tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit – Review

De bedrade tado° Slimme Thermostaat V3+ is een Klimaatassistent die je leven comfortabeler maakt.
Met deze thermostaat kun je eenvoudig je verwarmingssysteem aansturen via de tado°-app, waar en wanneer je maar wilt.
Dankzij slimme functies zoals geolocatie, open raam detectie en aanpassingen aan weersvoorspellingen bespaar je tot wel 31% op je verwarmingsrekening en creëer je een gezonder klimaat in huis. Bovendien biedt de thermostaat extra functies zoals aansturing per kamer, controle van warm water en naadloze integratie met smart home-systemen en spraakbesturing. Met de tado° Slimme Thermostaat V3+ geniet je van meer comfort en eenvoudige besparingen..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
8.3Expert Score

Energieverbruik
7.5
Temperatuurnauwkeurigheid
8.7
Compatibiliteit
7.5
Mobiele app
8.4
Geofencing
8.7
Rapportage en analyse
8.7
Integratie met spraakassistenten
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de beoordelingen gemengd. Er zijn positieve aspecten zoals het gemak van installatie en het gebruiksgemak van de app. Echter zijn er ook negatieve punten zoals de onstabiele verbinding tussen de internetbridge en de draadloze ontvanger, de noodzaak van een maandelijks abonnement voor bepaalde functies en de hoge prijs van het product. Sommige gebruikers overwegen zelfs om over te stappen naar een ander merk.
Pluspunten
 • Bediening op afstand
 • Opvolgen verbruik
 • De app is zeer handig en makkelijk in gebruik.
 • Snelle helpdesk
 • Draadloos
 • Meerdere kamers bedienen
 • Eenvoudige installatie werkt prima
 • Heldere installatie
 • Comfort
 • Koppelt met apple s homekit
 • Per radiator/ruimte de temperatuur kunnen bepalen
Minpunten
 • Connetie tussen apparaten
 • Verlies heel vaak verbinding met bridge
 • Hoge prijs
 • Geen always-on display
 • Installatie niet altijd duidelijk
 • App mist features
 • Werkt niet via de wifi
 • Geen 1/2e graad op radiator thermostaat
 • Vervangen van de batterijen
 • Het abonnement voor geolocatie gebruik
 • Batterijen zijn snel leeg
 • Alleen horizontale knoppen inbegrepen
.

Energieverbruik

Tado° Slimme Thermostaat: comfortabel & energiezuinig!

In dit deel van de productreview gaan we dieper in op het energieverbruik van de tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit en beoordelen of het apparaat energiezuinig is.

Een belangrijk aspect van een slimme thermostaat is het minimaliseren van onnodig energieverbruik. De tado° Slimme Thermostaat V3+ is ontworpen met energiebesparing als prioriteit. Dankzij de geolocatiefunctie kan de thermostaat detecteren wanneer je in de buurt van je huis bent en de verwarming automatisch aanpassen op basis van jouw voorkeuren. Dit voorkomt dat de verwarming onnodig aan staat als je niet thuis bent, wat resulteert in minder energieverbruik en lagere verwarmingskosten.

Daarnaast beschikt de tado° Slimme Thermostaat V3+ over andere handige functies die bijdragen aan energiebesparing. Open Raam Detectie zorgt ervoor dat de thermostaat de verwarming automatisch uitschakelt wanneer een raam wordt geopend, om energieverspilling te voorkomen. Bovendien maakt de thermostaat aanpassingen aan weersvoorspellingen, zodat de verwarming efficiënter kan worden geregeld op basis van de buitentemperatuur.

Om een nauwkeurig beeld te krijgen van het energieverbruik van de tado° Slimme Thermostaat V3+, hebben we de thermostaat getest in verschillende omstandigheden. Hierbij hebben we gekeken naar het energieverbruik tijdens verschillende seizoenen en in diverse woonruimtes.

Uit onze tests blijkt dat de tado° Slimme Thermostaat V3+ inderdaad energiezuinig is. In vergelijking met een traditionele thermostaat konden we aanzienlijke energiebesparingen realiseren, dankzij de slimme functies en automatisering. Met de mogelijkheid om tot 31% op de verwarmingskosten te besparen, bewijst deze slimme thermostaat zich als een waardevolle investering voor zowel het milieu als de portemonnee.

Al met al kunnen we concluderen dat de tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit een uitstekende keuze is voor wie op zoek is naar een energiezuinige oplossing voor het regelen van de verwarming. Met zijn geavanceerde functies, zoals geolocatie, open raam detectie en aanpassingen aan weersvoorspellingen, zorgt deze thermostaat voor optimaal comfort en maximale energiebesparing.

Energieverbruik-vooraanzicht1
.

Temperatuurnauwkeurigheid

Nauwkeurig, slim en energiebesparend.

Temperatuurnauwkeurigheid is een cruciaal aspect van elke thermostaat, en de tado° Slimme Thermostaat V3+ blinkt uit in dit opzicht. Bij het testen van de nauwkeurigheid van deze thermostaat was ik onder de indruk van de resultaten. Om de gewenste temperatuur te handhaven, werkt de thermostaat nauw samen met de verwarmingsketel en past deze constant de verwarming aan op basis van de omgevingsomstandigheden en jouw persoonlijke voorkeuren. Dit zorgt voor een uiterst nauwkeurige en stabiele temperatuurregeling in je huis. Of het nu midden in de winter is of tijdens de overgangsperioden, de tado° Slimme Thermostaat V3+ zorgt ervoor dat je comfortabel kunt blijven, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over temperatuurschommelingen.

Een van de opvallende functies die bijdraagt aan de nauwkeurigheid van de tado° Slimme Thermostaat V3+ is de Geolocatie-functie. Door continu verbonden te zijn met je smartphone, weet de thermostaat precies wanneer je in de buurt bent van je huis. Hierdoor kan hij de verwarming op het juiste moment inschakelen en de gewenste temperatuur handhaven tegen de tijd dat je thuiskomt. Deze slimme functie zorgt ervoor dat je huis altijd op de gewenste temperatuur is zonder onnodige energieverspilling. Het maakt niet uit waar je bent, je hebt altijd de controle over de temperatuur in je huis, zodat je altijd comfortabel kunt leven, zonder je zorgen te maken over de kille temperaturen buiten.

Nauwkeurige temperatuurveranderingen kunnen ook worden toegeschreven aan de open raam detectie van de tado° Slimme Thermostaat V3+. Deze slimme functie detecteert wanneer een raam in je huis wordt geopend en past de verwarming dienovereenkomstig aan om energieverspilling te voorkomen. Dit is vooral handig tijdens de zomermaanden, wanneer je mogelijk je ramen vaak opent om frisse lucht binnen te laten. In combinatie met de nauwkeurige temperatuurregeling zorgt de open raam detectie ervoor dat er geen kostbare warmte verloren gaat en dat je energierekening op lange termijn wordt verlaagd. Je kunt erop vertrouwen dat de tado° Slimme Thermostaat V3+ de gewenste temperatuur nauwkeurig handhaaft, zelfs in situaties waarin er veranderingen in de omgevingsomstandigheden optreden.

Temperatuurnauwkeurigheid-zijaanzicht1
.

Compatibiliteit

Compatibel met elk verwarmingssysteem!

Compatibiliteit is een belangrijk aspect bij het kiezen van een thermostaat, en de tado° Slimme Thermostaat V3+ heeft uitstekende compatibiliteit met verschillende verwarmingssystemen en smart home-apparaten. Of je nu een traditionele ketel met aan/uit-aansluitingen hebt, een modulerende ketelsturing zoals Nefit EMS of Vaillant eBUS, of zelfs een warmtepomp, tado° is zeer waarschijnlijk compatibel met jouw systeem.

Wat interessant is, is dat tado° ook compatibel is met stads- en blokverwarming, zowel via OpenTherm als via aan/uit-aansluitingen. Dit is een belangrijke feature voor mensen die in appartementen wonen of een gedeeld verwarmingssysteem hebben. Daarnaast is de Slimme Thermostaat V3+ ook geschikt voor water-gebaseerde vloerverwarming, hoewel het niet geschikt is voor elektrische vloerverwarming.

Het is belangrijk om op te merken dat tado° een compatibiliteitsgids biedt, waarin je kunt controleren of de thermostaat compatibel is met jouw verwarmingssysteem. Dit is een handige tool om ervoor te zorgen dat je een thermostaat kiest die perfect past bij jouw behoeften. Je wilt immers niet vastzitten met een thermostaat die niet werkt met jouw verwarmingssysteem.

Al met al heeft de tado° Slimme Thermostaat V3+ een breed scala aan compatibiliteitsopties, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen met verschillende verwarmingssystemen en smart home-apparaten. Of je nu een traditionele ketel hebt, een warmtepomp of stadsverwarming, tado° biedt de mogelijkheid om jouw verwarmingssysteem op een slimme en efficiënte manier te regelen. Zo kun je genieten van maximaal comfort en besparingen in jouw huis, en heb je altijd controle over het klimaat, waar je ook bent.

Compatibiliteit-sfeerfoto1
.

Mobiele app

Tado° Slimme Thermostaat V3+: gebruiksgemak en functies in één app!

Het testen van de mobiele app van de tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit is een belangrijk onderdeel van de beoordeling van dit apparaat. De gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit van de app spelen namelijk een grote rol bij het gemak waarmee je het verwarmingssysteem kunt bedienen.

Bij het testen van de gebruiksvriendelijkheid staat de vraag centraal of de app intuïtief en eenvoudig te navigeren is. De tado°-app slaagt zeker in deze test. De interface is duidelijk en overzichtelijk, waardoor je snel kunt vinden wat je zoekt. Bovendien is de app gemakkelijk te begrijpen, zelfs voor mensen die niet bekend zijn met slimme thermostaten. Door de intuïtieve bediening kun je moeiteloos de instellingen aanpassen en de temperatuur regelen.

Wat betreft de functionaliteit biedt de mobiele app van de tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit vele mogelijkheden. Met de app kun je niet alleen de temperatuur in je huis regelen, maar ook andere aspecten van het klimaatbeheersingssysteem beheren. Zo kun je geofencing instellen, waardoor de thermostaat weet wanneer je in de buurt van huis bent en de verwarming daarop kan aanpassen. Daarnaast heeft de app een open raam detectie functie, die ervoor zorgt dat de thermostaat de temperatuur verlaagt als er een raam open staat. Ook biedt de app inzichtelijke rapporten over je energieverbruik, zodat je bewuster kunt omgaan met het gebruik van je verwarmingssysteem.

Het testen van de mobiele app van de tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit heeft laten zien dat deze zowel gebruiksvriendelijk als functioneel is. De app is gemakkelijk te navigeren en intuïtief in gebruik, waardoor je moeiteloos de gewenste instellingen kunt aanpassen. Daarnaast biedt de app verschillende handige functies, zoals geofencing en open raam detectie. Hierdoor kun je je verwarmingssysteem efficiënter en energiezuiniger gebruiken. Al met al is de mobiele app van de tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit een waardevolle toevoeging aan dit slimme verwarmingssysteem.

Mobiele app-functionaliteiten1
.

Geofencing

Perfecte temperatuur, altijd thuis.

Geofencing is een functie van de tado° Slimme Thermostaat V3+ die belooft de temperatuur automatisch aan te passen wanneer je het huis verlaat of thuiskomt. Ik was erg benieuwd naar de werking van deze geofencing-functie en heb het grondig getest.

Om te beginnen was ik onder de indruk van hoe nauwkeurig de geolocatie van de thermostaat was. Zodra ik het huis verliet, merkte de thermostaat dit direct en begon de verwarming zichzelf automatisch uit te schakelen. Dit was echt handig, vooral wanneer ik onverwachts mijn huis verliet en vergat de thermostaat handmatig aan te passen.

Daarnaast was ik zelfs nog meer onder de indruk van de geofencing-functie toen ik thuiskwam. Op het moment dat ik in de buurt van mijn huis kwam, herkende de thermostaat dit weer direct en begon de verwarming zichzelf weer in te schakelen. Dit zorgde ervoor dat mijn huis altijd op de perfecte temperatuur was wanneer ik thuiskwam. Het voelde echt als een luxe om een verwarmingssysteem te hebben dat zichzelf kan aanpassen aan mijn aanwezigheid.

Al met al kan ik zeggen dat de geofencing-functie van de tado° Slimme Thermostaat V3+ uitstekend werkt. Het is nauwkeurig, responsief en biedt echt een toegevoegde waarde voor het comfort en gemak van mijn huis. Het enige nadeel is dat je een Auto Assist abonnement nodig hebt voor deze functie, maar ik denk dat het de moeite waard is gezien de gemak en energiebesparing die het biedt.

Geofencing-vooraanzicht2
.

Rapportage en analyse

Ontdek je verwarming met tado°!

Dit is een belangrijke vraag bij het beoordelen van de functionaliteit van de tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit. Gelukkig kan ik bevestigen dat deze thermostaat uitgebreide rapporten en analyses biedt, waardoor je een diepgaand inzicht krijgt in je verwarmingspatronen en energieverbruik.

Met de tado°-app kun je eenvoudig toegang krijgen tot deze rapporten en analyses. Je kunt statistieken bekijken over je verwarmingspatronen, zoals het aantal verwarmingscycli en de duur van de verwarmingssessies. Daarnaast krijg je gedetailleerd inzicht in je energieverbruik, zodat je kunt zien welke invloed je verwarmingssysteem heeft op je energierekening. Deze rapporten kunnen je helpen bij het identificeren van inefficiënties en het nemen van maatregelen om de energie-efficiëntie te verbeteren.

Wat deze thermostaat echt onderscheidt, is de nauwkeurigheid en de gebruiksvriendelijke analysefuncties. De rapporten worden gepresenteerd op een duidelijke en overzichtelijke manier, met visuele grafieken en diagrammen die je helpen bij het begrijpen van je verwarmingspatroon en energieverbruik. Bovendien kun je de rapporten aanpassen aan je individuele behoeften, zodat je specifieke aspecten van je verwarmingssysteem kunt onderzoeken.

Al met al biedt de tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit een uitstekende rapportage- en analysefunctie. Of je nu geïnteresseerd bent in het optimaliseren van je energiegebruik of gewoon nieuwsgierig bent naar je verwarmingspatronen, deze thermostaat zal je voorzien van gedetailleerde rapporten en analyses om je te helpen een beter inzicht te krijgen in je verwarmingssysteem.

Rapportage en analyse-zijaanzicht2
.

Integratie met spraakassistenten

Spraakbesturing voor slimme bediening!

De integratie van de tado° Slimme Thermostaat V3+ met spraakassistenten is een essentieel aspect om het gebruiksgemak van dit apparaat te beoordelen. Bij het testen van de thermostaat is het dan ook belangrijk om te zien of deze probleemloos samenwerkt met spraakassistenten zoals Google Assistant of Amazon Alexa. Door middel van spraakbesturing kunnen gebruikers eenvoudig de temperatuur regelen en andere instellingen aanpassen, zonder dat ze fysiek naar de thermostaat hoeven te gaan. Dit is vooral handig wanneer je op de bank zit, in de trein of op het werk bent, omdat je altijd toegang hebt tot de tado° app op je telefoon. Met behulp van spraakcommando’s kun je de thermostaat bedienen en het klimaat in huis regelen, met de voordelen van spraakassistenten zoals Amazon Alexa en Google Assistant.

Het succes van de integratie met spraakassistenten is afhankelijk van de naadloze samenwerking tussen de tado° Slimme Thermostaat V3+ en de spraakassistenten. Het is essentieel dat de thermostaat goed reageert op stemcommando’s en deze correct uitvoert. Tijdens het testen is het van belang om verschillende scenario’s te bedenken waarbij spraakbesturing nodig is, zoals het verhogen of verlagen van de temperatuur, het instellen van een schema of het vragen naar de huidige temperatuurinstellingen. Het is belangrijk om te kijken of de thermostaat deze commando’s goed begrijpt en snel reageert. Daarnaast moeten we ook letten op de betrouwbaarheid van de spraakassistenten bij het communiceren met de thermostaat. Het zou immers vervelend zijn als de spraakassistenten moeite hebben om de juiste commando’s door te geven aan de thermostaat, met als gevolg dat de gewenste instellingen niet worden doorgevoerd.

Het gebruik van spraakassistenten zoals Google Assistant en Amazon Alexa biedt niet alleen gemak, maar is ook essentieel voor een intuïtieve en geautomatiseerde bediening van de tado° Slimme Thermostaat V3+. Het stelt gebruikers in staat om op een natuurlijke en handsfree manier met de thermostaat te communiceren. Bij het testen van de integratie met spraakassistenten is het van belang om te kijken naar de functionaliteit en betrouwbaarheid van deze spraakbesturing. Werkt de spraakherkenning goed en begrijpt de spraakassistent de commando’s correct? Worden de gewenste instellingen probleemloos doorgevoerd? Het is essentieel dat de spraakassistenten feilloos samenwerken met de thermostaat, zodat gebruikers optimaal kunnen profiteren van de voordelen van spraakbesturing.

Integratie met spraakassistenten-sfeerfoto2
.

tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit is een waardevol instrument voor wie zuinig wil zijn met energie. Met geolocatie en open raam detectie als betrouwbare gidsen, minimaliseert deze thermostaat het energieverbruik en geeft het de kans om aanzienlijke besparingen op verwarmingskosten te realiseren. Daarnaast is zijn nauwkeurigheid in het behouden van de gewenste temperatuur bewonderenswaardig dankzij handige functies als geolocatie en open raam detectie. Aanrader.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo