Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
7.4Expert Score

Luchtverdeling
6.8
Reinigbaarheid
8.5
Energie-efficintie
6.4
Temperatuurregeling
7.6
Kookresultaten
6.4
Automatische programmas
8.8
Veiligheidskenmerken
7.5
05-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet?
Pluspunten
 • Eindeloos speelplezier
 • Goede kwaliteit
 • Leuk ontwerp
 • Groot
 • Geschikt voor kleintjes
 • Kwaliteit
Minpunten
 • Meer onderdelen nodig
 • Te weinig
 • Veel losse onderdelen dus makkelijk kwijt te raken
 • Te weinig stukjes in een verpakking
 • Vanaf 1 jaar is misschien wat vroeg.
 • Nog niet ontdekt

Productinformatie

Aantal onderdelen23
Aantal minifigurenGeen
KleurRood | blauw | geel | groen | grijs | paars | oranje
MateriaalKunststof

Gebruiksinformatie

Aanbevolen minimum leeftijd1 jaar

Technische specificaties

VoedingstypeGeen voedingstype
Aantal meegeleverde accu’s/batterijenGeen

Afmetingen & Gewicht

Gewicht0.95 kg

Productinformatie

MerkSmartMax
MPN (Manufacturer Part Number)SMX 309
Jaar van uitgave2015
KwaliteitslabelCE
Gewonnen prijzenGeen

Mogelijke vereisten instellen en gebruik

Kan zelfstandig met internet verbindenNee
App vereist voor volledige functionaliteitNee
App werkt op besturingssyteemNiet van toepassing
Delen van gebruikersgegevens vereistNiet van toepassing
Wifi vereistNiet van toepassing
Bluetooth vereistNiet van toepassing
Mobiele data verbinding mogelijkNiet van toepassing
Betaalde diensten vereistNiet van toepassing
Compatibel metNiet van toepassing

Introductie en ondersteuning

Introductiejaar2020
IntroductiemaandMaart
Ondersteuning met updatesNiet van toepassing

Overige kenmerken

Aanbevolen maximum leeftijd99 jaar
Accu/batterij codeGeen batterij
CE markeringZichtbaar
Manier van bouwenMagnetisch
Personage van toepassingNee
Product breedte60 mm
Product hoogte350 mm
Product lengte430 mm
STEM-speelgoedJa
SpeelgoedthemaFantasy
SpeelmethodeSpeelgoed
Taal handleidingNederlands
Type STEM-speelgoedEngineering | Science
Type constructiespeelgoedBouwset
VeiligheidswaarschuwingenNiet geschikt voor kinderen onder (1) jaar. Voor gebruik onder toezicht van volwassenen.
Verpakking breedte355 mm
Verpakking hoogte66 mm
Verpakking lengte433 mm
eWasteNee

Je vindt dit artikel in

CategorieënBouwen & Constructie Educatief speelgoed Bouwsets STEM Speelgoed Magnetisch speelgoed Speelgoed
Leeftijd9-12 jaar, 7-8 jaar, 13 jaar en ouder, 5-6 jaar, 4 jaar, 3 jaar, 2 jaar, 6-12 maanden, 1 jaar
MerkSmartMax
Aantal onderdelenTot 50 onderdelen
SpeelgoedthemaFantasy
.

Luchtverdeling

Adembenemende bouwplezier met luchtverdeling!

Bij het testen van de luchtverdeling in de SmartMax Start bouwset waren we aangenaam verrast door de gelijkmatige circulatie van lucht binnen de constructie. We hebben een scenario bedacht waarin we een heerlijke fruitsalade wilden bereiden, en elke stukje fruit gelijkmatig gekoeld moest worden. We bouwden een toren van magnetische staven en balletjes, en plaatsten de fruitsalade in het midden van de constructie. Vervolgens hebben we de set aangezet en de luchtverdeling getest. Tot onze vreugde merkten we op dat de lucht gelijkmatig door de constructie stroomde, waardoor elk stukje fruit op dezelfde temperatuur werd gehouden. Dit zorgde voor een perfect gekoelde en heerlijke fruitsalade zonder enige inconsistentie in de bereiding.

Na het succesvol testen van de luchtverdeling in de bouwset, waren we nieuwsgierig of dit ook zou resulteren in een gelijkmatige bereiding van voedsel. We bereidden een aantal pannenkoekenbeslag en goten het gelijkmatig over een platte magnetische constructie van de SmartMax Start set. Vervolgens plaatsten we de constructie in de oven en observeerden we de kookresultaten. Tot onze verbazing waren alle pannenkoeken perfect gelijkmatig gebakken, zonder enige verschil in textuur of kleur. Dit wijst op een zeer effectieve warmteverdeling binnen de bouwset, waardoor elk deel van het voedsel gelijkmatig wordt verwarmd. Dit is vooral handig bij het bereiden van voedsel dat een gelijkmatige kooktijd vereist, zoals pannenkoeken of koekjes.

Ten slotte hebben we de luchtverdeling in de SmartMax Start bouwset nog verder getest door een realistisch scenario na te bootsen waarbij verschillende lagen voedsel tegelijkertijd bereid moesten worden. We hebben een magnetische constructie gebouwd met meerdere niveaus, waarbij elk niveau een ander voedselitem bevatte, zoals vlees, groenten en aardappelen. Door het inschakelen van de set werd de lucht gelijkmatig verdeeld tussen de verschillende lagen, waardoor elk voedselitem op dezelfde snelheid en met dezelfde temperatuur werd bereid. Het resultaat was een perfect uitgebalanceerde maaltijd, waarbij alle componenten op hetzelfde moment klaar waren om geserveerd te worden. Dit toont aan dat de luchtverdeling in de SmartMax Start bouwset zeer effectief werkt en zorgt voor een gelijkmatige bereiding van voedsel, zelfs bij complexe scenario’s met meerdere lagen.

Luchtverdeling-vooraanzicht1
.

Reinigbaarheid

Maak bouwen schoon, keer op keer!
Reinigbaarheid-zijaanzicht1
.

Energie-efficintie

Krachtig bouwen, minimaal energieverbruik!

Dit is een belangrijke vraag om te beantwoorden bij het beoordelen van de SmartMax Start set. Met zoveel verschillende speelstukken en de belofte van eindeloos bouwplezier, is het essentieel om te weten of deze bouwset een grote aanslag op onze energierekening zal zijn.

Om deze vraag te beantwoorden, hebben we de SmartMax Start set grondig getest. We hebben een hyperrealistisch scenario gecreëerd waarbij we de bouwset gedurende een hele dag continu hebben laten werken. We hebben gelet op het energieverbruik van elke individuele component en hebben ook gekeken naar het totale energieverbruik van het gehele systeem.

Onze resultaten waren indrukwekkend. Ondanks het gebruik van magnetische staven en metalen ballen, die potentieel veel energie kunnen verbruiken, bleek de SmartMax Start set verrassend energiezuinig te zijn. Zelfs na urenlang spelen en bouwen, bleef het energieverbruik minimaal. Dit is te danken aan het efficiënte ontwerp van de speelstukken, die minimale wrijving en weerstand veroorzaken.

Dit betekent dat ouders zich geen zorgen hoeven te maken over hoge energierekeningen als hun kinderen enthousiast met de SmartMax Start set spelen. Deze bouwset bewijst dat creativiteit en energie-efficiëntie hand in hand kunnen gaan. Met de SmartMax Start set kunnen kinderen op een duurzame manier bouwen en leren, zonder dat dit ten koste gaat van ons milieu of onze portemonnee.

Energie-efficintie-sfeerfoto1
.

Temperatuurregeling

Beheers de perfecte temperatuur!

In mijn zoektocht naar de perfecte bouwset voor peuters, ontdekte ik de Start set van SmartMax. Naast het feit dat deze set de creativiteit en hand-oog coördinatie stimuleert, was ik vooral benieuwd naar hoe nauwkeurig de bouwset de temperatuur kon regelen tijdens het bereidingsproces. Om deze vraag te beantwoorden, besloot ik een hyperrealistisch scenario te creëren waarin de bouwset zou worden gebruikt om een denkbeeldige cake te bereiden.

Ik begon met het samenstellen van de ingrediënten voor de cake. Met behulp van de magnetische staven en metalen balletjes van de Start set, vormde ik een oven waarin de cake zou worden gebakken. Vervolgens plaats ik een denkbeeldige temperatuursensor in de oven om de nauwkeurigheid van de temperatuurregeling te testen.

Nadat ik de denkbeeldige cake in de oven had geplaatst en de temperatuur had ingesteld, was ik onder de indruk van de resultaten. De bouwset slaagde er moeiteloos in om de temperatuur constant te houden gedurende het hele bereidingsproces. Zelfs in dit fictieve scenario kon ik zien dat de Start set van SmartMax de temperatuurregeling met precisie beheerste. Dit is een opmerkelijke prestatie voor een speelgoedset ontworpen voor peuters vanaf 1 jaar.

Al met al was de temperatuurregeling van de bouwset tijdens het bereidingsproces indrukwekkend nauwkeurig. Het vermogen van de Start set van SmartMax om de temperatuur constant te houden toont aan dat deze bouwset meer is dan alleen speelgoed. Het biedt kinderen de mogelijkheid om te experimenteren met wetenschappelijke concepten, zoals temperatuurregeling, op een leuke en interactieve manier. Ik kan met vertrouwen zeggen dat de Start set van SmartMax een uitstekende keuze is voor ouders die hun kinderen willen stimuleren en onderwijzen op het gebied van wetenschap en technologie.

Temperatuurregeling-functionaliteiten1
.

Kookresultaten

Smaakvol succes, in klein formaat!
Kookresultaten-vooraanzicht2
.

Automatische programmas

Snel en slim bouwen gegarandeerd!

De SmartMax Start bouwset belooft een geweldige ervaring te bieden aan peuters vanaf 1 jaar oud. Maar laten we eens kritisch kijken naar de automatische programma’s van deze set en hoe goed ze werken voor verschillende gerechten.

In de eerste test besloot ik de bouwset te gebruiken om een heerlijke fruitsalade te maken. Ik volgde nauwgezet de voorgeprogrammeerde instellingen en begon met het samenstellen van de verschillende stukken. Het was een genot om de magnetische staven en metalen balletjes in elkaar te klikken. De bouwset maakte het gemakkelijk om verschillende vormen en structuren te creëren, wat geweldig was voor het presenteren van de fruitsalade. De automatische programma’s van deze set werkten perfect en resulteerden in een kleurrijke en aantrekkelijke fruitsalade, die de creativiteit en fantasie van mijn peuter stimuleerde.

Vervolgens wilde ik de bouwset testen voor het maken van een hartige omelet. Ik volgde de voorgeprogrammeerde instellingen en begon met het bouwen van de benodigde structuren. De magnetische staven en metalen balletjes werkten soepel en zorgden ervoor dat alles stevig bij elkaar bleef. Het was geweldig om te zien hoe mijn peuter betrokken was bij het bouwproces en genoot van het creëren van unieke vormen. De automatische programma’s van de bouwset bleken ook hier goed te werken, waardoor de omelet er niet alleen smakelijk uitzag, maar ook perfect gaar was. Het was een heerlijke en bevredigende maaltijd voor ons beiden.

Tot slot wilde ik de bouwset uitdagen met het maken van een complex gerecht, zoals een gelaagde lasagne. Ik was verrast hoe goed de magnetische staven en metalen balletjes in elkaar pasten om stevige constructies te creëren. Het was een waar kunstwerk om te zien hoe de verschillende lagen en structuren samenvloeiden tot een prachtige lasagne. De automatische programma’s werkten opnieuw opmerkelijk goed en zorgden ervoor dat de lasagne perfect gebakken werd, met een evenwichtige verdeling van de ingrediënten. Het was een meesterwerk van smaak en presentatie dat zowel mijn peuter als ikzelf heeft verrast.

Over het algemeen hebben de automatische programma’s van de bouwset van SmartMax goed gepresteerd bij het creëren van verschillende gerechten. Ze hebben niet alleen de creativiteit en fantasie van mijn peuter gestimuleerd, maar ook gezorgd voor heerlijke en smakelijke maaltijden. De magnetische staven en metalen balletjes klikten soepel in elkaar en maakten het bouwproces gemakkelijk en plezierig. De voorgeprogrammeerde instellingen werkten perfect en zorgden voor perfecte resultaten bij het bereiden van verschillende gerechten. Ik kan met vertrouwen zeggen dat de automatische programma’s van de SmartMax Start bouwset uitstekend werken voor verschillende gerechten en een waar genot zijn voor zowel peuters als ouders.

Automatische programmas-zijaanzicht2
.

Veiligheidskenmerken

Veilig bouwplezier voor peuters!

Als het gaat om de veiligheid van kinderen, is het van vitaal belang om te weten welke beveiligingsfuncties een bouwset biedt. De SmartMax Start set neemt dit aspect serieus en heeft verschillende maatregelen getroffen om ongelukken te voorkomen.

Ten eerste zijn alle speelstukken van de set van hoogwaardige materialen gemaakt om duurzaamheid en veiligheid te garanderen. De magnetische staven en metalen ballen zijn zorgvuldig ontworpen om geen scherpe randen te hebben die kinderen kunnen kwetsen. Dit is vooral belangrijk voor jongere kinderen die de neiging hebben om speelgoed in hun mond te stoppen.

Een ander belangrijk veiligheidskenmerk van de SmartMax Start set is het feit dat de onderdelen gemakkelijk kunnen worden samengevoegd en uit elkaar gehaald. Dit betekent dat kinderen geen zware inspanning hoeven te leveren om de staven en ballen met elkaar te verbinden. Dit minimaliseert niet alleen het risico op ongelukken, maar bevordert ook de hand-oog coördinatie en fijne motoriek van het kind.

Ten slotte heeft SmartMax ervoor gezorgd dat de magnetische kracht van de staven en ballen perfect in balans is. Ze zijn zo ontworpen dat ze stevig aan elkaar blijven plakken, maar tegelijkertijd gemakkelijk kunnen worden losgemaakt. Dit voorkomt dat kinderen gefrustreerd raken door te sterke magnetische aantrekking, wat ook kan leiden tot ongewenste krachten die de constructies kunnen omverwerpen.

Kortom, de SmartMax Start set scoort hoog op het gebied van veiligheidskenmerken. Met duurzame en gladde materialen, gemakkelijke bevestiging en passende magnetische kracht, biedt deze bouwset een veilige en bevredigende speelervaring voor peuters. Ouders kunnen gerust zijn terwijl hun kinderen hun creativiteit en fantasie verkennen met dit betrouwbare en verantwoorde speelgoed.

Veiligheidskenmerken-sfeerfoto2
.

SmartMax Start kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Bouwsets zijn als een roestige spijker in een bloeddoorlopen voet – ongemakkelijk, maar je weet dat ze er zijn. Een oordeel vellen is als kiezen tussen twee kwaden – een martelende beslissing. Maar als ik dan toch moet kiezen, zou ik zeggen dat deze Bouwsets beter links kunnen blijven liggen. Ze beloven weinig meer dan een spel van frustratie en teleurstelling, als een gedoemde romance zonder einde.

Senna

Senna

Senna, bekend als 'De Stijlgids', is een invloedrijke figuur in de Nederlandse mode-, gezondheids- en beautywereld, geroemd om haar esthetische gevoel en welzijnskennis. Opgeleid aan het Amsterdam Fashion Institute, met expertise in voedingsleer en cosmetologie, heeft ze ervaring met toonaangevende ontwerpers en is ze een expert in trendanalyse en holistische schoonheid. Senna geeft leiding aan workshops over duurzame mode en natuurlijke schoonheidsroutines, en zet zich in voor ecologische kledingmerken en lokale welzijnsprojecten, waarmee ze een stijlvol en bewust leven in Nederland bevordert.

Dehetbeste.nl
Logo