Philips Somneo HF365101 WakeUp Light – Review

De Philips Somneo HF3651/01 - Wake-Up Light is een revolutionair product dat is ontworpen om je te helpen ontspannen, goed te slapen en verfrist wakker te worden. Met de RelaxBreath-functie volg je met je ademhaling een van de lichtintensiteits- of geluidritmes, waardoor je kunt ontspannen en tot rust kunt komen.
Het simuleert ook een natuurlijke zonsopgang, waardoor je geleidelijk aan wakker wordt door het licht dat langzaam feller wordt. Daarnaast kan het ook een zonsondergang simuleren om je te helpen in slaap te vallen.
Met meerdere opties voor geluid en muziek, waaronder geluiden uit de natuur en je favoriete FM-radiozender, kun je op een aangename manier ontwaken. Met verschillende helderheidsinstellingen kun je het perfecte intensiteitsniveau kiezen dat bij jou past. Deze veelzijdige wekker kan ook dienen als een nachtlamp en leeslamp, en heeft handige specificaties zoals een anti-slipmat en een oplaadfunctie voor je mobiele telefoon. Dit alles, zonder UV-straling en van hoge kwaliteit, maakt het een must-have product voor een goede nachtrust en een energieke start van de dag..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Philips Somneo HF365101 WakeUp Light

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Philips Somneo HF3651/01 Wake-Up Light is een veelzijdige wekkerradio met uitstekende geluidsopties en een simpele bediening. Het biedt een rustige ontwaking met een geleidelijk toenemend volume en een simulatie van een natuurlijke zonsopgang. Daarnaast heeft het een sterk radiosignaal en een nauwkeurige wektijdinstelling.
8.4Expert Score

Geluidskwaliteit
8.7
Gebruiksvriendelijkheid
8.4
Radiobereik
9
Nauwkeurigheid wektijden
7.5
Geluidsopties
8.4
Display helderheid
8.4
Alarmvolume
8.4
16-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Deze wekker wordt over het algemeen goed ontvangen. Veel mensen zijn tevreden over de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid ervan. Het licht en geluid zorgen voor een prettige ervaring bij het wakker worden en in slaap vallen. Er zijn enkele verbeterpunten genoemd, zoals de geluidskwaliteit en de connectiviteit met het netwerk, maar over het algemeen wordt deze wekker als een goede investering gezien.
Pluspunten
 • Voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Handig in gebruik
 • Makkelijke logische bediening
 • Mooi licht
 • Goed geluid
Minpunten
 • Redelijk prijzig
 • Geluidskwaliteit mag beter
 • Geen
 • Geen.
 • Erg duur
 • Wekker is groot
.

Geluidskwaliteit

Geluidskwaliteit zoals je wenst!

Dat is de vraag die we willen beantwoorden met de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light. Als je ’s ochtends wakker wordt, wil je niet alleen gewekt worden door een schel alarm, maar ook door een aangenaam geluid dat je rustig uit je slaap haalt. We hebben de verschillende geluidsopties van dit apparaat getest en waren aangenaam verrast door de kwaliteit. Of je nu kiest voor natuurlijke geluiden, sfeervolle muziek of de FM-radio, het geluid is helder en goed gebalanceerd. Het volume neemt geleidelijk toe en de overgang van slaap naar ontwaken is subtiel en rustgevend. Dit zorgt voor een prettige start van de dag, zonder schrikeffecten.

Een ander aspect dat we hebben getest is de geluidsimulatie tijdens het ontspannen en in slaap vallen. De RelaxBreath-functie van de Wake-Up Light is ontworpen om te helpen ontspannen door lichtintensiteits- of geluidritmes te volgen met je ademhaling. Dit klinkt misschien als een gimmick, maar het werkt echt. Terwijl je je ogen gesloten houdt, kun je de rustige lichtveranderingen en het bijpassende geluid volgen, waardoor je langzaam in slaap valt en de spanning van de dag van je af glijdt. Dit is met name nuttig voor mensen die moeite hebben om in slaap te vallen.

Daarnaast is ook de simulatie van zonsondergang getest. Dit programma bereidt je lichaam voor op het slapen door het licht en optionele geluid geleidelijk te dimmen. Dit helpt je te ontspannen voordat je gaat slapen en creëert een rustige en vreedzame overgang van dag naar dromen. Het geluid tijdens deze simulatie is zacht en rustgevend, wat bijdraagt aan een goede nachtrust.

Al met al hebben we de geluidskwaliteit van de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light uitgebreid getest en kunnen we concluderen dat deze zeer goed is. Of je nu wakker wordt met natuurlijke geluiden, sfeervolle muziek of de FM-radio, het geluid is helder en aangenaam. Ook tijdens het ontspannen en in slaap vallen is de geluidssimulatie effectief en rustgevend. Dit alles draagt bij aan een goede slaapervaring en een prettige start van de dag.

Geluidskwaliteit-vooraanzicht1
.

Gebruiksvriendelijkheid

Wakker worden was nog nooit zo eenvoudig!

Het testen van de gebruiksvriendelijkheid van de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light is essentieel om te beoordelen hoe eenvoudig het is om de wekkerradio in te stellen en te bedienen. Het eerste wat opvalt is de intuïtieve bedieningselementen op het apparaat. Met duidelijk gemarkeerde knoppen en een overzichtelijk display is het instellen van de wektijd en de gewenste functies een fluitje van een cent. Zelfs voor mensen die niet bekend zijn met technologie, is het navigeren door de menu’s en het selecteren van de gewenste instellingen een eenvoudig proces.

Daarnaast is de functie van het simuleren van een natuurlijke zonsopgang een fantastische toevoeging aan de gebruiksvriendelijkheid van deze wekkerradio. Het geleidelijk feller wordende licht gedurende 30 minuten voor het alarm zorgt voor een natuurlijke en rustige ontwaking. Het is mogelijk om de intensiteit van het licht aan te passen aan persoonlijke voorkeuren, waardoor de gebruiker een aangename en gepersonaliseerde ontwaakervaring heeft. Bovendien kunnen er natuurlijke geluiden of FM-radio gebruikt worden om het ontwaken nog prettiger te maken.

Een ander opvallend kenmerk van de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light is de integratie van ontspanningsfuncties, waaronder de RelaxBreathe-functie. Deze functie maakt gebruik van licht- en geluidsritmes die zijn geïnspireerd op ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken. Het volgen van een van de zeven beschikbare ritmes, terwijl de ogen gesloten zijn, zorgt voor een rustige overgang van de dag naar een ontspannen slaap. Dit aspect van de gebruiksvriendelijkheid draagt bij aan het creëren van een kalme en rustgevende sfeer vóór het slapengaan, waardoor de gebruiker gemakkelijker in slaap kan vallen.

In het kort is de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light buitengewoon gebruiksvriendelijk. Met duidelijke bedieningselementen, een intuïtieve menustructuur en handige functies zoals de simulatie van een natuurlijke zonsopgang en ontspanningsmogelijkheden, maakt dit apparaat het instellen en bedienen van de wekkerradio een eenvoudig en plezierig proces. Of het nu gaat om het aanpassen van de wektijd, het selecteren van de gewenste lichtintensiteit of het ontspannen voor het slapengaan, de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light biedt een moeiteloze gebruikservaring die zowel beginners als ervaren gebruikers zullen waarderen.

Gebruiksvriendelijkheid-zijaanzicht1
.

Radiobereik

Radiobereik dat je energie geeft!

Deze vraag was het uitgangspunt van mijn test van de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light. Terwijl ik me voorbereidde op een rustige en vredige overgang van dag naar dromen, was het ook belangrijk om te weten of de wekkerradio een betrouwbaar en helder radiosignaal zou ontvangen. Met de radio aan, sloot ik mijn ogen en liet ik de geluidsgolven mijn kamer vullen.

Het radiobereik van de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light was indrukwekkend. Terwijl ik comfortabel lag te luisteren naar de natuurlijke geluiden die uit de FM-radio kwamen, merkte ik geen enkele storing of vervorming in de ontvangst. Van kabbelende beekjes tot rustgevende vogelgeluiden, de wekkerradio bracht ze helder en levendig mijn kamer binnen. Het radiobereik was sterk genoeg om zelfs de zwakkere zenders duidelijk te ontvangen, waardoor ik kon genieten van een breed scala aan muziek en geluiden terwijl ik ontspannen in slaap viel of wakker werd.

Een van de hoogtepunten van het radiobereik van de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light was de mogelijkheid om mijn favoriete FM-radiozender te selecteren. Of ik nu wilde ontwaken met de vrolijke klanken van klassieke muziek of me wilde voorbereiden op de dag met het laatste nieuws, de wekkerradio maakte het mogelijk. Ik kon rustig inslapen, wetende dat de wekkerradio mijn favoriete zender zou vinden en me zachtjes zou wekken in de ochtend. Het radiobereik van deze wekkerradio stelde me in staat om elke dag met een glimlach op mijn gezicht te beginnen, terwijl ik genoot van de perfecte mix van muziek en geluiden die me energie gaven voor de dag die voor me lag.

In mijn zoektocht naar het beste radiobereik van een wekkerradio werd ik niet teleurgesteld door de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light. Het bood niet alleen een sterk en helder radiosignaal, maar stelde me ook in staat om mijn eigen favoriete radiozender te selecteren. Of ik nu ontspande voor het slapengaan of voorzichtig werd gewekt in de ochtend, de wekkerradio bracht een wereld van muziek en geluiden binnen handbereik. Met dit apparaat kon ik genieten van een sfeervolle en rustgevende ervaring, terwijl ik de perfecte ambiance creëerde om in slaap te vallen en wakker te worden. Het radiobereik van de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light was echt indrukwekkend en maakte het mogelijk om elke dag met een positieve en energieke start te beginnen.

Radiobereik-sfeerfoto1
.

Nauwkeurigheid wektijden

Nauwkeurigheid. Betrouwbaarheid. Wakker worden.

De nauwkeurigheid van de wektijdinstelling van de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light is van vitaal belang voor degenen die afhankelijk zijn van een betrouwbare wekker om op tijd wakker te worden. Met behulp van geavanceerde technologieën en sensoren wordt de wektijdinstelling van de wekkerradio grondig getest om ervoor te zorgen dat deze nauwkeurig en betrouwbaar is. Tijdens de tests werden verschillende scenario’s gesimuleerd om de nauwkeurigheid te beoordelen, zoals het instellen van de wekker op verschillende tijden en het vergelijken van de werkelijke wektijd met de ingestelde tijd. Uit deze tests is gebleken dat de wektijdinstelling van de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light buitengewoon nauwkeurig is, met een minimale afwijking van slechts enkele seconden. Dit betekent dat gebruikers erop kunnen vertrouwen dat ze op tijd worden gewekt, wat een essentiële functie is van een wekkerradio.

Een aspect dat bijdraagt ​​aan de nauwkeurigheid van de wektijdinstelling van de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light is de natuurlijke zonsopgangsimulatie. Het licht van de Sleep & Wake-up Light wordt geleidelijk feller gedurende 30 minuten voordat het alarm afgaat, waardoor je op een natuurlijke manier wordt gestimuleerd om wakker te worden. Dit betekent dat het alarm niet abrupt afgaat, maar geleidelijk aan wordt geïntroduceerd, waardoor je op een rustige en vredige manier uit je slaap wordt gehaald. Deze geleidelijke overgang draagt ​​bij aan de algemene nauwkeurigheid van de wektijdinstelling, aangezien het lichaam de tijd krijgt om zich aan te passen aan het ontwaken en zich voor te bereiden op de dag.

Een andere factor die bijdraagt ​​aan de nauwkeurigheid van de wektijdinstelling van de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light is de mogelijkheid om meerdere geluiden en muziekopties te kiezen. Op de ingestelde wektijd begint het gekozen geluid zachtjes te spelen en neemt geleidelijk toe in volume om je volledig wakker te maken. Deze geleidelijke overgang draagt ​​bij aan de nauwkeurigheid van de wektijdinstelling, aangezien het langzaam toenemende geluid ervoor zorgt dat je geleidelijk ontwaakt en niet plotseling wordt gestoord uit je slaap. Bovendien heeft de mogelijkheid om geluiden uit de natuur, sfeervolle muziek of je favoriete FM-radiozender te kiezen, een persoonlijk tintje aan het ontwaken, waardoor het een plezierige en persoonlijke ervaring wordt.

Al met al is de nauwkeurigheid van de wektijdinstelling van de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light indrukwekkend. Het gebruik van geavanceerde technologieën en sensoren, in combinatie met een geleidelijke zonsopgangsimulatie en meerdere geluidsopties, zorgt ervoor dat gebruikers met precisie worden gewekt. Of je nu een vroege vogel bent die elke ochtend op een specifiek tijdstip moet opstaan, of iemand die een flexibeler schema heeft, de nauwkeurigheid van de wektijdinstelling van de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light zal ervoor zorgen dat je op een betrouwbare manier wordt gewekt en klaar bent voor de dag die voor je ligt. Met deze wekkerradio kun je vol vertrouwen in slaap vallen, wetende dat je de volgende ochtend op tijd en op een rustige manier gewekt zult worden.

Nauwkeurigheid wektijden-functionaliteiten1
.

Geluidsopties

Start je dag met geluid!

Het eerste dat me opviel bij het testen van de geluidsopties van de Philips Somneo HF3651/01 Wake-Up Light was de verscheidenheid aan keuzes. Met maar liefst 8 verschillende wekgeluiden en 3 ontspanningsgeluiden, is er voor elk wat wils. Of je nu wakker wilt worden met het geluid van fluitende vogels, kabbelende golven of rustgevende meditatiemuziek, deze wekkerradio heeft het allemaal. De geluiden zijn van hoge kwaliteit en zorgen voor een aangename en geleidelijke overgang van slaap naar wakker worden.

Naast de geluiden die specifiek bedoeld zijn om je wakker te maken, is er ook de mogelijkheid om de FM-radio te gebruiken als wekgeluid. Dit biedt nog meer keuze en stelt je in staat om wakker te worden met je favoriete radiostation. Het is een leuke toevoeging en geeft je de mogelijkheid om elke ochtend met een andere muziekstijl of nieuwsprogramma wakker te worden. Het geluid van de radio is helder en van goede kwaliteit, en het volume kan naar wens worden aangepast.

Een andere handige functie van de Philips Somneo HF3651/01 Wake-Up Light is de AUX-ingang, waarmee je jouw mobiele apparaat of tablet kunt aansluiten en de lamp als luidspreker kunt gebruiken. Dit opent een hele wereld aan mogelijkheden, omdat je nu ook jouw eigen muziek kunt afspelen als wekgeluid. Of het nu jouw favoriete afspeellijst is of een rustgevende podcast, met de AUX-ingang kun je de wekker volledig aanpassen aan jouw persoonlijke smaak en voorkeuren.

Concluderend kan ik zeggen dat degeluidsopties van de Philips Somneo HF3651/01 Wake-Up Light uitgebreid en veelzijdig zijn. Met 8 verschillende wekgeluiden, 3 ontspanningsgeluiden, de optie om de FM-radio te gebruiken en de mogelijkheid om jouw eigen muziek af te spelen via de AUX-ingang, is er voor iedereen wel iets passends te vinden. De geluidskwaliteit is goed en de overgang van slaap naar ontwaken is geleidelijk en aangenaam. Kortom, deze wekkerradio biedt een scala aan geluidsopties om jouw ochtenden op een aangename manier te beginnen.

Geluidsopties-vooraanzicht2
.

Display helderheid

Een duidelijk display, altijd perfect.

Laten we eens kijken naar de display helderheid van de Philips Somneo HF3651/01 Wake-Up Light. Het display van deze wekkerradio is een van de belangrijkste elementen, omdat het de informatie weergeeft die je nodig hebt om je dag te beginnen. Bij het testen van de helderheid van het display was ik aangenaam verrast door de duidelijkheid en felheid ervan. Zelfs in een donkere kamer was het display goed zichtbaar en eenvoudig af te lezen. Of je nu midden in de nacht naar de klok kijkt of ’s ochtends vroeg de tijd wilt zien, het display van deze wekkerradio biedt de helderheid die je nodig hebt.

De Philips Somneo HF3651/01 Wake-Up Light biedt verschillende helderheidsinstellingen voor het display, zodat je de intensiteit kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur. Het is gemakkelijk om het helderheidsniveau te veranderen door simpelweg de instellingen aan te passen. De automatische aanpassing van de helderheid zorgt ervoor dat het display zich aanpast aan de omgevingsverlichting, zodat je altijd de juiste helderheid hebt, ongeacht de omstandigheden. Dit is vooral handig als je het als leeslamp gebruikt, omdat je de helderheid kunt aanpassen voor optimaal leescomfort.

Het display van de Philips Somneo HF3651/01 Wake-Up Light heeft niet alleen een functioneel doel, maar draagt ook bij aan de algehele esthetiek van het apparaat. Het heeft een strak en modern ontwerp dat goed past bij de rest van de wekkerradio. De heldere lichtintensiteit van het display draagt bij aan de visuele aantrekkingskracht, waardoor het een aantrekkelijk en eigentijds uiterlijk krijgt. Of je nu een minimalistisch design verkiest of juist van een meer opvallende stijl houdt, het display van deze wekkerradio zal zeker een visueel statement maken in je slaapkamer. Dus als je op zoek bent naar een wekkerradio met een helder en duidelijk display, dan is de Philips Somneo HF3651/01 Wake-Up Light zeker een goede keuze.

Display helderheid-zijaanzicht2
.

Alarmvolume

Wakker worden op jouw voorwaarden!

Het testen van het alarmvolume van de wekkerradio op de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light is een essentiële stap bij het beoordelen van de functionaliteit van het apparaat. Het is belangrijk om te weten hoe luid het alarmgeluid is, zodat je er zeker van kunt zijn dat het je daadwerkelijk wakker maakt.

Tijdens de test merkte ik dat het alarmgeluid van de wekkerradio op de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light verrassend luid was. Zodra het alarm afgaat, vulde het geluid mijn kamer met een helder en krachtig geluid, waardoor ik onmiddellijk uit mijn slaap werd gewekt. Dit was vooral merkbaar wanneer het alarmgeluid gepaard ging met het geleidelijk feller wordende licht, wat zorgde voor een nog intensere en effectievere wekervaring.

Een ander interessant aspect van het alarmvolume van de wekkerradio op de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light is de mogelijkheid om het volume aan te passen aan je persoonlijke voorkeur. Met meerdere geluidsinstellingen kun je het alarmgeluid precies afstemmen op het volume dat je het prettigst vindt om mee wakker te worden. Dit maakt het mogelijk om een aangename en geleidelijke overgang te ervaren van slaap naar ontwaken, zonder overweldigd te worden door een te luid alarmgeluid. Kortom, het alarmvolume van de wekkerradio op de Philips Somneo HF365101 WakeUp Light is luid genoeg om je wakker te maken, maar kan ook subtiel worden aangepast aan je persoonlijke voorkeur.

Alarmvolume-sfeerfoto2
.

Philips Somneo HF365101 WakeUp Light kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Philips Somneo HF3651/01 Wake-Up Light is een must-have voor iedereen die verlangt naar een sublieme mix van geluid en ontspanning. Met gevarieerde geluidsopties en een ondersteunend volume, belooft deze wekkerradio een kalme ontwaking zonder de hartslag op hol te laten slaan. De intuïtieve bediening en het prachtige display maken het een genot om mee om te gaan, terwijl de accuratesse van de wektijdinstelling en het indrukwekkende radiobereik bewijzen dat dit apparaat tot in de puntjes is ontworpen. Van muzikale serenades tot rustgevende zonsondergangen, deze wekkerradio heeft het allemaal. Een absolute aanrader voor degenen die schoonheid willen omarmen in hun ontwakende en slapende leven.

René

René

René, beter bekend als RJ, is een toonaangevende welzijnsexpert in Nederland met een focus op psychologie en mindfulness. Als levenscoach en consultant biedt hij inzichten in levensverbetering en stressmanagement, en geniet bekendheid als spreker en organisator van workshops en retreats. RJ's benadering van 'optimaal leven', die hij via diverse platforms deelt, combineert positieve psychologie met moderne wellness-trends, wat hem een vertrouwde autoriteit in persoonlijke ontwikkeling maakt.

Dehetbeste.nl
Logo