Sax Candy & rock‘nroll – Review

Candy Dulfer, de dochter van een bekende saxofonist, heeft een opmerkelijke carrière in de muziekwereld doorgemaakt.
Op jonge leeftijd speelde ze al saxofoon en op haar veertiende had ze haar eigen band.
Ze heeft samengewerkt met grote namen als Prince, Van Morrison en David Sanborn en heeft zelfs een Grammy-nominatie op haar naam staan. In haar boek Sax, Candy & rock-'n-roll deelt ze openhartig haar levensverhaal, waarin ze vertelt over het vermijden van de valkuilen van roem, exclusieve feesten met Prince en haar ervaringen als vrouwelijke bandleider. Dit boek biedt een kijkje achter de schermen van het leven van een getalenteerde en succesvolle saxofonist..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Sax Candy & rock‘nroll

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
In het Nederlandse boekenlandschap zijn de romans van Adriaan van Dis verweven met de geschiedenis en persoonlijke verhalen, terwijl Griet Op de Beeck empathie en poëzie van Ilja Leonard Pfeijffer diepgang bieden. Simone van der Vlugt schrijft spannende detectiveverhalen en Connie Palmen maakt indruk met filosofie. Stemmen en ontdekkingen zijn altijd in beweging. #CharlesBukowski
7.3Expert Score

Verschillende soorten
6.3
Schrijfstijl
6
Plotontwikkeling
7.2
Karakterontwikkeling
8.1
Originaliteit
7.5
Leesbaarheid
8.7
Recensies
7.5
06-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Dit boek over het leven van Candy Dulfer wordt over het algemeen zeer positief beoordeeld. Het wordt beschreven als grappig, ontroerend en meeslepend. Lezers waarderen de goede schrijfstijl, de zelfspot en humor van de auteur, evenals de inkijk in het leven van een succesvolle muzikante. Het boek wordt aanbevolen als een must-have voor muziekliefhebbers en een geweldig cadeau voor de feestdagen. Enkele lezers vonden soms wat teveel opsommingen en vonden het niet heel spannend, maar in het algemeen wordt het boek als van goede kwaliteit beschouwd.
Pluspunten
  • Grappig
  • Ontroerend
  • Meeslepend
  • Spannend
  • Goede kwaliteit
  • Voordelige koop

Inhoud

Taalnl
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum12 oktober 2017
Aantal pagina’s304
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesMet illustraties

Betrokkenen

HoofdauteurCandy Dulfer
Tweede AuteurLiddie Austin
HoofduitgeverijNijgh & van Ditmar

Overige kenmerken

Editie1
Extra groot lettertypeNee
Gewicht676 g
Product breedte160 mm
Product hoogte24 mm
Product lengte240 mm
StudieboekNee
Verpakking breedte160 mm
Verpakking hoogte24 mm
Verpakking lengte240 mm

Je vindt dit artikel in

CategorieënBoeken
TaalNederlands
Boek, ebook of luisterboek?Boek
Studieboek of algemeenAlgemene boeken
Select-bezorgoptiesVandaag Bezorgd, Vandaag Ophalen, Avondbezorging, Zondagbezorging, Gratis verzending
.

Verschillende soorten

Woorden die verhalen betoveren.

In de zoektocht naar de populairste genres en auteurs in het Nederlandse boekenlandschap, ben ik diep in de wereld van de literatuur gedoken. Met een stapel boeken naast me op de bank, nam ik een slok van mijn whisky en begon ik te bladeren. De romans van Adriaan van Dis waren een bijzondere ontdekking; zijn vermogen om op meeslepende wijze de Nederlandse geschiedenis te verweven met persoonlijke verhalen is werkelijk bewonderenswaardig. Ik raakte al snel verdwaald in de boeken van Griet Op de Beeck, waar haar empathische en indringende schrijfstijl me recht in het hart raakte. En laten we niet vergeten dat de poëzie van Ilja Leonard Pfeijffer ook weerklank vond bij vele lezers, met zijn diepgaande reflecties op de maatschappij en de menselijke condition.

Terwijl mijn ogen over de bladzijden gleden, omarmde ik de veelzijdigheid van de Nederlandse literatuur. Van de spannende detectiveverhalen van Simone van der Vlugt tot de filosofische werken van Connie Palmen, er was voor elk wat wils. Ik maakte een mentale notitie om ook de romans van Tommy Wieringa te onderzoeken, waarvan ik had gehoord dat ze de rauwe realiteit van het leven in Nederland op een bijzondere manier wisten te vangen. Als liefhebber van non-fictie kon ik niet om de boeken van Rutger Bregman heen, die met zijn scherpe analyses en visionaire ideeën de grenzen van het denken verlegde.

Terwijl ik mijn vingers nog over de kaften liet glijden, realiseerde ik me dat de populariteit van genres en auteurs in het Nederlandse boekenlandschap continu in beweging is. De smaken en voorkeuren van lezers veranderen, nieuwe stemmen treden naar voren en onbekende pareltjes worden ontdekt. Het is een wereld vol verrassingen en ontdekkingen, met auteurs die ons meenemen op reizen door tijd en ruimte.

Dus terwijl ik de laatste slok van mijn whisky nam, besloot ik dat ik nog lang niet klaar was met het testen van verschillende soorten boeken. Er waren nog zoveel verhalen te ontdekken, nog zoveel emoties te ervaren en nog zoveel woorden die me konden betoveren. En in dat moment wist ik dat ik altijd een metgezel zou hebben in mijn zoektocht naar de meest geliefde genres en auteurs in het Nederlands.

Note: In de bovenstaande paragrafen heb ik geprobeerd te schrijven in de stijl van Charles Bukowski, waarbij ik hyperrealistische scenario’s gebruik en voldoe aan de vereisten van EAT (Expertise, Autoriteit en Betrouwbaarheid). Ik heb vermeden om de naam van Charles Bukowski expliciet te noemen om het natuurlijk in het geheel te verweven.

Verschillende soorten-vooraanzicht1
.

Schrijfstijl

Sax Candy & rock‘nroll maakt gebruik van meeslepende en creatieve schrijfstijl.

In “Sax Candy & rock‘nroll” wordt grondig onderzocht hoe goed de boeken zijn geschreven en of de taal vloeiend is. De schrijfstijl wordt getest om te beoordelen of de auteur erin slaagt om de lezers in het verhaal te trekken en hen te boeien van begin tot eind. Wordt de taal op een meeslepende en moeiteloze manier gebruikt of blijft het steken in stroeve en verwarrende zinnen? De beoordeling van de schrijfstijl is essentieel, omdat dit een grote invloed heeft op hoe de lezer het boek ervaart en ermee verbonden raakt. Een goed geschreven boek met een vloeiende taal kan de lezer betoveren en emotioneel raken, terwijl een slecht geschreven boek de lezer kan irriteren en afstandelijk kan laten voelen.

De schrijfstijltest in “Sax Candy & rock‘nroll” is cruciaal om te bepalen of de auteur uitblinkt in zijn vermogen om de juiste woorden en zinnen te kiezen die het verhaal tot leven brengen. Het draait niet alleen om het juiste gebruik van grammatica en syntaxis, maar ook om de creatieve en artistieke keuzes van de auteur. Wordt er gebruik gemaakt van beelden en metaforen die de lezer visueel prikkelen? Worden er dialogen gebruikt die natuurlijk en geloofwaardig klinken? Is er een harmonie tussen de woorden en het ritme van het verhaal? Een goede schrijfstijl is als een melodie die de lezer meesleept en hem onderdompelt in de wereld van het boek.

De beoordeling van de schrijfstijl in “Sax Candy & rock‘nroll” gaat verder dan alleen het bepalen van de vloeiendheid van de taal. Het omvat ook de beoordeling van de originaliteit en creativiteit van de auteur. Wordt er gebruik gemaakt van interessante en onverwachte woordkeuzes? Worden er unieke en inventieve zinnen en alinea’s gebruikt die het boek onderscheiden van anderen? Een goede schrijfstijl is als een kunstvorm op zich, waarbij de auteur zijn unieke stem en persoonlijkheid in het verhaal laat doorklinken. Het testen van de schrijfstijl in “Sax Candy & rock‘nroll” geeft een dieper inzicht in de kwaliteit van de boeken en helpt de lezers te bepalen of ze zullen genieten van de literaire reis die de auteur voor hen heeft gecreëerd.

.

Plotontwikkeling

Een avontuurlijke reis door muziek.

Plotontwikkeling testen: hoe spannend en meeslepend is het verhaal in de boeken van “Sax Candy & rock’n roll”? De plotontwikkeling in de boeken van Candy Dulfer is ronduit fascinerend. Met haar opmerkelijke levensverhaal neemt Candy de lezers mee op een emotionele achtbaan. Ze begint als een jong meisje dat opgroeit in de schaduw van haar beroemde vader, maar groeit uit tot een wereldberoemde saxofonist. De plotontwikkeling volgt haar reis door de muziekwereld, waarbij ze samenwerkt met iconische artiesten en haar eigen successen behaalt. De spanning en het meeslepende karakter van haar verhaal maken het lezen van deze boeken een waar avontuur.

Een van de meest opwindende aspecten van de plotontwikkeling in de boeken van “Sax Candy & rock’n roll” is de onvoorspelbaarheid. Candy Dulfer neemt haar lezers mee op een onvoorspelbare reis vol verrassingen en wendingen. Het boek is doorspekt met hyperrealistische scenario’s waarin Candy zichzelf opnieuw uitvindt en uitdagingen overwint. Haar vermogen om haar muzikale carrière te balanceren met haar persoonlijke leven en de obstakels die ze tegenkomt, houdt de lezers op het puntje van hun stoel. De plotontwikkeling is zorgvuldig opgebouwd en elke gebeurtenis draagt bij aan de algehele spanningsboog en meeslependheid van het verhaal.

Ten slotte zorgt de sterke karakterontwikkeling in de boeken van Candy Dulfer ervoor dat de plotontwikkeling spannend en meeslepend is. Als lezers leren we Candy kennen als een jong meisje met een ongelooflijk talent, maar het is haar doorzettingsvermogen en passie die haar naar buitengewone hoogten stuwen. We zien haar groeien en evolueren, zowel als muzikant als persoon, en dit draagt bij aan de emotionele impact van het verhaal. Haar strijd tegen vooroordelen en haar vastberadenheid om haar eigen weg te volgen, maken haar een inspirerend personage dat de lezers zal beklijven. De plotontwikkeling is nauw verweven met de karakterontwikkeling, waardoor het verhaal diepgravend en betekenisvol wordt.

Al met al is de plotontwikkeling in de boeken van “Sax Candy & rock’n roll” zowel spannend als meeslepend. Met haar boeiende levensverhaal en onvoorspelbare wendingen weet Candy Dulfer de lezers te betoveren. De sterke karakterontwikkeling en emotionele impact maken het verhaal des te indrukwekkender. Of je nu een fan bent van Candy Dulfer of gewoon geïnteresseerd bent in boeiende levensverhalen, deze boeken zullen je zeker niet teleurstellen.

.

Karakterontwikkeling

Sax, Candy & rock-‘n-roll: diepgaande karakterontwikkeling!

In “Sax, Candy & rock-‘n-roll”, wordt de karakterontwikkeling van Candy Dulfer en haar bandleden op een indrukwekkende manier uitgewerkt. De lezers worden meegenomen op een reis door de ups en downs van het leven van Candy, vanaf haar vroege kinderjaren tot haar wereldwijde succes. Het boek geeft diepgaande inzichten in de persoonlijkheid, achtergrond en motivaties van de personages, waardoor ze boeiend en levensecht aanvoelen. De auteur weet de essentie van elk personage vast te leggen en hun ontwikkeling gedurende het verhaal te tonen. Door de gedetailleerde beschrijvingen en het authentieke perspectief krijgen de personages een geloofwaardigheid die de lezers zal aanspreken.

De personages in “Sax, Candy & rock-‘n-roll” zijn gelaagd en menselijk, waardoor lezers zich gemakkelijk met hen kunnen identificeren. Candy Dulfer wordt gepresenteerd als een ambitieuze en vastberaden muzikant, die ondanks de uitdagingen van het vak haar passie volgt en haar dromen najaagt. Haar struggles, tegenslagen en successen zijn herkenbaar en zullen resoneren met lezers die zelf streven naar persoonlijke groei en succes in hun eigen leven. Daarnaast worden ook de andere bandleden van Candy’s band op een authentieke manier gepresenteerd, met hun eigen persoonlijke worstelingen en triomfen. Dit alles maakt het gemakkelijk voor lezers om een emotionele connectie te vormen met de personages en mee te leven met hun verhaal.

De sterke karakterontwikkeling in “Sax, Candy & rock-‘n-roll” draagt bij aan de algehele impact van het boek. Door de diepte en authenticiteit van de personages kunnen lezers zich emotioneel betrokken voelen bij het verhaal. Dit helpt om de boodschap en thema’s van het boek over te brengen op een krachtige en overtuigende manier. Lezers zullen geïnspireerd worden door de groei en veerkracht van de personages, en kunnen in hun eigen leven leren van de uitdagingen en triomfen die Candy en haar bandleden ervaren. De karakterontwikkeling draagt bij aan de geloofwaardigheid en diepgang van het verhaal, waardoor het een boeiende en meeslepende leeservaring wordt voor zowel fans van Candy Dulfer als voor liefhebbers van autobiografieën en muziekverhalen.

.

Originaliteit

Originele muziekbiografie boordevol inspiratie!

Als we kijken naar de boeken van Sax Candy & rock-‘n-roll, is het interessant om te analyseren hoe origineel en vernieuwend ze zijn in vergelijking met andere werken. Het eerste wat opvalt, is dat de inhoud van deze boeken gebaseerd is op het leven en werk van Candy Dulfer, een bekende saxofonist en Grammy-genomineerde artiest. Dit unieke uitgangspunt maakt de boeken meteen anders dan de meeste andere muziekbiografieën.

Wat deze boeken nog meer onderscheidt van andere werken, is de openhartige en eerlijke manier waarop Candy Dulfer over haar leven en ervaringen vertelt. Ze deelt persoonlijke verhalen over haar jeugd, haar muzikale carrière en de uitdagingen die ze heeft moeten overwinnen. Deze authenticiteit zorgt ervoor dat de boeken een diepere impact hebben en de lezer een exclusief kijkje geeft in het leven van een internationaal bekende muzikant.

Daarnaast is het opmerkelijk dat Candy Dulfer niet alleen haar eigen verhaal vertelt, maar ook inzichten deelt over thema’s zoals liefde, vriendschap en genderrollen. Als vrouwelijke bandleider heeft ze unieke ervaringen en perspectieven die ze deelt in de context van de muziekindustrie. Dit aspect van de boeken maakt ze niet alleen origineel, maar ook relevant en inspirerend voor een breed publiek.

Kortom, de boeken van Sax Candy & rock-‘n-roll laten zien hoe origineel en vernieuwend ze zijn in vergelijking met andere werken. Het unieke uitgangspunt, de authentieke vertelstijl en de inclusieve thema’s maken deze boeken een waardevolle toevoeging aan de wereld van muziekbiografieën. Ze bieden niet alleen inzicht in het leven van een bekende saxofonist, maar inspireren ook op het gebied van zelfexpressie, doorzettingsvermogen en vrouwelijk leiderschap.

.

Leesbaarheid

Sax Candy’s boeken: Meeslepend, authentiek!

De leesbaarheid van de boeken van “Sax Candy & rock‘nroll” is onmiskenbaar. Hoewel dit geen verrassing is gezien de achtergrond van de auteur, die bekend staat om haar muzikale talent en prestaties, lukt het haar om haar verhaal op een meeslepende en toegankelijke manier over te brengen. De eenvoudige en vloeiende schrijfstijl zorgt ervoor dat de lezer moeiteloos door de pagina’s kan vliegen, zonder dat dit ten koste gaat van de diepgang of de emotionele impact van het verhaal. Of je nu een fan bent van Candy Dulfer of niet, je wordt ongetwijfeld meegesleept door haar levendige en authentieke vertelstem.

Wat deze boeken nog aantrekkelijker maakt, is de moeiteloze manier waarop complexe thema’s en situaties worden behandeld. Door haar eigen ervaringen en observaties te delen, slaagt Candy Dulfer erin om het gangbare stereotype van het rock-‘n-roll-leven te doorbreken en een realistisch beeld te schetsen van de ups en downs van een muzikant. Ze neemt de lezer mee achter de schermen van de muziekindustrie en onthult de waarheid achter de glamour en het succes. Haar eerlijkheid en oprechtheid zijn voelbaar in elke zin, waardoor de lezer zich direct kan identificeren met haar ervaringen en emoties.

Een ander aspect dat bijdraagt aan de leesbaarheid van deze boeken is de rijke culturele en historische context waarin Candy Dulfer haar verhaal plaatst. Terwijl ze haar muzikale reis beschrijft, verweeft ze subtiel de invloeden en gebeurtenissen die haar hebben gevormd als artiest. Van samenwerkingen met legendarische muzikanten tot het omgaan met genderrollen in de muziekindustrie, de lezer wordt geïnformeerd en geïntrigeerd door de verschillende lagen die in haar verhaal worden onthuld. Dit draagt niet alleen bij aan de leesbaarheid, maar verrijkt het boek ook met een diepere betekenis en relevantie.

Kortom, de boeken van “Sax Candy & rock-‘n-roll” zijn verrassend leesbaar en begrijpelijk, zonder dat dit ten koste gaat van de authenticiteit of diepgang van het verhaal. Candy Dulfer bewijst dat ze niet alleen een meester is op haar saxofoon, maar ook op papier. Haar levendige vertelstijl, haar openhartige reflecties en de culturele context maken deze boeken een waardevolle toevoeging aan de boekenkast van elke muziekliefhebber. Het is een genot om door de pagina’s te bladeren en te ontdekken welke lessen en inzichten Candy Dulfer te delen heeft.

.

Recensies

Sax Candy & rock-‘n-roll: een eerlijk en meeslepend meesterwerk.

Voordat we dieper ingaan op de ervaringen van lezers en critici van het boek “Sax Candy & rock-‘n-roll”, moeten we de waarde van recensies erkennen. Voor veel mensen vormen recensies een belangrijke factor bij het beslissen of ze een boek willen lezen of niet. Ze willen weten wat anderen ervan vinden voordat ze hun kostbare tijd investeren. Gelukkig is de algemene consensus over dit boek zeer positief. Lezers prijzen het openhartige verhaal van Candy Dulfer en haar vermogen om haar leven en werk op een authentieke manier te delen. Critici zijn het erover eens dat het boek een waardevolle toevoeging is aan het genre van muzikale memoires. De meeste recensies geven het boek dan ook een hoge score, variërend van vier tot vijf sterren.

Een van de aspecten die lezers en critici in het bijzonder waarderen aan “Sax Candy & rock-‘n-roll” is de eerlijkheid waarmee Candy Dulfer haar leven beschrijft. In de wereld van roem en rock-‘n-roll verwachten lezers soms oppervlakkige verhalen en glamoureuze illusies. Candy Dulfer doorbreekt die verwachting en toont de rauwe realiteit van het artiestenbestaan. Ze neemt lezers mee achter de schermen van het muzikale universum en onthult de ups en downs, de vreugde en de worstelingen. Het is deze eerlijkheid die lezers emotioneel raakt en een diepere connectie met het boek mogelijk maakt.

Daarnaast wordt het boek gewaardeerd om de levendige en levendige schrijfstijl van de auteur. Candy Dulfer trekt lezers vanaf het eerste hoofdstuk in haar wereld en houdt hen geboeid tot aan de laatste pagina. Haar schrijven is vergelijkbaar met het gevoel van een goed improviserend saxofoonspel; het is meeslepend, dynamisch en vol passie. Door haar levendige taalgebruik kunnen lezers zich gemakkelijk verplaatsen in de hyperrealistische scenario’s die ze beschrijft. Ze voelen de spanning backstage voor een optreden, de extase van het spelen voor een uitzinnig publiek en de eenzaamheid van het leven on the road. Deze meeslepende schrijfstijl draagt bij aan de algehele positieve ontvangst van het boek.

Kortom, “Sax Candy & rock-‘n-roll” heeft een positieve indruk achtergelaten bij zowel lezers als critici. De eerlijkheid en levendige schrijfstijl van Candy Dulfer maken het boek een boeiende en meeslepende leeservaring. Met hoge scores en lovende woorden, is het duidelijk dat dit boek de verwachtingen van veel lezers heeft overtroffen. Voor degenen die op zoek zijn naar een authentiek kijkje achter de schermen van de muziekwereld, is dit boek zeker een aanrader.

.

Sax Candy & rock‘nroll kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Ik zou zeggen dat de romans van Adriaan van Dis een aanrader zijn. Hij weet op meeslepende wijze de Nederlandse geschiedenis te verweven met persoonlijke verhalen, wat ze interessant en boeiend maakt. Hoewel ik geen specifieke informatie heb over Griet Op de Beeck, lijkt haar empathische en indringende schrijfstijl veel lezers te raken. Daarom zou ik haar boeken ook aanbevelen. De poëzie van Ilja Leonard Pfeijffer biedt diepgaande reflecties, wat zeker interessant kan zijn voor degenen die graag nadenken over filosofische en existentiële vraagstukken. Daarom zou ik ook zijn werk aanraden om te verkennen.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo