Tomb Raider 2013 – Review

De TOMB RAIDER BENELUX EDITION is een must-have voor fans van Lara Croft.
Met de EXPLORER BUNDLE krijg je toegang tot een exclusieve tombe en een snelle klim-upgrade, wat Lara's overlevingskansen vergroot.
Het COMBAT STRIKE PACK biedt daarnaast upgrades voor Lara's pistool, inclusief een demper, vizier en burst-modus. Deze DLC packs tillen het avontuur naar een hoger niveau en laten je het eiland verkennen, overleven en vechten als nooit tevoren. Ga terug naar de basis met Tomb Raider en ontdek de oorsprong van de iconische videogame!.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
8.2Expert Score

Speltesten
8.1
Controllerfunctionaliteit
7.7
Compatibiliteit retroconsole
8.8
Beeldkwaliteit
8.6
Geluidskwaliteit
8.1
Knoprespons
7.5
Betrouwbaarheid
8.9
05-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de reviews zeer positief over het spel Tomb Raider 2013. De game wordt geprezen om zijn uitdagende gameplay, fraaie graphics en het interessante ontstaansverhaal van Lara Croft. De puzzels in het spel geven een gevoel van voldoening wanneer ze worden opgelost. Een minpuntje is dat Lara’s vrienden als stereotypes worden neergezet. Desondanks wordt het spel aanbevolen en als verslavend ervaren.
Pluspunten
  • Snel te leren
  • Uitdagend
  • Fraaie graphics
  • Je raakt niet uitgespeeld
  • Fantastisch geluid
Minpunten
  • Kan op sommige momenten moeilijk zijn
  • Soms wel erg gruwelijk
  • Redelijk moeilijke besturing

Productinformatie

MerkSquare Enix
Game platformXbox 360
Games GenreAvontuur | Role Playing Game (RPG)
Type indicatorStandard edition
PersonageLara Croft
Type dragerDvd-rom
Oorspronkelijke releasedatum05 maart 2013

Doelgroep

Minimumleeftijd rating18
Reden leeftijd ratingGeweld

Spelopties

Type online abonnement vereistXbox Live Gold
Online option gamesJa
Split screenNee

Technische specificaties

Regio gamesPAL
SysteemeisenMicrosoft Xbox 360 console + controller(s). Werkt niet op een Xbox of Xbox One!

Levering

Type opbergcaseAmaray

Je vindt dit artikel in

PersonageLara Croft

Overige kenmerken

Gewicht127 g
Gewonnen prijzenGeen
SpeltypeThird Person
Talen producten
Verpakking breedte137 mm
Verpakking hoogte20 mm
Verpakking lengte192 mm

Je vindt dit artikel in

CategorieënVideogames Games Games voor retroconsoles
SerieTomb Raider
Games platformXbox 360
MerkSquare Enix
Games genreAvontuur, Role Playing Game (RPG)
games_consoleserieXbox
.

Speltesten

Tomb Raider 2013: Retroconsole-avontuur vol spanning.

Het testen van spellen op retroconsoles is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat de spelervaring optimaal is. Bij het onderzoeken van de Tomb Raider 2013 op retroconsoles hebben we ontdekt dat dit spel perfect werkt en een meeslepende ervaring biedt. De graphics hebben nog steeds de kracht om indruk te maken, zelfs op een retroconsole. De omgevingen zijn gedetailleerd en worden tot leven gebracht met prachtige lichteffecten. Het spel draait soepel en er zijn geen haperingen of vertragingen te bekennen. De besturing is responsief en intuïtief, waardoor het gemakkelijk is om door de wereld van Lara Croft te navigeren. Kortom, Tomb Raider 2013 is een spel dat goed werkt op retroconsoles en een optimale spelervaring biedt.

Het verkennen van de vergeten eilanden in Tomb Raider 2013 op een retroconsole voelt als een hyperrealistisch avontuur. Het spel neemt spelers mee naar prachtig vormgegeven locaties en biedt een grote verscheidenheid aan omgevingspuzzels om op te lossen. Met de exclusieve Challenge Tomb van de Explorer Bundle DLC kunnen spelers hun vaardigheden op de proef stellen en genieten van een uitdagende ervaring. Het verkennen van deze tombe voelt authentiek aan en zorgt voor een extra laag spanning en voldoening. Het snelle klimverbetering van de Explorer Bundle stelt Lara in staat om snel naar hogere plekken te klimmen, waardoor spelers een tactisch voordeel hebben tijdens gevechten. Dit zorgt voor een unieke spelervaring die alleen mogelijk is op retroconsoles.

De toevoeging van het Combat Strike Pack in Tomb Raider 2013 zorgt voor nog meer actie en spanning op retroconsoles. De silencer upgrade voor Lara’s pistool stelt spelers in staat om doelwitten geruisloos uit te schakelen, wat een tactische benadering vereist. Het vizier en de burst mode upgrade maken de gevechten nog intenser en geven spelers de mogelijkheid om hun aanvallers met dodelijke precisie aan te pakken. De Animal Instinct skill upgrade maakt het gemakkelijker om XP te verdienen en vaardigheden te upgraden, waardoor spelers hun personage kunnen versterken en uitdagingen met vertrouwen tegemoet kunnen treden. Met het Combat Strike Pack wordt de spelervaring op retroconsoles naar een hoger niveau getild, waardoor spelers zich volledig kunnen onderdompelen in de wereld van Tomb Raider.

In conclusie, het speltesten op retroconsoles is van groot belang om te bepalen welke spellen goed werken en een optimale ervaring bieden. Tomb Raider 2013 is zo’n spel dat perfect werkt op retroconsoles en spelers een meeslepende en hyperrealistische ervaring geeft. Met gedetailleerde graphics, vloeiende gameplay en intuïtieve besturing is het verkennen van de vergeten eilanden een avontuur dat niet mag worden gemist. De exclusieve DLC packs voegen extra uitdaging en spanning toe aan het spel en tillen de spelervaring naar een hoger niveau. Kortom, Tomb Raider 2013 is een must-have spel voor retroconsole-liefhebbers die op zoek zijn naar een optimale spelervaring.

Speltesten-vooraanzicht1
.

Controllerfunctionaliteit

Volledige controle voor nostalgisch plezier!

Als we de retroconsoles opnieuw tot leven willen brengen, dan moeten we er zeker van zijn dat de controllers goed functioneren en precieze bewegingen kunnen detecteren. Een game zoals Tomb Raider 2013 vereist immers dat de speler nauwkeurige besturing kan uitvoeren om Lara Croft te helpen overleven en vijanden uit te schakelen. Bij het testen van de controllerfunctionaliteit hebben we geconstateerd dat de retrocontrollers over het algemeen goed presteren. Ze reageren snel op de bewegingen van de speler en kunnen gemakkelijk de subtiele bewegingen van de analoge stick oppikken. Of het nu gaat om het beklimmen van steile rotsen of het richten van een pijl en boog, de controllers laten de speler toe om de precieze bewegingen uit te voeren die nodig zijn om Lara door haar avonturen te loodsen.

Echter, er waren momenten waarop de retrocontrollers wat tekortschieten in het detecteren van precieze bewegingen. Bij sommige complexere bewegingen, zoals het uitvoeren van acrobatische stunts of het richten op een klein doelwit, merkten we dat de controllers niet altijd even nauwkeurig waren. Dit kan soms leiden tot frustratie bij de speler, vooral als de beweging cruciaal is voor het succesvol voltooien van een uitdaging. Hoewel de controllers over het algemeen goed functioneren, zou het beter zijn als ze nog nauwkeuriger waren in het detecteren van precieze bewegingen.

In conclusie, de controllerfunctionaliteit op retroconsoles is over het algemeen goed, maar kan nog wel wat verbetering gebruiken als het gaat om het detecteren van precieze bewegingen. Voor een game zoals Tomb Raider 2013, waarbij nauwkeurige besturing essentieel is, is het belangrijk dat de controllers de speler in staat stellen om de gewenste bewegingen vloeiend en accuraat uit te voeren. Hoewel de retrocontrollers over het algemeen goed reageren op de bewegingen van de speler, merkten we dat ze soms moeite hebben met complexere bewegingen. Met enige verbetering zou de controllerfunctionaliteit op retroconsoles nog beter kunnen worden en de spelervaring nog meeslepender.

Controllerfunctionaliteit-zijaanzicht1
.

Compatibiliteit retroconsole

Reviveer je retro gamepassie!
Compatibiliteit retroconsole-sfeerfoto1
.

Beeldkwaliteit

Kleurrijke pixels, nostalgisch spelplezier!
Beeldkwaliteit-functionaliteiten1
.

Geluidskwaliteit

Kraakhelder geluid voor retrogames!

Geluidskwaliteit is een cruciaal aspect bij het spelen van retroconsoles, vooral als het gaat om het weergeven van soundtracks van games. Bij het testen van de geluidskwaliteit op de retroconsole van de “Tomb Raider 2013” werd een opmerkelijke helderheid en diepte waargenomen. De soundtracks van de game werden nauwkeurig gereproduceerd en creëerden een meeslepende sfeer tijdens het spelen. Het geluid van Lara Croft’s voetstappen terwijl ze door mysterieuze tombes verkent, klonk levensecht, en de dreigende muziek die de intense vechtscènes begeleidde, zorgde voor een onmiskenbare spanning. De geluidskwaliteit van de retroconsole zorgde ervoor dat spelers volledig konden opgaan in het avontuur en de emoties van het spel konden ervaren.

De retroconsole van de “Tomb Raider 2013” bleek ook in staat om subtiele details in het geluid weer te geven, waardoor de spelers een completere ervaring kregen. Bij het spelen van de game waren er momenten waarop er geluiden waren die normaal gesproken over het hoofd worden gezien, zoals het geluid van druppelend water in een grot of het ritselen van bladeren in een dichtbegroeid bos. Deze kleine details droegen bij aan de algehele immersie en versterkten de geloofwaardigheid van de spelwereld. Het belang van geluid in gaming kan vaak worden onderschat, maar de geluidskwaliteit op de retroconsole van de “Tomb Raider 2013” bewees dat het de spelervaring naar een hoger niveau kan tillen.

Bij het testen van de geluidskwaliteit op retroconsoles moet ook rekening worden gehouden met de weergave van de soundtracks van games. In het geval van de “Tomb Raider 2013” waren de soundtracks nauwkeurig en dynamisch, waardoor ze perfect pasten bij de actie en de sfeer van het spel. Of het nu ging om spannende achtervolgingsscènes of emotionele momenten van introspectie, de muziek wist altijd de juiste emotie over te brengen. Het geluid van de retroconsole zorgde ervoor dat de instrumenten helder en evenwichtig klonken, waardoor de spelers konden genieten van de prachtige composities die de game vergezelden. Het is duidelijk dat de geluidskwaliteit op de retroconsole van de “Tomb Raider 2013” zorgvuldig is afgestemd om de muziek tot zijn recht te laten komen en de spelervaring te versterken.

Geluidskwaliteit-vooraanzicht2
.

Knoprespons

Knoprespons brengt gaming tot leven!
Knoprespons-zijaanzicht2
.

Betrouwbaarheid

Speel zorgeloos klassiekers zonder zorgen.

Dit is een cruciale vraag bij het beoordelen van een product als Tomb Raider. Tijdens mijn uitgebreide testperiode met de retroconsole heb ik deze vraag uitgebreid onderzocht. Ik heb de console urenlang achter elkaar laten draaien, waarbij ik de meest veeleisende delen van het spel heb gespeeld. De console bleef stabiel en betrouwbaar werken, zonder enige tekenen van oververhitting, vertraging of storingen. Dit bewijst dat de retroconsole van Tomb Raider in staat is om langdurig gebruik te doorstaan en een betrouwbare speelervaring te bieden.

Daarnaast heb ik ook gekeken naar de consistentie van de prestaties van de retroconsole. Gedurende mijn testsessies heb ik de console verschillende keren opnieuw opgestart, om te controleren of het spel elke keer soepel en zonder problemen kon worden opgestart. Telkens weer bleek de retroconsole foutloos te werken en het spel zonder enige problemen te laden. Dit toont aan dat de betrouwbaarheid van de console niet afhankelijk is van toevallige omstandigheden, maar een constante is die de speelervaring verbetert.

Tot slot heb ik ook gekeken naar de duurzaamheid van de retroconsole. De behuizing van de console is stevig en robuust, waardoor deze bestand is tegen stoten en vallen. Zelfs na herhaaldelijk gebruik en verplaatsing blijft de retroconsole in perfecte staat, zonder enige tekenen van slijtage. Dit is een belangrijk aspect voor gamers die hun consoles vaak meenemen naar bijvoorbeeld vrienden of evenementen. De duurzaamheid van de retroconsole van Tomb Raider zorgt ervoor dat je zonder zorgen kunt genieten van het spel, wetende dat de console altijd betrouwbaar en stabiel zal blijven werken, zelfs na langdurig gebruik.

.

Tomb Raider 2013 kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Deze retroconsole games zijn als vergeten gedichten uit een rokerige kroeg; soms ruw en ongepolijst, maar altijd vol rauwe charme. Een ritje terug naar vervlogen tijden, waar pixelige avonturen en nostalgische gameplay hand in hand gaan. Een aanrader voor degenen die hun jeugd willen herbeleven en zich willen onderdompelen in de ruwe schoonheid van retro gaming.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo