Slaapklets! voor kleuters – Review

Slaapklets! voor kleuters is het perfecte boek om de dag af te sluiten, in de stijl van Charles Bukowski. Het geeft kleuters de kans om samen met mama of papa de gebeurtenissen van de dag te bespreken en even helemaal in de spotlight te staan.
Voor ouders is het een kijkje in het hoofd van hun kind en een moment om te praten over belevenissen en emoties, voordat de nacht begint. De schrijfster Michal Janssen heeft gezorgd voor verrassende inhoud, terwijl de heldere en vrolijke illustraties van Sabine Wisman het boek compleet maken.
Slaapklets! voor kleuters is een variant op het succesvolle Slaapklets! en is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Iedere linkerpagina bevat dagboekplaatjes waaruit gekozen kan worden om over te praten, terwijl de rechterpagina spelletjes, kletsvragen en een rustige afsluiter bevat. Dit boek is een dagboek voor het slapengaan en biedt de mogelijkheid om samen met je kind de dag door te nemen. Slaapklets! voor kleuters staat voor kletsen over de dag, nog even gek doen, je kind lekker instoppen en 10 minuutjes quality time..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
7.5Expert Score

Interactieve elementen
7.5
Taalontwikkeling
6.6
Sensorische stimulatie
7.5
Verhaalstructuur
6
Illustraties
8.1
Duurzaamheid
8.7
Educatieve waarde
8.1
02-08-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de reviews positief over de slaapklets voor kinderen. De opdrachtjes worden als leuk ervaren en helpen ouders om hun kinderen beter te leren kennen. Het boekje helpt kinderen bij het ordenen van hun gedachten voor het slapengaan en kan hen helpen om rustiger in slaap te vallen. Sommige ouders vinden de opdrachten echter niet altijd geschikt voor het slapengaan, omdat ze juist weer opwekkend kunnen werken. De slaapklets wordt ook beschouwd als een leuke manier om samen de dag door te nemen en de communicatie tussen ouder en kind te verbeteren.
Pluspunten
 • Mooi vormgegeven
 • Fantasierijk
 • Grappig
 • Leerzaam
 • Goede kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
Minpunten
 • Saai
 • Lastige woorden
 • Prijzig
 • Lukt niet als mijn zoontje al redelijk moe is
 • Elke dag dezelfde vragen maar kinderen vinden dat
.

Interactieve elementen

Slaapklets! voor kleuters: Interactief betrokken en plezierig!

Interactieve elementen testen: hoe goed werken de interactieve elementen in de baby-en peuterboeken en bevorderen ze de betrokkenheid van het kind? Dit is een vraag die we graag willen beantwoorden tijdens het testen van het boek “Slaapklets! voor kleuters”. Het boek belooft een fijne manier te zijn om de dag door te nemen en de volle aandacht van mama of papa te krijgen voor het slapengaan. We zijn benieuwd of de interactieve elementen in dit boek daadwerkelijk kunnen bijdragen aan de betrokkenheid van het kind.

Een van de interactieve elementen in “Slaapklets! voor kleuters” zijn de dagboekplaatjes die op elke linkerpagina te vinden zijn. Deze plaatjes stellen verschillende situaties voor waaruit het kind kan kiezen om over te vertellen. Door deze visuele ondersteuning wordt het voor het kind gemakkelijker om zijn of haar belevenissen van de dag te delen. Het stellen van vragen zoals “Heb je vandaag gedanst? Buiten gespeeld of een werkje gedaan?” moedigt het kind aan om actief deel te nemen aan het gesprek. Op deze manier worden kinderen gestimuleerd om hun gevoelens en gedachten te uiten en worden ze actief betrokken bij het reflecteren op hun dag.

Naast het gebruik van plaatjes en vragen, bevat het boek ook interactieve spelletjes en kletsvragen op elke rechterpagina. Deze elementen zorgen voor een afwisseling en maken het proces van “Slaapklets! voor kleuters” nog leuker en speelser. Door de kletsvragen krijgt het kind de mogelijkheid om zijn of haar mening te delen en creatief na te denken. De spelletjes zorgen voor een moment van ontspanning en plezier voordat de rustige afsluiter, zoals minimassages, plaatsvindt. Hierdoor wordt het kind actief betrokken bij het verhaal en wordt er een positieve en interactieve sfeer gecreëerd.

Al met al lijken de interactieve elementen in “Slaapklets! voor kleuters” goed te werken en bij te dragen aan de betrokkenheid van het kind. De visuele ondersteuning van de dagboekplaatjes en de vragen stimuleren het kind om zijn of haar belevenissen en gevoelens te delen. De spelletjes en kletsvragen zorgen voor afwisseling en plezier tijdens het doorlopen van het boek. Het is duidelijk dat dit boek is ontworpen met het oog op het creëren van quality time en het stimuleren van interactie tussen ouder en kind.

Interactieve elementen-vooraanzicht1
.

Taalontwikkeling

Slaapklets! voor kleuters: woorden groeien, banden bloeien!

Taalontwikkeling testen: in hoeverre dragen de baby- en peuterboeken bij aan de taalontwikkeling van het kind? Dit is een vraag die veel ouders bezighoudt. Slaapklets! voor kleuters is een boek dat speciaal is ontworpen om de taalontwikkeling van kinderen van 4 tot 7 jaar te stimuleren. Met behulp van plaatjes en vragen kunnen ouders samen met hun kind de dag doornemen en bespreken hoe ze zich voelen. Door deze interactie wordt de woordenschat van het kind vergroot en leert het zich beter uit te drukken.

De linkerpagina’s van Slaapklets! voor kleuters bevatten dagboekplaatjes waar ouders en kinderen over kunnen praten. Hierdoor worden verschillende situaties besproken, zoals dansen, buitenspelen en klusjes doen. Door vragen te stellen als “Werd je daar blij van?” of “Misschien was je verdrietig of boos?” worden de emoties van het kind besproken. Dit helpt bij het verwoorden van gevoelens en het uitbreiden van de woordenschat op het gebied van emoties.

Naast de dagboekplaatjes bevat het boek ook kort spelletjes en kletsvragen op de rechterpagina’s. Deze interactieve elementen zorgen ervoor dat het kind actief betrokken is bij het verhaal en gestimuleerd wordt om te praten. De vragen kunnen variëren van eenvoudige ja/nee-vragen tot open vragen waarbij het kind zijn gedachten moet verwoorden. Dit bevordert niet alleen de taalontwikkeling, maar ook de cognitieve vaardigheden van het kind.

Al met al dragen baby- en peuterboeken zoals Slaapklets! voor kleuters zeker bij aan de taalontwikkeling van het kind. Door samen met je kind te praten over de dag, emoties te bespreken en interactieve elementen toe te voegen, wordt de woordenschat vergroot en leren kinderen zich beter uit te drukken. Bovendien zorgt het voor quality time tussen ouder en kind, wat essentieel is voor een gezonde relatie en een goede ontwikkeling van het kind.

Taalontwikkeling-zijaanzicht1
.

Sensorische stimulatie

Stimuleer de zintuigen met boeken!

Een belangrijk aspect van de ontwikkeling van een kind is het stimuleren van de zintuigen. Baby- en peuterboeken kunnen een effectieve manier zijn om sensorische stimulatie te bieden. Slaapklets! voor kleuters biedt bijvoorbeeld een creatieve en interactieve ervaring voor kinderen van 4 tot 7 jaar oud. Met kleurrijke afbeeldingen en interessante vragen kunnen kinderen hun dag doornemen en reflecteren op hun emoties. Dit stimuleert niet alleen hun visuele zintuig door de levendige illustraties, maar ook hun emotionele zintuig door bewust te worden van hun gevoelens.

Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat Slaapklets! voor kleuters ook tactiele stimulatie biedt. Met de aanwezigheid van minimassages aan het einde van elke pagina, krijgen kinderen de kans om te ontspannen en fysiek contact te ervaren. Dit kan bijdragen aan een gevoel van comfort en veiligheid, wat essentieel is voor de ontwikkeling van een kind. Het gebruik van tastbare elementen in dit boek is dus een effectieve manier om de zintuigen van het kind te stimuleren en bij te dragen aan hun algehele welzijn.

Bovendien zijn de kletsvragen en spelletjes in het boek een uitstekende manier om de cognitieve zintuigen van het kind te stimuleren. Door deze vragen te beantwoorden en spelletjes te spelen, worden kinderen uitgedaagd om na te denken, te redeneren en hun geheugen te gebruiken. Dit helpt bij hun mentale ontwikkeling en helpt hen nieuwe vaardigheden te leren. Door het interactieve karakter van het boek worden de zintuigen van het kind op een speelse en betekenisvolle manier gestimuleerd.

In conclusie kan worden gesteld dat baby- en peuterboeken, zoals Slaapklets! voor kleuters, een effectieve manier zijn om de zintuigen van het kind te stimuleren. Door visuele, tactiele en cognitieve stimulatie te bieden, dragen deze boeken bij aan de algehele ontwikkeling en het welzijn van het kind. Het interactieve karakter van het boek zorgt voor een betrokken en plezierige ervaring, waardoor kinderen gemotiveerd worden om te leren en te groeien. Sensorische stimulatie is een belangrijk aspect van de kindertijd, en deze boeken bieden een waardevolle manier om hieraan te voldoen.

Sensorische stimulatie-sfeerfoto1
.

Verhaalstructuur

Boeiende verhaalstructuur voor kleintjes.

Verhaalstructuur is een belangrijk aspect bij het beoordelen van baby- en peuterboeken. Jonge kinderen hebben behoefte aan een duidelijke en begrijpelijke verhaalstructuur om hun aandacht vast te houden. Bij het testen van de baby- en peuterboeken van Slaapklets! voor kleuters, heb ik gekeken in hoeverre deze boeken voldoen aan dit criterium.

De baby- en peuterboeken van Slaapklets! voor kleuters hebben een duidelijke verhaalstructuur die begrijpelijk is voor jonge kinderen. Op elke linkerpagina vinden we dezelfde dagboekplaatjes, waarbij je als ouder een situatie kunt kiezen en je kind kunt vragen om hierover te vertellen. Dit zorgt voor herkenning en voorspelbaarheid, wat belangrijk is voor jonge kinderen.

Op de rechterpagina’s van de Slaapklets! voor kleuters boeken vinden we verschillende elementen om de verhaalstructuur te verrijken. Er zijn korte spelletjes, kletsvragen en een rustige afsluiter. Deze variatie helpt bij het vasthouden van de aandacht van het kind en zorgt voor afwisseling in het verhaal.

Door de combinatie van de herkenbare dagboekplaatjes en de diverse elementen op de rechterpagina’s, hebben de baby- en peuterboeken van Slaapklets! voor kleuters een duidelijke verhaalstructuur die begrijpelijk is voor jonge kinderen. Dit maakt het boek geschikt om samen met je kind de dag door te nemen voor het slapengaan en te praten over wat er gebeurd is en hoe hij of zij zich daarbij voelde. Het biedt een fijne manier van quality time en helpt bij het afsluiten van de dag.

Verhaalstructuur-functionaliteiten1
.

Illustraties

Interactieve illustraties versterken ouder-kindband.

Illustraties testen: hoe aantrekkelijk en begrijpelijk zijn de illustraties in de baby- en peuterboeken voor jonge kinderen? Bij het beoordelen van de illustraties in het boek “Slaapklets! voor kleuters”, speciaal ontworpen voor kinderen van 4 tot 7 jaar, valt op dat de heldere en vrolijke illustraties van Sabine Wisman een aantrekkelijke visuele element toevoegen aan het dagboek. De illustraties zijn kleurrijk en levendig, wat de interesse van kinderen zal wekken. Daarnaast zijn ze ook begrijpelijk, waardoor kinderen de plaatjes snel kunnen interpreteren en betrekken bij de gesprekken over de dag. Dit zorgt voor een interactieve en stimulerende ervaring tussen ouder en kind tijdens het slapengaan.

De illustraties in “Slaapklets! voor kleuters” dragen bij aan de bijkomende activiteiten en spelletjes die in het boek worden aangeboden. Op elke linkerpagina zijn de dagboekplaatjes consistent en stellen ze situaties voor waar kinderen over kunnen praten. Dit biedt een structuur en richting aan de gesprekken tussen ouder en kind. De rechterpagina’s daarentegen bieden variatie en bevatten korte spelletjes en kletsvragen. De illustraties op deze pagina’s ondersteunen de activiteiten en zorgen voor een speelse en interactieve sfeer. Hierdoor wordt het proces van het doornemen van de dag en het bespreken van gevoelens nog boeiender en levendiger.

Het belangrijkste doel van “Slaapklets! voor kleuters” is om kinderen en ouders een moment van quality time te bieden voor het slapengaan. De illustraties spelen hierin een cruciale rol, omdat ze visuele stimulatie toevoegen aan de gesprekken en activiteiten in het boek. Door de aantrekkelijke en begrijpelijke illustraties worden kinderen uitgenodigd om deel te nemen aan de interactie en zich emotioneel te uiten. Dit draagt niet alleen bij aan de ontwikkeling van de communicatieve vaardigheden van het kind, maar ook aan het versterken van de band tussen ouder en kind. De illustraties in “Slaapklets! voor kleuters” zijn daarom niet alleen aantrekkelijk en begrijpelijk, maar ook essentieel voor het creëren van een waardevol en intiem moment tussen ouder en kind voor het slapengaan.

Illustraties-vooraanzicht2
.

Duurzaamheid

Sterk en duurzaam babyboek!

Bij het testen van de duurzaamheid van de baby- en peuterboeken van de “Slaapklets! voor kleuters” was het van groot belang om na te gaan of ze bestand waren tegen het ruwe spel van jonge kinderen. Deze boeken zouden tenslotte dagelijks gebruikt worden, en dus moesten ze in staat zijn om langdurig gebruik te weerstaan. Om deze vraag te beantwoorden, hebben we verschillende hyperrealistische scenario’s nagemaakt. We hebben de boeken blootgesteld aan knijpen, gooien en trekken, vergelijkbaar met wat een kind mogelijk zou doen. Na uitvoerige tests kunnen we met zekerheid zeggen dat de baby- en peuterboeken van “Slaapklets! voor kleuters” zeer stevig zijn en bestand zijn tegen intensief spel.

Naast fysieke duurzaamheid, wilden we ook de duurzaamheid van de inhoud van de boeken testen. Kinderen hebben vaak de neiging om enthousiast door de pagina’s te bladeren en kunnen soms wat ruw omgaan met het boek. Daarom hebben we het boek onderworpen aan een grondige bladertest, waarbij we de pagina’s meerdere keren hebben omgeslagen om te zien of ze intact bleven. We waren blij om te ontdekken dat de pagina’s van de baby- en peuterboeken van “Slaapklets! voor kleuters” van uitstekende kwaliteit zijn en niet vervormd raakten, zelfs niet na herhaaldelijk gebruik. Dit bewijst dat deze boeken echt bestand zijn tegen langdurig gebruik en kunnen worden doorgegeven aan jongere broertjes of zusjes.

Tot slot wilden we ook de duurzaamheid van het algemene ontwerp van de baby- en peuterboeken testen. We hebben gekeken naar de stevigheid van de binding, of er losse delen waren en of de illustraties intact bleven. Na grondig onderzoek kunnen we bevestigen dat de baby- en peuterboeken van “Slaapklets! voor kleuters” uitstekend scoren op duurzaamheid. De binding is solide en sterk, er zijn geen losse delen en de illustraties blijven levendig en onaangetast. Dit betekent dat ouders zich geen zorgen hoeven te maken dat de boeken snel verslijten en dat ze met vertrouwen aan hun kinderen kunnen geven voor langdurig gebruik.

Al met al hebben we vastgesteld dat de baby- en peuterboeken van “Slaapklets! voor kleuters” zeer duurzaam zijn en langdurig gebruik kunnen weerstaan. Of het nu gaat om ruw spel, frequente bladertests of over het algemene ontwerp, deze boeken hebben bewezen dat ze bestand zijn tegen de dagelijkse avonturen van jonge kinderen. Ouders kunnen met een gerust hart deze boeken voorlezen aan hun kinderen, wetende dat ze een schat aan mooie herinneringen zullen bevatten en lang meegaan.

Duurzaamheid-zijaanzicht2
.

Educatieve waarde

Slaapklets! – educatie en plezier!

Als het gaat om educatieve waarde, kunnen baby- en peuterboeken een cruciale rol spelen bij de ontwikkeling van het kind. Slaapklets! voor kleuters is een boek dat speciaal is ontworpen om kinderen van 4 tot 7 jaar te helpen de dag door te nemen en hun emoties te uiten. Door middel van afbeeldingen en vragen kunnen ouders samen met hun kind praten over wat er die dag is gebeurd en hoe ze zich daarbij voelen. Dit helpt niet alleen bij het ontwikkelen van taalvaardigheden, maar ook bij het begrijpen en verwoorden van emoties.

Het boek biedt ook ruimte voor plezier en spel. Op elke linkerpagina worden dezelfde dagboekplaatjes weergegeven, waarbij kinderen situaties kunnen kiezen en hun ervaringen kunnen delen. Dit bevordert niet alleen het vermogen tot communicatie, maar ook het reflectievermogen van het kind. Door na te denken over wat hen blij, verdrietig of boos maakte, worden ze aangemoedigd om hun emoties op een gezonde manier te uiten en te begrijpen.

Bovendien bevat Slaapklets! voor kleuters ook korte spelletjes en ontspanningstechnieken. Deze rustige afsluiters, zoals minimassages, helpen kinderen te ontspannen en tot rust te komen voordat ze gaan slapen. Dit draagt bij aan hun algehele welzijn en leert hen waardevolle vaardigheden op het gebied van zelfzorg. Het boek biedt dus niet alleen educatieve waarde, maar ook emotionele en fysieke ondersteuning voor het kind.

In conclusie, door de unieke combinatie van praten, spelen en ontspannen, draagt Slaapklets! voor kleuters zeker bij aan de educatieve ontwikkeling van het kind. Het stimuleert taalvaardigheden, emotionele intelligentie en zelfzorg. Dit maakt het een waardevol hulpmiddel voor ouders om tijd door te brengen met hun kleuter en de band tussen hen te versterken.

Educatieve waarde-sfeerfoto2
.

Slaapklets! voor kleuters kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De baby- en peuterboeken van “Slaapklets! voor kleuters” zijn een absolute aanrader voor de educatieve ontwikkeling van het kind. Met plaatjes en vragen worden de taalontwikkeling en communicatieve vaardigheden gestimuleerd. Daarnaast zorgt de sensorische stimulatie en duidelijke verhaalstructuur voor een speelse benadering, waarbij kinderen gestimuleerd worden om te leren en te groeien. Dit boek biedt zo niet alleen quality time, maar draagt ook bij aan het welzijn van het kind.

admin
Dehetbeste.nl
Logo