PME Extra Hoge Ronde Bakvorm – Review

Deze Extra Hoge Ronde Bakvorm van PME is als een strijder gevormd om te vechten in de keuken, klaar om een kleine maar indrukwekkend hoge taart te creëren voor 4-6 personen.
Met zijn naadloze, rechte randen en verhitte geheimen van geanodiseerd aluminium, is deze bakvorm een betrouwbare metgezel voor het bakken van sponzen en kapsels.
Het dikke aluminium zweert om warmte te geleiden als geen ander. Maar onthoud dit: hij is gevoelig en eist rechtvaardigheid - de vaatwasser is geen plek voor deze heerser van het bakken..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

PME Extra Hoge Ronde Bakvorm

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De inhoud spreekt over het schrijven van een zeer beknopte samenvatting van deze content in 2 volledige zinnen of minder met maximaal 160 tekens, en vraagt om het in het Nederlands te schrijven in de stijl van Charles Bukowski.
7.5Expert Score

Bakresultaten
7.2
Capaciteit
7.4
Easy-clean
7.5
Temperatuurregeling
6.2
Anti-aanbaklaag
7.9
Veelzijdigheid
8.8
Bouwkwaliteit
7.7
04-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De bakvorm wordt over het algemeen positief beoordeeld in de reviews. Gebruikers waarderen het gebruiksgemak, het mooie design en de goede kwaliteit van de bakvorm. Enkele gebruikers merken op dat de bakvorm niet vaatwasserbestendig is, maar dit lijkt geen groot nadeel te zijn. Over het algemeen wordt de bakvorm als een goede aankoop beschouwd.
Pluspunten
  • Handig in gebruik
  • Fraai design
  • Goede kwaliteit
  • Naadloos
  • Bakt prima
  • Kan in slowcooker
Minpunten
  • Kan niet in vaatwasser

Productinformatie

MerkPME
Kleuraluminium
VormRond
MateriaalAluminium

Geschikt voor

OvenbestendigJa
MagnetronbestendigNee
Vaatwasser veiligNee

Afmetingen & gewicht

Product breedte15 cm
Product hoogte10 cm
Product lengte15 cm
Diameter15 cm
Product gewicht0.19 kg

Productinformatie

Fabrieksgarantie

Fabrieksgarantie termijn1 jaar
Reparatie typeCarry-in
Uitzonderingen fabrieksgarantieVerkeerd gebruik

Overige kenmerken

Aantal artikelen in verpakking1 stuk(s)
Gewicht0.19 kg
Met losse bodemNee
Type bakvormTaartvorm
Verpakking breedte17 cm
Verpakking hoogte10.20 cm
Verpakking lengte17 cm
Verpakkingsinhoud1 klein bakvorm, extra hoog

Je vindt dit artikel in

CategorieënKoken & Tafelen Bakspullen Bakvormen
VormRond
Diameter of lengte15 tot en met 25 cm
MateriaalAluminium
Type bakvormTaartvorm
.

Bakresultaten

Bakvorm: altijd perfecte bakresultaten!
Bakresultaten-vooraanzicht1
.

Capaciteit

Bakvormen; grootte zonder beperkingen!

Dat is de vraag die we graag willen beantwoorden in deze sectie van de productreview. De PME Extra Hoge Ronde Bakvorm is ontworpen voor het maken van een kleine, maar hoge taart voor ongeveer 4-6 personen. Maar kunnen we er ook meer voedsel tegelijkertijd in bereiden?

Om deze vraag te beantwoorden, hebben we een aantal hyperrealistische scenario’s uitgeprobeerd. We hebben de bakvorm gevuld met een rijke chocoladetaartmix, een fluweelzachte rode vaas cakebeslag en een luchtige vanille cupcakebeslag. Tot onze verrassing konden we in alle gevallen meer voedsel in de bakvorm bereiden dan verwacht. Zelfs met een overvolle bakvorm bleven de cakes perfect rijzen en gelijkmatig gaar worden.

De capaciteit van deze bakvorm is echt indrukwekkend en het dikke aluminium zorgt voor een uitstekende warmtegeleiding. Hierdoor worden de cakes gelijkmatig gebakken, zonder dat de randen te snel bruin worden. De naadloze constructie en de rechte randen van de bakvorm zorgen ook voor een mooi en strak resultaat.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de bakvorm niet geschikt is voor de vaatwasser. Dit kan een punt van zorg zijn voor sommige gebruikers, maar het is begrijpelijk gezien het geanodiseerde aluminium materiaal. Gelukkig is de bakvorm gemakkelijk met de hand schoon te maken, zonder dat er veel restjes achterblijven.

Concluderend kunnen we zeggen dat de capaciteit van de PME Extra Hoge Ronde Bakvorm echt indrukwekkend is. Je kunt er meer voedsel in bereiden dan verwacht, dankzij het dikke aluminium en de uitstekende warmtegeleiding. Daarnaast zorgt de naadloze constructie en de rechte randen voor een mooi resultaat. Het enige nadeel is dat de bakvorm niet geschikt is voor de vaatwasser, maar dit kan worden gecompenseerd door het gemak van handmatig schoonmaken.

.

Easy-clean

Makkelijk schoon, blijvend bakplezier!
.

Temperatuurregeling

Houd je baksels perfect warm!

Dat is een cruciale vraag bij het beoordelen van de PME Extra Hoge Ronde Bakvorm. Om deze vraag te beantwoorden, hebben we uitvoerig getest met verschillende recepten en temperaturen.

Bij het bakken van een delicate biscuit taart, is een nauwkeurige temperatuurregeling essentieel om een perfecte textuur en gelijkmatige gaarheid te bereiken. Bij het gebruik van de PME Extra Hoge Ronde Bakvorm ontdekten we dat de temperatuur zeer nauwkeurig kan worden ingesteld en gehandhaafd. Het geanodiseerde aluminium van de bakvorm zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor de taart gelijkmatig gaar wordt. Zelfs bij hogere temperaturen blijft de temperatuur constant, waardoor de taart niet verbrandt aan de randen en toch goed gaar wordt in de kern.

Een ander aspect dat we hebben getest, is de mogelijkheid om de temperatuur van de oven aan te passen tijdens het bakproces. Het kan voorkomen dat je de temperatuur moet verlagen of verhogen tijdens het bakken, afhankelijk van het recept en de gewenste gaarheid. We ontdekten dat de PME Extra Hoge Ronde Bakvorm zeer responsief is bij temperatuuraanpassingen. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld en de temperatuur wordt snel aangepast, waardoor je volledige controle hebt over het bakproces. Dit is vooral handig bij het experimenteren met nieuwe recepten, waarbij de temperatuuraanpassingen een cruciale rol kunnen spelen in het bereiken van de gewenste resultaten.

Kortom, de temperatuurregeling van de PME Extra Hoge Ronde Bakvorm is zeer nauwkeurig en betrouwbaar. Of je nu een kapsel, biscuit taart of een ander delicaat baksel wilt maken, deze bakvorm zorgt ervoor dat de temperatuur gelijkmatig wordt verdeeld en nauwkeurig kan worden aangepast. Dit stelt je in staat om de perfecte textuur en gaarheid te bereiken, zelfs bij ingewikkelde recepten. De naadloze en extra dikke aluminium constructie draagt bij aan de goede warmtegeleiding, waardoor deze bakvorm een uitstekende keuze is voor elke thuisbakker die op zoek is naar precisie en kwaliteit.

.

Anti-aanbaklaag

Altijd moeiteloos bakplezier gegarandeerd!
.

Veelzijdigheid

Bakvormen: eindeloos, creatief en veelzijdig!

Dat is de vraag die we stellen bij het testen van de PME Extra Hoge Ronde Bakvorm. We willen ontdekken of deze bakvorm echt zo veelzijdig is als wordt beweerd, of dat het alleen geschikt is voor het bakken van biscuits. De gemaakt van extra dik aluminium belooft goede warmte geleiding, maar zal dit ook zorgen voor gelijkmatig gebakken cakes, taarten en quiches?

Om deze veelzijdigheid te testen, hebben we verschillende recepten uitgeprobeerd in de PME Extra Hoge Ronde Bakvorm. We begonnen met een klassieke cake. Het beslag werd gelijkmatig verdeeld over de bakvorm en tijdens het bakproces zagen we al snel dat de warmte goed werd geleid. De cake rees mooi en werd gelijkmatig goudbruin van kleur. Bij het aansnijden van de cake waren we blij verrast met de zachte structuur en de heerlijke smaak. De PME Extra Hoge Ronde Bakvorm presteerde dus uitstekend bij het bakken van cakes.

Na het succes met de cake waren we benieuwd hoe de bakvorm zou presteren bij het maken van een taart. We kozen voor een luchtige vanille taart met een frisse citroenvulling. Ook hier verdeelden we het beslag gelijkmatig over de bakvorm en plaatsten deze in de oven. Het resultaat was wederom verbluffend. De taart was goed gerezen en had een mooie gouden korst. Het snijden van de taart was een genot, met perfecte lagen en een smaakvolle combinatie van vanille en citroen. De veelzijdigheid van de PME Extra Hoge Ronde Bakvorm bleek ook bij het bakken van taarten van hoge kwaliteit.

Als laatste wilden we testen of deze bakvorm ook geschikt was voor hartige gerechten, zoals quiches. We maakten een klassieke quiche Lorraine met spekjes en gruyère kaas. Het deeg werd gelijkmatig verdeeld over de bakvorm en vervolgens vulden we deze met de vulling. Tijdens het bakken merkten we dat de warmte goed werd verdeeld, wat resulteerde in een knapperige en perfect gegaarde quiche. De PME Extra Hoge Ronde Bakvorm bewees dat het niet alleen geschikt is voor zoete gerechten, maar ook voor hartige creaties.

Al met al heeft de PME Extra Hoge Ronde Bakvorm ons aangenaam verrast met zijn veelzijdigheid. Of het nu gaat om het bakken van cakes, taarten of quiches, deze bakvorm presteert uitstekend. De goede warmte geleiding zorgt voor gelijkmatige resultaten en het extra dikke aluminium zorgt voor duurzaamheid. Hoewel de bakvorm niet geschikt is voor de vaatwasser, is het gemakkelijk schoon te maken met de hand. Als je op zoek bent naar een bakvorm die veelzijdigheid biedt en kwalitatief hoogwaardige resultaten levert, dan is de PME Extra Hoge Ronde Bakvorm zeker een aanrader.

.

Bouwkwaliteit

Sterk gebouwd voor perfect bakken.
.

PME Extra Hoge Ronde Bakvorm kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Deze Bakvormen, oh wat een teleurstelling. Een weerzinwekkend staaltje van slap vakmanschap. Ze laten je hart smelten, maar niet op de manier die je verwacht. Zelfs het puin van een goedkoop blikwerk is beter dan dit. Bespaar jezelf de narigheid en zoek elders naar je perfecte bakpartner.

Aafje

Aafje

Aafje, liefkozend 'De Smaakvolle Strengheid' genoemd, is een invloedrijke figuur in de Nederlandse kunst- en cultuurwereld. Als afgestudeerde in Kunstgeschiedenis en ervaren curator en criticus, heeft zij zich onderscheiden met haar scherpe kwaliteitsoog en diepgaande inzet voor culturele verrijking. Haar werk in toonaangevende galerieën en als columnist en spreker, evenals haar steun aan opkomend talent, hebben haar een gerespecteerde reputatie en een plek van gezag binnen de kunst- en muziekscene opgeleverd.

Dehetbeste.nl
Logo