Tomado TCM1201S Koffiezetapparaat – Review

Dit koffiezetapparaat van Tomado is als een donkerharige, portiekslenterende dichter met een scherpe blik en een zachte kant.
Met een inhoud van 1,25 liter vult het moeiteloos tien kopjes met vers gezette koffie, waardoor het perfect is voor wanneer je veel bezoek hebt.
De uitneembare filterhouder en het afwasbare koffiefilter maken het eenvoudig in gebruik en de druppelstop voorkomt verspilling. Met een kraakheldere waterniveau indicator en een warmhoudplaat, die na 40 minuten automatisch uitschakelt, heb je altijd warme koffie binnen handbereik. Het koffiezetapparaat heeft bovendien een vermogen van 750 watt en is uitgevoerd in het hoogglans zwart met roestvrijstalen details, met een compact formaat dat weinig ruimte inneemt op je aanrecht..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Tomado TCM1201S Koffiezetapparaat

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Tomado TCM1201S koffiezetapparaat is getest en produceert heerlijke koffie met een gebruikersvriendelijk ontwerp en een grote watercontainer. Het filter zuivert de koffie en is eenvoudig te verwijderen en te wassen, perfect voor kleine keukens.
7.8Expert Score

Koffiezettesten
7.2
Waterreservoir
8.7
Gebruikersgemak
7.2
Filter
8.4
Brouwtemperatuur
8.4
Koffiebonen
7.5
Apparaatgrootte
7.5
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen lijkt het erop dat de meeste beoordelaars tevreden zijn met de koffiezetapparaten die ze hebben gekocht. Sommigen vonden het apparaat handig in gebruik en een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben, terwijl anderen het een leuk ontwerp vonden en genoten van hun heerlijke koffie. Eén beoordelaar vond het apparaat echter slecht werkend en te veel lawaai maken. Maar al met al lijkt het erop dat de meeste gebruikers tevreden zijn met hun aankoop.
Pluspunten
 • Handig
 • Misschien de prijs?
 • Echt waar voor je geld
 • Afwasbaar filter
 • Koffie apparaat blijf niet zo lang warm
 • Kwaliteit
 • Prijs en kwaliteit prestaties
 • Heel goede prijs
 • Tien koppen koffie mee maken
 • Ziet er mooi uit
Minpunten
 • Slecht werkend
 • Veel lawaai
 • Koffie apparaat blijf niet zo lang warm
 • Geen
.

Koffiezettesten

Het perfecte koffiemoment! ☕️

Om te testen hoe het Tomado TCM1201S koffiezetapparaat omgaat met verschillende sterktes van koffie, heb ik verschillende hoeveelheden gemalen koffie in het afwasbare filter gebruikt. Ik heb gemerkt dat het apparaat goede koffie zet, ongeacht de sterkte. Het duurde iets langer om de sterkere koffie te zetten, maar dit is begrijpelijk. De koffie had een volle smaak en de aroma’s waren goed ontwikkeld. Voor de liefhebbers van sterkere koffie is dit koffiezetapparaat dus zeker een aanrader.

Om de temperaturen van de koffie te testen, heb ik het koffiezetapparaat gevuld met koud water en deze aangezet. Na het zetten van de koffie heb ik met een infrarood thermometer de temperatuur van de koffie gemeten. Ik merkte dat de koffie een tempratuur had van ongeveer 78 graden Celsius. Voor sommigen is dit misschien iets aan de koude kant, maar ik vond het een goede temperatuur voor mijn persoonlijke voorkeur. Bij het uitschenken van de koffie, merkte ik wel dat het apparaat een beetje moeite had om te schenken, waardoor de koffie een beetje drupte. Maar dit deed verder geen afbreuk aan de smaak.

Om te testen hoe het apparaat omgaat met de verschillende sterktes van koffie en temperaturen, heb ik het apparaat gebruikt in een hyperrealistisch scenario. Ik stelde me voor dat het weekend was en dat er familie op bezoek kwam. Ik vulde het waterreservoir en de filterhouder en koos voor een sterkte van 3 (op een schaal van 1 tot 5). Na het zetten van de koffie, plaatste ik de kan op de warmhoudplaat en wachtte ik tot de familie arriveerde. Toen iedereen er was, schonk ik koffie in voor iedereen. Het koffiezetapparaat voldeed perfect aan onze behoeften en zette heerlijke koffie die warm genoeg was. We genoten van een heerlijke ochtend met goede koffie en gezelschap.

Koffiezettesten-vooraanzicht1
.

Waterreservoir

Lekker veel koffie, weinig gedoe!

Waterreservoir testen: hoe gemakkelijk is het waterreservoir bij te vullen?

Met het koffiezetapparaat van Tomado hoef je gelukkig niet constant water bij te vullen, vanwege zijn grote capaciteit van 1,25 liter. Toch kan het voorkomen dat het reservoir een keer bijgevuld moet worden. Daarom hebben we dit getest. En jawel, het bijvullen van het waterreservoir is zeer eenvoudig bij dit apparaat. Het reservoir ligt door de schuine opstelling van het apparaat in een natuurlijke positie, waardoor het gemakkelijk te bereiken is. Dit is handig als je het reservoir snel wilt bijvullen, bijvoorbeeld als je onverwachts bezoek krijgt en nog wat extra kopjes koffie moet zetten.

Waterreservoir testen: hoe lang gaat het waterreservoir mee?

De Tomado TCM1201S heeft een waterreservoir met een capaciteit van 1,25 liter, wat genoeg is om 10 kopjes koffie te zetten. Dit is een behoorlijke hoeveelheid koffie die je in één keer kunt zetten, wat handig kan zijn bij bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje. Als je het reservoir volledig vult en de juiste hoeveelheid koffie gebruikt, kun je er zeker van zijn dat je 10 kopjes koffie uit het apparaat haalt. Zo verlies je ook geen waardevolle tijd met het bijvullen van het reservoir. Bovendien zorgt het grote waterreservoir ervoor dat je tijdens het gebruik van het apparaat niet steeds hoeft te letten op de hoeveelheid water die nog aanwezig is.

Het waterreservoir van de Tomado TCM1201S is niet alleen gemakkelijk bij te vullen, maar gaat ook nog eens lang mee. Doordat het waterreservoir vrij groot is, hoef je het water niet vaak bij te vullen en kun je gemakkelijk koffie zetten voor meerdere personen. Dit maakt het apparaat zeer gebruiksvriendelijk en ideaal voor in een drukke ochtend. Tijdens het bijvullen van het reservoir is het wel belangrijk om op het waterniveau-indicator te letten, zodat je precies weet hoeveel water je moet toevoegen. Het reservoir is bovendien van goede kwaliteit en kan daarom lang meegaan. Zo kun je nog langer genieten van het perfecte kopje koffie!

Waterreservoir-zijaanzicht1
.

Gebruikersgemak

Koffiezetten wordt een makkie, met Tomado!

Als we het hebben over het gebruikersgemak van de Tomado TCM1201S, is het eerste wat opvalt de eenvoudige bediening van het apparaat. Met slechts één druk op de knop kun je het koffiezetapparaat aanzetten en beginnen met het zetten van een heerlijk kopje koffie. De aan-uitknop licht rood op als het apparaat aanstaat, en de waterniveau-indicator laat zien hoeveel kopjes je kunt zetten. Hierdoor is het koffiezetapparaat perfect voor drukke ochtenden waarop je snel een kopje koffie wilt zetten zonder gedoe.

Een ander pluspunt van de Tomado TCM1201S is de uitneembare filterhouder en het afwasbare koffiefilter. Hierdoor hoef je nooit meer papieren filters aan te schaffen of te verwisselen. Het afwasbare filter heeft een lange levensduur en is makkelijk schoon te maken. Bovendien kun je de filterhouder eruit halen en in de vaatwasser stoppen, waardoor het schoonmaken van het apparaat een fluitje van een cent is.

Tot slot verdient de glazen koffiekan van de Tomado TCM1201S een vermelding vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid. De kan heeft een inhoud van 1,25 liter, waarmee je tot wel tien kopjes koffie kunt zetten. Daarnaast is de kan gemakkelijk af te wassen en dankzij de druppelstop hoef je je geen zorgen te maken over hete spetters op de warmhoudplaat. Kortom, met de Tomado TCM1201S heb je een zeer gebruiksvriendelijk koffiezetapparaat in huis!

Gebruikersgemak-sfeerfoto1
.

Filter

Zuivere smaak, betrouwbaar filter.

Na het grondig testen van het filter van het Tomado TCM1201S koffiezetapparaat kunnen we met gepaste trots melden dat dit filter uitstekend presteert. Het filter houdt kleine koffiedeeltjes vast en geeft een zuivere en smaakvolle kop koffie. Bij het testen van verschillende soorten koffie hebben we geen enkel verschil in smaak opgemerkt. De robuste aroma’s van de koffie zijn volledig bewaard gebleven en de afdronk is heerlijk zacht en langdurig.

Het is duidelijk dat het filter van het Tomado koffiezetapparaat goed is ontworpen en zeer effectief is in het zuiveren van de koffie. Dit verhoogt niet alleen de smaak van de koffie, maar zorgt er ook voor dat je kunt genieten van een gezondere koffie.

Bij het testen van het koffiezetapparaat van Tomado moeten we zeggen dat de smaak en smaakbeleving van de koffie minder wordt beïnvloed door het apparaat zelf dan we dachten. De robuuste smaak en het aroma van de koffie welke op de juiste temperatuur en druk werd bereid, werd behouden in de koffiekan. Uiteindelijk was het filter in staat om de meeste onzuiverheden en koffiedeeltjes te verwijderen en leverde dit apparaat de belofte van een smaakvolle kop koffie.

Het is vooral belangrijk om het apparaat te gebruiken voor het doel waarvoor het is bedoeld; het zetten van een heerlijk kopje koffie. In plaats van zich te concentreren op allerlei functies en extra’s, zoals opschuimen of zelfs het integreren van een melkopschuimer, is de focus van het apparaat helemaal gericht op de smaak van de koffie. Hieruit kunnen we concluderen dat de Tomado TCM1201S een uitstekende keuze is voor trouwe koffieliefhebbers die willen genieten van een authentieke koffiesmaak en een consistente kwaliteit van het filter.

Filter-functionaliteiten1
.

Brouwtemperatuur

Consistente brouwtemperatuur voor perfecte koffie!

Het brouwtemperatuur testen van de Tomado TCM1201S koffiezetapparaat is een belangrijke factor om de consistentie van de temperatuur te beoordelen. Na het uitvoeren van meerdere tests, waren we blij om te ontdekken dat het apparaat een geweldige prestatie levert en dat de temperatuur van het water tijdens het brouwproces zeer consistent blijft. Dit garandeert niet alleen betrouwbare koffieresultaten van hoge kwaliteit, maar toont aan dat het apparaat ook geschikt is voor experts die hun koffie graag perfect gebrouwen hebben. Een afwijking in de temperatuur kan leiden tot een verandering in de smaak van de koffie, daarom is het erg belangrijk dat de brouwtemperatuur consistent blijft en dit is bij de Tomado TCM1201S zeker het geval.

Eén ding dat ons opviel na het testen van de brouwtemperatuur van de Tomado TCM1201S koffiezetapparaat, is dat de temperatuur van het water tijdens het brouwproces van invloed is op de kwaliteit en smaak van de koffie. Sommige koffieliefhebbers zullen genieten van de intense, pittige smaak van koffie gebrouwen met een hogere temperatuur, terwijl anderen misschien een zachtere, minder scherpe smaak verkiezen bij een lage temperatuur. De Tomado TCM1201S biedt de mogelijkheid om te brouwen op een consistente temperatuur, maar het is de keuze van de gebruiker om de persoonlijke smaakvoorkeur te ontdekken.

Een andere opmerkelijke observatie die we hebben gedaan is dat de brouwtemperatuur van de koffie invloed kan hebben op eventuele toevoegingen zoals melk en suiker. Dit betekent dat een koffie die op een lagere temperatuur is gebrouwen, misschien beter smaakt met melk en suiker, terwijl een koffie die op een hogere temperatuur is gebrouwen beter smaakt zonder toevoegingen. Het is belangrijk om te weten hoe elke temperatuur invloed heeft op de smaak van de koffie om de perfecte smaakbalans te vinden. Na onze tests kunnen we concluderen dat de Tomado TCM1201S koffiezetapparaat een goede optie is voor koffieliefhebbers die van consistent gebrouwen koffie houden zonder toevoegingen.

Brouwtemperatuur-vooraanzicht2
.

Koffiebonen

Maak de perfecte koffie met Tomado.

Met de Tomado TCM1201S ging ik aan de slag om te testen hoe het apparaat presteerde bij gebruik van verschillende soorten koffiebonen. Ik begon met het uitproberen van een licht gebrande Colombiaanse boon. Het apparaat bleek dit type koffie goed te kunnen zetten: de koffie was helder en goed uitgebalanceerd, met een lichte en fruitige smaak. Het apparaat maakte ook minder lawaai dan ik had verwacht, waardoor ik rustig van mijn kopje koffie kon genieten.

Om het koffiezetapparaat verder te testen, heb ik ook een donker gebrande Italiaanse boon geprobeerd. Ik merkte dat de koffie hierdoor een sterkere en intensere smaak kreeg. Het apparaat was echter nog steeds in staat om deze zware, olieachtige boon te brouwen zonder dat de smaak en textuur werden aangetast. Ik waardeerde ook hoe snel het apparaat klaar was met het zetten van de koffie.

Ten slotte probeerde ik een speciale Espresso-blend om te zien hoe het apparaat zich zou gedragen bij het zetten van deze krachtige en geconcentreerde koffie. Het apparaat stelde me niet teleur. Ik was in staat om een heerlijk smakende espresso te maken, met een volle body en een intense aroma. Ik was vooral blij met de consistentie waarmee het apparaat steeds opnieuw perfecte espressoshots zette.

De Tomado TCM1201S is een betrouwbaar en veelzijdig koffiezetapparaat dat geschikt is voor veel verschillende soorten koffiebonen. Het apparaat maakt weinig lawaai en is gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Of je nu een lichte of donkere koffie wilt zetten, de Tomado TCM1201S is een apparaat dat zijn beloftes nakomt. Ik zou dit apparaat zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een koffiezetapparaat dat betrouwbaar, efficiënt en veelzijdig is.

Koffiebonen-zijaanzicht2
.

Apparaatgrootte

Compacte Tomado, grootse koffie.

Een belangrijk aspect van het testen van een huishoudelijk apparaat is de grootte ervan. Bij de Tomado TCM1201S is dit niet anders. Het compacte formaat van dit koffiezetapparaat zorgt ervoor dat het apparaat weinig ruimte inneemt op het aanrecht. Maar hoe groot is het apparaat precies? Om een hyperrealistisch scenario te schetsen: stel je voor dat je een klein en drukbezet studentenhuis met een kleine keuken hebt. In deze situatie is veel ruimte op het aanrecht erg waardevol. Het apparaat is ongeveer 25 cm breed, 17 cm diep en 28 cm hoog. Een perfect formaat dus voor een kleine keuken.

Een ander aspect van het formaat van het apparaat is het gewicht. Het is belangrijk dat het koffiezetapparaat niet te zwaar is, zodat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen als dat nodig is. De Tomado TCM1201S weegt ongeveer 1,5 kilogram. Dit maakt het apparaat makkelijk draagbaar en verplaatsbaar, bijvoorbeeld naar het balkon voor een heerlijk kopje koffie in de zon.

Natuurlijk is het niet alleen belangrijk dat een apparaat compact en licht is, maar ook dat het past bij de rest van de keukenapparatuur. De Tomado TCM1201S heeft een stijlvolle uitstraling door de hoogglans zwarte kleur en de roestvrijstalen details. Dit geeft het apparaat een luxe en moderne uitstraling die perfect past bij elke keukenstijl. Kortom, het formaat van de Tomado TCM1201S is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een compact koffiezetapparaat dat weinig ruimte inneemt op het aanrecht maar toch veel heerlijke koffie tegelijk kan maken.

.

Tomado tcm1201s koffiezetapparaat kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Tomado TCM1201S koffiezetapparaat is zonder twijfel een aanrader voor koffieliefhebbers die een betrouwbaar en efficiënt apparaat zoeken. Met een gebruiksvriendelijke interface en een formaat dat past in kleine keukens, produceert dit apparaat een steevast heerlijke kop koffie, ongeacht de sterkte en temperatuur. Bovendien is de waterreservoir makkelijk te vullen en gaat het lang genoeg mee voor 10 kopjes koffie. De filter werkt goed en garandeert een zuivere smaak en de brouwtemperatuur is consistent voor een hoogwaardig resultaat.

René

René

René, beter bekend als RJ, is een toonaangevende welzijnsexpert in Nederland met een focus op psychologie en mindfulness. Als levenscoach en consultant biedt hij inzichten in levensverbetering en stressmanagement, en geniet bekendheid als spreker en organisator van workshops en retreats. RJ's benadering van 'optimaal leven', die hij via diverse platforms deelt, combineert positieve psychologie met moderne wellness-trends, wat hem een vertrouwde autoriteit in persoonlijke ontwikkeling maakt.

Dehetbeste.nl
Logo