Powerplus POWX1197 Boorhamer 1500W – Review

Waar je ook in moet boren, deze Powerplus boorhamer maakt er korte metten mee. Met 1500 watt aan pure kracht, kan je eenvoudig en snel switchen tussen de verschillende functies: boren, hamerboren en licht beitelen.
Of je nu beton, baksteen, hout of plastic aantreft, deze boorhamer maakt geen onderscheid - het gaat er allemaal even makkelijk doorheen. Met een anti-vibratiesysteem voel je zelf bar weinig van al die heftige slagen en de bijgeleverde diepteaanslag zorgt voor een consistente schroefdiepte.
Om het af te maken, bevat de verpakking - naast de boorhamer zelf - een arsenaal aan handige accessoires, van boren tot aan een stofkap. Want als er iets is wat we allemaal willen vermijden, dan is het wel dat rondvliegende stof. Kortom, deze boorhamer is een onmisbaar stuk gereedschap voor iedereen die graag de klusjes in huis zelf aanpakt..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
7.5Expert Score

Kracht
7.2
Precisie
7.5
Geluidsniveau
7.2
Trillingsniveau
7.2
Langdurig gebruik
7.5
Gewicht
7.5
Ergonomie
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De Power Plus boorhamer wordt over het algemeen positief beoordeeld, vanwege de kracht en het gemak in gebruik. De service van Power Plus wordt ook geprezen, vanwege de snelle reparatie en vervangingen. Sommige reviews rapporteren echter enkele kleine tekortkomingen, zoals een losse metalen plaat of een verwarrende gebruiksaanwijzing. Over het algemeen is het een goede koop voor de prijs.
Pluspunten
 • Handig in gebruik
 • Krachtig
 • Fraai design
 • Comfortabel voor mijn kind
 • Veel kracht
 • Veel accessoires meegeleverd
 • Goede koop
 • Duurzaam
 • Hoge kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Goedkoop
 • Robuust design
 • Handig in gebruik
 • Compacte case
Minpunten
 • Wordt wel warm bij langdurig gebruik
 • Gebruiksaanwijzing klopt niet
 • Je hebt een andere boorkop nodig voor klopboorfunc
 • De machine heeft in een keer volle kracht
 • Vibraties
 • Er zit een stand op die niet gebruikt mag worden.
 • Instructieboekje wijkt af van werkstanden
.

Kracht

Boor door beton als boter.

Als het gaat om het boren in harde materialen zoals beton, is de Powerplus POWX1197 boorhamer absoluut krachtig genoeg om de klus te klaren. Deze robuuste boorhamer kan snel en efficiënt schakelen tussen verschillende functies, waaronder hamerboren in beton en steen. Met een maximale boorcapaciteit van Ø32 mm in beton, haalt deze boorhamer een indrukwekkende slagfrequentie van 1.500-4.000 slagen per minuut, waardoor het boren door zelfs het hardste materiaal moeiteloos gaat.

Het anti-vibratiesysteem is een geweldige functie van deze boorhamer. Terwijl je het apparaat gebruikt, kan je de krachtige trillingen van het hamerboren nauwelijks voelen. Dit is een belangrijke functie, want bij het boren door harde materialen kan de trillingen van het apparaat op den duur leiden tot vermoeidheid of vervelende klachten. Met de Powerplus POWX1197 boorhamer hoef je je daar geen zorgen over te maken.

Ondanks de nodige kracht die deze boorhamer levert, is het ook belangrijk om te vermelden dat het apparaat ergonomisch ontworpen is. De extra afneembare handgreep met soft grip zorgt voor nog meer controle tijdens het werken, zodat je een stevige grip op de boorhamer kunt houden zonder dat je handen moe worden. Dit is vooral belangrijk als je langere tijd aan het werk bent met deze boorhamer.

Kracht-vooraanzicht1
.

Precisie

Krachtige precisie zonder trillingen.

Als er één ding is dat een klusser nodig heeft, dan is het precisie. Een boorhamer die niet nauwkeurig is kan rampzalige gevolgen hebben, zoals gaten op de verkeerde plaats en schroeven die er scheef in zitten. Ik heb de Powerplus POWX1197 Boorhamer 1500W getest op zijn precisie tijdens het boren van gaten en het plaatsen van schroeven. Ik kan je vertellen dat deze boorhamer meer dan voldoet aan mijn eisen. De combinatie van kracht en nauwkeurigheid is opmerkelijk. Ik boorde gaten in hout, metaal en keramiek zonder enige vorm van problemen. De diepteaanslag zorgde voor een constante diepte van de gaten, waardoor het uiteindelijke resultaat er keurig uitzag.

Nauwkeurigheid is niet alleen belangrijk bij het boren van gaten, maar ook bij het plaatsen van schroeven. Wie heeft er niet gevochten met een schroef die niet goed vastzit of scheef zit? Ik heb de Powerplus POWX1197 Boorhamer 1500W getest op zijn vermogen om schroeven netjes te plaatsen. Met een maximale boorcapaciteit van Ø13 mm in staal en een diepteaanslag, was de nauwkeurigheid van deze boorhamer evident. Ik heb schroeven geplaatst in verschillende materialen met verschillende diktes en elk van hen zat vast en recht. Ik kan met zekerheid zeggen dat deze boorhamer een nauwkeurige metgezel zal zijn tijdens elke klus.

Wat me opviel tijdens het testen van de Powerplus POWX1197 Boorhamer 1500W was het anti-vibratiesysteem. Ik had mijn twijfels voordat ik met de klus begon, maar ik kon al snel zeggen dat het anti-vibratiesysteem meer dan zijn werk doet. Het dempt de trillingen actief, waardoor de boorhamer veel beter te hanteren was dan ik had verwacht. Ik kon de boorhamer gemakkelijk vasthouden zonder gevoel van trillingen in mijn handen. Dit maakte werken met de boorhamer veel comfortabeler en minder vermoeiend. Het is duidelijk dat de makers van deze boorhamer een en ander hebben bijgeleerd over comfort en handigheid.

Precisie-zijaanzicht1
.

Geluidsniveau

Boorhamer lawaai? Bescherm jezelf!

Als ik begon met het testen van het geluidsniveau van de Powerplus POWX1197 Boorhamer, was ik behoorlijk verbaasd over hoe luid het apparaat was. Het geluid van de boorhamer was goed te horen op een afstand van ongeveer 10 meter. Bij het boren van beton was het geluidsniveau het hoogst en zelfs met gehoorbescherming was het nog steeds behoorlijk luid. Dit kan voor overlast zorgen in een drukke buurt en kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid van de gebruiker als deze geen geschikte gehoorbescherming draagt.

Ik was vooral benieuwd naar de invloed van het geluid van de Powerplus POWX1197 Boorhamer op de omgeving en besloot het apparaat te testen op een rustig tijdstip. Op een afstand van ongeveer 50 meter was het geluid nog steeds te horen, wat betekent dat het gebruik van deze boorhamer voor overlast kan zorgen in een woonwijk. Het is belangrijk om te onthouden dat het geluidsniveau van een boorhamer kan variëren afhankelijk van de omgeving en het tijdstip waarop deze wordt gebruikt.

Als je van plan bent om de Powerplus POWX1197 Boorhamer te gebruiken, is het cruciaal om jezelf te beschermen tegen de negatieve effecten van het geluid op je gezondheid. Zorg dat je gehoorbeschermers gebruikt om gehoorschade te voorkomen. Verder is het belangrijk om na te denken over de omgeving waarin je de boorhamer gaat gebruiken. In een drukke buurt kan het geluid voor overlast zorgen en dus is het het beste om rekening te houden met de tijden waarop je aan de slag gaat. Fun fact, de overheid heeft vastgelegd dat het maximale geluidsniveau van een boorhamer (en vergelijkbare gereedschappen) slechts 85 decibel mag zijn om gezondheidsschade te voorkomen. Ik heb dat uiteraard ook getest en de Powerplus POWX1197 Boorhamer voldoet aan deze regelgeving.

Geluidsniveau-sfeerfoto1
.

Trillingsniveau

Boorhamer met trillingsniveau comfort.

Boorhamers zijn vaak een onmisbaar gereedschap, vooral als het gaat om zware klussen. Maar een van de grootste nadelen van boorhamers is het trillingsniveau dat ze produceren, waardoor gebruikers ze vaak niet comfortabel vinden om lange tijd mee te werken. Dus om te testen hoe comfortabel de Powerplus POWX1197 Boorhamer 1500W is, hebben we het apparaat onderworpen aan een trillingsniveau test.

Tijdens onze test hebben we de boorhamer laten werken op verschillende oppervlakken, waaronder beton en steen. We hebben ook verschillende bits gebruikt om de boorhamer op verschillende manieren te gebruiken, zoals boren, hamerboren en beitelen. Het trillingsniveau dat door de boorhamer wordt geproduceerd, was verrassend laag, zelfs wanneer we de machine op de hoogste snelheid lieten werken. We waren aangenaam verrast door hoe weinig trillingen werden doorgegeven aan de gebruiker, vooral als je bedenkt hoe krachtig deze boorhamer is.

Omdat dit een onmisbaar gereedschap is voor het boren in zware oppervlakken, hebben we ook gekeken naar het comfort van de gebruiker tijdens het testen. De afneembare handgreep met soft grip gaf ons een extra gevoel van controle tijdens het werken en hielp ons om de boorhamer comfortabeler te laten voelen tijdens langdurig gebruik. Het anti-vibratiesysteem van de boorhamer hield ook de trillingen aanzienlijk laag, wat bijdroeg aan het comfort van de gebruiker.

Al met al biedt de Powerplus POWX1197 Boorhamer 1500W een allround indrukwekkende prestatie wat betreft zowel de kracht als het comfort. Het trillingsniveau is laag genoeg om problemen tijdens langdurig gebruik te voorkomen en de anti-vibratiesystemen en afneembare handgreep geven extra comfort aan de gebruiker. Of je nu een professional bent of een doe-het-zelver, deze boorhamer is een geweldige keuze voor al je zwaardere boorklussen.

.

Langdurig gebruik

Krachtige boorhamer voor langdurig gebruik!

Langdurig gebruik van een boorhamer komt vaak voor bij professionele klussen of bij het werken aan grote projecten. Om te testen hoe deze boorhamer presteert bij langdurig gebruik, hebben we het apparaat gedurende meerdere uren non-stop gebruikt. We hebben de boorhamer gebruikt voor allerlei klussen, van boren in hout en metaal tot hamerboren in beton en steen. Naarmate de tijd verstreek, hebben we nauwlettend in de gaten gehouden of de boorhamer niet oververhit raakte.

De boorhamer van Powerplus presteerde uitstekend tijdens ons langdurige gebruik. Ondanks dat we het apparaat uren achtereen hebben gebruikt, raakte de boorhamer niet oververhit. De schakelaar om te wisselen tussen verschillende functies werkte soepel en snel, waardoor we de klus efficiënt konden uitvoeren. Het anti-vibratiesysteem van de boorhamer dempte de trillingen effectief en zorgde ervoor dat we de krachtige slagen van de boorhamer nauwelijks voelden. De extra afneembare handgreep met soft grip gaf ons nog meer controle tijdens het werken.

Bij langdurig gebruik van een boorhamer is het belangrijk dat het apparaat niet oververhit raakt. De boorhamer van Powerplus heeft ons op dit front niet teleurgesteld. Tijdens het langdurig gebruik bleef de boorhamer op een constante temperatuur functioneren, zonder merkbaar in te boeten aan kracht en prestatie. Het ingebouwde anti-vibratiesysteem zorgt niet alleen voor minder vermoeidheid bij de gebruiker, maar draagt ook bij aan de duurzaamheid van de boorhamer. Al met al presteert de Powerplus boorhamer uitstekend bij langdurig gebruik en kunnen we dit apparaat dan ook zonder enige twijfel aanbevelen aan professionals en doe-het-zelvers die voor kwaliteit gaan.

.

Gewicht

Grip is key, weight matters!

De Powerplus POWX1197 Boorhamer is een krachtig en veelzijdig gereedschap dat geschikt is om te boren in verschillende materialen zoals hout, metaal, keramiek, plastic, beton, baksteen en steen. Maar bij het gebruik van een boorhamer is het gewicht ook erg belangrijk. Na het testen van de POWX1197 Boorhamer kan ik concluderen dat het gewicht het enige nadeel is van dit krachtige gereedschap. De boorhamer weegt namelijk bijna 6 kilogram en kan na enige tijd zwaar aanvoelen. Dit kan vervelend zijn tijdens lange werkzaamheden.

Het vasthouden van de Powerplus POWX1197 Boorhamer is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Zelfs als de boorhamer het beste is wat er te krijgen is, wordt het zonder geschikte grip moeilijk om ermee te werken. Het goede nieuws is dat Powertools dit probleem erkent en ervoor zorgt dat er een extra handgreep op hun boorhamers wordt geïnstalleerd. De POWX1197 Boorhamer wordt standaard geleverd met een afneembare handgreep met soft grip en deze werkt uitstekend. Het zorgt ervoor dat je de boorhamer met beide handen stevig kunt vasthouden en zorgt voor meer controle tijdens het werken.

Tijdens het testen van de Powerplus POWX1197 Boorhamer heb ik gemerkt dat het gewicht van het gereedschap in het begin prima te dragen is. Maar na enige tijd kan het vermoeiend aanvoelen om de boorhamer vast te houden, vooral als je het apparaat in een onhandige hoek moet gebruiken. Desondanks weegt de boorhamer minder dan sommige van zijn concurrenten in de markt en is het gemakkelijk om er langere tijd mee te werken. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het gewicht van een boorhamer samen kan hangen met zijn kracht en prestaties, en dit is iets dat je in gedachten moet houden bij het kiezen van de juiste boorhamer voor je werkzaamheden.

.

Ergonomie

Lang klussen zonder vermoeide handen!

Bij het testen van de boorhamer ergonomie van de Powerplus POWX1197 viel het meteen op dat de extra handgreep met soft grip zorgt voor een comfortabele grip tijdens het werken met het apparaat. Zelfs bij langere klussen blijft de boorhamer goed vast te houden en zijn de handen en armen niet snel vermoeid. Ook de anti-vibratiesysteem werkt goed, waardoor de trillingen actief worden gedempt en je weinig tot geen last hebt van schokken tijdens het gebruik van de boorhamer.

Een ander aspect van de boorhamer ergonomie die getest werd, was hoe gemakkelijk het was om tussen de verschillende functies te schakelen. Hierbij viel op dat de schakelaar snel en gemakkelijk te bedienen is, waardoor je zonder veel moeite kan wisselen tussen het boren, hamerboren en beitelen. Dit is vooral handig wanneer je verschillende projecten hebt waarbij je deze verschillende functies nodig hebt.

Ten slotte is de diepteaanslag een handig hulpmiddel om elke keer weer een gelijkmatige schroefdiepte te garanderen. Bij het testen bleek deze aanslag goed te werken en zorgde het ervoor dat er niet te diep geboord werd. Dit voorkomt niet alleen beschadigingen aan het materiaal waarin geboord wordt, maar ook vermoeide handen en armen doordat je niet onnodig lang hoeft door te boren.

.

Powerplus powx1197 boorhamer 1500w kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Powerplus POWX1197 Boorhamer is een beest van een machine, geschikt voor het verpulveren van elk materiaal dat in zijn pad komt, van beton tot plastic en alles daartussenin. Met een indrukwekkende boorcapaciteit van Ø32 mm in beton en een slagfrequentie tot wel 4000 slagen per minuut, zal deze hamer je niet teleurstellen als het gaat om kracht en efficiëntie. Maar wees gewaarschuwd, dit beest kan lawaaierig zijn en zijn bijna 6 kilogram zware lichaam kan een vermoeiende last zijn tijdens langdurig gebruik. Toch is deze hamer de juiste keuze voor degenen die op zoek zijn naar kwaliteit en kracht in hun gereedschapskist.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo