Twaalf jaar onschuldig in de – Review

In "De Onschuldige Gevangene" neemt Romano van der Dussen, onder de meeslepende pen van Edwin Winkels, ons mee op een aangrijpende reis door zijn leven.
Van de zonovergoten stranden van de Costa del Sol, waar hij genoot van zijn vrijheid, naar de handen van de Spaanse justitie die hem ten onrechte beschuldigden en veroordeelden voor verkrachting.
Deze aangrijpende en waargebeurde autobiografie onthult niet alleen de gruwelijke behandelingen die hij onderging in de gevangenis, maar ook de veerkracht en moed waarmee hij deze onrechtvaardigheid heeft overleefd. Een verhaal over hoop, doorzettingsvermogen en de strijd voor gerechtigheid dat je tot de laatste bladzijde zal meeslepen..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
7Expert Score

Waargebeurd boek
7.5
Biografien over beroemdheden
7.5
Waargebeurde verhalen over misdaad in nederland
6
14-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Een mooie aanvulling voor je boekenkast. Het is een mooi geschreven boek, fascinerend van begin tot eind. Wat een verhaal! In 1 ruk uitgelezen!! Een redelijk geschreven boek over de fascinerende levenswandel van een bijzondere crimineel met diverse problemen. Pakkend boek zeker zul je hier lees plezier aan hebben, aan grijpend verhaal. Overall consensus: Deze boeken worden positief beoordeeld, met lof voor de kwaliteit, prijs, duurzaamheid en het meeslepende verhaal.
Positive
  • Positive
Negatives
  • Negative

Inhoud

Taalnl
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum05 oktober 2016
Aantal pagina’s256
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesNee

Betrokkenen

HoofdauteurRomano van der Dussen
Tweede AuteurEdwin Winkels
HoofduitgeverijUitgeverij Brandt

Overige kenmerken

Editie1
Extra groot lettertypeNee
Gewicht324 g
Product breedte135 mm
Product hoogte21 mm
Product lengte214 mm
StudieboekNee
Verpakking breedte135 mm
Verpakking hoogte21 mm
Verpakking lengte214 mm

Je vindt dit artikel in

CategorieënBiografieën & Waargebeurd Boeken
TaalNederlands
Boek, ebook of luisterboek?Boek
Studieboek of algemeenAlgemene boeken
KortingVanaf 30%, Vanaf 20%, Vanaf 10%
.

Waargebeurd boek

Injustitie onthuld in meeslepend boek!

Dit waargebeurde boek is een aangrijpend verhaal dat de lezer meeneemt in de schokkende ervaring van Romano van der Dussen, die ten onrechte werd beschuldigd en veroordeeld voor verkrachting en aanranding. Het boek, opgetekend door schrijver en journalist Edwin Winkels, vertelt niet alleen het verhaal van de gevangenschap van Romano, maar ook van zijn leven voor en na deze traumatische periode. Het werpt een licht op de tragische consequenties van gerechtelijke dwalingen en een trage justitie. Door middel van het boek krijgt de lezer een inkijkje in de Spaanse gevangenis, waar Romano onschuldig vastzat en geconfronteerd werd met zowel de brute behandeling van medegevangenen als cipiers.

Het waargebeurde boek “Twaalf jaar onschuldig in de…” confronteert de lezer onverbiddelijk met de harde realiteit van het rechtssysteem. Het vertelt het verhaal van een man die van zijn vrijheid beroofd wordt door een tragische samenloop van omstandigheden. Het maakt pijnlijk duidelijk hoe een menselijk leven volledig verwoest kan worden door een verkeerde beschuldiging en een gebrek aan gerechtigheid. Het boek is niet alleen een aanklacht tegen de Spaanse justitie, maar ook tegen de systematische problemen die in zoveel gerechtelijke systemen over de hele wereld bestaan. Het is een pakkende en indrukwekkende getuigenis van Romano’s onschuld en zijn gevecht voor rechtvaardigheid.

De kracht van “Twaalf jaar onschuldig in de…” ligt niet alleen in het schrijnende verhaal van Romano van der Dussen, maar ook in de meeslepende schrijfstijl van Edwin Winkels. De auteur slaagt erin om de lezer volledig in het verhaal te trekken en de emoties van Romano op een indringende manier over te brengen. Met zijn scherpe observaties, levendige beschrijvingen en doordringende analyses weet Winkels de gevangenschap en de nasleep ervan op een aangrijpende manier in woorden te vatten. Hij weet de lezer te raken en dwingt tot nadenken over gerechtigheid, rechtssystemen en de impact van een verkeerde beschuldiging. “Twaalf jaar onschuldig in de…” is zonder twijfel een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in waargebeurde verhalen en de complexiteit van het rechtssysteem.

Waargebeurd boek-vooraanzicht1
.

Biografien over beroemdheden

Levensverhalen van beroemdheden ontdekken

Biografieën over beroemdheden zijn er genoeg geschreven in het Nederlands. Veel bekende Nederlandse persoonlijkheden hebben hun levensverhalen laten vastleggen in boekvorm. Denk bijvoorbeeld aan biografieën over artiesten als André Hazes en Marco Borsato, waarin hun succesvolle carrières en persoonlijke ups en downs uitvoerig worden besproken. Ook sporters als Johan Cruyff en Sven Kramer hebben biografieën die dieper ingaan op hun sportprestaties en persoonlijke leven. En laten we de politiek niet vergeten, waarbij biografieën over politici als Geert Wilders en Lodewijk Asscher een inkijkje geven in hun politieke belevenissen en ideeën.

Naast Nederlandse beroemdheden zijn er ook biografieën geschreven over internationale grootheden. Denk bijvoorbeeld aan de biografieën van wereldberoemde artiesten als Michael Jackson en Madonna. Deze boeken geven een kijkje achter de schermen bij hun leven als supersterren en belichten zowel hun successen als tegenslagen. Ook politieke leiders als Nelson Mandela en Barack Obama hebben indrukwekkende biografieën die hun strijd voor vrijheid en gelijkheid beschrijven. Deze biografieën zijn niet alleen interessant voor fans van deze beroemdheden, maar bieden ook inspiratie en inzicht voor een breder publiek.

Daarnaast zijn er biografieën die een historisch perspectief geven op bekende personen. Denk aan biografieën over koninklijke figuren als koning Willem-Alexander en koningin Máxima, waarin hun rol en betekenis binnen het Nederlandse koningshuis wordt belicht. Ook historische figuren als Anne Frank en Vincent van Gogh hebben veelvuldig biografieën gekregen, waarin hun leven en werk uitgebreid worden beschreven. Deze biografieën geven niet alleen inzicht in het persoonlijke leven van de bekende personen, maar plaatsen hen ook in een bredere historische context.

Kortom, er zijn talloze biografieën verschenen over beroemdheden in het Nederlands. Of je nu geïnteresseerd bent in muziek, sport, politiek of geschiedenis, er is altijd wel een biografie te vinden die aansluit bij jouw interessegebied. Deze boeken bieden niet alleen een inkijkje in het leven van bekende personen, maar kunnen ook inspireren en informeren over verschillende aspecten van onze samenleving.

Biografien over beroemdheden-zijaanzicht1
.

Waargebeurde verhalen over misdaad in nederland

De duistere kant van Nederland.

Waargebeurde verhalen over misdaad in Nederland zijn altijd fascinerend en intrigerend. Er zijn veel waargebeurde misdaadverhalen beschikbaar over gebeurtenissen in Nederland die de duistere kant van het land laten zien. Deze verhalen werpen een vernietigend licht op de misdaden die in Nederland hebben plaatsgevonden en laten ons de onbekende en schokkende kant van het land zien.

Een van deze verhalen is het schrijnende verhaal van Romano van der Dussen. Hij zat meer dan twaalf jaar onterecht vast in een Spaanse gevangenis, beschuldigd van verkrachting en aanranding. Het is een verhaal dat de gebreken van het gerechtssysteem blootlegt en ons confronteert met de gruwelijke gevolgen van rechterlijke dwalingen. Het toont de strijd van een onschuldige man om zijn naam te zuiveren en zijn leven terug te krijgen, nadat hij onrechtmatig is veroordeeld.

Het verhaal van Romano van der Dussen is niet alleen een aangrijpend relaas van onschuldig vastzitten, maar het laat ook de menselijke kant van misdaad zien. Het beschrijft de brute behandeling die medegevangenen en cipiers hem hebben aangedaan, terwijl hij onterecht in een Spaanse cel zat. Het verhaal legt de donkere realiteit bloot van het leven in de gevangenis voor iemand die valselijk is beschuldigd en laat ons nadenken over de impact van gerechtelijke fouten op het leven van individuen.

De waargebeurde verhalen over misdaad in Nederland bieden een boeiend inzicht in de duistere kant van het land. Het verhaal van Romano van der Dussen is slechts een voorbeeld van de vele schokkende gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden. Deze verhalen tonen ons de complexiteit en fragiliteit van het rechtssysteem en de verstrekkende gevolgen van gerechtelijke fouten. Ze laten ons nadenken over de verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid van het gerechtssysteem en dwingen ons om kritisch te kijken naar de manier waarop misdaden worden onderzocht en veroordeeld.

Waargebeurde verhalen over misdaad in nederland-sfeerfoto1
.

Twaalf jaar onschuldig in de kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

“Twaalf jaar onschuldig in de…” is een aangrijpende biografie die het waargebeurde verhaal vertelt van Romano van der Dussen, een man die onterecht beschuldigd en veroordeeld werd voor verkrachting en aanranding. Het boek werpt niet alleen een licht op zijn gevangenschap, maar ook op zijn leven voor en na deze traumatische periode. Het is een krachtige getuigenis van Romano’s onschuld en zijn strijd voor gerechtigheid, en onthult de verwoestende impact van een verkeerde beschuldiging op een mensenleven. Deze meeslepende biografie is een must-read voor liefhebbers van waargebeurde verhalen en geeft inzicht in de complexiteit van het rechtssysteem. De schrijfstijl van Edwin Winkels weet de emoties van Romano indringend over te brengen, waardoor je als lezer volledig in het verhaal wordt getrokken.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo