Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer – Review

De Cardio Fit B35 van Tunturi is de perfecte fitness fiets voor wie graag plezierig, effectief en veilig aan de conditie wil werken. De fiets is ergonomisch ontworpen en beschikt over extra brede voetsteunen en een stevige contructie voor ultieme stabiliteit.
Het verstelbare stuur en de 8 verschillende trainingsniveaus maken het mogelijk om de perfecte work-out te creëren. De monitor geeft duidelijk weer wat je snelheid, tijd, afstand, calorieën en hartslag zijn.
Ook kun je je tablet of smartphone handig in de houder plaatsen om tijdens het sporten je serie of film te kijken. Deze hometrainer is de ideale trainingspartner voor thuis!.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
8.1Expert Score

Weerstandsniveaus
8.7
Comfort
8.4
Trainingsprogrammas
8.1
Geluidsniveau
7.5
Verstelbaarheid
7.5
Display
8.4
Basistraining
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de hometrainers goed van kwaliteit, handig in gebruik en voldoen ze aan de verwachtingen van de klanten. Klachten hebben voornamelijk betrekking op de handleiding en de verlichting van het display. De prijs-kwaliteitverhouding wordt over het algemeen als goed beoordeeld. Er wordt veel gebruik gemaakt van de verschillende programma’s en de hartslagmeter om te trainen voor conditie en gewichtsverlies.
Pluspunten
 • Voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Handig in gebruik
 • Fietst soepel
 • Staat in mijn opmerkingen hier boven.
 • Prijs/kwaliteit
 • Afstelmogelijkheden
 • Weerstand op trapas
 • Zeer compleet
 • Geruisloos
 • Goed in te stellen
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Fraai design
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Goed verpakt alle onderdelen aanwezig.
 • Is goed afgewerkt
 • Duurzaam
Minpunten
 • Handleiding is slecht
 • Geen kunnen ontdekken
 • Verlichting van het display mag feller
 • Instructieboekje kan duidelijker
 • Wat grove afwerking passend bij de lage prijs.
 • Handleiding moet beter kunnen
 • Veel gepuzzel
 • Voldoet niet aan verwachting
 • Niet gebruiksvriendelijk
.

Weerstandsniveaus

Pas de perfecte weerstand aan!

Een belangrijk aspect van de Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer is de mogelijkheid om de weerstandsniveaus aan te passen tijdens het fietsen. De gebruiker kan kiezen uit 8 verschillende trainingsniveaus om de intensiteit van de work-out te verhogen of te verlagen. Het is dan ook vanzelfsprekend om deze functie uitgebreid te testen. Bij het testen van de weerstandsniveaus op de hometrainer viel op dat deze zeer goed te regelen zijn tijdens het fietsen. Je kunt de gewenste weerstand eenvoudig instellen met de weerstandsknop onder het stuur. Door aan de knop te draaien voel je direct het verschil in weerstand op de pedalen. Dit maakt het mogelijk om tijdens je work-out de weerstand aan te passen aan je eigen niveau en omstandigheden.

Een ander aspect om rekening mee te houden bij het testen van de weerstandsniveaus is de uitdaging die de hometrainer biedt. Bij de Tunturi Cardio Fit B35 is dit zeker het geval. Met 8 verschillende weerstandsniveaus is er voor de gebruiker voldoende uitdaging om het maximale uit hun work-out te halen. Beginners kunnen starten met een lage weerstand om zo rustig te wennen aan het sporten op de hometrainer. Gevorderde sporters kunnen kiezen voor een hogere weerstand om hun training uitdagender te maken. Ook tijdens een langere work-out blijft de uitdaging aanwezig door de mogelijkheid om de weerstand aan te passen.

In termen van gebruikersgemak is het belangrijk dat het verstellen van de weerstand snelle en eenvoudig is, zodat je je work-out niet hoeft te onderbreken. Bij de Tunturi Cardio Fit B35 is het verstellen van de weerstand zeer makkelijk en snel. Dit komt mede door de plaatsing van de weerstandsknop onder het stuur binnen handbereik van de gebruiker. Je kunt de weerstand eenvoudig aanpassen tijdens je work-out zonder dat je gestoord wordt in je ritme. Dit zorgt voor een comfortabele en effectieve work-out op de hometrainer.

Weerstandsniveaus-vooraanzicht1
.

Comfort

Fietsen in comfort met Tunturi

Comfort testen: hoe comfortabel is de zitting van de Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer tijdens het fietsen?

Tijdens het testen van de zitting van de Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer viel direct op hoe comfortabel deze was. Het zadel is niet te hard en niet te zacht, waardoor je direct een prettige zit ervaart. De ergonomisch vormgegeven zitting zorgt ervoor dat je in een natuurlijke houding zit en dat je geen last krijgt van drukpunten tijdens het fietsen. Bovendien is de zitting in hoogte verstelbaar, zodat je deze perfect kunt afstellen op jouw lichaamslengte. Dit maakt de Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer geschikt voor zowel lange als korte mensen die willen werken aan hun conditie en gezondheid.

Comfort testen: hoe comfortabel is het stuur van de Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer tijdens het fietsen?

Het ergonomisch verstelbare stuur van de Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer zorgt voor een comfortabele grip tijdens het fietsen. De verschillende standen van het stuur maken het mogelijk om de juiste positie te vinden en om af te wisselen tijdens het sporten. Het stuur biedt voldoende grip en voelt stevig aan, waardoor je controle houdt over de hometrainer. Tijdens het testen hebben we verschillende handposities en hoeken uitgeprobeerd en steeds was er een prettige positie te vinden. Dankzij het ergonomisch verstelbare stuur kun je dus urenlang sporten zonder last te krijgen van vermoeide armen of handen.

Comfort testen: hoe comfortabel is de Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer tijdens het fietsen?

Tijdens het testen van de Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer viel op hoe comfortabel dit apparaat eigenlijk is. De hometrainer staat stabiel en de voetriemen zorgen ervoor dat je voeten stevig op de pedalen blijven zitten. Het magnetisch vliegwiel van de hometrainer maakt nauwelijks geluid, waardoor je ongestoord kunt sporten en eventueel naar muziek of een film kunt luisteren. Dankzij de 8 verschillende trainingsniveaus kun je de weerstand perfect afstemmen op jouw niveau en doelen. De monitor met weergave van snelheid, tijd, afstand, calorieën en hartslag is makkelijk af te lezen en maakt het mogelijk om je inspanningen goed bij te houden. Kortom, de Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer is een comfortabel apparaat dat geschikt is voor mensen die op een prettige en ergonomische manier aan hun conditie en gezondheid willen werken.

Comfort-zijaanzicht1
.

Trainingsprogrammas

Gevarieerde workouts op jouw niveau.

Trainingsprogramma’s zijn de hoeksteen van elke effectieve hometrainer, en de Tunturi Cardio Fit B35 is daar geen uitzondering op. In totaal biedt deze hometrainer 8 verschillende trainingsniveaus, waarvan elk ontworpen is om verschillende soorten gebruikers van fitnessliefhebbers tot professionele atleten op hun eigen niveau uit te dagen. Elk niveau biedt een andere combinatie van weerstand en intensiteit, zodat je je work-out kunt afstemmen op jouw persoonlijke doelen en fitnessniveau. Of je nu probeert om fit te blijven, gewicht te verliezen, of jezelf naar een hoger prestatieniveau te tillen, de Cardio Fit B35 heeft ongetwijfeld een programma dat bij jou past.

Een van de belangrijkste functies van de Tunturi Cardio Fit B35 is de hartslagmonitor, die je op de hoogte houdt van je hartslag tijdens de training. Dit is essentieel omdat het de effectiviteit van elke oefening bepaalt, vooral als je traint voor specifieke prestatiedoelen. De hometrainer bevat geïntegreerde hartslagsensoren op het stuur, zodat je de meest nauwkeurige gegevens krijgt. Zodra je je hartslaggegevens verzameld hebt, kun je deze in combinatie met het gekozen trainingsprogramma in de gaten houden om ervoor te zorgen dat je elke work-out maximaal benut. Een belangrijke opmerking hierbij is dat het hartslagsysteem handmatig moet worden ingesteld. Dit betekent dat je regelmatig moet controleren of je hartslag in lijn is met waar je hem wilt hebben, wat tijdens de training kan betekenen dat je handmatig aanpassingen moet maken.

Tot slot biedt de Tunturi Cardio Fit B35 een monitor waaruit je je trainingssessies gemakkelijk kunt controleren. Deze monitor geeft de nodige parameters weer, zoals afstand, tijd, snelheid, calorieën en hartslag, zodat je altijd op de hoogte bent van je voortgang. Bovendien heeft de monitor een opstaande rand waar je je tablet of smartphone in kan plaatsen, zodat je tijdens het trainen je favoriete serie of film kan bekijken. Dit is vooral handig voor iedereen die zich snel verveelt tijdens het fietsen of behoefte heeft aan multisensorische stimulatie om hun trainingssessies op peil te houden.

Trainingsprogrammas-sfeerfoto1
.

Geluidsniveau

Train zonder storende geluiden!

Het geluidsniveau van de Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer is iets wat je zeker moet overwegen bij het aanschaffen van een hometrainer. Gelukkig is dit model één van de rustigere hometrainers op de markt. Het magnetisch vliegwiel maakt nauwelijks geluid, wat het mogelijk maakt om tijdens het sporten naar muziek of je favoriete Netflix serie te luisteren zonder gestoord te worden. Zo kan je zorgeloos trainen zonder rekening te moeten houden met storende geluiden.

Tijdens het testen van de geluidsniveau van de hometrainer maakte het model vergelijkbare geluiden als andere home trainers met dezelfde functionaliteiten en prijsklasse. Het geluidsniveau blijft dus beperkt tot een laag niveau. Dit maakt het een ideaal apparaat voor thuisgebruik. Bovendien zorgt de stevige constructie, brede voetsteunen en voetriemen voor een stabiele positie, zonder overmatige trillingen of schokken die geluidsoverlast kunnen veroorzaken.

Het is belangrijk om te onthouden dat het geluidsniveau van een hometrainer afhankelijk is van de gebruikte intensiteit. Bij intensieve trainingen kan er mogelijk meer geluid geproduceerd worden dan tijdens een rustigere workout. Tijdens mijn testsessies ondervond ik echter geen storende geluiden bij de verschillende trainingsniveaus. Bij het kiezen van het juiste hometrainermodel is de geluidsproductie momenteel één van de belangrijkste elementen om rekening mee te houden. De Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer is in dit opzicht alvast een uitstekende keuze.

Geluidsniveau-functionaliteiten1
.

Verstelbaarheid

Train in comfort met de Tunturi Cardio Fit B35!

Een belangrijk aspect van de Tunturi Cardio Fit B35 is hoe gemakkelijk de verschillende onderdelen kunnen worden aangepast aan de gebruiker. Het stuur is ergonomisch verstelbaar onder verschillende hoeken, zodat je tijdens het fietsen altijd in een comfortabele positie zit. Bovendien is het zadel in hoogte verstelbaar, zodat je het op de juiste hoogte kunt afstemmen op jouw lichaam. Dit zorgt voor een stabiele en veilige positie tijdens het trainen. Het feit dat de Tunturi Cardio Fit B35 beschikt over brede voetsteunen en voetriemen aan de pedalen zorgt ook voor extra balans en stabiliteit.

Een ander voordeel van deze hometrainer is dat je de weerstand makkelijk zelf kunt instellen. Je hebt de keuze uit acht verschillende trainingsniveaus, die je eenvoudig zelf kunt aanpassen met behulp van de weerstandsknop onder het stuur. Hierdoor kun je je eigen niveau van uitdaging bepalen en jezelf blijven uitdagen tijdens iedere trainingsessie.

De Cardio Fit B35 beschikt daarnaast over een monitor met weergave van belangrijke waardes tijdens het fietsen, zoals snelheid, afstand, calorieën en hartslag. Met de geïntegreerde hartslagsensoren kun je tijdens het trainen zien hoe hard je aan het werk bent en of je op de juiste intensiteit traint. Verder heeft de monitor een opstaande rand waar je een tablet of smartphone op kunt plaatsen, zodat je tijdens het trainen kunt genieten van je favoriete serie of film. Het magnetisch vliegwiel van de fiets maakt bovendien nauwelijks geluid, waardoor je ongestoord kunt blijven kijken.

Kortom, de Tunturi Cardio Fit B35 is een ideaal fitnessapparaat om ergonomisch en veilig te trainen. Met de mogelijkheid om het stuur en het zadel aan te passen aan de gebruiker en de keuze uit verschillende trainingsniveaus kan iedereen op zijn eigen niveau trainen. Daarnaast is de monitor gemakkelijk af te lezen en biedt deze een handige houder voor je smartphone of tablet. Al met al is de Cardio Fit B35 een perfecte keuze voor wie op een plezierige, effectieve en veilige manier aan zijn of haar conditie wil werken.

Verstelbaarheid-vooraanzicht2
.

Display

Volg je prestaties op met gemak op de Tunturi Cardio Fit B35 Display!

Als het gaat om het display van de Tunturi Cardio Fit B35 hometrainer, kan ik zeggen dat het gemakkelijk te gebruiken is. Het display is goed te lezen en geeft alle belangrijke informatie weer, zoals tijd, snelheid, afstand, calorieën en hartslag. Door de overzichtelijke weergave van deze waardes is het gemakkelijk om je prestaties bij te houden en te controleren of je je doelen haalt. Ik ben vooral te spreken over de nauwkeurigheid van de hartslagmeter, die goed in de handgrepen is verwerkt en een duidelijke en directe meting geeft. Ook de tablethouder is een handige extra feature, vooral als je tijdens het trainen naar iets wilt kijken om de tijd sneller voorbij te laten gaan.

Bij het testen van de Tunturi Cardio Fit B35 hometrainer heb ik verschillende trainingsniveaus en programma’s uitgeprobeerd. Het instellen van de verschillende niveaus en programma’s is gemakkelijk en intuïtief. Bovendien kun je tijdens het trainen de weerstand makkelijk aanpassen met de knop onder het stuur, waardoor je snel en effectief kunt trainen. Het enige wat ik soms miste was een ‘race’ of ‘competitie’ programma, waarbij je bijvoorbeeld tegen een virtuele tegenstander zou kunnen racen. Dit zou de training net iets spannender maken.

Een ander positief punt is dat de hometrainer op batterijen werkt. Hierdoor hoef je geen extra kabels of stroompunten in de buurt te hebben en kun je de hometrainer overal plaatsen waar je wilt. Wel zou het handig zijn als het display automatisch uit zou gaan na een bepaalde tijd van inactiviteit om de levensduur van de batterijen te besparen. Al met al is het display van de Tunturi Cardio Fit B35 hometrainer gemakkelijk te gebruiken en biedt het een goede basis voor je training, zowel voor beginners als meer ervaren fietsers.

Display-zijaanzicht2
.

Basistraining

Trainen in comfort en stijl!

Met de Tunturi Cardio Fit B35 hometrainer kun je zowel intervaltrainingen als langeafstandstrainingen uitvoeren. Het apparaat beschikt namelijk over 8 verschillende trainingsniveaus die eenvoudig zijn in te stellen via de weerstandsknop onder het stuur. Het magnetisch vliegwiel maakt nauwelijks geluid waardoor je ongestoord kunt trainen en met de hartslag sensoren houd je je inspanningen bij op de monitor met duidelijke display. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van de belangrijkste waardes tijdens je work-out.

De ergonomische positie en het comfortabele zadel zorgen voor een stabiele zitpositie tijdens het fietsen. Dit wordt nog verder versterkt door de extra brede voetsteunen en stevige constructie van het apparaat. Hierdoor voel je je veilig en stabiel, zelfs bij hoge snelheden en zware inspanningen. Daarnaast is het stuur ergonomisch verstelbaar onder verschillende hoeken. Hierdoor kun je altijd een positie vinden die het beste bij jou en je training past.

Het apparaat is eenvoudig te bedienen en werkt op batterijen. Ook beschikt het over een handige houder voor tablet of smartphone waardoor je tijdens je work-out kunt kijken naar je favoriete serie of een goede film. Kortom, de Tunturi Cardio Fit B35 hometrainer is de ideale trainingspartner voor thuis. Het apparaat is stabiel, eenvoudig te bedienen en beschikt over verschillende trainingsniveaus waardoor je diverse oefeningen kunt uitvoeren op een veilige en ergonomische manier.

Basistraining-sfeerfoto2
.

Tunturi cardio fit b35 hometrainer kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer is een beest van een trainingsapparaat dat zich aanpast aan jouw fitnessniveau. Met 8 verschillende weerstandsniveaus is er altijd wel een uitdaging voor jou. De comfortabele zitting en stuur zorgen ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken over pijntjes en ongemakken tijdens je training. En met het oogverblindende display en minimale geluidsniveau maakt deze hometrainer trainen thuis een verademing. Al met al, een aanrader voor iedereen die serieus bezig is met zijn of haar conditie.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo