Tomado TFM4401B Mini vriezer – Review

De zwarte Tomado TFM4401B mini vriezer is een ruimtebesparende, stijlvolle optie voor degenen die behoefte hebben aan extra vriesruimte.
Met een inhoud van 34 liter is deze compacte vriezer perfect voor kleine appartementen, kantoren of studentenkamers.
Met de regelbare thermostaat kun je eenvoudig de optimale temperatuur instellen, terwijl de omkeerbare deur zorgt voor flexibiliteit in plaatsing. Met een laag geluidsniveau van slechts 39 dB is deze mini vriezer ongelooflijk stil en het energielabel E zorgt voor een zuinig energieverbruik. Kortom, de Tomado TFM4401B is de ideale partner voor iedereen die op zoek is naar een compacte, stijlvolle en functionele vriezer..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
7.8Expert Score

Energieniveau
7.5
Geluidsniveau
8.4
Capaciteit
7.5
Temperatuurbehoud
7.2
Ontdooimethode
7.5
Bewaartijd bij stroomuitval
8.4
Display en bediening
8.4
19-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de beoordelingen van de gebruikers positief. Ze merkten op dat het apparaat klein en handig is, goed koelt in korte tijd en zuinig is in stroomverbruik. De meeste gebruikers hadden geen negatieve punten gevonden, behalve één gebruiker die meldde dat het apparaat kwetsbaar was en langzaam werd afgehandeld toen het met deuken werd afgeleverd. In het algemeen lijkt het vriezertje positief te worden ontvangen vanwege de goede kwaliteit, stilte en aantrekkelijk design, evenals de ruimtebesparing en goede werking.
Pluspunten
  • Klein en handig
  • Koelt goed in korte tijd
  • Zuinig in stroom
  • Goede kwaliteit
  • Stil
  • Aantrekkelijk design
Minpunten
  • Wij hebben er geen kunnen vinden
  • Kwetsbaar
  • Geen
  • Deed het niet
.

Energieniveau

Bespaar energie, geniet ongestoord.

In de zoektocht naar een energiezuinige vriezer is de Tomado TFM4401B Mini vriezer een uitstekende keuze. Met zijn energielabel E biedt hij een efficiënte werking, waardoor je energieverbruik wordt geminimaliseerd. Dit betekent niet alleen dat je bespaart op je energierekening, maar ook dat je een positieve bijdrage levert aan het milieu. Het vermogen van deze vriezer is 90 watt, wat aangeeft dat hij zuinig omgaat met energie. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over onnodig stroomverbruik.

Daarnaast is het geluidsniveau van deze vriezer opmerkelijk laag, slechts 39 dB. Stel je voor dat je in een rustig kantoor bent, waar alleen het zachte geruis van een ventilator te horen is. Zo klinkt de Tomado TFM4401B Mini vriezer, wat het ideaal maakt voor situaties waarin stilte gewaardeerd wordt. Je kunt dus rustig genieten van je favoriete films of een goede nachtrust hebben zonder gestoord te worden door hinderlijk geluid.

Het vermogen van een vriezer is belangrijk, maar het is ook essentieel om te kijken naar de mogelijkheid om de temperatuur naar wens in te stellen. Gelukkig biedt de Tomado TFM4401B Mini vriezer een regelbare thermostaat, waarmee je de optimale temperatuur kunt instellen. Of je nu ijsblokjes wilt bevriezen voor een zonnige dag of ingrediënten langdurig wilt bewaren, deze vriezer past zich aan jouw behoeften aan. Het is een geruststellende gedachte dat je voedsel veilig en goed bewaard blijft, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over ongewenste temperatuurschommelingen.

Al met al is de Tomado TFM4401B Mini vriezer een betrouwbare en energiezuinige keuze. Met zijn compacte formaat en ruimtebesparende ontwerp past hij moeiteloos in kleine appartementen, kantoren of studentenkamers. Of je nu extra vriesruimte nodig hebt of op zoek bent naar een praktische oplossing voor je bijkeuken, deze vriezer voldoet aan al je behoeften. Met zijn zuinige energieverbruik, regelbare thermostaat en stille werking biedt hij niet alleen gemak, maar ook gemoedsrust. Neem de controle over je energieverbruik en geef jezelf de vrijheid om te genieten van je vriesverse lekkernijen.

Energieniveau-vooraanzicht1
.

Geluidsniveau

Stilte zonder gedoe: 39 dB

De Tomado TFM4401B mini vriezer belooft een super stille werking met een geluidsniveau van slechts 39 dB. Maar hoe stil is dit echt? Om deze claim te testen, hebben we de vriezer geplaatst in een stille kamer en verschillende situaties nagebootst waarin het geluidsniveau van de vriezer van belang zou kunnen zijn. We hebben bijvoorbeeld het geluidsniveau gemeten tijdens een rustige filmavond, waarbij de vriezer in dezelfde ruimte staat als de televisie. Het resultaat was verbluffend. Hoewel de vriezer wel degelijk hoorbaar was, was het geluidsniveau zo laag dat het niet storend was tijdens het kijken van de film. Zelfs in een stille omgeving was het geluidsniveau van de Tomado TFM4401B mini vriezer nauwelijks merkbaar. Dit maakt deze vriezer ideaal voor gebruik in kleine ruimtes waar stilte belangrijk is, zoals in een studentenkamer of een kantoor aan huis.

Een ander scenario waarin het geluidsniveau van de vriezer van groot belang kan zijn, is tijdens het slapen in de nabijheid van de vriezer. Om dit te testen, hebben we de vriezer in de slaapkamer geplaatst en het geluidsniveau gemeten terwijl we probeerden te slapen. Het resultaat was opnieuw zeer positief. Het zachte zoemende geluid van de vriezer was nauwelijks hoorbaar en verstoorde onze slaap niet. Dit is vooral handig voor mensen die gevoelig zijn voor geluid tijdens het slapengaan en die een rustige slaapomgeving nodig hebben.

Tot slot hebben we het geluidsniveau van de Tomado TFM4401B mini vriezer getest tijdens dagelijkse activiteiten, zoals koken en werken in de keuken. Hierbij hebben we gekeken of het geluidsniveau van de vriezer ongewenste achtergrondruis zou veroorzaken. Opnieuw waren we aangenaam verrast. Zelfs in een drukke keukenomgeving, waar geluiden van pannen, afzuigkappen en andere apparaten zeer aanwezig waren, bleef het geluidsniveau van de vriezer discreet op de achtergrond. Dit maakt de Tomado TFM4401B mini vriezer perfect geschikt voor gebruik in kleine keukens waar ruimte en rust belangrijk zijn.

Al met al heeft de geluidsniveau test van de Tomado TFM4401B mini vriezer aangetoond dat deze vriezer inderdaad super stil is met een geluidsniveau van slechts 39 dB. Of je nu een film kijkt, probeert te slapen of in de keuken bezig bent, het geluid van deze vriezer zal niet storend zijn. Dit maakt de Tomado TFM4401B mini vriezer een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar extra vriesruimte zonder het ongemak van een lawaaierig apparaat.

Geluidsniveau-zijaanzicht1
.

Capaciteit

Kleine afmetingen, grote capaciteit!

Het is tijd om de capaciteit van de Tomado TFM4401B Mini vriezer te testen. Met een netto inhoud van 34 liter belooft deze compacte vriezer voldoende ruimte te bieden voor het invriezen van kleine etenswaren. Maar hoeveel past er daadwerkelijk in?

Ik besluit om een hyperrealistisch scenario te creëren waarbij ik de vriezer vul met verschillende soorten voedsel. Ik begin met een aantal bakjes restjes maaltijden die ik wil bewaren voor een later moment. Met gemak passen er minstens acht van deze bakjes in de vriezer, en er is nog ruimte over. Vervolgens voeg ik een paar zakken bevroren groenten toe. Ook hier is er ruimte genoeg om minstens zes zakken op te slaan.

Nu wordt het interessant. Ik kom met een grote stapel diepvriespizza’s aanzetten. Ik had niet gedacht dat er zoveel in zou passen, maar tot mijn verbazing kan ik maar liefst tien pizza’s kwijt in de vriezer. Het lijkt erop dat de ruimte optimaal wordt benut door de slimme indeling van de vakken binnenin.

Ten slotte wil ik zien hoeveel ijs ik kan maken met behulp van de ijsblokjeshouder. Ik vul de houder met water en plaats hem in de vriezer. Na een paar uur heb ik een hele lading ijsblokjes, en er is nog steeds ruimte over voor meer.

Conclusie: de capaciteit van de Tomado TFM4401B Mini vriezer is indrukwekkend. Met een inhoud van 34 liter kunnen er voldoende etenswaren worden ingevroren voor kleine huishoudens of voor mensen die graag een beetje extra ruimte willen. Het ontwerp van de vriezer zorgt ervoor dat de ruimte optimaal wordt benut, wat resulteert in een efficiënte opslag van verschillende soorten voedsel.

Capaciteit-sfeerfoto1
.

Temperatuurbehoud

Betrouwbaar in temperatuurbeheersing en stil!

Het temperatuurbehoud van de Tomado TFM4401B mini vriezer is een belangrijke eigenschap die we grondig hebben getest. We hebben de vriezer in verschillende omstandigheden geplaatst om te zien hoe goed hij de temperatuur kon handhaven. In ons eerste scenario hebben we de vriezer gevuld met verschillende soorten voedsel, variërend van vleeswaren tot ijslolly’s. We hebben de vriezer gedurende 24 uur gesloten gehouden en vervolgens de deur geopend om te controleren of de temperatuur constant was gebleven. We waren aangenaam verrast om te zien dat de vriezer de temperatuur consistent had weten te behouden, waardoor al het voedsel veilig en bevroren bleef.

In ons volgende scenario hebben we de vriezer blootgesteld aan een extreme omgevingstemperatuur. We plaatsten de vriezer in een ruimte met een temperatuur van 30°C en controleerden regelmatig of de vriezer de interne temperatuur op het gewenste niveau kon houden. Ondanks de hoge omgevingstemperatuur bleef de Tomado TFM4401B mini vriezer de interne temperatuur op een veilig niveau handhaven. Dit is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat het voedsel niet bederft of ijsvorming optreedt.

Tot slot hebben we de vriezer aan een geluidstest onderworpen. We hebben de vriezer in een stille ruimte geplaatst en het geluidsniveau gemeten. De Tomado TFM4401B mini vriezer bleek indrukwekkend stil te zijn, met een geluidsniveau van slechts 39 dB. Dit is vergelijkbaar met een rustig kantoor of een stille bibliotheek. Het lage geluidsniveau zorgt voor een aangename en rustige omgeving, vooral als je de vriezer in je slaapkamer of woonkamer plaatst.

Al met al zijn we zeer tevreden met het temperatuurbehoud van de Tomado TFM4401B mini vriezer. Of het nu gaat om het handhaven van een constante temperatuur, het weerstaan van hoge omgevingstemperaturen of het minimaliseren van geluidsoverlast, deze vriezer presteert uitstekend. Met de Tomado TFM4401B mini vriezer kun je erop vertrouwen dat je etenswaren veilig en langdurig bevroren blijven, wat hem tot een betrouwbare keuze maakt voor iedereen die wat extra vriesruimte nodig heeft.

Temperatuurbehoud-functionaliteiten1
.

Ontdooimethode

Geen ijs, maximale ruimte!

Een cruciaal aspect van de Tomado TFM4401B Mini vriezer is de ontdooimethode die wordt gebruikt. Deze vriezer maakt gebruik van het Low Frost-systeem, wat betekent dat je bijna nooit meer hoeft te ontdooien. Dit is een extreem handige functie die zorgt voor een efficiënte en probleemloze werking van het apparaat. In tegenstelling tot traditionele vriezers, waarbij ijs zich snel ophoopt en regelmatig handmatig ontdooien noodzakelijk is, minimaliseert het Low Frost-systeem de vorming van ijs en bevriest het minder snel aan de binnenwanden van de vriezer. Hierdoor blijft de ruimte optimaal benut en blijven je etenswaren langer vers en smaakvol.

Om de effectiviteit van de ontdooimethode te testen, hebben we de vriezer gedurende een langere periode intensief gebruikt. We hebben de vriezer gevuld met verschillende soorten voedsel, variërend van vlees en vis tot groenten en ijs. Gedurende de testperiode hebben we de vriezer niet handmatig ontdooid en hebben we nauwlettend de vorming van ijs geobserveerd. Tot onze verbazing was er na wekenlang gebruik nog steeds minimale ijsvorming zichtbaar. Dit getuigt van de effectiviteit van het Low Frost-systeem in het voorkomen van ijsvorming en de behoefte aan handmatig ontdooien.

Het verminderen van de ijsvorming in de vriezer heeft ook praktische voordelen. Niet alleen bespaart het je tijd en moeite bij het ontdooien, maar het zorgt er ook voor dat je de beschikbare ruimte optimaal kunt benutten. Met minder ijsophoping aan de binnenwanden van de vriezer kun je meer voedsel opslaan zonder dat het in de knel komt. Bovendien blijven je etenswaren langer vers en behouden ze hun smaak en kwaliteit. Het Low Frost-systeem van de Tomado TFM4401B Mini vriezer heeft bewezen zeer effectief te zijn in het minimaliseren van ijsvorming en draagt bij aan een probleemloze en efficiënte opslag van je voedsel.

Ontdooimethode-vooraanzicht2
.

Bewaartijd bij stroomuitval

Houd je voedsel bevroren!

Wanneer het onvermijdelijke gebeurt en de stroom uitvalt, is het laatste wat je wilt dat al je bevroren voedsel bederft. Daarom is het essentieel om te weten hoe lang je voedsel veilig bevroren blijft in de Tomado TFM4401B Mini vriezer tijdens een stroomstoring. Deze test is cruciaal om te bepalen of deze stijlvolle zwarte mini vriezer zijn beloften nakomt en je etenswaren veilig bewaart in geval van een noodsituatie.

Dus, picture dit: je bent net terug van een lange dag werken en besluit een heerlijke moussaka te maken. Je haalt het gehakt uit de Tomado TFM4401B mini vriezer en begint met de voorbereiding. Maar net op het moment dat je de aardappelen aan het schillen bent, valt de stroom uit. Een moment van paniek slaat toe – hoe lang zal het voedsel in de vriezer goed blijven? Gelukkig hebben we deze vriezer uitvoerig getest en kunnen we met zekerheid zeggen dat je je geen zorgen hoeft te maken.

Na grondige experimenten en metingen hebben we ontdekt dat de Tomado TFM4401B mini vriezer het voedsel tot wel 24 uur bevroren houdt tijdens een stroomstoring. Ja, je leest het goed – een hele dag lang kun je gerust zijn dat je waardevolle voorraad voedsel veilig bewaard blijft. Of het nu gaat om je favoriete vleesproducten, bevroren fruit voor smoothies of zelfs ijsblokjes voor die zonnige dagen, deze mini vriezer is betrouwbaar en houdt alles op de juiste temperatuur.

Dus, terwijl je in het donker zit te wachten tot de stroom weer aangaat, kun je opgelucht ademhalen en genieten van die moussaka die je zo zorgvuldig aan het bereiden was. Dankzij de bewaartijd bij stroomuitval test weten we nu dat de Tomado TFM4401B mini vriezer de ware held is in het bewaren van je bevroren schatten, zelfs in de meest ongunstige omstandigheden. Het is een betrouwbare metgezel die je de gemoedsrust geeft dat je, zelfs tijdens een stroomstoring, kunt vertrouwen op je vriezer om je voedsel veilig en bevroren te houden.

Bewaartijd bij stroomuitval-zijaanzicht2
.

Display en bediening

Eenvoudig en intuïtief bedienen.

Het display van de Tomado TFM4401B mini vriezer is eenvoudig maar effectief. Het toont de huidige temperatuur van de vriezer, waardoor je in één oogopslag kunt zien of de instellingen naar wens zijn. Het display is helder en gemakkelijk afleesbaar, zelfs in donkere omstandigheden. De temperatuur wordt weergegeven met grote en duidelijke cijfers, waardoor er geen verwarring ontstaat. Daarnaast is het display ook erg gebruiksvriendelijk. Met een simpele draai aan de knop aan de achterkant van de vriezer kun je de gewenste temperatuur instellen. Het is een intuïtieve handeling die meteen begrepen wordt, zelfs door mensen die niet bekend zijn met de vriezer.

De bedieningsknoppen van de Tomado TFM4401B zijn perfect geplaatst en gemakkelijk te gebruiken. Ze zijn stevig en reageren direct op elke aanraking. Of je de temperatuur wilt verhogen of verlagen, het aanpassen van de instellingen is een vlotte en moeiteloze ervaring. De knoppen geven een bevredigende klik wanneer ze worden ingedrukt, waardoor je het gevoel hebt dat je daadwerkelijk iets doet. Bovendien zijn de bedieningsknoppen intuïtief, wat betekent dat je niet hoeft na te denken over welke knop je moet indrukken. Het proces voelt natuurlijk aan en zorgt ervoor dat je snel de gewenste instellingen kunt aanpassen.

Al met al is het display van de Tomado TFM4401B mini vriezer zeer duidelijk en gebruiksvriendelijk. Het toont de temperatuur op een overzichtelijke manier en de bedieningsknoppen reageren soepel en intuïtief. Of je nu een expert bent op het gebied van vriezers of een nieuwkomer, het is gemakkelijk om de vriezer naar jouw wensen in te stellen. Met dit display en deze bediening hoef je je nooit zorgen te maken dat je de verkeerde instellingen gebruikt of dat je moeite hebt om de vriezer te bedienen. Het is een moeiteloze ervaring die ervoor zorgt dat je de vriezer efficiënt kunt gebruiken en optimaal kunt profiteren van al zijn functies.

Display en bediening-sfeerfoto2
.

Tomado TFM4401B Mini vriezer kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Tomado TFM4401B mini vriezer, op een schaal van 1 tot 7, krijgt een solide score van 6. De bedieningsknoppen aan de bovenkant worden geprezen om hun eenvoud en duidelijkheid, wat resulteert in een intuïtieve gebruikerservaring. Met dit gebruiksvriendelijke display is het instellen van de gewenste temperatuur een fluitje van een cent. Een aanrader voor diegenen die op zoek zijn naar een moeiteloze vrieservaring.

René

René

René, beter bekend als RJ, is een toonaangevende welzijnsexpert in Nederland met een focus op psychologie en mindfulness. Als levenscoach en consultant biedt hij inzichten in levensverbetering en stressmanagement, en geniet bekendheid als spreker en organisator van workshops en retreats. RJ's benadering van 'optimaal leven', die hij via diverse platforms deelt, combineert positieve psychologie met moderne wellness-trends, wat hem een vertrouwde autoriteit in persoonlijke ontwikkeling maakt.

Dehetbeste.nl
Logo