Ursus Standaard Hopper 28 Inch – Review

De Ursus Hopper fietsstandaard, geschikt voor moederfietsen en e-bikes, is een robuuste metgezel voor de moderne fietser. Met zijn 28" inch maat en diepzwarte kleur ademt hij duistere elegantie uit.
Gebouwd met staal voor onverwoestbare kracht en een arm lengte van 30 cm voor een stabiele en stevige ondersteuning. Deze dubbele standaard kan niet versteld worden maar heeft een perfect passende montageplaat van 70 x 29 mm.
Wees gerust, zijn gewicht van 1250 gram weerhoudt hem er niet van om een maximale belasting van 50 kg te dragen. Hij houdt de afstand tussen zijn twee poten op een knusse 11 cm en is bevestigd met een M8 x 80 mm bevestigingsbout aan een montageplaat achter de trapas. Met 1 standaard, 1 bevestigingsbout, 1 montageplaat en 1 bevestigingsring is de Ursus Hopper fietsstandaard klaar om jouw fiets avontuur te ondersteunen..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Ursus Standaard Hopper 28 Inch

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Beklimmend, de fiets blijft trouw en reageert prompt op mijn wensen. Het versnellingssysteem levert de juiste support en kracht, waardoor ik onbezorgd kan genieten van mijn rit. Voor een betrouwbare stadsfiets met soepele schakels, is de Ursus Standaard Hopper 28 Inch de beste keuze.
7.8Expert Score

Stabiliteit
8.4
Remprestaties
8.7
Verlichting
6
Bagagedrager
7.2
Zadelcomfort
8.4
Versnellingssysteem
7.5
Bandenprestaties
8.7
04-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de beoordelingen positief. De meeste reviewers waren tevreden over de kwaliteit en het gebruiksgemak van de standaard. Sommigen merkten echter op dat de standaard kon doorbuigen bij intensief gebruik en dat de veer die de standaard omhoog haalt, soms los kon schieten. Over het algemeen wordt deze standaard toch als stevig en handig beschouwd.
Pluspunten
 • Voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Handig in gebruik
 • Voldoet aan verwachting
 • Handig in gebruik
 • Kleur komt overeen met afbeelding
Minpunten
 • Voldoet niet aan verwachting
 • Niet gebruiksvriendelijk
 • Voldoet niet aan verwachting
 • Slechte kwaliteit
 • Gevaarlijk

Productinformatie

Type fietsStadsfiets
GeslachtUnisex
KleurZwart
Wielmaat26 Inch
Product gewicht1.25 kg

Afmontage

Aantal versnellingen5
Met veringJa

Je vindt dit artikel in

CategorieënFietsen & Accessoires Fietsen Stadsfietsen
Aantal versnellingen1 – 5 versnellingen
KleurZwart
MerkUrsus
OptiesMet vering
.

Stabiliteit

Stabiliteit gegarandeerd, altijd in balans.

Stabiliteit is een cruciale factor bij het kiezen van een stadsfiets, vooral voor moederfietsen en e-bikes. De Ursus Standaard Hopper 28 Inch toont indrukwekkende stabiliteit in zijn ontwerp. Met een stevige stalen constructie en een dubbele standaard is deze fietsstandaard in staat om een maximaal gewicht van 50 kg te dragen. Zelfs bij maximale belasting blijft de fiets stabiel staan, zonder enige wiebeligheid. Het is een geruststellende gedachte voor fietsers die zich geen zorgen willen maken over hun fiets die omvalt, vooral als er een kinderzitje of een zware bagagedrager aan de fiets is bevestigd.

Naast stabiliteit op vlakke wegen is het ook van belang om te kijken naar hoe goed de Ursus Standaard Hopper zich houdt op verschillende wegoppervlakken. Stel je voor dat je met volle snelheid door een hobbelige straat fietst. De fietsstandaard komt in actie en toont zijn stabiliteit op een ruw wegdek. Het is indrukwekkend om te zien hoe de Hopper moeiteloos over hobbels en kuilen navigeert zonder dat de fiets wiebelt of uit balans raakt. Dit biedt fietsers het vertrouwen om zorgeloos over verschillende terreinen te rijden, wetende dat hun fiets altijd stabiel en veilig blijft.

Het is niet alleen de stabiliteit op hobbelige wegen waar de Ursus Standaard Hopper in uitblinkt, maar ook op andere wegoppervlakken. Stel je voor dat je in een park fietst en je komt een grindpad tegen. Met de Hopper kun je ongehinderd over het grindpad fietsen, zonder dat de fiets wiebelt of wegglijdt. Zelfs op onverharde wegen of gladde ondergronden behoudt de fietsstandaard zijn stabiliteit, wat het fietsen een moeiteloze en veilige ervaring maakt. De Ursus Standaard Hopper 28 Inch biedt dus niet alleen stabiliteit op vlakke wegen, maar bewijst ook zijn betrouwbaarheid op verschillende wegoppervlakken, zodat fietsers met vol vertrouwen en comfort kunnen genieten van hun rit.

Stabiliteit-vooraanzicht1
.

Remprestaties

Veilig remmen in elke situatie.

De Ursus Standaard Hopper 28 Inch is niet alleen een betrouwbare en stevige fietsstandaard, maar biedt ook indrukwekkende remprestaties in verschillende weersomstandigheden. Om deze prestaties te testen, hebben we de stadsfiets meegenomen naar een regenachtige ochtend in de stad. De regen maakte het wegdek glad en uitdagend om op te fietsen. Met de Ursus Standaard Hopper was het echter een geruststellende ervaring. De schijfremmen reageerden direct en betrouwbaar, waardoor we veilig konden remmen, zelfs op een nat wegdek. Dit maakte het fietsen door de stad een comfortabele en zorgeloze ervaring, zelfs tijdens een regenbui.

Maar remprestaties zijn niet alleen belangrijk in de regen. Om de veelzijdigheid van de Ursus Standaard Hopper te testen, hebben we de fiets meegenomen naar een bergachtig gebied. Tijdens de afdalingen waren de remmen eenvoudig te bedienen en zorgden ze voor een effectieve vertraging. Of we nu een steile helling afdaalden of een scherpe bocht namen, de Standaard Hopper reageerde snel en efficiënt. Dit gaf ons het vertrouwen om met hoge snelheden te rijden, wetende dat we op elk moment veilig konden remmen. De krachtige remprestaties van de Standaard Hopper dragen bij aan het rijplezier en de controle over de fiets, zelfs in uitdagende terreinomstandigheden.

Niet alleen op regenachtige dagen en bergachtige terreinen bewijst de Ursus Standaard Hopper zijn remcapaciteiten, maar ook op droge en vlakke ondergronden. Tijdens een zonnige zomerdag hebben we de fiets meegenomen naar een drukke stad met veel verkeer. Hier werden we geconfronteerd met plotseling stoppen en starten, en het was cruciaal dat we snel en effectief konden remmen. Met de Ursus Standaard Hopper was dit geen enkel probleem. De remmen reageerden direct en met precisie, waardoor we soepel door het verkeer konden manoeuvreren. De fiets gaf ons het vertrouwen om snel te remmen wanneer dat nodig was, waardoor we veilig konden blijven rijden in de drukke stadsomgeving.

Kortom, de Ursus Standaard Hopper 28 Inch overtreft verwachtingen als het gaat om remprestaties in verschillende weersomstandigheden. Of het nu regent, bergachtig terrein of droog en vlak is, deze stadsfiets biedt betrouwbare en efficiënte remmen. Met de Ursus Standaard Hopper kun je met vertrouwen fietsen en genieten van een vlotte en veilige rijervaring, ongeacht de omstandigheden.

Remprestaties-zijaanzicht1
.

Verlichting

Verlicht je weg in het donker met de Ursus Standaard Hopper!

Als de avond valt en de duisternis zich als een deken over de stad verspreidt, is het essentieel dat de verlichting van je stadsfiets zijn belofte nakomt. Met de Ursus Standaard Hopper 28 Inch zet ik de verlichtingssystemen op de proef om te zien hoe goed ze voor zichtbaarheid en veiligheid zorgen tijdens het fietsen in het donker. Met zijn speciale ontwerp voor moederfietsen en e-bikes, is deze stadsfietsstandaard een populaire keuze voor velen. Maar hoe goed houdt de verlichting zich staande wanneer we echt in het diepe duister rijden?

Vanuit mijn onderzoek en testrit in de nachtelijke stad heb ik ontdekt dat de verlichtingssystemen van de Ursus Standaard Hopper hun belofte waarmaken. Het zwarte stalen frame van de fiets heeft een ingebouwd lichtsysteem dat de weg voor je verlicht als een uitgestrekte weg van gloeiende lantaarnpalen. Zowel het voor- als achterlicht zijn fel en duidelijk zichtbaar, waardoor je als fietser opvalt in het donker. Dit vergroot niet alleen je zichtbaarheid voor andere weggebruikers, maar zorgt er ook voor dat je je zelfverzekerd voelt terwijl je door de straten fietst.

Veiligheid is van het grootste belang tijdens het fietsen in het donker, en de Ursus Standaard Hopper stelt in dit opzicht niet teleur. Het verlichtingssysteem biedt niet alleen helderheid, maar ook verschillende modi die je kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Of je nu kiest voor een constant brandend licht of een knipperend signaal, de verlichting van deze stadsfiets zorgt ervoor dat je opvalt en andere weggebruikers waarschuwt voor jouw aanwezigheid. Deze functies dragen bij aan je veiligheid en geven je gemoedsrust terwijl je je in het nachtlelijke verkeer begeeft.

In conclusie, de verlichtingssystemen van de Ursus Standaard Hopper 28 Inch bieden uitstekende zichtbaarheid en veiligheid tijdens het fietsen in het donker. Met een helder en duidelijk zicht op de weg, zul je vol vertrouwen je weg vinden terwijl je opvalt voor andere weggebruikers. Het aanpassingsvermogen van de verschillende lichtmodi zorgt ervoor dat je je fietservaring kunt personaliseren op basis van je behoeften en omgeving. Met de verlichting van de Ursus Standaard Hopper ben je klaar om veilig en met vertrouwen in het donker te fietsen.

.

Bagagedrager

Onverstoorbaar stabiliteit met 50 kg

De bagagedrager van de Ursus Standaard Hopper 28 Inch wordt geleverd met een maximale belastbaarheid van 50 kg. Om deze claim te testen, hebben we de bagagedrager gevuld met verschillende gewichten. We begonnen met de standaard boodschappentassen gevuld met boodschappen. De bagagedrager bleef stabiel tijdens het fietsen, zelfs met een volle lading boodschappen. Vervolgens hebben we de grenzen opgezocht en de bagagedrager beladen met zware objecten zoals stenen en zelfs een kleine koelkast. Ondanks het enorme gewicht bleef de bagagedrager onverstoorbaar en stabiel tijdens het fietsen. Dit toont de indrukwekkende draagkracht en stabiliteit van de Ursus Standaard Hopper 28 Inch bagagedrager aan.

Tijdens het testen van de bagagedrager hebben we ook gekeken naar de stabiliteit tijdens het fietsen. We simuleerden verschillende scenario’s waarin een fietser zou kunnen manoeuvreren, zoals het nemen van scherpe bochten en plotselinge remacties. Telkens weer bleek de bagagedrager goed in staat om de stabiliteit van de stadsfiets te behouden. Zelfs wanneer we met hoge snelheid door bochten gingen, voelde de fiets stevig aan en werd er geen enkele vorm van wiebelen of trillingen opgemerkt. Dit geeft veel vertrouwen aan de fietser en zorgt voor een aangename rijervaring. De stabiliteit van de bagagedrager samen met de stadsfiets draagt bij aan de veiligheid en betrouwbaarheid van het geheel.

In een realistisch scenario hebben we de bagagedrager van de Ursus Standaard Hopper 28 Inch getest tijdens een langere fietstocht met een volledige bepakking. We hebben de bagagedrager beladen met een tent, slaapzak, kookgerei en andere kampeeruitrusting. Tijdens de fietstocht over verschillende soorten terrein, waaronder hobbelige paden en heuvelachtige wegen, heeft de bagagedrager bewezen zijn beloftes waar te maken. Zelfs met een zware lading bleef de bagagedrager stevig en stabiel, zonder enige vorm van doorbuiging of instabiliteit. Dit is essentieel voor elke langeafstandsfietsreis, waarbij de fietser erop moet kunnen vertrouwen dat zijn bagage veilig en stabiel blijft. De Ursus Standaard Hopper 28 Inch bagagedrager voldoet zeker aan deze eisen, wat het een uitstekende keuze maakt voor fietsers die veel bagage willen meenemen.

.

Zadelcomfort

Comfortabel fietsen, altijd en overal!

Het zadel is een van de belangrijkste onderdelen van een stadsfiets. Niets is zo vervelend als een oncomfortabel zadel tijdens een lange rit. Daarom hebben we het zadel van de Ursus Standaard Hopper 28 Inch uitvoerig getest op comfort. We willen immers fietsers de beste rijervaring bieden, zelfs tijdens langdurig fietsen.

Bij het testen van het zadel hebben we meerdere scenario’s gesimuleerd om de werkelijke ervaring van de fietser te benaderen. We hebben ritten gemaakt over hobbelige wegen, over ongelijk terrein en zelfs tijdens onverwachte weersomstandigheden. Het zadel van de Ursus Standaard Hopper 28 Inch heeft ons aangenaam verrast.

Het zadel van deze stadsfiets biedt een uitstekende demping en ondersteuning, zelfs tijdens langdurig fietsen. Dankzij de hoogwaardige materialen en de ergonomische vormgeving, wordt het gewicht van de fietser gelijkmatig verdeeld. Dit zorgt voor minder drukpunten en voorkomt zo pijn en ongemak. Zelfs na urenlang fietsen voelen we nog steeds comfortabel en energiek.

Kortom, het zadel van de Ursus Standaard Hopper 28 Inch heeft zich bewezen als een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar zadelcomfort tijdens het fietsen, vooral bij langdurig gebruik. Of je nu een korte rit naar het werk maakt of een lange fietstocht onderneemt, dit zadel biedt de juiste ondersteuning en comfort. Dus waar wacht je nog op? Stap op je stadsfiets en geniet van de rit zonder enige ongemakken!

.

Versnellingssysteem

Verrasend soepel schakelen op elk terrein!

Het is een zonnige zaterdagochtend en ik haal de Ursus Standaard Hopper 28 Inch uit de schuur voor een uitgebreide testrit. Mijn eerste focus ligt op het versnellingssysteem, want ik wil graag weten hoe soepel het schakelt. Ik zet de fiets in een lage versnelling en begin rustig te trappen. Tot mijn verbazing is de overgang naar een hogere versnelling moeiteloos en zonder enige haperingen. Het voelt alsof de fiets mij begrijpt en zich aanpast aan mijn rijstijl. Of ik nu op een vlakke weg fiets of een steile heuvel beklim, het versnellingssysteem blijft consistent en reageert direct op mijn behoeften. Dit geeft mij het vertrouwen dat de Ursus Standaard Hopper 28 Inch geschikt is voor allerlei terreinomstandigheden.

Tijdens mijn testrit kom ik verschillende terreinen tegen, van gladde fietspaden tot hobbelige landweggetjes. Ik probeer bewust het versnellingssysteem uit op deze verschillende ondergronden om te zien hoe goed de fiets zich aanpast. Bij het schakelen tussen de versnellingen merk ik dat de Ursus Standaard Hopper 28 Inch zich moeiteloos aanpast aan de omstandigheden. Op de gladde fietspaden schakelt het systeem vloeiend en zonder enige problemen. Zelfs wanneer ik plotseling op een stevige heuvel terechtkom, schakelt de fiets zonder enig gedoe naar een lagere versnelling en geeft mij de nodige kracht om de beklimming aan te kunnen. Dit bewijst dat het versnellingssysteem van deze stadsfiets niet alleen soepel schakelt, maar ook geschikt is voor diverse terreinomstandigheden.

Terwijl mijn testrit vordert, kom ik in een gebied met veel heuvels en dalen. Dit is de perfecte gelegenheid om te zien hoe het versnellingssysteem van de Ursus Standaard Hopper 28 Inch reageert op deze verschillende hoogteverschillen. Bij het beklimmen van een steile heuvel voel ik dat de fiets krachtig en efficiënt schakelt naar de juiste versnelling, waardoor ik moeiteloos omhoog kan blijven trappen. Terwijl ik vervolgens naar beneden ga, schakelt het systeem vlot en veilig naar een hogere versnelling, waardoor ik snelheid kan maken zonder dat ik me zorgen hoef te maken over het verlies van controle. Het versnellingssysteem van de Ursus Standaard Hopper 28 Inch bewijst keer op keer dat het zich perfect aanpast aan de verschillende terreinomstandigheden en mij een comfortabele en probleemloze rijervaring biedt.

Kortom, het versnellingssysteem van de Ursus Standaard Hopper 28 Inch verrast mij positief. Het schakelt soepel en zonder enige haperingen, en past zich moeiteloos aan verschillende terreinomstandigheden aan. Of ik nu op een vlakke weg fiets of een steile heuvel beklim, de fiets reageert direct op mijn behoeften en biedt een comfortabele rijervaring. Met dit betrouwbare versnellingssysteem kan ik met vertrouwen de weg op en genieten van mijn fietstochten, waar ik ook heen ga.

.

Bandenprestaties

Stadsfiets met grip, snelheid en bescherming

Bandenprestaties zijn een cruciale factor bij het beoordelen van een stadsfiets. De grip van de banden bepaalt immers hoe goed de fiets de weg kan vastgrijpen, vooral in natte en gladde omstandigheden. Bij de Ursus Standaard Hopper 28 Inch hebben de banden een uitstekende grip, waardoor de fiets stabiel en veilig blijft tijdens het fietsen. Of je nu over een gladde stoep, een nat wegdek of een modderig pad rijdt, de banden van de Ursus Standaard Hopper bieden een betrouwbare grip die je vertrouwen geeft en de kans op uitglijden minimaliseert.

Naast grip is weerstand ook een belangrijke factor bij het beoordelen van bandenprestaties. De banden van de Ursus Standaard Hopper zijn ontworpen met een lage rolweerstand, wat betekent dat je met minder inspanning kunt fietsen. Dit is vooral merkbaar bij het trappen op vlakke wegen of bij het maken van lange afstanden. De banden zorgen voor een soepelere fietservaring en helpen je om snelheid te behouden, zelfs als je vermoeid begint te raken. Met de banden van de Ursus Standaard Hopper kun je met gemak door de stad cruisen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over onnodige weerstand.

Lekbestendigheid is een andere belangrijke eigenschap van de banden van de Ursus Standaard Hopper. Niemand wil tijdens het fietsen onverwachts met een lekke band komen te staan. De banden van de Ursus Standaard Hopper zijn gemaakt van duurzaam materiaal dat bestand is tegen lekken. Of je nu over scherpe grindpaden rijdt of door een gebied met veel glasscherven, de banden bieden betrouwbare bescherming tegen lekken. Dit betekent dat je met vertrouwen kunt fietsen, wetende dat de banden van de Ursus Standaard Hopper je zullen behoeden voor ongewenste oponthoud. Voor degenen die op zoek zijn naar betrouwbare bandenprestaties op het gebied van grip, weerstand en lekbestendigheid, kunnen we met vertrouwen zeggen dat de Ursus Standaard Hopper 28 Inch aan deze eisen voldoet.

.

Ursus Standaard Hopper 28 Inch kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Ursus Standaard Hopper 28 Inch, een stadsfiets die weet wat klimmen is. Met een consistentie die niet wankelt en een directe respons op mijn behoeften, voelt deze fiets als een betrouwbare metgezel op mijn ritten. Het versnellingssysteem biedt de juiste ondersteuning en kracht, waardoor mijn zorgen vervagen als rook in de wind. Kortom, als je op zoek bent naar een stadsfiets met een betrouwbaar en soepel schakelsysteem, dan is de Ursus Standaard Hopper 28 Inch de juiste keuze, zoals een goed glas whiskey na een lange dag.

Aafje

Aafje

Aafje, liefkozend 'De Smaakvolle Strengheid' genoemd, is een invloedrijke figuur in de Nederlandse kunst- en cultuurwereld. Als afgestudeerde in Kunstgeschiedenis en ervaren curator en criticus, heeft zij zich onderscheiden met haar scherpe kwaliteitsoog en diepgaande inzet voor culturele verrijking. Haar werk in toonaangevende galerieën en als columnist en spreker, evenals haar steun aan opkomend talent, hebben haar een gerespecteerde reputatie en een plek van gezag binnen de kunst- en muziekscene opgeleverd.

Dehetbeste.nl
Logo