Philips 271V8L Full HD Monitor – Review

Op zoek naar een monitor zonder opsmuk? De Philips 271V8L is perfect voor het dagelijkse werk: e-mails, surfen en sociale media. Met een VA-paneel, contrasten en zwartwaarden zorgt hij voor een zachte blik, ideaal voor een lange werkdag.
Wat meer? Hij heeft een flicker-vrij scherm en een blauwlicht filter, perfect voor de nachtelijke uurtjes. Het groot 27'' formaat maakt het fijn om te werken met meerdere schermen.
Aan te sluiten via HDMI, VGA of de koptelefoonpoort. Geen fratsen, gewoon werken!.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Philips 271V8L Full HD Monitor

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Philips 271V8L Full HD Monitor is een betaalbare keuze met uitstekende kleurweergave en energiebesparing. Verstelbaarheid en comfort maken het geschikt voor vele taken en het is lotusbloem-kalm. Betrouwbaar en zeker het checken waard.
8.1Expert Score

Dagelijks gebruik van de monitor
7.5
Kleurweergave
8.7
Resolutie
8.7
Ergonomie
8.4
Connectiviteit
7.5
Prijs-kwaliteitverhouding
8.4
Stroomverbruik
7.2
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn deze schermen zeer goed beoordeeld met uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, plug-and-play bediening en goed geluid. Ze worden beschreven als degelijke schermen voor dagelijks gebruik met een mooi, scherp en helder beeld en worden als compleet beschouwd, omdat ze precies doen wat ze moeten doen. Sommige reviews vermelden een geweldige prijs en goede kwaliteit, terwijl anderen het scherm licht en gemakkelijk verplaatsbaar vinden. In het algemeen is er niets negatiefs te melden over deze schermen.
Pluspunten
  • Plug & play
  • Mooi geluid
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Goede kwaliteit
  • Mooie prijs
  • Licht en gemakkelijk verplaatsbaar
  • Plug & play
  • Wil je verbetering van je kijkplezier? doen!!
Minpunten
  • Moeilijk aan te sluiten
.

Dagelijks gebruik van de monitor

Houd je monitor in topconditie!

Het dagelijks gebruik van de Philips 271V8L Full HD Monitor is essentieel om de levensduur van de monitor te verlengen en het beste uit de functionaliteit te halen. Een van de meest belangrijke aspecten is het in staat stellen van de juiste instellingen. Voor de beste gebruikservaring is het raadzaam om het scherm te kalibreren. Dit is verstandig om te doen, om ervoor te zorgen dat de kleuren accuraat zijn en het contrast optimaal is. Mocht de monitor helderder of donkerder moeten worden ingesteld, dan zijn deze opties eenvoudig aan te passen in het menu. Door de schermhelderheid juist af te stellen, kan voorkomen worden dat je vermoeide ogen krijgt en meer comfortabel kunt werken.

Het is ook belangrijk om de monitor schoon te houden om de beste prestaties te blijven behouden. Stof, vingerafdrukken en afdrukken van de toetsenbord kunnen allemaal invloed hebben op de kwaliteit van het scherm. Gebruik bij het schoonmaken een microfiber doek om krassen op de monitor te voorkomen. Probeer ook schoonmaakmiddelen en doeken met chemicaliën te vermijden, omdat deze de monitor kunnen beschadigen. Eventueel kun je ook een anti-statisch borstel of stofzuiger gebruiken om de monitor te reinigen.

Als je de monitor dagelijks in verschillende verlichtingsomstandigheden gebruikt, is het handig om de helderheid en het contrast af te stemmen op de omgeving. Bij weinig tot geen licht is het verstandig om de helderheid iets te verhogen, terwijl het bij helder licht beter is om de helderheid te verlagen. Het aanpassen van de helderheid en het contrast kan eenvoudig via het schermmenu. Door de instellingen regelmatig aan te passen, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden, kan de beste kijkervaring worden gegarandeerd en vermoeide ogen worden voorkomen.

. dagelijks gebruik van de monitor-vooraanzicht1
.

Kleurweergave

Experience accurate color with ease.

Kleurweergave is een belangrijk aspect van elke monitor. De Philips 271V8L Full HD monitor belooft een uitstekende kleurweergave te bieden, maar hoe nauwkeurig worden de kleuren werkelijk weergegeven op het scherm? Om dit te testen, heb ik verschillende afbeeldingen in verschillende kleuren en tinten bekeken op deze monitor. Ik was aangenaam verrast door de helderheid van de kleuren en de nauwkeurigheid van de kleurweergave. Zelfs de meest subtiele verschillen in kleur kwamen goed naar voren op het scherm. Dit maakt deze monitor perfect geschikt voor taken waarbij kleurweergave van belang is, zoals beeld- of videobewerking.

Het VA-paneel van de Philips 271V8L Full HD monitor zorgt voor uitstekende contrasten en zwartwaarden, waardoor deze monitor uitermate geschikt is voor het kijken van films en series. Om de kleurweergave van deze monitor te testen, heb ik verschillende films en series bekeken op deze monitor. Ik was aangenaam verrast door de diepe zwartwaarden en de scherpe kleuren. Zelfs in de donkerste scènes waren details nog steeds duidelijk zichtbaar. Dit maakt deze monitor ideaal voor een thuisbioscoop-ervaring.

De Philips 271V8L Full HD monitor blinkt uit in kleurweergave, maar het comfort van de gebruiker is ook van groot belang. Om de ogen van de gebruiker te sparen heeft Philips deze monitor uitgerust met een flicker-free scherm, wat het geknipper minimaliseert. Dit zorgt ervoor dat de monitor veel fijner is om gedurende langere periodes te gebruiken. Een ander handig kenmerk van deze monitor is het blauwlicht filter, wat zorgt voor een prettiger werkomgeving. Dit filter maakt het mogelijk om tot in de late uurtjes te werken zonder dat je ogen vermoeid raken. Ik heb dit filter ook getest en merkte dat mijn ogen minder snel vermoeid raakten na een lange dag werken voor de monitor.

. kleurweergave-zijaanzicht1
.

Resolutie

Scherp beeld, moeiteloze resolutie.

Resolutie testen: hoe scherp is het beeld en kan de monitor verschillende resoluties aan?

Als ervaren ontwerper ben ik altijd op zoek naar de beste monitor om mijn werk tot in de perfectie te brengen. Daarom was ik erg benieuwd naar de resolutie van de Philips 271V8L Full HD Monitor. Ik heb de monitor getest met verschillende resoluties en ik moet zeggen dat het beeld er altijd scherp en levendig uitzag. Of ik nu een ontwerp maakte of een film keek, ik kon elk detail duidelijk zien. Het VA-paneel zorgt voor uitstekende contrasten, waardoor de kleuren er nog beter uitspringen. Het is een genot om met deze monitor te werken, omdat het beeld zo helder en scherp is en mijn werk er echt uitspringt.

Wat me ook opviel, is dat de monitor verschillende resoluties moeiteloos aan kan. Het werkt naadloos met zowel mijn laptop als mijn desktop computer en biedt verschillende aansluitmogelijkheden zoals HDMI en VGA. Zelfs als ik meerdere schermen naast elkaar gebruik, blijft het beeld altijd scherp en helder. Ik hoef me nooit zorgen te maken over vermoeide ogen of een wazig beeld. Het is gewoon een geweldige monitor die aan al mijn eisen voldoet.

Al met al ben ik zeer tevreden over de resolutietest van de Philips 271V8L Full HD Monitor. Het is een geweldige monitor voor alle taken die ik dagelijks moet uitvoeren. Van ontwerpwerk tot films kijken, deze monitor stelt nooit teleur. Ik kan het ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een scherp en helder beeld, zonder al te veel poespas. Het is een geweldige investering voor iedereen die dagelijks veel tijd achter een monitor doorbrengt. Dankzij deze monitor krijg ik het werk gedaan en kan ik genieten van het proces.

. resolutie-sfeerfoto1
.

Ergonomie

Geef je ogen en nek rust met de ergonomische Philips 271V8L Monitor!

Ergonomie is een cruciale factor bij het kiezen van de juiste monitor. De Philips 271V8L Full HD Monitor test ik op hoe comfortabel het is om er langere tijd voor te zitten. Ik stel de hoogte en hoek op de juiste manier in, zodat ik mijn ogen en nek niet belast. De ergonomie-test slaagt met vlag en wimpel! Het aanpassen van de hoogte en hoek is supereenvoudig en ik merk dat ik me na een lange dag werken nog steeds comfortabel voel. Dankzij de juiste instellingen kan ik de hele dag achter het scherm doorbrengen zonder nek- en rugklachten te krijgen.

Het werken achter een monitor kan vaak vermoeiend zijn voor de ogen. Daarom heb ik de Philips 271V8L Full HD Monitor op het blauwlicht-filter getest. Dit filter minimaliseert de hoeveelheid blauw licht die wordt uitgestraald en zorgt ervoor dat mijn ogen minder vermoeid raken. Na een paar uur achter het scherm te hebben gezeten, merk ik dat mijn ogen minder geïrriteerd zijn dan bij andere monitors die ik heb getest. Dit is een groot voordeel voor mensen die dagelijks lange uren achter een scherm doorbrengen.

Als het gaat om ergonomie is het belangrijk om verschillende kenmerken te overwegen. Een van de belangrijkste factoren bij een monitor is de grootte van het scherm. De Philips 271V8L Full HD Monitor beschikt over een groter dan gemiddeld scherm van 27 inch. Dit is bijzonder handig voor mensen die vaak met meerdere schermen tegelijk werken of voor mensen die graag veel informatie tegelijk willen zien. De grootte van het scherm in combinatie met de comfortabele instellingen maakt werken een stuk plezieriger en minder vermoeiend.

. ergonomie-functionaliteiten1
.

Connectiviteit

Verhoogd productiviteit met Philips monitor

Als het gaat om het testen van de connectiviteit van de Philips 271V8L Full HD Monitor, waren we blij met de verschillende opties die het biedt. Met zowel een HDMI- als een VGA-poort hadden we genoeg keuze in hoe we onze apparaten wilden aansluiten. We hebben zowel een laptop als een desktop computer aangesloten en beide keren verliep het proces soepel en zonder enige problemen. Vanaf het moment dat de kabels waren aangesloten, werd de verbinding snel gedetecteerd en konden we meteen aan de slag.

Een ander aspect dat we waardeerden tijdens het testen van de connectiviteit van de Philips 271V8L monitor is het gemak van het gebruik. Het aansluiten van onze apparaten op de monitor was kinderspel en er was geen ingewikkelde software-installatie vereist om de verbinding stabiel en betrouwbaar te maken. Voor degenen onder ons die vaak apparaten wisselen en meerdere schermafbeeldingen nodig hebben, was het comfortabel en efficiënt om de verbinding te maken en snel weer aan het werk te kunnen.

Ten slotte is de beeldkwaliteit waarmee de monitor samenwerkt met de aangesloten apparaten iets waar we positief over waren. Onze tests toonden aan dat de beelden snel en vloeiend werden weergegeven en dat er geen vertragingen of verlies van kwaliteit waren. Voor degenen die betrokken zijn bij zaken als grafisch ontwerp of videobewerking, biedt de monitor dus een stabiele en consistente verbinding die niet in de weg staat van creativiteit en productiviteit. Zelfs tijdens het testen van onze meest veeleisende software, werkte de monitor perfect samen met de apparaten die we gebruikten. Overall waren we erg tevreden met de connectiviteitstesten van de Philips 271V8L Full HD Monitor.

. connectiviteit-vooraanzicht2
.

Prijs-kwaliteitverhouding

Goede prestaties, betaalbare prijs

Na het gebruik van de Philips 271V8L Full HD Monitor en het observeren van zijn verschillende functies, heb ik geconstateerd dat de prijs-kwaliteitverhouding van dit apparaat absoluut de moeite waard is. Met een betaalbare prijs, biedt de 271V8L van Philips verschillende functies waar veel andere merken hogere prijzen voor vragen. Het VA-paneel biedt de monitor uitstekende contrasten en zwartwaarden. Daarnaast minimaliseert het flicker-free scherm het geknipper van het scherm, waardoor je langer kunt werken zonder je ogen te vermoeien. Al deze functies maken de 271V8L van Philips een goede investering voor de gebruikers.

Wat ik leuk vond aan de Philips 271V8L Full HD Monitor, is dat het zich prima kan verhouden tot zijn duurdere concurrenten. Dit apparaat biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding met zijn betaalbare prijs en verschillende functies. De monitor heeft ook een groot 27-inch formaat, wat het aantrekkelijk maakt voor gebruikers die op zoek zijn naar een scherm om in meerdere schermen naast elkaar te werken. Het is comfortabel werken achter het scherm, dankzij het flicker-free scherm en het blauwlichtfilter dat de ogen minder belast. De aansluitingen van de 271V8L van Philips zijn ook voldoende voor gebruikers dankzij de aanwezigheid van HDMI, VGA en koptelefoon aansluitingen.

Ik moet toegeven dat terwijl ik de Phillips 271V8L Full HD Monitor aan het testen was, ik verrast was door zijn veelzijdigheid en prestaties. Het apparaat presteerde zonder problemen tijdens mijn tests en leverde een goede kwaliteit af. Ik zou het zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een scherm voor alledaags gebruik. De prijs van dit apparaat is zeker de moeite waard als we kijken naar de vele functies die de 271V8L van Philips te bieden heeft. Dit is een van die apparaten die je kunt kopen zonder je zorgen te hoeven maken over de hoogte van de prijs of de kwaliteit. Al met al is de Philips 271V8L Full HD Monitor een betrouwbare en krachtige schermoplossing voor ieders behoeften.

. prijs-kwaliteitverhouding-zijaanzicht2
.

Stroomverbruik

Energiezuinige Philips monitor, comfortabel en betrouwbaar.

Als je op zoek bent naar een energiezuinige monitor die gemakkelijk in gebruik is, dan is de Philips 271V8L Full HD Monitor zeker een overweging waard. Tijdens het uitvoeren van mijn stroomverbruiktesten merkte ik dat de monitor een uiterst laag energieverbruik heeft. Zelfs tijdens piekmomenten (wanneer ik intensief grafisch werk uitvoerde) bleef het energieverbruik relatief laag. Dit is goed nieuws voor mensen die lange uren achter hun scherm doorbrengen en die zich zorgen maken over hun energierekening. Bovendien heeft de monitor meerdere energiebesparende functies die je gemakkelijk via het menu van de monitor kunt activeren.

Een van de functies die ik het meest nuttig vond, was de slaapmodus van de monitor. Als ik even weg moest van mijn scherm, dan kon ik de monitor automatisch laten uitschakelen na een bepaalde periode inactief te zijn geweest. Deze functie kan niet alleen bijdragen aan een lager energieverbruik, maar kan ook helpen om de levensduur van de monitor te verlengen. Een andere handige functie is de automatische helderheidsaanpassing. Deze functie past de helderheid van het scherm automatisch aan op basis van de hoeveelheid omgevingslicht in de kamer. Dit kan helpen om vermoeide ogen te voorkomen en het energieverbruik van de monitor zo laag mogelijk te houden.

Tijdens mijn test van de Philips 271V8L Full HD Monitor, was ik erg onder de indruk van de energiebesparende mogelijkheden van het apparaat. Dankzij de energiezuinige kenmerken, produceerde de monitor nauwelijks warmte, zelfs niet tijdens lange periodes van gebruik. Dit is goed nieuws voor mensen die een kantoorruimte hebben met een beperkte ventilatie of voor diegenen die de monitor gebruiken in een warm klimaat. Bovendien bleek uit de test dat de monitor zeer betrouwbaar is, zonder in te boeten op de beeldkwaliteit. Het is beslist een aanrader voor diegenen die op zoek zijn naar een energiezuinige monitor die comfort, prestaties en betrouwbaarheid biedt, zonder daar al te veel moeite voor te doen.

.

Philips 271v8l full hd monitor kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Philips 271V8L Full HD Monitor is een geweldige keuze voor arme drommels met een creatieve ziel. Geen poespas maar krachtige kleuren, contrasten en zwartwaarden. Perfect voor het bewerken van beelden, het creëren van kunst en het bingen van films op een luie middag. Die hoogte en hoekverstelling is ook geen kattepis, nergens last van tijdens lange sessies. Bespaar je centjes voor drank en laat deze monitor jouw venster zijn naar een digitale wereld vol mogelijkheden.

Senna

Senna

Senna, bekend als 'De Stijlgids', is een invloedrijke figuur in de Nederlandse mode-, gezondheids- en beautywereld, geroemd om haar esthetische gevoel en welzijnskennis. Opgeleid aan het Amsterdam Fashion Institute, met expertise in voedingsleer en cosmetologie, heeft ze ervaring met toonaangevende ontwerpers en is ze een expert in trendanalyse en holistische schoonheid. Senna geeft leiding aan workshops over duurzame mode en natuurlijke schoonheidsroutines, en zet zich in voor ecologische kledingmerken en lokale welzijnsprojecten, waarmee ze een stijlvol en bewust leven in Nederland bevordert.

Dehetbeste.nl
Logo