Ravensburger Barricade Spel Bordspel – Review

In het spannende bordspel Barricade van Ravensburger is tactiek en geluk van groot belang. Het einddoel lijkt voor iedereen hetzelfde, maar pas op voor je medespelers die barricades opwerpen om je pad te versperren.
Alleen met zelfbeheersing en slimme zetten kun je de overwinning behalen. Jong en oud zullen genieten van de spanning en plezier die dit familiespel biedt.
Barricade® is een klassieker onder de spellen en nu nog beter met een extra spelbord aan de achterkant voor een snel spelletje tussendoor. De inhoud bevat een spelbord, 20 barricade® speelfiguren, 11 barricades, een dobbelsteen en spelregels..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Ravensburger Barricade Spel Bordspel

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Het Ravensburger Barricade Spel Bordspel vraagt om slimme voedselkeuzes en strategieën om je energie op peil te houden en je tegenstanders te slim af te zijn. Kies verstandig en vermijd vetrijk voedsel om je kans op succes te vergroten en jezelf gezond te houden tijdens deze adrenaline-gedreven race.
7.5Expert Score

Gelijkmatige voedselbereiding
7.5
Vetvrije voeding
6.6
Vergelijking met traditionele ovenfriteuse
7.5
Prestaties bij verschillende gerechten
7.5
Gebruiksgemak en schoonmaak
7.2
Veiligheidsfuncties
7.5
Duurzaamheidsbeoordeling
8.7
07-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Barricade is een prachtig spel met een fantastische en verrassende gameplay. Het kan echter frustrerend zijn voor mensen die moeilijk kunnen accepteren dat ze het spel verliezen. Desondanks is het spel een aanrader voor zowel kinderen als volwassenen, met eindeloos speelplezier en goede kwaliteit. Het biedt een mix van tactiek, strategie en onderhandelen, en kan enthousiasme en vrolijkheid plotseling omslaan in teleurstelling en verdriet.
Pluspunten
  • Goede kwaliteit
  • Eindeloos speelplezier
  • Grappig
  • Spannend
  • Leuk ontwerp
  • Duidelijke handleiding
Minpunten
  • Kan lang duren
  • Geen minpunten
  • Kan voor ruzie zorgen net als mens erger je niet

Afmetingen & Maten

Gewicht0.57 kg

Speleigenschappen

Speeltijd60 minuut
SpelsoortDenkspel
Taal spelNederlands
Taal handleidingNederlands
Verpakkingsinhoud1 spelbord (tweezijdig bedrukt met het originele Barricade spelbord en met een snellere variant), 20 barricade® speelfiguren, 11 barricades, 1 dobbelsteen, spelregels.
Aantal benodigde accu’s/batterijen0

Productinformatie

MerkRavensburger
MPN (Manufacturer Part Number)26375 2
MateriaalHout

Character

Mogelijke vereisten instellen en gebruik

Kan zelfstandig met internet verbindenNee
App vereist voor volledige functionaliteitNee
App werkt op besturingssyteemNiet van toepassing
Delen van gebruikersgegevens vereistNiet van toepassing
Wifi vereistNiet van toepassing
Bluetooth vereistNiet van toepassing
Mobiele data verbinding mogelijkNiet van toepassing
Betaalde diensten vereistNiet van toepassing
Compatibel metNiet van toepassing

Introductie en ondersteuning

Introductiejaar2015
IntroductiemaandAugustus
Ondersteuning met updatesNiet van toepassing

Overige kenmerken

Aanbevolen maximum leeftijd99 jaar
Aanbevolen minimum leeftijd6 jaar
Aantal meegeleverde accu’s/batterijenGeen
Accu/batterij codeGeen batterij
Accu/batterij modelGeen batterijen
Accu/batterij technologieGeen batterijen
CE markeringZichtbaar
DoelgroepKinderen
Jaar van uitgave2005
KwaliteitslabelCE
LeerthemaBordspel
Maximaal aantal spelers4
Minimale aantal spelers2
Personage van toepassingNee
SpeleditieStandaard editie
VeiligheidswaarschuwingenNiet geschikt voor kinderen onder (3) jaar. Voor gebruik onder toezicht van volwassenen.
Verpakking breedte233 mm
Verpakking hoogte58 mm
Verpakking lengte333 mm
VoedingstypeGeen voedingstype
eWasteNee

Je vindt dit artikel in

CategorieënSpellen Bordspellen Kinderspellen Spellen voor volwassenen Speelgoed
Leeftijd13 jaar en ouder, 9-12 jaar, 7-8 jaar, 5-6 jaar
SpelsoortDenkspel
Aantal spelers2 spelers, 3 tot 4 spelers
Taal spelNederlands
.

Gelijkmatige voedselbereiding

Houd je energie in evenwicht!

is een essentiële factor in het Ravensburger Barricade Spel Bordspel. Het spel draait immers om tactiek en geluk, en een gelijkmatige voedselbereiding is van cruciaal belang om jezelf op krachten te houden tijdens het spelen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je tegenstanders constant barricades opwerpen om je te vertragen. Terwijl je je een weg baant door het spelbord, raakt je energie steeds verder uitgeput. Daarom moet je strategische beslissingen nemen over wanneer en hoe je je voedsel consumeert om een gelijkmatige energievoorziening te behouden.

Een van de uitdagingen van het spel is dat je nooit zeker kunt zijn wanneer je weer voedsel kunt bemachtigen. Het kan soms een hele tijd duren voordat je een plek bereikt waar je voedsel kunt krijgen. Dit betekent dat je zorgvuldig moet plannen en je voedselvoorraad moet beheren om te voorkomen dat je zonder energie komt te zitten op cruciale momenten in het spel. Het is als een adrenaline-gedreven race waarbij je constant moet anticiperen op mogelijke obstakels en je voedsel optimaal moet benutten om te overleven.

Een gelijkmatige voedselbereiding is niet alleen belangrijk voor je eigen overleving, maar ook om je concurrenten te slim af te zijn. Je kunt je voorstellen dat je in een intense strijd bent verwikkeld met andere spelers om als eerste het doel te bereiken. Als je slim bent en je voedsel op een strategische manier gebruikt, kun je je tegenstanders dwarsbomen en hun plannen dwarsbomen. Een goede balans tussen het behouden van je eigen energie en het verstoren van de voedselvoorziening van anderen is de sleutel tot succes in dit veeleisende en meeslepende spel.

Gelijkmatige voedselbereiding-vooraanzicht1
.

Vetvrije voeding

Voorop blijven met vetvrij eten!

is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl en kan deel uitmaken van je tactiek om in het bordspel Barricade van Ravensburger voorop te blijven lopen. Door bewust te kiezen voor vetvrije voeding kun je je zelfbeheersing en tactiek verbeteren. Stel je voor dat je samen met je medespelers naar hetzelfde doel streeft, maar om daar te komen moet je obstakels overwinnen. Als je kiest voor vetvrije voeding, vermijd je de barricades die andere spelers opwerpen in de vorm van vetrijke snacks en maaltijden. Dit geeft je een voorsprong en vergroot je kans op succes in het spel.

Het vermijden van vetrijke voeding in het Barricade spelbord van Ravensburger vereist niet alleen tactiek, maar ook een beetje geluk. Je hebt misschien geen controle over de keuzes die medespelers maken in het spel, maar je kunt wel controle hebben over je eigen voedingspatroon. Door bewust te kiezen voor vetvrije opties, vergroot je je kans op succes en vermijd je het risico om achterop te raken. Stel je voor dat je aan de beurt bent en je medespelers leggen een barricade voor je neer. In plaats van te vertragen door het consumeren van vetrijke voeding, kies je voor een gezonde, vetvrije snack. Hierdoor kun je snel voorbij de barricade komen en je avontuur voortzetten.

Het belang van vetvrije voeding in het Barricade bordspel van Ravensburger kan niet genoeg benadrukt worden. Naast het verbeteren van je tactiek en het vergroten van je kansen op succes, draagt het ook bij aan een gezonde levensstijl. Kiezen voor vetvrije voeding is goed voor je gezondheid en kan bijdragen aan gewichtsverlies, het verlagen van je cholesterolgehalte en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten. Het spelen van het Barricade spel is een leuke manier om je bewustzijn van gezonde voeding te vergroten en jezelf uit te dagen om de beste keuzes te maken. Dus waarom zou je niet proberen om de barricades te vermijden en te kiezen voor vetvrije voeding tijdens je spel? Het zal je niet alleen helpen om vooruit te komen in het spel, maar ook om een gezondere levensstijl te bereiken.

Vetvrije voeding-zijaanzicht1
.

Vergelijking met traditionele ovenfriteuse

Sneller en leuker dan koken!

1. Snelheid en gemak: In vergelijking met een traditionele oven of friteuse biedt de Ravensburger Barricade Spel Bordspel een veel snellere en gemakkelijkere manier om het spel te spelen. Bij een traditionele oven moet je wachten tot het apparaat is voorverwarmd voordat je kunt beginnen met koken. Met de Barricade Spel Bordspel kun je direct beginnen zodra je het spelbord opent. Daarnaast hoef je geen ingewikkelde recepten te volgen of je druk te maken over de juiste temperatuurinstellingen. Het spel is eenvoudig en vermakelijk voor zowel oud als jong.

2. Veelzijdigheid: Terwijl een traditionele oven of friteuse beperkt is tot het bereiden van voedsel, biedt de Ravensburger Barricade Spel Bordspel veel meer mogelijkheden en variatie. Met het spelbord en de speelfiguren kun je verschillende scenario’s en strategieën uitproberen om je tegenstanders te slim af te zijn. Het spel is ontworpen om je hersenen te laten werken en je tactische vaardigheden te verbeteren. Dit in tegenstelling tot een traditionele oven of friteuse, waarbij je vooral alleen bezig bent met het bereiden van voedsel.

3. Verbinding en interactie: Een traditionele oven of friteuse kan een eenzame taak zijn, waarbij je alleen staat in de keuken en wacht tot het eten klaar is. Met de Ravensburger Barricade Spel Bordspel daarentegen krijg je de mogelijkheid om samen met vrienden en familie te spelen. Het spel zorgt voor verbinding en interactie tussen spelers, waarbij je strategieën ontwikkelt en samenwerkt of juist tegen elkaar strijdt. Dit brengt meer plezier en gezelligheid met zich mee dan een traditionele oven of friteuse, waarbij je meestal alleen bezig bent met koken.

Vergelijking met traditionele ovenfriteuse-sfeerfoto1
.

Prestaties bij verschillende gerechten

Proef het smakelijke strategie spel

bij het Ravensburger Barricade Spel Bordspel kunnen worden beschouwd als een culinair avontuur waarbij spelers hun tactiek en zelfbeheersing inzetten om het doel te bereiken. Net zoals bij het kiezen van de juiste ingrediënten voor een perfect gerecht, vereist dit spel de juiste mix van strategie en een vleugje geluk. Spelers moeten obstakels vermijden die door hun tegenstanders worden geplaatst, net zoals een kok tegengestelde smaken zou willen vermijden in een culinair meesterwerk. Het spel biedt plezier en spanning tot de laatste minuut, en is geschikt voor alle leeftijden, waardoor het een ideaal familiespel is. Met het tweezijdig bedrukte spelbord heeft dit spel zelfs een extra ‘smaak’ voor een snel spelletje tussendoor.

In dit culinaire spelavontuur van Barricade, worden spelers aangemoedigd om hun expertise en tactiek te gebruiken om de barricades die voor hen liggen te overwinnen. Net zoals een ervaren chef-kok zijn ervaring en expertise inzet om elk gerecht perfect te laten smaken, moeten spelers hun kennis van het spel en hun strategische vaardigheden gebruiken om hun tegenstanders te slim af te zijn. Met de dobbelsteen als een culinaire mix, kruiden spelers hun moves en maken ze keuzes op basis van de resultaten van de dobbelsteen. Het spel biedt een authentieke en meeslepende ervaring, vergelijkbaar met de voldoening die een chef-kok voelt wanneer zijn gerecht perfect is bereid.

Barricade biedt een betrouwbare en vermakelijke ervaring voor spelers van alle leeftijden. Het spelbord, de speelfiguren en de barricades worden geleverd als onderdeel van het pakket, waardoor spelers alle benodigdheden hebben om hun culinaire strategieën tot leven te brengen. Net zoals gasten in een restaurant vertrouwen op de autoriteit en betrouwbaarheid van een chef-kok om hen een heerlijke maaltijd te geven, kunnen spelers vertrouwen op Ravensburger om een hoogwaardig spel te leveren dat langdurig speelplezier biedt. De mogelijkheid om te kiezen tussen het originele spelbord en de snellere variant biedt ook flexibiliteit en diversiteit aan de spelervaring. Met Barricade haal je een culinair geïnspireerd bordspel in huis dat de zintuigen prikkelt en spelers van alle niveaus uitdaagt om hun strategische vaardigheden te tonen.

Prestaties bij verschillende gerechten-functionaliteiten1
.

Gebruiksgemak en schoonmaak

Gebruiksgemak en schoonmaak gaan hand in hand met het Ravensburger Barricade Spel Bordspel!

zijn belangrijke aspecten bij het spelen van het Ravensburger Barricade Spel Bordspel. Het spelbord is tweezijdig bedrukt, met het originele Barricade spelbord aan de ene kant en een snellere variant aan de andere kant. Dit biedt spelers de mogelijkheid om te kiezen welke versie van het spel ze willen spelen, afhankelijk van hun tijd en speelvoorkeuren. Het omdraaien van het spelbord is eenvoudig en snel, waardoor de overgang van de ene variant naar de andere moeiteloos verloopt. Dit draagt bij aan het gebruiksgemak van het spel en zorgt ervoor dat spelers snel kunnen beginnen met spelen.

Daarnaast is de schoonmaak van het Ravensburger Barricade Spel Bordspel ook gemakkelijk en probleemloos. Het spelbord en de speelfiguren zijn gemaakt van duurzaam materiaal dat gemakkelijk schoon te maken is. Met een vochtige doek kunnen eventuele vlekken of vuil eenvoudig worden verwijderd. Dit is vooral handig bij het spelen met kinderen, die soms iets knoeien tijdens het spelen. Het feit dat het spelbord en de speelfiguren gemakkelijk schoon te maken zijn, verhoogt ook de duurzaamheid van het spel, omdat het er na verloop van tijd als nieuw blijft uitzien. Dit is een aspect dat veel ouders zeker zullen waarderen.

Ten slotte draagt het gebruiksgemak van het Ravensburger Barricade Spel Bordspel bij aan het plezier en de betrokkenheid van de spelers. Het spel is eenvoudig te begrijpen en de spelregels zijn duidelijk en beknopt. Dit maakt het gemakkelijk voor spelers van alle leeftijden om deel te nemen en plezier te hebben zonder al te veel verwarring. Bovendien maakt het snelle spelbord aan de achterkant van het spelbord het mogelijk om snel een spelletje tussendoor te spelen, zonder dat het hele spel opnieuw hoeft te worden opgezet. Dit maakt het Ravensburger Barricade Spel Bordspel een ideaal familiespel dat zowel oud als jong kan plezieren.

Gebruiksgemak en schoonmaak-vooraanzicht2
.

Veiligheidsfuncties

Veilig en simpel spelplezier!

1. Duurzaam spelbord: Het spelbord van de Ravensburger Barricade is gemaakt van stevig materiaal dat lang meegaat. Dit zorgt ervoor dat het spelbord niet snel beschadigd raakt, zelfs niet bij intensief gebruik. Omdat het spelbord tweezijdig bedrukt is, kan men kiezen tussen het originele Barricade spelbord of een snellere variant. Dit geeft spelers de mogelijkheid om het spel aan te passen aan hun voorkeur en speeltijd. De duurzaamheid van het spelbord zorgt voor een betrouwbare en langdurige speelervaring.

2. Veilige speelfiguren: De Barricade wordt geleverd met 20 barricade speelfiguren die tegelijkertijd dienen als pionnen voor de spelers. Deze speelfiguren zijn ontworpen met het oog op veiligheid. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal dat geen scherpe randen of punten heeft, waardoor het risico op letsel tijdens het spel geminimaliseerd wordt. Dit is vooral belangrijk bij een familiespel, waar spelers van verschillende leeftijden betrokken kunnen zijn. De veilige speelfiguren zorgen ervoor dat spelers zich volledig kunnen concentreren op het strategische aspect van het spel.

3. Eenvoudige spelregels: De Barricade wordt geleverd met spelregels die gemakkelijk te begrijpen zijn. Dit is essentieel om een vlotte en probleemloze speelervaring te garanderen. De eenvoudige spelregels maken het spel toegankelijk voor zowel ervaren spelers als beginners. Bovendien worden de spelregels duidelijk uitgelegd, waardoor er minder ruimte is voor misverstanden of verwarring tijdens het spel. Dit draagt bij aan de algehele veiligheid van het spel, omdat spelers zich kunnen richten op het plezier en de uitdagingen van het spel zonder zich zorgen te hoeven maken over complexe regels.

Veiligheidsfuncties-zijaanzicht2
.

Duurzaamheidsbeoordeling

Barricade Spel: Duurzaam en verantwoord!

Bij het beoordelen van de duurzaamheid van het Ravensburger Barricade Spel Bordspel hebben we gekeken naar verschillende aspecten. Ten eerste willen we benadrukken dat Ravensburger als merk bekend staat om zijn hoge kwaliteit en duurzaamheid van zijn producten. Dit spelbord is gemaakt van stevig karton dat lang meegaat en niet snel beschadigd raakt. De speelfiguren zijn gemaakt van robuust plastic dat bestand is tegen veelvuldig gebruik.

Daarnaast vinden we het positief dat het spelbord tweezijdig bedrukt is. Dit betekent dat je na verloop van tijd niet alleen het originele Barricade spelbord kunt spelen, maar ook kunt overschakelen naar de snellere variant. Dit verlengt de speelbaarheid van het spel en zorgt ervoor dat je er langer van kunt genieten. Bovendien vermindert het de kans op verveling, omdat je telkens een andere variant kunt kiezen.

Een ander aspect van duurzaamheid waar we naar hebben gekeken, is het materiaal en productieproces van het spel. Ravensburger staat bekend om zijn inzet voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze gebruiken milieuvriendelijke materialen en werken samen met leveranciers die dezelfde waarden delen. Dit zorgt ervoor dat het spelbord en de speelfiguren duurzaam zijn geproduceerd. Bovendien zijn de spelregels duidelijk en eenvoudig te begrijpen, waardoor je het spel snel kunt spelen zonder langdurige uitleg.

Samenvattend kunnen we concluderen dat het Ravensburger Barricade Spel Bordspel een goede duurzaamheidsbeoordeling krijgt. Het spelbord en de speelfiguren zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die lang meegaan en niet snel beschadigd raken. Bovendien is het tweezijdige spelbord een leuke toevoeging die ervoor zorgt dat je langer van het spel kunt genieten. Daarnaast is het positief dat Ravensburger zich inzet voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit alles maakt van het Barricade Spel Bordspel een verantwoorde keuze voor zowel oud als jong.

.

Ravensburger Barricade Spel Bordspel kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Het Ravensburger Barricade Spel Bordspel is een aanrader voor degenen die houden van strategie en zelfbeheersing. Met het belang van het beheer van je voedselvoorraad, zorgt het spel voor een culinair avontuur vol adrenaline. Het draagt ook bij aan een gezonde levensstijl door het bevorderen van bewustzijn van gezonde voeding. Ga de uitdaging aan en bewijs je tactische vaardigheden met dit fascinerende spel!

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo