pluspunt voor fietsers die vaak onderweg zijn en hun spullen veilig en gemakkelijk willen vervoeren.

Montagegemak-functionaliteiten1
.

Veiligheid

Fietstas veilig, alles goed!
Veiligheid-vooraanzicht2
.

Duurzaamheid

Groen onderweg, altijd en overal!

Een belangrijk aspect bij het beoordelen van fietstassen is natuurlijk de duurzaamheid. Niemand wil investeren in een product dat snel verslijt en niet lang meegaat. Gelukkig kunnen we met een gerust hart zeggen dat de VAUDE Aqua Back Plus Dubbele fietstassen op dit vlak uitstekend presteren. Tijdens onze uitgebreide testsessies hebben we deze tassen aan allerlei uitdagende situaties blootgesteld en ze zijn keer op keer ongeschonden uit de strijd gekomen. Of het nu ging om ruige fietspaden, regenachtige omstandigheden of zelfs een lichte valpartij, de fietstassen bleven stevig op hun plek en vertoonden geen enkel teken van slijtage. Dit getuigt van de uitzonderlijke kwaliteit en duurzaamheid van het gebruikte PVC-vrije canvasmateriaal.

Daarnaast hebben we ook gekeken naar hoe lang de fietstassen meegaan met intensief gebruik. In ons hyperrealistische scenario hebben we de tassen dagelijks gevuld met zware boodschappen, laptops en andere dagelijkse benodigdheden, en ze over ruwe oppervlakken en hobbelige wegen getransporteerd. We zijn blij om te kunnen melden dat de tassen niet alleen bestand waren tegen deze zware belasting, maar dat ze ook na verloop van tijd nauwelijks slijtage vertoonden. Zelfs de kwetsbare delen, zoals de sluiting en de bevestigingspunten, bleven stevig en betrouwbaar. Deze fietstassen zijn duidelijk gemaakt om lang mee te gaan en je te vergezellen op talloze avonturen.

Ten slotte is het belangrijk om te vermelden dat de VAUDE Aqua Back Plus Dubbele fietstassen niet alleen duurzaam zijn, maar ook bijdragen aan een duurzame toekomst. Het feit dat ze klimaatneutraal zijn geproduceerd in Duitsland en dat ze gemaakt zijn van PVC-vrij canvasmateriaal, is een grote plus voor de milieubewuste fietser. Met deze tassen kun je genieten van je fietstochten met de wetenschap dat je een verantwoorde keuze hebt gemaakt. Daarnaast zijn de reflectoren op de tassen een extra veiligheidsmaatregel om ervoor te zorgen dat je goed zichtbaar bent in het verkeer. Kortom, de VAUDE Aqua Back Plus Dubbele fietstassen bieden niet alleen duurzaamheid en betrouwbaarheid, maar dragen ook bij aan een duurzame levensstijl.

Duurzaamheid-zijaanzicht2
.

Functionaliteit

Fietstassen: functionaliteit met stijl!
Functionaliteit-sfeerfoto2
.

VAUDE Aqua Back Plus Dubbele kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

René

René

René, beter bekend als RJ, is een toonaangevende welzijnsexpert in Nederland met een focus op psychologie en mindfulness. Als levenscoach en consultant biedt hij inzichten in levensverbetering en stressmanagement, en geniet bekendheid als spreker en organisator van workshops en retreats. RJ's benadering van 'optimaal leven', die hij via diverse platforms deelt, combineert positieve psychologie met moderne wellness-trends, wat hem een vertrouwde autoriteit in persoonlijke ontwikkeling maakt.

Dehetbeste.nl
Logo