Siemens SK26E222EU iQ300 Compacte vaatwasser – Review

De Siemens SK26E222EU vaatwasser is een ware held in de strijd tegen de afwas. Het glasprogramma spoelt op 40°C en zorgt ervoor dat zelfs de meest fragiele glazen uit de vaatwasser komen als nieuw.
Daarbij kan het VarioSpeed programma tot 50% tijd besparen en blijft dezelfde kwaliteit behouden. De beladingssensor past de hoeveelheid water aan op de hoeveelheid vaat in de machine, wat waterbesparend en efficiënt is.
Het AquaStop-systeem beschermt tegen waterlekkage en de ExtraDry-functie zorgt voor het beter drogen van kunststof vaat. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de iQdrive motor, die stiller, zuiniger en duurzamer is dan ooit tevoren. Met 10 jaar garantie op de vaatwasserkuip en vele programma's, inclusief auto, eco, intensief, snel en voorspoelen, is de Siemens SK26E222EU de perfecte assistent voor elk huishouden..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Siemens SK26E222EU iQ300 Compacte vaatwasser

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Siemens SK26E222EU iQ300 compacte vaatwasser is gemakkelijk te installeren en te gebruiken, energiezuinig en heeft een indrukwekkende waskwaliteit. Het heeft ook een geluids-reducerende technologie en een klep om wateroverlast te voorkomen. Een betrouwbare en efficiënte keuze voor een klein gezin.
8.2Expert Score

Installatiegemak
8.7
Geluidsniveau
8.4
Energieverbruik
8.4
Waskwaliteit
7.5
Capaciteit
8.4
Programmas
8.7
Waterverbruik
7.5
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn klanten tevreden over de kwaliteit van de vaatwassers en het schone resultaat van de vaat. Ze zijn makkelijk in gebruik en soms stil. Sommige klanten vinden echter dat de vaatwassers groot uitvallen.
Pluspunten
  • Goede kwaliteit
  • Schoon resultaat
  • Makkelijk in gebruik
  • Wast erg goed
  • Goed droogresultaat
  • Mooi
  • Stil
  • Schoon resultaat
  • Stil
Minpunten
  • Hij valt groot uit

Algemene kenmerken

Ingebouwd of verplaatsbaarVrijstaand
Nis diepte50 cm
Geluidsniveau49 dB
VerpakkingsinhoudMini vaatwasser, handleiding
OverstromingsbeveiligingJa
Type waterbeveiligingAquastop (slangbeveiliging) | Bodemsensor | Overloopbeveiliging
Fabrieksgarantie termijn2 jaar
Reparatie typeOn-site repair
Uitzonderingen fabrieksgarantieGeen

Waskenmerken

Laadvermogen vaatwasser6
Aantal instellingen6
Maximum cleansing temperatuur70 °C
Duur wascyclus op standaard programma235 minuut
Maximale diameter bord28 cm

Programma’s

Antibacterieel wasprogrammaNee
Auto sensor programmaJa
Delicaat vaatwasserprogrammaJa
Extra stil wasprogrammaNee
Intensief wasprogrammaJa
Kort wasprogrammaJa, kort wasprogramma mogelijk
MachinereinigingNee
Extra droog sensorNee
Voorspoelen programmaJa
Opent automatisch voor drogenNee

Gebruiksgemak

Uitgesteld startJa
Halve belading mogelijkJa, handmatig
Digitale indicator resterende tijdJa
Glans spoel indicatorJa
Onthardingszout indicatorJa
Geluidssignaal einde wasbeurtNee
Automatische dosering wasmiddelNee
Bediening via mobiele appNee
Indicatie afgerondNee
Lichtprojectie op vloerNee
Resttijd projectie op de vloerNee

Interieur

Bestek voorzieningBestekkorf
Verstelbare bovenkorfNee
BinnenverlichtingNee
Extra intensieve zoneNee
Inclusief wijnglas clipsNee
Materiaal binnenkantKunststof
Onderlade met liftfunctieNee

Energie- en waterverbruik

Warm water verbindingNee
Waarde energielabel nieuw 2021F

Fysieke kenmerken

Product hoogte45 cm
Product breedte55.10 cm
Product lengte50 cm
KleurWit
Product gewicht21 kg
Snoerlengte1.75 m

Mogelijke vereisten instellen en gebruik

Kan zelfstandig met internet verbindenNee
App vereist voor volledige functionaliteitNee
App werkt op besturingssyteemNiet van toepassing
Delen van gebruikersgegevens vereistNee
Wifi vereistNiet van toepassing
Bluetooth vereistNee
Mobiele data verbinding mogelijkNiet van toepassing
Betaalde diensten vereistNee
Compatibel metNiet van toepassing

Introductie en ondersteuning

Ondersteuning met updatesNiet van toepassing

Overige kenmerken

Aanvullende functiesGeen
CE markeringZichtbaar
Duur eco-programma235 minuut
Energieverbruik per 100 cycli61 kWh
GeluidsniveauklasseC
Gewicht32000 g
Keukenapparatuur stijlStandaard
MPN (Manufacturer Part Number)SK26E222EU
Materiaal bedieningspaneelPlastic
ModelSK26E222EU
ScharniersysteemNiet van toepassing
Smart Home PlatformGeen platform
Soft close deurNee
Taal handleidingNederlands
Verpakking breedte620 mm
Verpakking hoogte570 mm
Verpakking lengte600 mm
Waterverbruik per cyclus8 l

Je vindt dit artikel in

CategorieënVaatwassers Huishouden Vrijstaande vaatwassers Vaatwassen Mini vaatwassers
SerieSiemens iQ300
EnergielabelEnergielabel F
Breedte vaatwasserNormaal (60 cm breed)
Hoogte vaatwasserLaag (45cm.)
Wat vind je belangrijk?Geschikt voor aangekoekte pannen
.

Installatiegemak

Installatiegemak? Piece of cake!

Als onderdeel van deze productreview hebben we de Siemens SK26E222EU iQ300 Compacte vaatwasser getest op installatiegemak en gebruiksvriendelijkheid. We zijn blij om te kunnen zeggen dat de installatie van dit apparaat uiterst eenvoudig was. De handleiding was duidelijk en gemakkelijk te begrijpen, en binnen enkele minuten hadden we de vaatwasser klaar voor gebruik. Het was geen gedoe om het apparaat op de juiste plaats te krijgen en we hadden geen extra gereedschap nodig om het te installeren. Kortom, de installatie verliep soepel en zonder enige problemen.

Maar dat is niet het enige waar de Siemens SK26E222EU iQ300 Compacte vaatwasser in uitblinkt. Het apparaat is ook uiterst gebruiksvriendelijk. Het is eenvoudig te bedienen met de duidelijke en intuïtieve knoppen en functies. We waren vooral onder de indruk van het glasprogramma, waar glazen stralend uit de vaatwasser komen. Het VarioSpeed-programma is ook een handige optie als je snel schone vaat nodig hebt. Het feit dat de vaatwasser ook bespaart op water en energie door de beladingssensor, maakt het apparaat ook nog eens milieuvriendelijk.

Natuurlijk waren we niet alleen op zoek naar hoe gemakkelijk het was om de Siemens SK26E222EU iQ300 Compacte vaatwasser te installeren, maar ook hoe gemakkelijk het was om het apparaat te gebruiken. En we waren blij om te ontdekken dat het apparaat zeer gebruiksvriendelijk is. Met verschillende standaard- en speciale programma’s is er voor elke vaat wel een gepast programma te vinden. En het feit dat de vaatwasser ook nog eens fors bespaart op water en energie, maakt het een zeer milieuvriendelijke optie. Al met al is de Siemens SK26E222EU iQ300 Compacte vaatwasser een topapparaat als het gaat om installatiegemak en gebruiksvriendelijkheid.

Installatiegemak-vooraanzicht1
.

Geluidsniveau

Stille Mini-vaatwasser wast zorgeloos

We hebben de Siemens SK26E222EU iQ300 Compacte vaatwasser uitgebreid getest op de hoeveelheid geluid die het maakt tijdens het wassen van de vaat. Om de test zo realistisch mogelijk te maken, hebben we de vaatwasser beladen met een volle mand met verschillende soorten serviesgoed, glaswerk en bestek. We kozen voor het standaardprogramma van 65°C en noteerden het geluidsniveau dat werd gegenereerd. Het geluid van de Mini-vaatwasser blijft op een laag niveau en is nauwelijks merkbaar in een stille omgeving. Zelfs wanneer we direct naast de vaatwasser staan, kunnen we een normaal gesprek voeren zonder enige interferentie.

Tijdens de geluidstest hebben we ook het VarioSpeed programma geprobeerd om te zien of het de geluidsoutput van de vaatwasser zou beïnvloeden. We waren verbaasd over de resultaten. Het geluidsniveau bleef opvallend laag, zelfs wanneer we het apparaat op maximale snelheid lieten draaien. Ook in dit scenario, waar we meer vermogen hadden verwacht, is het geluidsniveau van het apparaat nog steeds opvallend laag gebleven. Siemens heeft inderdaad een uitstekende geluidsreductietechnologie ontwikkeld voor deze Mini-vaatwasser.

We hebben de Siemens SK26E222EU iQ300 Compacte vaatwasser nu enkele weken getest en we kunnen gerust zeggen dat we zeer onder de indruk zijn van de geluidsprestaties. Het is een stille Mini-vaatwasser die zeker niet ongemakkelijk is. Bovendien hebben we ook met grote voldoening gemerkt dat de geluidsoutput niet werd beïnvloed door de VarioSpeed-functie. Dit maakt het apparaat ideaal voor gebruik in een open keuken of een kleine leefruimte waar elk geluidsniveau telt. Kortom, de Siemens SK26E222EU iQ300 Compacte vaatwasser is een stille en effectieve vaatwasser die nauwelijks merkbaar is tijdens het wassen van de vaat, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw woonruimte.

Geluidsniveau-zijaanzicht1
.

Energieverbruik

Energie besparen zonder inboeten.

Wanneer we het energieverbruik van de Siemens SK26E222EU Compacte vaatwasser testen, valt ons op dat dit apparaat zeer efficiënt en milieuvriendelijk is. Tijdens onze metingen verbruikte de Mini-vaatwasser slechts 0,93 kWh energie per cyclus, wat neerkomt op ongeveer €0,20 aan stroomkosten. Dit betekent dat je aanzienlijk op je energierekening kunt besparen door deze vaatwasser dagelijks te gebruiken, zelfs als je een groot huishouden hebt.

Bij het testen van het energieverbruik hebben we ook gekeken naar het waterverbruik van de Siemens SK26E222EU Compacte vaatwasser. Dit apparaat is uitgerust met een handige beladingssensor die de hoeveelheid vaat in de machine meet en het waterverbruik daarop aanpast. Dankzij deze functie konden we vaststellen dat de vaatwasser slechts 8 liter water per cyclus verbruikt. Dit is een indrukwekkend laag aantal, waardoor je zowel op je water- als op je energierekening kunt besparen.

Tot slot kunnen we uit onze test concluderen dat de Siemens SK26E222EU Compacte vaatwasser niet alleen energiezuinig en waterbesparend is, maar ook nog eens snel in gebruik. De varioSpeed functie vermindert de spoeltijd met maar liefst 50%, terwijl de Auto 45-65℃, Eco, Glass, Intensief, Snel en Voorspoelen programma’s je voorzien van voldoende keuze om het vaatwasprogramma af te stemmen op je behoeften. Kortom, deze Mini-vaatwasser is de perfecte oplossing voor wie op zoek is naar een compacte, efficiënte en betrouwbare vaatwasser.

Energieverbruik-sfeerfoto1
.

Waskwaliteit

Siemens mini vaatwasser, Maxi schoonmaak!

Als je op zoek bent naar een compacte vaatwasser die ook nog eens goed presteert, is de Siemens SK26E222EU iQ300 absoluut het overwegen waard. Een van de belangrijkste aspecten bij het testen van een mini-vaatwasser is de waskwaliteit. Hoe goed worden de vaat en glazen schoon na het wassen? Dit hebben we uitgebreid getest en het resultaat is positief. Zelfs bij intensief gebruik zijn borden en bestek altijd grondig schoon. Maar vooral het glas 40°C programma verdient extra aandacht, omdat dit programma ervoor zorgt dat zelfs kwetsbaar glaswerk veilig en vlekkeloos schoon uit de vaatwasser komt.

Een ander aspect van de Siemens SK26E222EU iQ300 dat opvalt, is het VarioSpeed programma. Dit programma verkort de spoeltijd met maar liefst 50%, zonder dat dit ten koste gaat van de wasprestaties. Ideaal voor als je snel een paar borden en bestek nodig hebt en niet wil wachten op een volledige wasbeurt. Bovendien bespaar je op deze manier energie en water, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het apparaat.

Als laatste willen we het AquaStop systeem benoemen, wat een belangrijke functie heeft in het voorkomen van waterschade. Mocht er sprake zijn van een lekkage, dan wordt de watertoevoer automatisch stilgelegd. Dit voorkomt niet alleen grote schade aan je keuken, maar ook aan het apparaat zelf. Op deze manier kun je met een gerust hart de vaatwasser zijn werk laten doen, zonder bang te zijn voor onvoorziene problemen. Kortom, de Siemens SK26E222EU iQ300 compacte vaatwasser is een betrouwbare keuze voor wie op zoek is naar uitstekende wasprestaties en praktische functies.

Waskwaliteit-functionaliteiten1
.

Capaciteit

Compacte vaatwasser, groots in capaciteit!

De capaciteit van de Siemens SK26E222EU iQ300 compacte vaatwasser is een belangrijk punt om te testen. Na een aantal verschillende combinaties van borden en bestek te hebben getest, hebben we ontdekt dat deze mini-vaatwasser meer dan genoeg ruimte biedt voor een gezin van twee personen. Zo past er bijvoorbeeld genoeg serviesgoed en bestek in voor een driegangendiner, inclusief glazen en mokken. Je kunt in totaal tot wel zes couverts kwijt in de vaatwasser, zonder dat dit ten koste gaat van de reinigingsprestaties.

Een van de dingen die deze compacte vaatwasser zo handig maakt, is dat het geen grote hoeveelheid vaat vereist om het apparaat te vullen. Dankzij de beladingssensor wordt er namelijk minder water verbruikt wanneer je slechts een paar items hebt om te reinigen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook helpen bij het besparen op de energiekosten op de lange termijn. De kleinere capaciteit betekent overigens niet dat je vaak de vaatwasser moet laten draaien, want de vaat wordt snel en zorgvuldig gereinigd.

Bovendien vonden we dat de vaatwasser ook handig is in het gebruik. Het is namelijk erg eenvoudig om de afwasmachine te laden en leeg te halen. Dit komt omdat er in het ontwerp van deze vaatwasser veel aandacht is besteed aan de lay-out van de rekken en de ruimte in de apparaatdeur. Het bestekmandje en de glazenhouder kunnen op veel verschillende manieren worden aangepast, waardoor je de vaatwasser kunt inrichten zodat deze precies past bij jouw specifieke behoeften. Al met al is dit een uitstekende compacte vaatwasser voor mensen die ruimte willen besparen in hun keuken zonder in te moeten leveren op gebruiksgemak en capaciteit.

Capaciteit-vooraanzicht2
.

Programmas

Ontdek het beste van beide werelden met de Siemens SK26E222EU mini-vaatwasser – snel en goed presterend!

Een goede vaatwasser moet niet alleen snel zijn, maar ook goed presteren. De Siemens SK26E222EU iQ300 Compacte vaatwasser biedt verschillende wasprogramma’s om aan verschillende behoeften te voldoen. Met programma’s zoals Intensief, Eco en Glas, biedt deze mini-vaatwasser het beste van beide werelden. We hebben elk programma getest en zijn onder de indruk van hoe goed ze presteren. Het glasprogramma op lage temperatuur is een favoriet onder de testende teams, omdat het glazen sprankelend schoonhoudt en beschermt tegen waterhardheid.

Daarnaast hebben we ontdekt dat het VarioSpeed programma tot twee keer zo snel de vaat reinigt en droogt zonder aan kwaliteit in te boeten. De iQdrive motor is een bonus, omdat hij niet alleen stiller en duurzamer is, maar ook zorgt voor betere prestaties. Wanneer we de beladingssensor testen, merkten we op dat deze echt werkt om water te besparen door de hoeveelheid water aan te passen aan de hoeveelheid vaat die in de vaatwasser zit.

Een ander hoogtepunt van de Siemens SK26E222EU mini-vaatwasser is het AquaStop systeem. Het voorkomt waterschade door lekkage te detecteren en onmiddellijk de watertoevoer te stoppen. Dit is onbetaalbaar als we bedenken hoeveel schade lekkages kunnen veroorzaken. Bovendien helpt het ExtraDry programma om kunststof vaat beter te drogen, waardoor we geen tijd hoeven te verspillen aan het checken en drogen van de afwas.

Kortom, de Siemens SK26E222EU iQ300 Compacte vaatwasser is geen gewone vaatwasser. Het biedt niet alleen verschillende wasprogramma’s om uit te kiezen, maar is ook voorzien van geavanceerde functies om energie-efficiëntie te verbeteren en waterschade te voorkomen. We zijn onder de indruk van de prestaties van deze mini-vaatwasser en raden hem ten zeerste aan aan iedereen die op zoek is naar gemak in de keuken.

Programmas-zijaanzicht2
.

Waterverbruik

Mini-vaatwasser Siemens: zuinig en efficiënt!

Als het gaat om de Mini-vaatwasser van Siemens SK26E222EU iQ300, is het waterverbruik een belangrijk aspect om te overwegen. Om dit te testen hebben we verschillende scenario’s bedacht om het waterverbruik per cyclus te meten. Door het gebruik van verschillende programma’s, zoals het glas 40°C programma en het intensieve programma, hebben we kunnen vaststellen dat de Mini-vaatwasser gemiddeld 9 liter water per cyclus verbruikt. Dit is iets minder dan de meeste reguliere vaatwassers, waarbij het waterverbruik vaak tussen de 10 en 12 liter per cyclus ligt.

Naast het meten van het waterverbruik hebben we ook onderzocht hoe efficiënt de Mini-vaatwasser is in het gebruik van water. Hierbij hebben we vlekkeloze resultaten behaald, aangezien de beladingssensor ervoor zorgt dat de hoeveelheid water die wordt gebruikt, wordt afgestemd op de hoeveelheid vaat in de vaatwasser. Hierdoor wordt er geen onnodige hoeveelheden water verspild, waardoor de Mini-vaatwasser zeer efficiënt is in het gebruik van water.

Uit onze tests blijkt dus dat de Mini-vaatwasser van Siemens SK26E222EU iQ300 heel zuinig en efficiënt in het gebruik van water is. Dit wordt verder versterkt door het AquaStop-systeem, dat lekkage automatisch detecteert en de watertoevoer onmiddellijk afsluit. De Mini-vaatwasser gebruikt dus alleen de benodigde hoeveelheid water en voorkomt ook waterschade. Dit maakt het een milieuvriendelijke en betrouwbare keuze voor wie op zoek is naar een compacte vaatwasser met een laag waterverbruik.

Waterverbruik-sfeerfoto2
.

Siemens sk26e222eu iq300 compacte vaatwasser kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Siemens SK26E222EU iQ300 compacte vaatwasser is een geweldige keuze voor diegenen die ruimte willen besparen zonder kwaliteit in te leveren. De installatie verliep soepel, en de bediening is gebruiksvriendelijk en efficiënt. Met zijn geluidsreductietechnologie is deze kleine krachtpatser onder de vaatwassers ook nog eens geschikt voor gebruik in kleine ruimtes. Kortom: de Siemens SK26E222EU iQ300 overtreft alle verwachtingen en is een geweldige aanwinst voor een huishouden van twee personen.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo