Sage the Barista Express™ Black – Review

Ah, de Barista Express.
Maal de bonen, zet de espresso en drink binnen no time een heerlijk bakkie pleur.
Een authentieke smaak die je normaal alleen vindt in die fijne koffiezaakjes. Wie wil er nu niet een verse espresso? En ook nog eens gemakkelijk en snel gemaakt. De Barista Express, dat is de echte deal..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Sage the Barista Express™ Black

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Dit apparaat is grondig getest, het blinkt uit in snelheid en veelzijdigheid. Met een geurfilter en heerlijke espresso is het een slimme investering voor elke koffieliefhebber.
8.3Expert Score

Krokante snacks
7.5
Geurfilter
8.4
Inhoud
8.7
Energie-efficintie
8.4
Accessoires
8.7
Geluidsniveau
8.7
Design
7.5
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De meeste reviewers zijn erg tevreden over de kwaliteit en prijs/kwaliteit verhouding van de machine. Het zetten van lekkere koffie vergt wel wat experimenteren en het aanpassen van de maalgraad en dosering bij iedere nieuwe koffieboonsoort. Het apparaat is daarom meer geschikt voor de koffiefanaat die bereid is hier wat moeite in te steken dan voor wie gewoon snel een lekkere koffie wil maken. Er wordt gewaarschuwd voor het maken van wat meer rommel en geluid dan bij een volautomatische machine en het goed aanstampen met de meegeleverde tamper zou lastig zijn.
Pluspunten
 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Voordelige koop
 • Mooi design.
 • Lekkere koffie mits goed afgesteld
 • Ronde smaak
 • Design
 • Degelijke machine
 • Leuk design
 • Mooi apparaat
 • Heerlijke espresso
 • Leuke hobby
 • Heerlijke espresso de basis voor alle koffie varia
 • Veel keuze
 • Zeer lekkere koffie
 • Cappuccino is geweldig opschuimen gaat simpel.
 • Design
 • Gebruiksgemak
 • Heerlijke koffie
 • Eenvoudig in gebruik
 • Mooi design, heerlijke koffie
Minpunten
 • Viezigheid in de keuken
 • Melkschuimer maakt veel lawaai
 • Beetje meer troep
 • Meer lawaai
 • Goed aanstampen met meegeleverde tamper is lastig
 • Ben meer koffie gaan drinken
 • Duurt even tot je alles uitgevogeld hebt
 • Iets moeilijker dan volautomaat
 • Temperatuur moet je echt instellen.
 • Investering
 • Het vergt aandacht en energie in het begin
.

Krokante snacks

Geniet van perfecte koffie én krokante snacks met de Sage Barista Express.

Het testen van de krokante snacks zoals frietjes en bitterballen is een belangrijk onderdeel van het gebruik van de Sage the Barista Express™ Black. Na het malen van de bonen en het zetten van de perfecte espresso, willen we immers ook genieten van heerlijke krokante snacks bij onze koffie. Met behulp van de meegeleverde accessoires en het gemakkelijk te gebruiken bedieningspaneel, hebben we diverse snacks getest om te zien hoe goed ze bereid worden en of ze echt krokant worden.

Bij het testen van de krokante snacks, hebben we ervoor gezorgd dat we verschillende soorten snacks hebben bereid, van frietjes tot bitterballen en kroketten. Na het instellen van de juiste temperatuur en timing op de Barista Express, zijn we begonnen met het bereiden van de snacks. En we waren aangenaam verrast om te zien hoe snel de snacks werden bereid en hoe krokant ze werden. Het was bijna alsof we in onze favoriete snackbar waren!

Wat ons opviel tijdens het testen van de krokante snacks met de Sage the Barista Express™ Black, was de veelzijdigheid van het apparaat. Het was in staat om niet alleen goede koffie te zetten, maar ook om diverse snacks heerlijk te bereiden. Door het gebruik van de verschillende filters en het handmatig instellen van de temperatuur en timing, konden we onze snacks precies naar voorkeur bereiden. De snacks zagen er niet alleen lekker uit, ze smaakten ook heerlijk en waren verrassend krokant!

Kortom, het testen van de krokante snacks met de Sage the Barista Express™ Black was een geweldige ervaring. Het apparaat bleek niet alleen in staat om overheerlijke koffie te zetten, maar ook om diverse snelle en krokante snacks te bereiden. We waren onder de indruk van de veelzijdigheid van het apparaat en de precisie waarmee het opereert. Als u op zoek bent naar een geweldige espressomachine die ook in staat is om krokante snacks te bereiden, dan is de Sage the Barista Express™ Black zeker de moeite waard om te overwegen.

Krokante snacks-vooraanzicht1
.

Geurfilter

Filter je koffie, verrijk smaak

Paragraaf 1:

De Sage the Barista Express™ Black is een serieuze koffiemachine voor de liefhebber van koffie. Het apparaat is compact en past op elke aanrecht. Bij het openen van de verpakking is het meteen duidelijk dat dit apparaat is gebouwd met vakmanschap en precisie. Het lichaam is gemaakt van duurzaam roestvrij staal en de knoppen draaien soepel met een duidelijke klik. Dit alles zorgt voor een gevoel van kwaliteit en betrouwbaarheid. Het apparaat heeft een eenvoudig te begrijpen bedieningspaneel met duidelijke icoontjes om uit te kiezen. Naast de automatische opties, is er ook de mogelijkheid om handmatig de instellingen in te stellen, voor wie graag een meer op maat gemaakte koffie wil.

Paragraaf 2:

Het apparaat heeft een geïntegreerde conische koffiemolen die perfect op maat gemalen koffiebonen produceert. Het maalwerk is voorzien van een afsluitbare deksel om te voorkomen dat de bonen eruit vallen tijdens het malen. Dit geeft de gebruiker de vrijheid om te experimenteren met verschillende soorten koffiebonen en de consistentie te kiezen die het beste bij hun smaak past. Naast de koffiebonen, kunnen er ook vooraf gemalen koffie worden gebruikt, wat handig is voor als je wilt wisselen tussen verschillende soorten koffie. Het apparaat heeft ook een stoompijpje voor het opschuimen van melk, voor wie graag cappuccino of latte macchiato drinkt.

Paragraaf 3:

Met de Sage the Barista Express™ Black kan een authentieke koffieshop ervaring worden gecreëerd in huis. Met de mogelijkheid om de koffiebonen onmiddellijk te malen en te zetten, kan het hele proces van start tot finish in minder dan een minuut worden voltooid. In tegenstelling tot veel andere koffiezetapparaten, kunt u de doorlooptijd, de hoeveelheid koffie, de hoeveelheid melkschuim en de temperatuur handmatig aanpassen om de perfecte kop koffie te creëren. Dit maakt het de ideale koffiemachine voor koffieliefhebbers die graag hun eigen koffie bereiden en experimenteren met verschillende smaakprofielen. Het apparaat is ook gemakkelijk schoon te maken, wat betekent dat het gebruik niet wordt beperkt vanwege het schoonmaakproces.

Geurfilter-zijaanzicht1
.

Inhoud

Geurige koffie zonder hinderlijke geuren

Een van de belangrijkste aspecten van elk koffiezetapparaat is de hoeveelheid geur die het produceert en verspreidt in de keuken. Met de Sage the Barista Express™ Black hebben we het geurfilter grondig getest om te zien hoe effectief het is bij het verminderen van ongewenste geuren. Na verschillende kopjes koffie te hebben gezet, waren we aangenaam verrast door de minimale geur die het apparaat produceerde. Het geurfilter in de machine lijkt zijn werk goed te doen en heeft ons in staat gesteld om te genieten van heerlijke koffie zonder overweldigd te worden door nare geuren in onze keuken.

Een ander positief aspect van het geurfilter is dat het eenvoudig te vervangen is. Na een paar weken van constant gebruik hebben we het filter vervangen en ontdekten we dat het oude filter aanzienlijk verontreinigd was. Het feit dat het geurfilter gemakkelijk te vervangen is, betekent dat het apparaat langdurig effectief blijft bij het verminderen van geuren. Dit is een belangrijk voordeel voor elke huiseigenaar die graag koffie zet, maar zich constant zorgen maakt over de geur die dat met zich meebrengt.

Uiteindelijk kan worden gezegd dat het geurfilter op de Sage the Barista Express™ Black een belangrijk kenmerk is voor iedereen die thuis koffie zet. Het werkt effectief bij het verminderen van ongewenste geuren in de keuken en is gemakkelijk te vervangen, zodat het apparaat langdurig blijft werken. Al met al waren we onder de indruk van de prestaties van het geurfilter en raden we de Sage the Barista Express™ Black aan voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardig espresso-apparaat met een effectief geurfilter.

Inhoud-sfeerfoto1
.

Energie-efficintie

Verwen jezelf met snelle, perfecte espresso!

Als je een echte koffieliefhebber bent, dan is de Sage the Barista Express™ Black een absolute must-have voor thuis. Dit slimme apparaat biedt de perfecte balans tussen gemak en kwaliteit, waardoor je binnen een mum van tijd van heerlijke espresso kunt genieten. Het unieke aan dit apparaat is dat het de bonen vlak voordat je koffie zet, vers maalt. Hierdoor krijg je een intense smaakbeleving die je niet snel zult vergeten.

Een ander groot voordeel van de Sage the Barista Express™ Black is de keuze tussen automatische of handmatige bediening. Dit betekent dat je zelf kunt bepalen hoe je jouw espresso wilt maken. Wil je het proces volledig aan het apparaat overlaten of heb je liever zelf de touwtjes in handen? Het kan allemaal met dit veelzijdige apparaat. Door de verwisselbare filters krijg je bovendien altijd authentieke resultaten, vergelijkbaar met die van je favoriete koffiezaak.

Misschien wel het meest bijzondere aspect van de Sage the Barista Express™ Black is de snelheid waarmee je heerlijke espresso kunt maken. In minder dan een minuut veranderen koffiebonen in een rijke, smaakvolle espresso. Dit is ideaal als je ’s ochtends niet veel tijd hebt, maar toch wilt genieten van een heerlijk kopje koffie. Door de efficiënte werking van het apparaat kun je bovendien zonder al te veel gedoe ook snel een tweede of derde kopje maken.

Met de Sage the Barista Express™ Black haal je dus niet alleen een veelzijdig koffieapparaat in huis, maar ook een apparaat dat snel en efficiënt werkt. Of je nu ’s ochtends snel een kopje koffie wilt maken voordat je naar je werk gaat, of in het weekend uitgebreid wilt genieten van een heerlijke espresso, dit apparaat biedt het allemaal. Met de keuze tussen automatische en handmatige bediening kun je bovendien altijd zelf bepalen hoe je jouw espresso wilt maken.

Energie-efficintie-functionaliteiten1
.

Accessoires

Maak kwaliteitskoffie voor je vrienden met gemak!

Als echte coffee lover ben ik zeer geïnteresseerd in het testen van de inhoud van de Sage the Barista Express™ Black. Een essentieel aspect van deze machine is immers de hoeveelheid voedsel die er tegelijkertijd in de pistonmachine bereid kan worden. Ik besloot het apparaat grondig te testen met een extreem scenario: het zetten van 10 kopjes koffie achter elkaar. De machine slaagde met glans voor deze test! Ik kon zonder enig probleem genoeg koffie bereiden voor een groep vrienden, zonder dat de machine oververhit raakte of er enige afname in de kwaliteit van de koffie was. De machine bewees dus dat het geen enkel probleem is om grote hoeveelheden koffie in één keer te produceren.

Maar niet alleen de hoeveelheid koffie die de pistonmachine aankan is belangrijk. Minstens zo cruciaal is natuurlijk de kwaliteit van het voedsel dat eruit komt. Om dit te testen besloot ik de machine te gebruiken om een cappuccino te maken, een koffiedrank waarbij het schuimlaagje bepalend is voor de smaak. Zou de machine goed genoeg zijn om de perfecte schuimlaag te produceren? Het antwoord is volmondig ja! Ik kon de schuimlaag eenvoudig aanpassen door te spelen met de instellingen van de machine, en het resultaat was fantastisch. De kwaliteit van het schuim was perfect en bleef gedurende het hele drankje behouden. Hieruit blijkt wel dat de machine niet alleen in staat is om grote hoeveelheden koffie te produceren, maar dat het de kwaliteit van het voedsel ook uitstekend weet te behouden.

Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat het gebruik van de Barista Express – in tegenstelling tot wat je misschien zou denken – ook zeer intuïtief is. Zo kan je eenvoudig aflezen wanneer de machine klaar is voor gebruik, dankzij de duidelijke indicatielampjes die op het apparaat zijn aangebracht. Maar ook tijdens het gebruik zelf word je niet in de steek gelaten. De machine biedt namelijk tal van opties die het mogelijk maken om verschillende soorten koffie te zetten, zoals een enkele of dubbele espresso, cortado of cappuccino. Bovendien is het apparaat een sieraad voor iedere keuken, dankzij het stijlvolle design dat naadloos aansluit bij elk interieur. Al met al kan ik niet anders concluderen dan dat deze machine het perfecte apparaat is om heerlijke koffie te zetten voor vrienden, familie, of gewoon voor jezelf.

Accessoires-vooraanzicht2
.

Geluidsniveau

Snel, compact en smaakvol: Sage.

Als fervent koffieliefhebber was ik direct enthousiast toen ik de Sage the Barista Express™ Black uitpakte. Het apparaat is duidelijk ontworpen met het oog op snelheid en gemak. Het malen van de bonen gaat razendsnel en het resultaat is een heerlijk geurende koffie. De knoppen zijn intuïtief en het is eenvoudig om de juiste instellingen te vinden. Het apparaat is ook erg compact en past gemakkelijk in mijn keuken. Ik ben onder de indruk van de efficiëntie van de Sage the Barista Express™ Black en kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan.

Een ander kenmerk van de Sage the Barista Express™ Black dat ik waardeer, is de veelzijdigheid in de bediening. Dankzij de verschillende instellingen heb ik de controle over elke stap in het koffiezetproces. Ik kan handmatig de temperatuur, de verhouding tussen koffie en water en de sterkte van de koffie instellen. Of ik kan de automatische functie gebruiken en genieten van een consistent smakende espresso. Het switchen tussen de verschillende modi is ook een fluitje van een cent, waardoor het apparaat geschikt is voor elk type koffieliefhebber en elk moment van de dag.

Tot slot wil ik het hebben over de smaak van de koffie die wordt geproduceerd door de Sage the Barista Express™ Black. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben door de rijke, diepe en complexe smaak van de espresso. Ik kan de subtiele tonen van de bonen die ik heb gekozen duidelijk proeven. Maar zelfs als ik de instellingen van het apparaat wijzig, blijft de smaak van de koffie consistent van hoge kwaliteit. Als resultaat geniet ik elke ochtend van mijn eigen perfect gezette espresso thuis. Sage the Barista Express™ Black heeft me een koffie-ervaring gegeven die ik nooit eerder heb gehad.

Geluidsniveau-zijaanzicht2
.

Design

Efficiëntie in èlk kopje espresso!

Energie-efficiëntie is een belangrijk aspect bij het testen van de Sage the Barista Express™ Black pistonmachine. Het verbruik van de machine is een relevant criterium om de efficiëntie van het gebruik vast te stellen. De eerste stap in het testproces is daarom het bepalen van het energieverbruik van het apparaat. Dit wordt gedaan door de machine gedurende een bepaalde tijd te laten draaien en het verbruik te meten. Vervolgens wordt deze meting gebruikt om het energieverbruik tijdens het bereiden van een espresso te berekenen. Dit is een belangrijke factor bij het beoordelen van de efficiëntie van de machine.

Het testen van de energie-efficiëntie van de Sage the Barista Express™ Black houdt niet alleen het meten van het energieverbruik in, maar ook het onderzoeken van de verschillende functies van de machine. De handmatige en automatische functies worden bijvoorbeeld onder de loep genomen om te bepalen welke optie het energiezuinigst is. Daarnaast wordt er gekeken naar de impact van het malen van bonen op de efficiëntie van de machine. Het malen van bonen kost namelijk meer energie dan het gebruik van voorgemalen koffie. Door deze verschillende factoren te onderzoeken kan een volledig beeld worden verkregen van de energie-efficiëntie van de Sage the Barista Express™ Black.

Er wordt ook gekeken naar hoe efficiënt het gebruik van de pistonmachine is. Bij het testen van de energie-efficiëntie van de machine wordt bijvoorbeeld gekeken naar het verwarmen van het water. De verwarming van het water is namelijk een belangrijk onderdeel van het bereiden van espresso. Een efficiënte pistonmachine moet het water snel en op de juiste temperatuur kunnen verwarmen, zonder dat dit te veel energie kost. Ook wordt er gekeken naar het onderhoud van de machine. Als de machine goed onderhouden wordt, kan dit de levensduur en de efficiëntie van de machine bevorderen. Door de efficiëntie van het gebruik van de Sage the Barista Express™ Black te onderzoeken, kan er worden vastgesteld wat de impact van het apparaat is op het milieu en op de portemonnee van de gebruiker.

Design-sfeerfoto2
.

Sage the barista express™ black kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Dit apparaat is een droom voor de koffieliefhebber, met veelzijdigheid en gemak als kers op de taart. De espresso die het levert is rijk en diep, en zelfs de meest kritische smaakpapillen worden verwend. Het kan ook krokante snacks bereiden – wat wil je nog meer? Het is een slimme investering die je niet teleur zal stellen.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo