tectake Bovenfrees machine bovenfreesmachine freesmachine – Review

Deze krachtige bovenfrees van 1200W met een overvloed aan toebehoren is de droom van elke klusser! Met ergonomische handgrepen en kunststof bedekte loopvlakken, biedt deze frees niet alleen veilige en moeiteloze geleiding, maar zorgt ook voor een nauwkeurige diepte-instelling.
En dankzij de directe spaanafvoer met de afzuigadapter kunt u ononderbroken frezen voor een nog beter resultaat! Met het GS-certificaat is deze bovenfrees ook nog eens gegarandeerd veilig en betrouwbaar.
Deze kit bevat tevens 12 verschillende freeskoppen, een spantang, een afzuigadapter, een langsgeleider, een kopieerring, een freeskopsleutel en een handleiding..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

tectake Bovenfrees machine bovenfreesmachine freesmachine

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De tectake Bovenfrees is als een dichter die met precisie en souplesse de snelheid beheerst. Met deze machine kunnen gebruikers het toerental aanpassen aan het materiaal en de bewerking die ze uitvoeren, waardoor alleen perfectie wordt gecreëerd. Groeven frezen, oppervlakken versieren, en uitsnijden als een kunstwerk.
7.8Expert Score

Snelheidsregeling
6
Freeskwaliteit
8.4
Diepteregeling
7.5
Stofafzuiging
7.5
Ergonomie
8.4
Trillingsniveau
8.4
Veiligheidsfuncties
8.7
05-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen is dit product zeer positief beoordeeld. Gebruikers prijzen het gebruiksgemak, de duurzaamheid en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Sommige gebruikers benadrukken echter dat er geen handleiding in het Nederlands bij zit, wat als een groot gemis wordt ervaren. Er zijn ook enkele klachten over problemen met het losdraaien van de frees en de beperkte grootte van de koffer. Desondanks lijken de meeste gebruikers tevreden te zijn met de prestaties en functionaliteiten van het product.
Pluspunten
 • Handig in gebruik
 • Duurzaam
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Prijs kwaliteit
 • Puike na service
Minpunten
 • Ben aan het denken kom er zo onmiddelijk niet op
 • Oja gebrekkige gebruiksaanwijzing
 • Matige kwaliteit
 • Lastig in gebruik
 • De koffer mocht wat groter

Productinformatie

Groefbreedte16 mm
Instelbare groefdiepteJa

Afmetingen & gewicht

Gewicht3.30 kg

Technische specificaties

Vermogen1200 W
Max. toerental30000 r/min

Garantie

Fabrieksgarantie termijn6 maanden
Reparatie typePick-up en return

Productinformatie

VerpakkingsinhoudBovenfrees 1200 watt 12 verschillende freeskoppen Spantang 8 mm + 6 mm Afzuigadapter Passerpunt Langsgeleider Kopieerring Freeskopsleutel Handleiding (engelstalig)

Overige kenmerken

CE markeringZichtbaar
KleurRood
MPN (Manufacturer Part Number)400990
Maximale freesdiepte54 mm
Min. toerental11500 r/min
StofafzuigingNee
Taal handleidingGeen taal
Type freesmachineBovenfrees
Verpakking breedte14 cm
Verpakking hoogte34 cm
Verpakking lengte34 cm
VoedingstypeNetstroom

Je vindt dit artikel in

CategorieënKlussen Elektrisch gereedschap Freesmachines Bovenfrezen
MerkTectake
Werkt opNetstroom
Maximale freesdiepte (mm)54
Vermogen1000 tot 1500 watt
.

Snelheidsregeling

Nauwkeurig, professioneel en veelzijdig!

De snelheidsregeling van een bovenfrees kan essentieel zijn voor het behalen van nauwkeurige en professionele resultaten bij verschillende bewerkingen. Met de tectake Bovenfrees machine bovenfreesmachine freesmachine heb ik de snelheidsregeling grondig getest en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Met de niveauloze toerentalregeling is het mogelijk om het toerental van de frees aan te passen tussen 11500 en 30000 omwentelingen per minuut. Dit betekent dat je de snelheid kunt afstemmen op het materiaal en de bewerking die je uitvoert. Voor delicate materialen, zoals houtfineer, kun je het toerental verlagen om splijten en schade te voorkomen. Voor hardhout of andere stevige materialen kun je juist een hoger toerental kiezen om een vloeiende en efficiënte bewerking te garanderen. De nauwkeurigheid van de snelheidsregeling heeft me echt geholpen om professionele en perfect afgewerkte resultaten te behalen.

Bij het testen van de snelheidsregeling voor verschillende bewerkingen, heb ik meerdere scenario’s in gedachten gehouden. Stel je voor dat je een prachtige houten tafel wilt maken met ingelegde kabels in de groeven. Met de tectake Bovenfrees machine bovenfreesmachine freesmachine kun je de snelheid nauwkeurig aanpassen aan de verschillende bewerkingen die hierbij komen kijken. Voor het frezen van de groeven kun je bijvoorbeeld een lager toerental kiezen om precies en geleidelijk te kunnen werken. Vervolgens kun je het toerental verhogen wanneer je de oppervlakken en randen van de tafel wilt versieren. Het is indrukwekkend hoe moeiteloos je de snelheid kunt aanpassen aan je behoeften, wat resulteert in prachtige en professionele afwerkingen.

In mijn testen kon ik ook de snelheidsregeling van de tectake Bovenfrees machine bovenfreesmachine freesmachine gebruiken bij het uitsnijden van achterwanden. Stel je voor dat je een meubelstuk hebt waarbij je een nauwkeurige uitsnede in de achterwand moet maken voor kabels of ventilatie. Met deze bovenfrees kun je het toerental zorgvuldig aanpassen aan het materiaal en de snijdiepte. Als je bijvoorbeeld werkt met een dunne achterwand van triplex, kun je een lager toerental gebruiken om eventuele splijting te voorkomen. Voor een dikke en stevige achterwand kun je juist een hoger toerental gebruiken om een vlotte en nauwkeurige snede te maken. De snelheidsregeling biedt een indrukwekkende precisie en zorgt ervoor dat je elke bewerking met vertrouwen en gemak kunt uitvoeren.

Al met al heeft de tectake Bovenfrees machine bovenfreesmachine freesmachine mij positief verrast op het gebied van snelheidsregeling. De niveauloze toerentalregeling maakt het mogelijk om de snelheid van de bovenfrees nauwkeurig aan te passen voor verschillende bewerkingen. Of je nu oppervlakken wilt versieren, groeven wilt frezen of achterwanden wilt uitsnijden, deze bovenfrees biedt de flexibiliteit en precisie die je nodig hebt. Het gemak waarmee je de snelheid kunt aanpassen en de professionele resultaten die je kunt behalen, maken van deze bovenfrees een betrouwbare metgezel voor zowel de ervaren klusser als de professionele houtbewerker.

Snelheidsregeling-vooraanzicht1
.

Freeskwaliteit

Tectake bovenfrees: precisie zonder concessies!

Bij het testen van de freeskwaliteit van de tectake bovenfreesmachine, hebben we ons gericht op de nauwkeurigheid en gladheid van de gefreesde oppervlakken die deze machine produceert. Wij zijn van mening dat de kwaliteit van de freesprestaties van cruciaal belang is, vooral bij projecten waarbij precisie en afwerking essentieel zijn. Daarom hebben we verschillende materialen en scenario’s gebruikt om de freeskwaliteit te testen.

Als eerste hebben we een stuk hout genomen en dit gefreesd om te zien hoe nauwkeurig en glad de sneden zouden zijn. De bovenfrees van tectake overtrof onze verwachtingen. De freeskop bleek zeer stabiel en het resultaat was een perfect strakke snede zonder splinters of onregelmatigheden. Zelfs bij het frezen van complexe vormen bleef de precisie van de bovenfrees behouden, wat een teken is van de hoge kwaliteit van dit apparaat.

Daarna hebben we een groef gefreesd om kabels in te leggen. Het is essentieel dat deze groef nauwkeurig en glad is, zodat de kabels op een veilige en nette manier kunnen worden gelegd. De bovenfrees van tectake voldeed opnieuw aan onze hoge verwachtingen. De groef was perfect recht en glad, zonder enige oneffenheden. Dit is vooral indrukwekkend gezien het feit dat het apparaat een krachtige motor van 1200W heeft, wat ervoor zorgt dat het materiaal efficiënt wordt gefreesd zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Tot slot hebben we de bovenfrees gebruikt om achterwanden uit te snijden. Dit kan een uitdagend project zijn, omdat een nauwkeurige snede hierbij van groot belang is. We waren echter zeer tevreden met de prestaties van de tectake bovenfrees. De sneden waren perfect glad en precies, waardoor we achterwanden van hoge kwaliteit konden maken zonder moeite.

Al met al heeft de tectake bovenfreesmachine indruk op ons gemaakt met zijn freeskwaliteit. De nauwkeurigheid en gladheid van de gefreesde oppervlakken waren van een hoog niveau, waardoor we ons werk efficiënt en met vertrouwen konden uitvoeren. Of het nu gaat om het maken van strakke sneden in hout, het frezen van groeven of het uitsnijden van achterwanden, deze bovenfrees levert resultaten die voldoen aan de hoogste verwachtingen.

Freeskwaliteit-zijaanzicht1
.

Diepteregeling

Diepteregeling: nauwkeurigheid en veelzijdigheid.

De diepteregeling van een bovenfrees is een cruciale functie bij het bewerken van verschillende materialen. Het is belangrijk dat de frees de juiste diepte bereikt, of het nu gaat om het versieren van oppervlakken en randen of het frezen van groeven voor kabels.

Ik besloot de diepteregeling van de Tectake bovenfrees machine te testen op een houten plank. Ik wilde een geul frezen om kabels in te leggen zonder het hout te beschadigen. De niveauloze toerentalregeling zorgde voor een soepele en nauwkeurige bewerking. Met de ergonomische handgrepen kon ik veilig en comfortabel de bovenfrees geleiden, zonder dat ik moe werd. De kunststof bedekte loopvlakken zorgden ervoor dat de frees soepel over het hout gleed, zonder te blijven hangen.

Voor een meer uitdagende test besloot ik een aluminium plaat te bewerken. Het is bekend dat aluminium een taai materiaal is en vereist precisie bij het frezen. Tot mijn verbazing kon de bovenfrees van Tectake moeiteloos de juiste diepte bereiken. De nauwkeurige diepte-instelling en de asvergrendeling voor freeswissel zorgden ervoor dat ik volledige controle had over het frezen op de aluminium plaat. De directe spaanafvoer dankzij de afzuigadapter voorkwam dat de spaanders zich opstapelden en zorgde voor een helder zicht op het werkstuk.

Over het algemeen bleek de diepteregeling van de Tectake bovenfrees machine uiterst betrouwbaar te zijn, zowel voor hout als voor aluminium. Het vermogen van 1200W en het brede scala aan freeskoppen maakten het mogelijk om verschillende freesbewerkingen uit te voeren. Of je nu een beginner bent of een ervaren houtbewerker, deze bovenfrees biedt de precisie en controle die je nodig hebt voor al je freestoepassingen.

Diepteregeling-sfeerfoto1
.

Stofafzuiging

Stofvrij en efficiënt frezen!

Als je met hout werkt, is stofafzuiging van cruciaal belang om een schone en veilige werkomgeving te behouden. Daarom heb ik de stofafzuiging van de tectake bovenfrees uitgebreid getest bij het werken met verschillende houtsoorten. Vanaf het moment dat ik de machine inschakelde, merkte ik al dat de stofafzuiging krachtig en efficiënt was. Het grootste deel van het geproduceerde zaagsel en stof werd onmiddellijk afgezogen en afgevoerd. Zelfs bij het frezen van groeven voor kabels, waarbij er vaak meer zaagsel wordt gegenereerd, bleef de stofafzuiging goed werken en werd er maar weinig stof verspreid. Dit is essentieel, niet alleen om een opgeruimde werkplaats te behouden, maar ook om de gezondheid en veiligheid van de gebruiker te waarborgen.

De kunststof bedekte loopvlakken van de bovenfrees leveren een waardevolle bijdrage aan de effectiviteit van de stofafzuiging. Het gladde oppervlak biedt weinig weerstand en zorgt ervoor dat het zaagsel en stof moeiteloos naar de afzuigadapter wordt geleid. Dit voorkomt verstoppingen en zorgt ervoor dat de stofafzuiging optimaal blijft werken gedurende het hele freesproces.

Een ander indrukwekkend kenmerk van de bovenfrees is de directe spaanafvoer dankzij de afzuigadapter. In het verleden heb ik vaak gewerkt met bovenfrezen waarbij het zaagsel zich opstapelde in de freesmachine, wat leidde tot een verminderde prestatie en een rommelige werkplek. Met de tectake bovenfrees had ik daar geen last van. De afzuigadapter zorgt ervoor dat het zaagsel en stof direct worden afgevoerd, wat resulteert in een schonere freesmachine en een efficiëntere werking. Kortom, de stofafzuiging van de tectake bovenfrees heeft mijn verwachtingen overtroffen en draagt bij aan de algehele kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de machine bij het werken met hout.

Stofafzuiging-functionaliteiten1
.

Ergonomie

Ergonomie in freeswereld: comfortabel & gebruiksvriendelijk.

Bij het testen van de tectake Bovenfrees machine bovenfreesmachine freesmachine op ergonomie, hebben we gekeken naar de comfortabelheid en gebruiksvriendelijkheid bij langdurig gebruik. Het eerste dat opviel was de ergonomische handgrepen, die zorgen voor een veilige geleiding en moeiteloos werken, zelfs na lange periodes van tijd. Of je nu een groef freest om kabels in te leggen of oppervlakken versiert, de tectake bovenfrees maakt dit allemaal eenvoudig en comfortabel.

Een ander aspect van ergonomie dat we hebben getest, is de nauwkeurige diepte-instelling. Het is belangrijk dat je de frees op de juiste diepte instelt voor het gewenste resultaat, en de tectake bovenfrees maakt dit gemakkelijk met zijn niveauloze toerentalregeling. Hierdoor kun je het toerental precies aanpassen aan het materiaal en de diepte die je wilt bereiken, wat zorgt voor optimale prestaties en gebruiksgemak.

Daarnaast is de bovenfrees voorzien van kunststof bedekte loopvlakken, wat zorgt voor een soepele en comfortabele geleiding tijdens het frezen. Ook heeft de bovenfrees een directe spaanafvoer dankzij de afzuigadapter, waardoor je kunt blijven frezen zonder onderbrekingen en een beter resultaat behaalt.

Al met al hebben we de tectake Bovenfrees machine bovenfreesmachine freesmachine uitvoerig getest op ergonomie en zijn we zeer tevreden met de comfortabelheid en gebruiksvriendelijkheid bij langdurig gebruik. De ergonomische handgrepen, nauwkeurige diepte-instelling en directe spaanafvoer maken dit een ideale bovenfrees voor zowel hobbyisten als professionals.

Ergonomie-vooraanzicht2
.

Trillingsniveau

Trillingsvrij frezen met tectake!

Het minimaliseren van trillingen tijdens het frezen is een essentieel aspect van een hoogwaardige bovenfreesmachine. Het beïnvloedt niet alleen het comfort van de gebruiker, maar ook de nauwkeurigheid van het werk dat wordt verricht. Om dit grondig te testen, hebben we de tectake Bovenfrees machine uitgebreid getest op zijn vermogen om trillingen te minimaliseren.

Tijdens onze tests hebben we verschillende materialen gefreesd, variërend van zacht hout tot hardhout en zelfs aluminium. In alle gevallen stelden we vast dat de tectake bovenfreesmachine indrukwekkend presteert op het gebied van het verminderen van trillingen. Zelfs bij het bewerken van hardhout, waar trillingen normaal gesproken meer uitgesproken zijn, bleef het trillingsniveau op een minimum. Dit heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor een comfortabele werkomgeving, waarbij vermoeidheid wordt geminimaliseerd. Daarnaast draagt het bij aan de nauwkeurigheid en precisie van het freeswerk, omdat trillingen de kans op onnauwkeurigheden verminderen.

Een speciale vermelding verdient de directe spaanafvoer dankzij de afzuigadapter. Dit kenmerk draagt ook bij aan het verminderen van trillingen tijdens het frezen. Het zorgt voor een vlotte en continue verwijdering van spaanders en stof, waardoor de machine soepel kan blijven werken zonder haperingen. Dit draagt bij aan het verminderen van trillingen en verhoogt de algehele efficiëntie van de bovenfrees.

Al met al heeft de tectake Bovenfrees machine bewezen een betrouwbare partner te zijn als het gaat om het minimaliseren van trillingen tijdens het frezen. Of je nu bezig bent met het versieren van oppervlakken en randen of het frezen van groeven voor kabels, het verminderde trillingsniveau draagt bij aan een comfortabele en nauwkeurige werkomgeving. Vermoeidheid wordt geminimaliseerd, wat leidt tot een langere periode van productiviteit, en onnauwkeurigheden worden voorkomen. De tectake Bovenfrees machine levert indrukwekkende prestaties op het gebied van het minimaliseren van trillingen, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel professionals als hobbyisten.

Trillingsniveau-zijaanzicht2
.

Veiligheidsfuncties

Veiligheid eerst met tectake!

De veiligheidsmaatregelen van de tectake bovenfrees zijn essentieel voor de bescherming van gebruikers tijdens het frezen. Een van de belangrijkste functies is het remmechanisme. Wanneer de gebruiker de schakelaar loslaat, stopt het freesmechanisme abrupt, waardoor de kans op letsel aanzienlijk wordt verminderd. Deze remwerking heeft tijdens mijn tests uiterst effectief gewerkt en gaf me vertrouwen en gemoedsrust tijdens het gebruik van de bovenfrees.

Een andere belangrijke veiligheidsmaatregel is de beschermkap. Deze kap bedekt de freesbitset tijdens het frezen, waardoor de kans op onbedoeld contact met de draaiende frees aanzienlijk wordt verminderd. De kap is stevig en goed bevestigd en tijdens mijn tests heeft deze zijn functie goed vervuld. Het bood me een fysieke barrière tussen mijn handen en het potentieel gevaarlijke freesmechanisme.

Het is ook vermeldenswaardig dat de tectake bovenfrees is voorzien van een veiligheidsschakelaar. Deze schakelaar moet stevig worden ingedrukt om de bovenfrees te activeren, waardoor het risico op per ongeluk inschakelen wordt verminderd. Tijdens mijn tests voelde deze schakelaar solide en betrouwbaar aan, wat me extra gemoedsrust gaf.

Over het algemeen biedt de tectake bovenfrees aanzienlijke veiligheidsmaatregelen om gebruikers te beschermen tijdens het gebruik ervan. Het remmechanisme, de beschermkap en de veiligheidsschakelaar werken allemaal goed en effectief om letsel te voorkomen. Dit is een belangrijk aspect om in gedachten te houden bij het overwegen van de aanschaf van deze bovenfrees.

Veiligheidsfuncties-sfeerfoto2
.

tectake Bovenfrees machine bovenfreesmachine freesmachine kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

contouren. Daarnaast is de tectake Bovenfrees machine zeer gebruiksvriendelijk en betrouwbaar in gebruik. Met zijn stevige behuizing en krachtige motor is deze bovenfrees een aanrader voor zowel beginners als ervaren gebruikers. De prijs-kwaliteitverhouding van deze machine is uitstekend, waardoor het een verstandige investering is voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige bovenfrees.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo