Praktisch handboek breien met kleuren – Review

In haar praktische handboek voor breien met kleuren deelt Melissa Leapman haar passie voor het kleurbreien met bevlogenheid. Ze leert breiers de kunst van het jacquardbreien, waarbij verschillende kleuren als een harmonieus schilderij samenkomen, en introduceert de magie van intarsia breien, waarmee je met wol kunt "schilderen".
Daarnaast leert ze hoe je tegelijkertijd twee ontwerpen kunt maken met dubbel breiwerk. Door haar jarenlange ervaring met breiworkshops weet Leapman de meest efficiënte en intuïtieve methoden te presenteren.
Na het leren van de basisvaardigheden, kun je je nieuwe breikunsten toepassen op een scala aan creatieve ontwerpen, zoals een kussen met bollen en strepen, een warme jas met een prachtig driehoekspatroon en een knuffeldeken die aan beide zijden gebruikt kan worden. Dit boek bevat tevens workshops die handige inzichten bieden en meer dan 200 unieke steekpatronen die je kunt toepassen in je eigen creaties. Met zijn overzichtelijke schema's en handige tips, waaronder een cursus 'kleurentheorie' voor het kiezen van de perfecte kleurencombinatie, is dit naslagwerk een bron van informatie en inspiratie waar je telkens weer naar kunt grijpen..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Praktisch handboek breien met kleuren

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Duik in de wereld van kleurbreien met Leapman’s heldere instructies en inspirerende tips. Van beginner tot ervaren breister, til je vaardigheden naar een hoger niveau en creëer prachtige breiwerken.
6.8Expert Score

-instructies
7.5
Technieken
6
Garen
7.5
Patronen
6
-accessoires
6
Resultaten
7.5
Projecten
7.2
15-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Dit boek wordt over het algemeen positief beoordeeld. Het is inspirerend, praktisch en biedt heldere uitleg. Mensen raden dit boek aan voor zowel beginners als ervaren breisters. Het bevat veel tips en voorbeelden om het breien met kleuren te vergemakkelijken.
Positive
  • Positive
Negatives
  • Negative

Inhoud

Taalnl
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum25 juni 2012
Aantal pagina’s168
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesMet illustraties

Betrokkenen

HoofdauteurMelissa Leapman
HoofdillustratorAlexandra Grablewski
Tweede IllustratorJacob Hand
Co IllustratorJoni Coniglio
HoofduitgeverijDeltas Centrale uitgeverij

Vertaling

Originele titelMastering Color Knitting

Overige kenmerken

Extra groot lettertypeNee
Gewicht568 g
Product breedte192 mm
Product hoogte16 mm
Product lengte232 mm
StudieboekNee
Verpakking breedte185 mm
Verpakking hoogte15 mm
Verpakking lengte227 mm

Je vindt dit artikel in

CategorieënVrije tijd & Hobby Creatieve hobby’s Breien Boeken
TaalNederlands
Boek, ebook of luisterboek?Boek
Studieboek of algemeenAlgemene boeken
.

-instructies

Ontdek de magie van kleurbreien!

Dit is een cruciale vraag voor elke brei(st)er die aan de slag wil met kleurbreien. Gelukkig biedt het Praktisch handboek voor breien met kleuren van Melissa Leapman een helder antwoord. De instructies in dit boek zijn opvallend duidelijk en gemakkelijk te volgen. Leapman, met haar jarenlange ervaring als breidocente, heeft een intuïtieve benadering gekozen en bespreekt de snelste en eenvoudigste methoden voor elke techniek. Zelfs als je nog nooit eerder kleurbreien hebt gedaan, zul je merken dat je met dit boek moeiteloos de basics onder de knie krijgt.

Na het leren van de basistechnieken is het tijd om je nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen. Gelukkig bevat het Praktisch handboek voor breien met kleuren een selectie van creatieve ontwerpen om mee aan de slag te gaan. Van kussens met bollen en strepen tot warme jassen met driehoekspatronen en omkeerbare knuffeldekentjes, dit boek biedt volop inspiratie voor verschillende projecten. En alsof dat nog niet genoeg is, bevat het boek ook meer dan 200 unieke steekpatronen die je kunt gebruiken in je eigen ontwerpen. Het is echt een bron van informatie en inspiratie die je telkens weer kunt raadplegen.

Tot slot bevat het Praktisch handboek voor breien met kleuren ook waardevolle tips en trucs, zoals een cursus “kleurentheorie” om je te helpen bij het kiezen van de perfecte kleurencombinaties. Deze handige verzameling van schema’s en inzichten maakt dit boek tot een uitstekend naslagwerk. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met kleurbreien, dit boek zal je helpen om je breivaardigheden naar een hoger niveau te tillen. De auteurservaring en expertise schijnt door in elke pagina en zorgt ervoor dat je met vertrouwen aan nieuwe projecten kunt beginnen.

-instructies-vooraanzicht1
.

Technieken

Breitechnieken meester je zo!

In het Praktisch handboek voor breien met kleuren van Melissa Leapman worden deze technieken uitgebreid besproken en getest. Leapman deelt haar kennis en passie voor kleurbreien en laat zien dat het misschien moeilijk lijkt, maar eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Ze legt de snelste, eenvoudigste en meest intuïtieve methoden uit voor elk van deze technieken, gebaseerd op haar jarenlange ervaring als breiworkshopdocente.

Nadat de basistechnieken onder de knie zijn, kunnen brei(st)ers aan de slag met de creatieve ontwerpen in het boek. Denk aan een kussen met bollen en strepen, een warme jas met een driehoekspatroon en een omkeerbaar knuffeldekentje. Daarnaast bevat het boek workshops die waardevolle inzichten bieden en meer dan 200 unieke steekpatronen die toegepast kunnen worden in eigen ontwerpen. Leapman voorziet de lezer niet alleen van praktische patronen, maar ook van nuttige informatie en inspiratie.

Dit uitgebreide boek fungeert als een naslagwerk voor breiers van alle niveaus. Met handige schema’s en tips, en zelfs een cursus over kleurentheorie om de perfecte kleurencombinaties te kiezen, biedt het Praktisch handboek voor breien met kleuren alles wat nodig is om nieuwe vaardigheden op het gebied van kleurbreien te ontwikkelen en toe te passen. Of het nu gaat om het breien van complexe kabels of het maken van speelse noppen, dit boek is een betrouwbare en deskundige gids voor het testen en beheersen van verschillende breitechnieken.

Technieken-zijaanzicht1
.

Garen

Brei in kleur met vertrouwen!

Dit is een essentiële vraag voor elke fervente breier. Gelukkig biedt het Praktisch handboek voor breien met kleuren van Melissa Leapman inzichten en tips om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Leapman gaat dieper in op de verschillende soorten breigaren die beschikbaar zijn en hun eigenschappen. Ze legt uit hoe elk garen reageert op verschillende breitechnieken en moeilijkheidsgraden. Dit stelt de lezer in staat om bewust te kiezen welk garen het beste past bij hun vaardigheidsniveau en het gewenste eindresultaat.

Na het kiezen van het juiste breigaren, komt de ultieme test: het werken met de verschillende garens. Leapman moedigt de lezer aan om te experimenteren en te spelen met de garens om zo het volledige potentieel ervan te ontdekken. Ze geeft duidelijke instructies en handige tips om eventuele uitdagingen aan te pakken en succesvolle projecten te creëren.

Het eindresultaat van het werken met verschillende soorten breigaren is verbluffend. Leapman’s Praktisch handboek voor breien met kleuren toont prachtige ontwerpen die variëren van kussens met bollen en strepen tot warme jassen met ingewikkelde driehoekspatronen. De foto’s van de voltooide projecten geven een realistische weergave van hoe de garenkeuze het uiteindelijke breiwerk beïnvloedt. De kleuren stralen, de texturen komen tot leven en de patronen komen prachtig naar voren. Het is een visueel feest voor de breiliefhebber.

Kortom, het Praktisch handboek voor breien met kleuren biedt een waardevolle gids voor breiers die willen experimenteren met verschillende soorten breigaren. Leapman’s expertise en duidelijke instructies zorgen ervoor dat het werken met verschillende garens geen ontmoedigende taak is, maar eerder een creatieve en bevredigende ervaring. Het eindresultaat is verbluffend en laat zien dat de juiste keuze van breigaren het breiwerk naar een hoger niveau kan tillen. Met Leapman’s gids zult u zich vol vertrouwen wagen aan nieuwe projecten en uw eigen unieke breikunstwerken creëren.

.

Patronen

Perfecte steken, prachtige creaties.

Breipatronen testen is een belangrijk onderdeel van het breiproces. Het bepaalt immers hoe goed een bepaald patroon werkt en of het het gewenste resultaat oplevert. Verschillende breipatronen, zoals de ribbelsteek, tricotsteek en fair isle, hebben elk hun eigen kenmerken en effecten. Het testen van deze breipatronen zorgt ervoor dat brei(st)ers de juiste keuze kunnen maken voor hun projecten.

De ribbelsteek is een eenvoudige, maar veelzijdige steek die veelvuldig wordt gebruikt in breiwerk. Het creëert een mooie textuur en is gemakkelijk te breien, ideaal voor beginners. Bij het testen van de ribbelsteek is het belangrijk om te kijken naar de gelijkheid van de steken en de consistentie van het breiwerk. Een goed ontworpen patroon in ribbelsteek zal resulteren in een strak en gelijkmatig gebreid stuk.

De tricotsteek is een klassieke breisteek die een glad en strak uiterlijk geeft aan het breiwerk. Het is een veelgebruikte steek voor kledingstukken en accessoires. Bij het testen van de tricotsteek is het belangrijk om te kijken naar de gladheid en regelmaat van de steken. Een goed ontworpen patroon in tricotsteek zal resulteren in een mooi afgewerkt en gelijkmatig gebreid stuk.

Fair isle is een stijl van breien waarbij meerdere kleuren worden gebruikt om ingewikkelde patronen te creëren. Het is een uitdagende techniek die veel precisie en oefening vereist. Bij het testen van fair isle patronen is het belangrijk om te kijken naar de gelijkheid en helderheid van de kleuren. Een goed ontworpen fair isle patroon zal resulteren in een prachtig, kleurrijk en gedetailleerd breiwerk.

Al met al is het testen van breipatronen essentieel om ervoor te zorgen dat de gekozen patronen goed werken en het gewenste resultaat opleveren. Of je nu kiest voor de ribbelsteek, tricotsteek of fair isle, het is belangrijk om te kijken naar de kwaliteit en consistentie van het breiwerk. Met een goed ontworpen breipatroon en de juiste techniek kun je prachtige en unieke breiwerken maken die je met trots kunt dragen of cadeau kunt doen.

.

-accessoires

Brei-accessoires: comfortabel, efficiënt, perfect!

Brei-accessoires zijn essentiële hulpmiddelen voor elke breier, en hun handigheid kan het hele breiproces verbeteren. Breinaalden zijn het meest basisaccessoire en kunnen een enorm verschil maken in het comfort en de snelheid van het breien. Tijdens het testen van verschillende soorten breinaalden, van hout tot metaal, werd duidelijk dat de keuze van naaldmateriaal afhangt van persoonlijke voorkeur. Houten naalden waren comfortabel in de hand en warm om aan te raken, wat vooral prettig was tijdens langere breisessies. Metalen naalden gleden echter soepeler door de steken, waardoor het breien sneller verliep. Het is belangrijk om de juiste naalden te vinden die passen bij uw breistijl en behoeften.

Een ander handig brei-accessoire dat getest werd, zijn stekenmarkeerders. Deze kleine ringen of clipjes worden gebruikt om bepaalde steken te markeren en kunnen voorkomen dat u de tel kwijtraakt tijdens het breien van complexe patronen. Het testen van verschillende soorten stekenmarkeerders liet zien dat het belangrijk is om te kiezen voor lichte en flexibele markeerders die gemakkelijk op en af te schuiven zijn. Het laatste wat u wilt, is dat de markeerder vast komt te zitten in uw breiwerk en het patroon verstoort. Door stekenmarkeerders te gebruiken, kunt u stress verminderen en uw focus behouden tijdens het breien.

Naast naalden en stekenmarkeerders zijn er nog meer handige brei-accessoires die het breiproces kunnen vergemakkelijken en verbeteren. Een mooi voorbeeld hiervan is een kabelnaald, die wordt gebruikt bij het maken van kabelsteken. In plaats van steken op een gewone naald te laten rusten, kan een kabelnaald helpen bij het netjes en georganiseerd houden van uw kabelpatroon. Het testen van verschillende soorten kabelnaalden liet zien dat het belangrijk is om te kiezen voor een naald met een goede grip, zodat de steken niet onbedoeld van de kabelnaald kunnen afvallen. Met een handige kabelnaald kunt u genieten van het breien van complexe kabelpatronen zonder gedoe of frustratie.

Kortom, brei-accessoires zoals breinaalden, stekenmarkeerders en kabelnaalden zijn praktische hulpmiddelen die het breiproces kunnen verbeteren. Door verschillende soorten accessoires te testen, kwamen we tot de conclusie dat het kiezen van de juiste naalden afhangt van persoonlijke voorkeur en breistijl. Stekenmarkeerders zijn handig om complexe patronen overzichtelijk te houden, mits u kiest voor lichte en flexibele markeerders. Een goede kabelnaald kan helpen bij het breien van kabelsteken zonder gedoe. Met deze handige accessoires kunt u met plezier en gemak uw breiwerk voltooien.

.

Resultaten

Perfectioneer je breiwerk met kleuren!

Dit is een cruciale vraag voor breisters die ervan houden om met veel kleuren te werken. Gelukkig biedt het Praktisch handboek breien met kleuren van Melissa Leapman de antwoorden die we nodig hebben. Leapman deelt haar jarenlange ervaring en expertise, waardoor ze de snelste, eenvoudigste en meest intuïtieve methoden voor elke techniek kan bespreken. Of het nu gaat om jacquardbreien, intarsia of dubbelbreien, Leapman biedt duidelijke instructies en nuttige tips om ervoor te zorgen dat onze breiwerken gelijkmatig en mooi zijn.

Nadat we de basistechnieken hebben geleerd, kunnen we onze nieuwe vaardigheden in praktijk brengen door de creatieve ontwerpen in het boek te proberen. Met patronen variërend van een kussen met bollen en strepen tot een warme jas met driehoekspatroon en een omkeerbaar knuffeldekentje, is er voor elk wat wils. Maar voordat we aan de slag gaan, is het belangrijk om te weten hoe de breiresultaten zullen zijn met verschillende breitechnieken en garen.

Gelukkig bevat het Praktisch handboek breien met kleuren meer dan 200 unieke steekpatronen die we kunnen toepassen in onze eigen ontwerpen. Dit stelt ons in staat om te experimenteren met verschillende combinaties van patronen, technieken en garen. Door de breiresultaten te testen kunnen we ontdekken welke combinaties het meest gelijkmatige en mooie resultaten opleveren. Leapman biedt zelfs een cursus ‘kleurentheorie’ om ons te helpen de perfecte kleurencombinaties te kiezen. Met deze kennis en inspiratie in handen kunnen we met vertrouwen aan de slag gaan en onze breiwerken naar een hoger niveau tillen.

.

Projecten

Ontdek het kleurenspel van breien!

Melissa Leapman’s praktische handleiding voor breien met kleuren is de perfecte gids voor breisters die hun vaardigheden willen uitdagen. Leapman deelt haar expertise en ervaring in kleurbreien, en laat zien dat het breien van veelkleurige projecten helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Met duidelijke instructies en stap-voor-stap methoden, maakt ze het mogelijk om complexe technieken zoals jacquard-, intarsia- en dubbelbreien onder de knie te krijgen.

Na het leren van de basisprincipes van kleurbreien, is het tijd om de nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen. In het boek vindt u een verscheidenheid aan creatieve ontwerpen, waaronder kussens, jassen en dekentjes. Deze projecten zijn perfect om uw nieuwe technieken toe te passen en unieke stukken te creëren. Leapman biedt ook workshops en meer dan 200 steekpatronen aan, waarmee u uw eigen ontwerpen naar een hoger niveau kunt tillen. Met deze uitgebreide verzameling aan schema’s, tips en kleurentheorieën is dit boek een waar naslagwerk voor breisters van alle niveaus.

Of u nu een ervaren breister bent of net begint, het testen van breiprojecten zoals truien, sokken of sjaals biedt een goede maatstaf om de prestaties van breien te beoordelen. Het beheersen van verschillende breitechnieken, zoals jacquard-, intarsia- en dubbelbreien, opent de deuren naar eindeloze mogelijkheden in het kleurenspel. Met Melissa Leapman’s Praktisch handboek voor breien met kleuren aan uw zijde, kunt u met vertrouwen de uitdaging aangaan om complexe projecten te breien en uw creativiteit de vrije loop te laten. De duidelijke instructies en nuttige tips maken dit boek een onmisbare bron van informatie en inspiratie voor elke breier.

.

Praktisch handboek breien met kleuren kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Dit boek, Breien, is een must-have voor iedere breister die haar ambacht een sprong voorwaarts wil laten maken. Met Leapman’s inzichtelijke instructies, waardevolle tips en inspirerende creaties, zal dit boek je helpen om je kleurbreitechnieken naar een hoger niveau te tillen. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, dit boek zal je begeleiden naar het creëren van prachtige en unieke breiwerken.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo