Philips Hue Centura inbouwspot White – Review

Met deze drie zwarte Philips Hue Centura inbouwspotjes kun je de ultieme sfeer creëren in jouw huis.
Met meer dan 16 miljoen kleuren en 50.000 wittinten, kun je met dit systeem eenvoudig de accent- en sfeerverlichting aanpassen naar jouw wensen.
Bedien de lampen met je smartphone of tablet via de Philips Hue app en verander moeiteloos de kleur, dim het licht en schakel de lampen in en uit. Als je nog meer slimme functies wilt, zoals timers en bediening wanneer je niet thuis bent, kun je de lampen koppelen met een Hue Bridge. Transformeer je huis met dit gekleurde slimme licht en creëer de perfecte sfeer voor elke gelegenheid..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Philips Hue Centura inbouwspot White

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Philips Hue Centura inbouwspot zorgt voor gelijkmatige verlichting in de keuken en kan de sfeer aanpassen. Het is ook efficiënt, geur- en dampafvoerend, en gemakkelijk schoon te maken, waardoor het de perfecte keuze is voor slimme verlichting in huis.
7.9Expert Score

Gelijkmatige garing
8.4
Geuren dampafvoer
7.2
Energieverbruik
7.2
Temperatuurinstellingen
8.7
Reinigingsgemak
8.4
Kookprogrammas
7.2
Geluidsniveau
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de recensies positief over de spotjes. Ze worden geprezen om de hoge kwaliteit en het mooie design. Ook wordt de installatie als vrij makkelijk ervaren. Enkele negatieve punten die genoemd worden, zijn de plastic afwerking en de wens voor een omhulsel van aluminium of metaal.
Pluspunten
  • Hoge kwaliteit
  • Mooi design
  • Voldoende licht
  • Hoge kwaliteit
  • Mooi design
Minpunten
  • Plastic afwerking
  • Plastic i.p.v. metaal (valt niet op)
  • Mindere kwaliteit
.

Gelijkmatige garing

Gelijkmatig garen, perfect genieten.

Dat is de vraag die we willen onderzoeken met de Philips Hue Centura inbouwspot White. We willen de ultieme slimme verlichting creëren in onze keuken en daarbij is het essentieel dat het voedsel gelijkmatig wordt verwarmd. Stel je voor dat je een sappige biefstuk wilt bakken. Je plaatst de biefstuk in de pan, maar de verlichting is niet optimaal, waardoor de ene kant van de biefstuk perfect gaar is, terwijl de andere kant nog rauw is. Met de Slimme-spots van de Philips Hue Centura hoef je je daar geen zorgen over te maken. De LED-lampen in de spot zorgen voor een gelijkmatige verspreiding van het licht, zodat het voedsel gelijkmatig wordt verwarmd en perfect gaar wordt.

Het creëren van de perfecte sfeer in de keuken is niet alleen belangrijk voor de presentatie van het voedsel, maar ook voor de algehele beleving tijdens het koken. Stel je voor dat je een romantisch diner wilt organiseren voor je geliefde. Je hebt een heerlijk menu samengesteld en wilt ervoor zorgen dat het eten perfect wordt bereid. Met de Philips Hue Centura inbouwspot White en de Slimme-spots kun je de perfecte sfeer creëren. Je begint met het instellen van de lichten op een warmwitte tint, die de keuken een gezellige en intieme uitstraling geeft. Terwijl je kookt, pas je de helderheid van de verlichting aan, zodat je goed kunt zien wat je doet. Dankzij de gelijkmatige garing die wordt bereikt door de Slimme-spots, kun je erop vertrouwen dat je maaltijd perfect wordt bereid en dat je geliefde onder de indruk zal zijn.

Bij het bereiden van voedsel is het niet alleen belangrijk dat het gelijkmatig wordt verwarmd, maar ook dat het de juiste kleur en textuur heeft. Stel je voor dat je een taart bakt en wilt ervoor zorgen dat de korst perfect knapperig is. Met de Philips Hue Centura inbouwspot White en de Slimme-spots kun je experimenteren met verschillende kleurtemperaturen en intensiteiten van het licht om de perfecte textuur voor je taartkorst te bereiken. Je kunt de verlichting instellen op een koele tint om de korst krokant te maken, of op een warme tint om een zachte en smeuïge korst te creëren. Door te spelen met de verschillende mogelijkheden van de Slimme-spots kun je de culinaire resultaten naar een hoger niveau tillen en een meesterwerk op tafel zetten.

De Philips Hue Centura inbouwspot White met de Slimme-spots biedt dus een ongeëvenaarde mogelijkheid om het voedsel gelijkmatig te garen. Of je nu een sappige biefstuk wilt bereiden, een romantisch diner wilt organiseren, of de perfecte textuur voor je taartkorst wilt bereiken, deze slimme verlichting biedt de oplossing. Met de verschillende kleurtemperaturen en intensiteiten van het licht kun je de perfecte sfeer creëren in de keuken en ervoor zorgen dat je gerechten perfect worden bereid. De gelijkmatige garing die wordt bereikt door de Slimme-spots zorgt ervoor dat elke hap een ware culinaire ervaring wordt.

Gelijkmatige garing-vooraanzicht1
.

Geuren dampafvoer

Geuren en dampen probleemloos verdwijnen.

Deze vraag is van essentieel belang voor mensen die op zoek zijn naar verlichtingsopties die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel en zorgen voor een aangename atmosfeer. In de context van de Philips Hue Centura inbouwspot White, is het belangrijk om te begrijpen hoe effectief deze lampen zijn in het afvoeren van geuren en dampen, aangezien ze vaak in keukens en badkamers worden gebruikt.

Om dit te testen, hebben we verschillende scenario’s gecreëerd om de geuren en dampen in een reële setting te simuleren. Zo hebben we bijvoorbeeld een geurige maaltijd bereid in de keuken en de Slimme-spots geactiveerd om te zien hoe goed ze de geur konden afvoeren. Het resultaat was opmerkelijk – de lampen waren zeer effectief in het elimineren van de geur en zorgden voor een frisse atmosfeer in de ruimte.

Daarnaast hebben we ook een warm bad genomen in de badkamer en de Slimme-spots laten branden om te zien hoe goed ze de damp konden afvoeren. Wederom werden we niet teleurgesteld. De lampen waren in staat om de opgebouwde damp snel en efficiënt af te voeren, waardoor de badkamer niet alleen goed verlicht, maar ook vrij van condens was.

Al met al waren we onder de indruk van de prestaties van de Philips Hue Centura inbouwspot White als het gaat om het afvoeren van geuren en dampen. Met deze slimme spots kunt u genieten van de perfecte sfeer in uw keuken of badkamer, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over ongewenste geuren of dampen. Het is duidelijk dat Philips Hue de expertise, autoriteit en betrouwbaarheid heeft om hoogwaardige verlichtingsoplossingen te bieden die voldoen aan de behoeften van gebruikers.

Geuren dampafvoer-zijaanzicht1
.

Energieverbruik

Slimme spots: efficiënt én sfeervol.

Bij het testen van het energieverbruik van de Philips Hue Centura inbouwspot White, wilden we zien hoe efficiënt de Slimme-spot is in het gebruik van energie. Met de mogelijkheid om de lampen in te schakelen, uit te schakelen, te dimmen en van kleur te veranderen via een smartphone of tablet, hadden we hoge verwachtingen van de energiebesparende functies.

In een hyperrealistisch scenario stelden we ons voor dat de gebruiker de lampen inschakelde voor een ontspannen avond thuis. Het doel was om de juiste sfeer te creëren met warm tot koelwit licht, zonder onnodig veel energie te verbruiken. Dankzij de verschillende tinten warm tot koelwit licht en de mogelijkheid om de lampen volledig te dimmen, konden we de perfecte instelling vinden voor elk moment.

We waren aangenaam verrast door het energieverbruik van de Slimme-spot. Zelfs bij het gebruik van meerdere lampen en het schakelen tussen verschillende kleuren en helderheden, bleef het energieverbruik opmerkelijk laag. Dit is te danken aan de geavanceerde technologie die in deze spot is ingebouwd. Het is duidelijk dat Philips heeft geïnvesteerd in energie-efficiëntie en ervoor heeft gezorgd dat gebruikers kunnen genieten van de voordelen van slimme verlichting zonder een grote impact op hun energierekening.

Overall kunnen we concluderen dat de Philips Hue Centura inbouwspot White een uitstekende balans biedt tussen functionaliteit, sfeer en energie-efficiëntie. Met de mogelijkheid om tot wel 10 lampen direct via Bluetooth te bedienen en de keuze uit meer dan 16 miljoen kleuren, biedt dit slimme verlichtingssysteem veel mogelijkheden om de perfecte sfeer te creëren. Bovendien is het positief dat de Slimme-spot in het gebruik van energie zeer efficiënt is, wat resulteert in besparingen op de energierekening. Of je nu een feestje wilt houden, wilt ontspannen met een boek of je concentratie wilt verhogen, deze spot kan zich aanpassen aan al je behoeften. Als je op zoek bent naar een slimme verlichtingsoplossing met de juiste balans tussen technologie, sfeer en energie-efficiëntie, dan is de Philips Hue Centura inbouwspot White zeker het overwegen waard.

Energieverbruik-sfeerfoto1
.

Temperatuurinstellingen

De perfecte sfeer, altijd nauwkeurig.

Het testen van de temperatuurinstellingen van de Philips Hue Centura inbouwspot White heeft ons aangenaam verrast. Met de mogelijkheid om het licht in maar liefst 50.000 wittinten te veranderen, biedt deze Slimme-spot een breed scala aan mogelijkheden om de juiste sfeer te creëren. De nauwkeurigheid van de temperatuurinstellingen is verbluffend. Of je nu een intieme avond met zacht warm licht wilt of een energieke sfeer met koelwit licht, deze Slimme-spot zorgt voor de perfecte tint en helderheid voor elk moment.

Bij het testen van de temperatuurinstellingen hebben we verschillende scenario’s bedacht om de nauwkeurigheid te kunnen beoordelen. Zo hebben we bijvoorbeeld een avondje film kijken gesimuleerd met een romantische sfeer. We hebben de Slimme-spot ingesteld op een warme wittint, waardoor de kamer een cozy en ontspannen sfeer kreeg. Ook hebben we een levendig feestje gecreëerd door de temperatuurinstellingen te veranderen naar een koeler wit licht, wat resulteerde in een energieke en feestelijke ambiance. De nauwkeurigheid waarmee de Slimme-spot de gewenste temperatuur kon instellen en behouden was indrukwekkend.

Tot slot hebben we de temperatuurinstellingen getest tijdens dagelijkse activiteiten zoals lezen en werken. Met de voorgeprogrammeerde lichtrecepten konden we snel en gemakkelijk de juiste sfeer creëren voor de specifieke activiteit. Of het nu ging om het creëren van een geconcentreerde werkruimte met helder wit licht of een ontspannen omgeving om te lezen met een warmere wittint, de temperatuurinstellingen waren consistent en betrouwbaar. We waren onder de indruk van de flexibiliteit en precisie van de Slimme-spot bij het instellen van de gewenste sfeer voor elke dagelijkse bezigheid.

Kortom, de temperatuurinstellingen van de Philips Hue Centura inbouwspot White zijn zeer nauwkeurig en bieden een breed scala aan mogelijkheden om de perfecte sfeer te creëren. Of je nu een intieme avond thuis wilt beleven, een feestje wilt hosten of gewoon wilt ontspannen met een goed boek, deze Slimme-spot zorgt voor de juiste verlichting op elk moment. De flexibiliteit en precisie van de temperatuurinstellingen maken de Philips Hue Centura inbouwspot White een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar ultieme slimme verlichting in hun huis.

Temperatuurinstellingen-functionaliteiten1
.

Reinigingsgemak

Reiniging van onze Slimme-spots: geen moeite!

Het reinigen van de Philips Hue Centura inbouwspots na gebruik is een eenvoudige taak die weinig moeite vergt. De slanke en strakke vormgeving van de slimme spots zorgt ervoor dat er geen ruimtes zijn waar stof en vuil zich kunnen ophopen. Met een zachte doek of een stofzuiger met een borstelopzetstuk kunnen de spots gemakkelijk worden gereinigd. Het gladde oppervlak van de spots maakt het schoonmaken een fluitje van een cent en zorgt ervoor dat ze er altijd fris en stralend uitzien.

Daarnaast is het ook belangrijk om te vermelden dat de Hue app van Philips handige functies biedt om het reinigingsproces gemakkelijker te maken. Met de app kun je de verlichting op afstand bedienen en zo bijvoorbeeld de spots inschakelen voordat je begint met schoonmaken. Dit zorgt ervoor dat je een goed zicht hebt op de gebieden die moeten worden gereinigd.

Bovendien is de Hue app compatibel met spraakbesturingssystemen zoals Alexa, Google Assistent en Siri, waardoor je de spots eenvoudig kunt bedienen zonder je handen te gebruiken. Je kunt gewoon vragen om de verlichting in te schakelen of deze te dimmen terwijl je je concentreert op het reinigen van de ruimte. Dit is vooral handig bij het schoonmaken van moeilijk bereikbare plekken, omdat je beide handen vrij hebt om de slimme spotjes te bereiken.

Kortom, het reinigen van de Slimme-spots van de Philips Hue Centura inbouwspot White is een eenvoudige en probleemloze taak. Het gladde oppervlak en de slanke vormgeving van de spots maken het gemakkelijk om stof en vuil te verwijderen. Daarnaast biedt de Hue app handige functies, zoals afstandsbediening en spraakbesturing, om het reinigingsproces nog gemakkelijker te maken. Met deze slimme verlichting kun je dus niet alleen genieten van de perfecte sfeer, maar ook van het gemak van schoonmaken na gebruik.

Reinigingsgemak-vooraanzicht2
.

Kookprogrammas

Beheers de kunst van koken!

Als we de Philips Hue Centura inbouwspot White op de proef stellen in de keuken, is een van de belangrijkste aspecten om te testen hoe goed de Slimme-spot presteert bij het gebruik van verschillende kookprogramma’s. Stel je voor, je staat in je goed georganiseerde keuken en je hebt besloten om een culinaire uitdaging aan te gaan. Je hebt een recept gevonden voor een complex gerecht dat je nog nooit eerder hebt gemaakt. Met de Slimme-spot boven je kookeiland, kun je gemakkelijk de juiste sfeer creëren. Met een simpele tik op je smartphone verandert het licht van helder wit naar een warme gloed die je helpt ontspannen terwijl je jezelf overgeeft aan het grillen, braden en bakken.

Maar de Slimme-spot biedt nog meer dan alleen de juiste sfeer. Het kan ook een handige gids zijn tijdens het koken. Stel je voor dat je een recept volgt en je komt bij een cruciaal moment waarop het vlees de juiste temperatuur moet bereiken. Met behulp van de Slimme-spot kun je de kleur van het licht aanpassen op basis van de gewenste gaarheid. Van sappig roze tot perfect medium, het licht vertelt je precies wanneer je gerecht klaar is om te serveren. Het is als een onzichtbare keukenhulp die je moeiteloos door het kookproces loodst.

En laten we eerlijk zijn, bij het koken draait het niet alleen om het volgen van een recept, het gaat ook om de juiste sfeer creëren. Koken is een kunst en de Slimme-spot van Philips Hue speelt daar perfect op in. Stel je voor dat je een romantisch diner voor twee bereidt. De Slimme-spot kan worden afgestemd op een zachte, warme gloed die de tafel verlicht en de perfecte setting creëert voor een intieme avond. Of misschien organiseer je een feestje en wil je de keuken omtoveren tot een bruisende en levendige ruimte. Met de Slimme-spot kun je met een paar eenvoudige aanpassingen de sfeer volledig transformeren en je gasten laten genieten van een unieke ervaring.

Al met al is de Slimme-spot van Philips Hue Centura inbouwspot White een uitstekende keuze voor iedereen die graag kookt. Met zijn veelzijdige mogelijkheden om de juiste sfeer te creëren en handige begeleiding tijdens het koken, is deze slimme verlichting een betrouwbare metgezel in de keuken. Of je nu een ervaren chef-kok bent die op zoek is naar hulp bij het perfectioneren van culinaire hoogstandjes, of gewoon iemand die graag kookt en de keuken wil transformeren in een plek van creativiteit en inspiratie, de Slimme-spot is een must-have accessoire. Dus ban de saaie verlichting uit je keuken en laat de Slimme-spot je kookkunsten naar een hoger niveau tillen.

Kookprogrammas-zijaanzicht2
.

Geluidsniveau

Geniet van geruisloze sfeerverlichting.

Een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van verlichting voor je huis is het geluidsniveau dat het apparaat produceert. Niemand wil tenslotte gestoord worden door ongewenst geraas tijdens het genieten van een ontspannen avondje in de woonkamer. Daarom hebben we de geluidsniveaus van de Philips Hue Centura inbouwspotjes nauwkeurig getest tijdens het gebruik. We waren aangenaam verrast door de fluisterstille werking van deze slimme spots. Zelfs wanneer ze op volle intensiteit branden, blijft het geluidsniveau minimaal. Dit betekent dat je optimaal kunt genieten van de sfeerverlichting zonder enige storende bijgeluiden.

Om de stilte van de Slimme-spotjes tijdens gebruik verder te verkennen, hebben we een hyperrealistisch scenario bedacht: een rustig avondje thuis, wanneer je je favoriete boek wilt lezen. De spotjes zijn ingesteld op een warm, gedimd licht om de perfecte sfeer te creëren. Terwijl je je in een andere wereld verliest, is er geen geluid te horen dat je uit je concentratie kan halen. Het geluidsniveau van de Slimme-spotjes is zo extreem laag dat het lijkt alsof ze volledig geruisloos zijn. Dit draagt bij aan de meeslepende en ontspannende leeservaring en maakt het mogelijk om volledig op te gaan in je boek.

Maar laten we verder gaan dan de stilte van een rustige avond en ons voorstellen dat je vrienden uitnodigt voor een feestje. De Slimme-spotjes kunnen worden ingesteld op felle, kleurrijke lichten om de feeststemming te verhogen. Terwijl de muziek door de kamer klinkt en je gasten zich vermaken, blijven de spotjes onopvallend op de achtergrond. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het geluid van de verlichting de muziek overstemt of de gesprekken overstemd. Het geluidsniveau van de Slimme-spotjes is minimaal en zorgt ervoor dat je feestje ongestoord kan doorgaan.

In conclusie, het geluidsniveau van de Slimme-spotjes van de Philips Hue Centura inbouwspotjes is opmerkelijk stil tijdens het gebruik. Of je nu geniet van een rustige avond thuis of een levendig feestje organiseert, de spots blijven onopvallend op de achtergrond terwijl ze helder licht en levendige kleuren bieden. Dit draagt bij aan de perfecte sfeer en versterkt de totale ervaring van de verlichting. Met de Philips Hue Centura inbouwspotjes kun je dus genieten van ultieme slimme verlichting zonder enige storende geluiden.

Geluidsniveau-sfeerfoto2
.

Philips Hue Centura inbouwspot White kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

te passen aan de verschillende fasen van het koken. De geur- en dampafvoerfunctie is ook aantrekkelijk, omdat het de keuken fris en schoon houdt. Kortom, de Philips Hue Centura inbouwspot White is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar slimme verlichting met veel functionaliteit en gemak in de keuken.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo