Salora SMART32TV 32 Inch – Review

Geniet van de beste kijkervaring met de Salora SMART32TV, een 32 inch smart tv met haarscherp beeld, ingebouwde streamingdiensten en handige spraakbesturing, ideaal voor het kijken van je favoriete films en series..
Onze beoordeling

Salora SMART32TV 32 Inch

De levertijd is 1 dagen
De Salora SMART32TV verrast met levendige beeldkwaliteit en handige smart functies zoals Google Chromecast. Geluid presteert goed behalve op hogere volumes, maar schermgrootte van 32 inch past perfect in kleinere ruimtes.
8.8Expert Score

Beeldkwaliteit
9
Geluidskwaliteit
8
Smart functies
9
Gebruiksgemak
9
Schermgrootte
9
27-02-2024 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De consensus over het product is over het algemeen positief. Gebruikers zijn tevreden met de beeldkwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van de televisie, vooral vanwege de aanwezigheid van diverse apps en het gemak van installatie. Echter zijn er ook wat klachten over het geluid en soms trage prestaties van de televisie. Het product lijkt waar voor zijn geld te bieden, maar verwacht geen topkwaliteit in geluid en beeld.
Pluspunten
  • Snelle en vrij makkelijke installatie
  • Ingebouwde chromecast
  • Scherp beeld
  • Prima geluid
  • Android
Minpunten
  • Geluid wat licht
  • Niet full hd
  • Traag menu
  • Slechte verbinding
.

Beeldkwaliteit

Levendige beelden zonder hoge kosten.

Bij het testen van de Salora SMART32TV viel de beeldkwaliteit onmiddellijk op. Gedreven door een mix van nieuwsgierigheid en een passie voor haarscherpe visuals, richtte ik mijn blik op het 32 inch LED beeldscherm dat, zoals beloofd, is uitgerust met zowel HD als HDR-technologie. Terwijl ik door enkele van mijn favoriete Netflix-series bladerde en een aantal filmtrailers op YouTube bekeek, was ik aangenaam verrast door de levendige kleurweergave en het indrukwekkende contrast. Zelfs in scenes met complexe lichtomstandigheden bleven de details verfijnd en helder, waardoor elk moment op het scherm tot leven kwam. De resolutie van 1366×768, hoewel niet de allerhoogste, bood een verrassend gedetailleerd beeld dat mijn kijkervaring verrijkte. Het was alsof ik de nuances in elke scène kon voelen en ik merkte hoe de HDR10 en HLG ondersteuning een significante rol speelden in het realiseren van deze diepe en nauwkeurige kleuren. Dit maakt de Salora SMART32TV een uitstekende keuze voor wie waarde hecht aan beeldkwaliteit zonder daarbij de bank te hoeven breken, hoewel het verstandig is om met gematigde verwachtingen te komen qua geluid en soms trage prestaties van het systeem.

Beeldkwaliteit-vooraanzicht1
.

Geluidskwaliteit

Solide geluid, ruimte verfijning.

Tijdens mijn ervaring met de Salora SMART32TV, richtte ik mijn aandacht specifiek op de geluidskwaliteit, een aspect dat in vele woonkamers de doorslag geeft tussen een goede en een uitmuntende kijkervaring. Vooraf had ik gemengde gevoelens, gezien de vermeldingen van enkele gebruikers over hun bedenkingen betreffende het geluid. Bij het streamen van concerten en het beluisteren van dialogen in films via de ingebouwde speakers, merkte ik dat de Salora SMART32TV zeker niet onderdoet in zijn prijssegment. De Dolby audio processing belooft een rijkere geluidsbeleving en naar mijn bevindingen levert het toestel een helder en duidelijk geluid, waarmee de nuances in muziek en spraak goed tot hun recht komen. Echter, bij hogere volumes begon het geluid enigszins af te vlakken, met een lichte vervorming in complexere geluidsfragmenten. Dit doet niets af aan het feit dat de televisie een solide prestatie neerzet voor dagelijks gebruik, maar voor de audiofielen onder ons zou een externe geluidsoplossing een welkome toevoeging zijn om de kijk- en luisterervaring te optimaliseren. Kortom, de Salora SMART32TV voldoet op het gebied van geluid voor de standaard consument, maar voor zij die het ultieme geluid nastreven, is er ruimte voor verfijning.

Geluidskwaliteit-zijaanzicht1
.

Smart functies

Google Chromecast: de ultieme gamechanger.

De Salora SMART32TV heeft mij op het vlak van smart functies aangenaam verrast tijdens de testperiode. De aanwezigheid van voorgeïnstalleerde apps zoals Netflix, YouTube en Amazon Prime maakte het mogelijk om zonder enige moeite direct in de actie te duiken. De toevoeging van het Android TV-platform van Google breidt deze mogelijkheden alleen maar verder uit, waardoor ik een breed scala aan apps en games kon verkennen en downloaden. Dit was een echte gamechanger in hoe ik content consumeer; de eenvoud waarmee nieuwe applicaties te vinden en te installeren zijn, hielp de tv aan te passen aan mijn persoonlijke behoeften.

Echter, de echt opvallende functie was de ingebouwde Google Chromecast. De mogelijkheid om mijn eigen content moeiteloos vanaf mijn smartphone of tablet naar het grote scherm te streamen, was uiterst handig voor zowel het delen van media met familie en vrienden als voor persoonlijk gebruik. De tv functioneerde naadloos als een uitbreiding van mijn eigen apparaten, wat de hele ervaring gebruiksvriendelijk en intuïtief maakte.

De bedieningsopties, inclusief de afstandsbediening met speciale knoppen voor snelle toegang tot Netflix en YouTube, evenals de spraakbesturing, onderstreepten alleen maar de gebruiksvriendelijkheid van deze smart tv. Het gemak van navigatie en het schakelen tussen apps zonder de bank te hoeven verlaten, versterkt het gebruiksgemak dat deze smart tv biedt.

Kortom, ondanks enkele opmerkingen over de soms trage prestaties van de televisie, waren deze in mijn ervaring minimaal en deden ze geen afbreuk aan de algehele slimme functionaliteiten die deze tv te bieden heeft. De Salora SMART32TV bevond zich solide op het snijvlak van technologie en gebruiksgemak, en leverde een ervaring die zowel vermakelijk als ongecompliceerd was.

Smart functies-sfeerfoto1
.

Gebruiksgemak

Slimme TV, simpele bediening.

Tijdens mijn persoonlijke ervaring met de Salora SMART32TV werd ik direct getroffen door het ongecompliceerde gebruiksgemak dat deze tv biedt. Van het uitpakken tot het uiteindelijke gebruik; elke stap bleek intuïtief en vrij van frustratie. De handleiding was duidelijk en beknopt, waardoor ik de tv snel kon instellen en verbinden met mijn WiFi-netwerk. Het navigeren door het menu en het aanpassen van instellingen was verrassend eenvoudig, dankzij de gebruiksvriendelijke interface van het Android TV-platform.

De afstandsbediening, met zijn speciale knoppen voor directe toegang tot streamingdiensten zoals Netflix en YouTube, speelde een cruciale rol in het verstevigen van mijn waardering voor de gemakkelijke bedienbaarheid. Bij het verkennen van de diversiteit aan apps was ik ook gecharmeerd van de spraakbesturingsfunctie, die mij in staat stelde commando’s te geven zonder door menu’s hoeven te navigeren. Dit aspect was vooral handig wanneer ik mijn handen vol had of gewoon niet de moeite wilde nemen om de afstandsbediening te zoeken.

De integratie van Google Chromecast verhoogde het gebruiksgemak nog meer, door het delen van content van mijn smartphone naar de tv bijna naadloos te maken. Dit, gecombineerd met de ongecompliceerde installatie van nieuwe apps, zorgde ervoor dat ik mijn kijkervaring kon personaliseren zonder enige technologische achtergrondkennis nodig te hebben. Kortom, de Salora SMART32TV heeft mijn verwachtingen op het gebied van gebruiksgemak overtroffen, waardoor het een aangename aanvulling is op mijn dagelijkse routine geworden. De eventuele klachten over trage prestaties waren in mijn ervaring minimaal en deden geen afbreuk aan de algemene gebruiksvriendelijkheid van deze slimme tv.

Gebruiksgemak-functionaliteiten1
.

Schermgrootte

Compacte grootte, grootse ervaring!

Toen ik de Salora SMART32TV voor het eerst aanzette in mijn woonkamer, werd ik meteen getroffen door hoe goed de schermgrootte paste in de ruimte. Met zijn 32 inch (80cm) schermdiagonaal biedde het toestel een uitgebalanceerde kijkervaring zonder overweldigend te zijn – ideaal voor kleinere woonruimtes of als secundaire tv in de slaapkamer. De resolutie van 1366×768, gecombineerd met HD en HDR-technologie, zorgde ervoor dat ondanks de bescheiden grootte, het beeld levendig en scherp bleef. Dit bewees een uitstekende keuze te zijn voor mij, aangezien ik verschillende soorten content bekeek, van intensieve actiefilms tot kleurrijke animatieseries. Het toestel slaagde erin om een rijke kijkervaring te leveren die ik normaal alleen zou verwachten van grotere, duurdere modellen. Ik vond dat deze grootte de perfecte middenweg bood tussen visueel genot en ruimtelijke economie, waardoor ik mijn ruimte optimaal kon benutten zonder in te leveren op de kwaliteit van mijn kijkervaring. Het bevestigde mijn overtuiging dat voor wie op zoek is naar een slimme, compacte en immersieve televisie-ervaring, de Salora SMART32TV zeker een schot in de roos is.

.

Salora SMART32TV 32 Inch kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Gezien de positieve beoordelingen over de beeld- en geluidskwaliteit, gebruiksgemak, en smart functies, ondanks enkele minpunten zoals soms trage prestaties en geluidsvervorming bij hogere volumes, lijkt de Salora SMART32TV een goede keuze voor consumenten die op zoek zijn naar een betaalbare, functionele Smart TV. De televisie lijkt bijzonder geschikt voor kleinere woonruimtes en biedt een solide basis voor dagelijks entertainment met de mogelijkheid tot personalisatie door middel van apps. Daarom zou dit product zeker een aanrader kunnen zijn, vooral voor mensen die een compacte, smart televisie zoeken zonder daarvoor een fortuin uit te geven.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo