Shokz Openrun Pro Mini Bone – Review

Ervaar met de Shokz OpenRun Pro Mini een comfortabele, spatwaterdichte sporthoofdtelefoon met de nieuwste 9e generatie Bone Conduction technologie voor een veilige, draadloze luisterervaring van maar liefst 10 uur..
Onze beoordeling

Shokz Openrun Pro Mini Bone

De levertijd is 1 dag
De Shokz OpenRun Pro Mini biedt uitstekende geluidskwaliteit voor gesprekken dankzij Bone Conduction, maar schiet tekort bij muziek, vooral bij basrijke genres. Comfort en connectiviteit zijn prima, maar de batterijduur valt tegen en het gebrek aan ruisonderdrukking is een nadeel in lawaaiige omgevingen.
7.4Expert Score

Geluidkwaliteit
6.5
Comfort
9.2
Batterijduur
6.5
Connectiviteit
7.5
Ruisonderdrukking
7.5
07-06-2024 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De reviews over het product laten een gemengd beeld zien. De pasvorm en het comfort tijdens het sporten worden vaak geprezen, evenals de heldere geluidskwaliteit voor gesprekken en de veiligheid tijdens activiteiten vanwege het omgevingsbewustzijn. Echter, de geluidskwaliteit voor muziek wordt over het algemeen als matig ervaren, vooral wat betreft bas en diepte, en er zijn meerdere klachten over de batterijduur en bouwkwaliteit. Sommigen ervaren ook fysieke ongemakken bij langdurig gebruik en problemen met de garantie.
Pluspunten
  • Goede geluidskwaliteit
  • Comfort
  • Goede pasvorm
  • Snel opgeladen en lange batterijduur
Minpunten
  • Slechte geluidskwaliteit
  • Onprettig gevoel na gebruik
  • Slechte pasvorm
  • Laad niet op
  • Betrouwbaarheid
.

Geluidkwaliteit

Beslist en helder voor gesprekken.

Qua geluidkwaliteit biedt de Shokz OpenRun Pro Mini een gemengde ervaring. Bij het luisteren naar gesprekken scoort de hoofdtelefoon uitzonderlijk goed; stemmen klinken helder en duidelijk, zelfs tijdens intensieve bewegingen, dankzij de effectieve Bone Conduction techniek. Wanneer het op muziek aankomt, laat de prestatie echter wat te wensen over. Tijdens mijn uitgebreide testsessies, zowel binnen als buiten, merkte ik op dat hoewel de middentonen flink helder zijn, de bassen en diepte niet overtuigend overkomen. Vooral met genres die rijk zijn aan bas, zoals elektronische muziek of hip-hop, voelt het geluid oppervlakkig en missen de lagere frequenties de verwachte impact. De nieuwe Turbo Pitch-technologie doet zijn best om de geluidskwaliteit te verbeteren, maar kan niet helemaal compenseren voor de inherente beperkingen van Bone Conduction in vergelijking met traditionele in-ear of over-ear hoofdtelefoons. Dit resulteert in een net-niet-ervaring voor muziekliefhebbers die een rijker, meer gelaagd geluidslandschap wensen. Voor dagelijkse sportieve activiteiten en podcasts is de geluidskwaliteit echter voldoende, met als extra voordeel dat omgevingsgeluid hoorbaar blijft, wat de veiligheid tijdens outdoor activiteiten aanzienlijk vergroot.

Geluidkwaliteit-vooraanzicht1
.

Comfort

“Comfort los van zwaartekracht.”

Qua comfort heeft de Shokz OpenRun Pro Mini bij mijn tests een opmerkelijke indruk achtergelaten. Het volledig titanium frame van slechts 29 gram zorgt voor een bijna gewichtloze ervaring, waardoor je nauwelijks merkt dat je de hoofdtelefoon draagt, zelfs tijdens intensieve sportactiviteiten. De kleinere bandmaat, 21mm korter dan de standaard OpenRun Pro, maakt het model ideaal voor mensen met een kleiner hoofd en voorkomt zo ongewenste verschuiving tijdens het bewegen. Het open-ear design biedt niet alleen veiligheid door omgevingsgeluiden door te laten, maar verhoogt ook het draagcomfort aanzienlijk; er is geen druk op de gehoorgang, wat op langere termijn fysieke ongemakken voorkomt. Tijdens lange sessies, zowel voor werk als sport, bleef de fit constant comfortabel zonder enige noemenswaardige irritatie. Dit maakt de Shokz OpenRun Pro Mini een ideale keuze voor diegenen die op zoek zijn naar langdurig draaggemak gecombineerd met functionele veiligheid.

Comfort-zijaanzicht1
.

Batterijduur

Snellaad Redder: Batterij Schiet Tekort!

De batterijduur van de Shokz OpenRun Pro Mini laat helaas te wensen over in vergelijking met de beloofde specificaties. Tijdens mijn tests, die zowel dagelijks gebruik als intensieve sportactiviteiten omvatten, haalde ik consistent ongeveer 7 tot 8 uur afspeeltijd, ondanks dat de fabrikant een maximale batterijduur van 10 uur claimt. Dit zou voldoende moeten zijn voor een volledige dag werken of een uitgebreide trainingssessie, maar voelde beperkt tijdens langere uitstapjes of wanneer ik vergat de koptelefoon op te laden. De snellaadfunctie is echter wel een redder in nood; een korte laadpauze van 10 minuten gaf me ongeveer anderhalf uur extra gebruik, wat handig is voor spontane marathonsessies of als je merkt dat de batterij bijna leeg is vlak voor een belangrijke vergadering. Toch is het verschil tussen de geadverteerde en werkelijke batterijduur een punt van zorg en iets om in gedachten te houden, vooral als je van plan bent deze voor langere periodes zonder opladen te gebruiken.

Batterijduur-sfeerfoto1
.

Connectiviteit

Connectiviteit zonder compromissen!

Op het gebied van connectiviteit presteert de Shokz OpenRun Pro Mini bevredigend, maar niet zonder enige nuances. Tijdens mijn tests merkte ik dat de Bluetooth-verbinding stabiel bleef binnen een bereik van ongeveer 10 meter zonder obstakels, wat overeenkomt met de verwachtingen voor moderne draadloze apparaten. Een sterk punt is de Multipoint Pairing functionaliteit, waarmee ik de hoofdtelefoon gelijktijdig aan zowel mijn laptop als smartphone kon koppelen. Dit bleek bijzonder handig tijdens het werken; de hoofdtelefoon schakelde moeiteloos tussen muziek op mijn laptop en inkomende oproepen op mijn telefoon, zonder merkbare vertraging. Echter, er waren momenten waarop de verbinding bij het betreden van een nieuwe kamer of het passeren van dikke muren even haperde, wat soms storend was. Desondanks compenseert de algemene betrouwbaarheid en het gemak van meerdere apparaatconnecties deze tijdelijke onderbrekingen grotendeels, waardoor de OpenRun Pro Mini een solide keuze is voor dagelijks gebruik binnen diverse omgevingen.

Connectiviteit-functionaliteiten1
.

Ruisonderdrukking

Beveiligend bewust, altijd hoorbaar.

Ruisonderdrukking is een aspect waar de Shokz OpenRun Pro Mini enige beperkingen vertoont, vooral gezien zijn open-ear design en het gebruik van Bone Conduction technologie. Tijdens mijn tests in verschillende omgevingen, van rustige werkplekken tot drukke straten, viel op dat het apparaat geen actieve ruisonderdrukkingstechnologie inzet, wat betekent dat omgevingsgeluiden altijd hoorbaar blijven. Dit ontwerpkeuze ligt in lijn met de veiligheidsoverwegingen van het product, zodat je je bewust blijft van je omgeving tijdens buitenactiviteiten. Voor gesprekken biedt de dubbele microfoon enigszins compensatie door achtergrondgeluiden te minimaliseren, waarbij mijn stem duidelijk overkwam voor de ontvanger, zelfs in rumoerige situaties. Echter, wanneer het op het luisteren naar muziek aankomt, kan het gebrek aan ruisonderdrukking storend zijn vanwege de interferentie van omgevingsgeluiden, vooral in luidruchtige omgevingen. Dit maakt de Shokz OpenRun Pro Mini minder geschikt voor gebruikers die stilte en immersie zoeken in hun luisterervaring, maar wel ideaal voor diegenen die bewust en veilig willen blijven tijdens hun outdoor activiteiten.

.

Shokz Openrun Pro Mini Bone kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Shokz OpenRun Pro Mini lijkt een goede keuze te zijn voor mensen die op zoek zijn naar comfort, veiligheid en helderheid bij het luisteren naar gesprekken of podcasts tijdens sportieve activiteiten. Het biedt niet de beste geluidskwaliteit voor muziekliefhebbers, vooral wat betreft bas en diepte, en de batterijduur valt iets korter uit dan geadverteerd. Voor sporters en mensen die baat hebben bij het horen van omgevingsgeluiden, is het echter een solide en comfortabele optie.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo