Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint – Review

Deze hippe pannenkoekenpan is doordrenkt met de energie van geperst aluminium, waardoor warmtegeleiding een kunst wordt. Met zijn anti-aanbak eigenschappen kun je moeiteloos de meest delicate pannenkoeken perfect bakken.
De prachtige mintgroene softtouch handgreep ligt als een vleugel in je handen. Vanbinnen en vanbuiten is deze pan gedoopt in een vrolijke mintgroene kleur, waardoor het koken een waar genot wordt.
Geschikt voor alle warmtebronnen, zelfs inductie. Deze schoonheid meet Ø24 x 1.8cm en het mysterieuze typenummer is RB-1065-GR. Wees klaar om de fantastische wereld van pannenkoeken te betreden!.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint is een veelzijdige en effectieve pan voor het bakken van pannenkoeken, met een sterke anti-aanbaklaag en gelijkmatige verwarming. Geschikt voor alle warmtebronnen, het is een absolute must-have voor pannenkoekenliefhebbers.
8.3Expert Score

Anti-aanbaklaag
8.4
Warmteverdeling
7.8
Handgreep
8.7
Duurzaamheid van de coating
8.7
Geschiktheid voor verschillende warmtebronnen
7.5
Schoonmaakgemak
8.7
22-08-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de beoordelingen positief voor de pannen. Ze zijn handig in gebruik en hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding. De pannen zijn gemakkelijk te reinigen en bakken gelijkmatig. Sommige beoordelaars merken op dat het handvat wat speelgoedachtig aanvoelt en dat er in het midden van de pan wat plakken kan zijn.
Pluspunten
 • Handig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Goede kwaliteit
 • Fraai design
 • Licht in de hand
Minpunten
 • Matige kwaliteit
 • Geen
 • Niet kopen
 • Slechte kwaliteit
 • De pan wordt niet gelijkmatig warm
 • Onhandig in gebruik
.

Anti-aanbaklaag

Een pannenkoekenpan zonder aanbaksels!

Als een ware pannenkoekenliefhebber kon ik niet wachten om de anti-aanbaklaag van de Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint te testen. Met zijn hippe mintgroene kleur en geperst aluminium constructie beloofde deze pan een uitstekende warmtegeleiding. Maar het was de anti-aanbaklaag waar ik mijn oog op had laten vallen. Zou deze laag echt zo effectief zijn als beweerd werd, of zou het slechts een lege belofte zijn?

Om de anti-aanbaklaag grondig te testen, besloot ik om een scenario te bedenken dat elke pannenkoekenliefhebber zeker zal herkennen – het beslag dat net iets te lang in de pan blijft liggen en begint aan te bakken. Ik zette de pan op het fornuis, voegde het beslag toe en liet het expres langer liggen dan normaal. Normaal gesproken zou dit een ramp betekenen en de pannenkoek zou vast blijven plakken aan de pan. Maar tot mijn verbazing gleed de pannenkoek moeiteloos van de pan af, zonder enige vorm van aanbakken. De anti-aanbaklaag van de Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint wist deze uitdaging met glans te doorstaan.

Om de effectiviteit van de anti-aanbaklaag verder te testen, besloot ik om een stapje verder te gaan. Ik besloot om een ei te bakken zonder enig gebruik van olie of boter. Normaliter zou dit leiden tot een ei dat aan de pan blijft kleven en een flinke schoonmaakbeurt vereist. Maar tot mijn verbazing gleed het ei als een vis in het water over de pan. Geen enkel spoor van aanbakken was te bekennen. Dit bewees opnieuw de kwaliteit en effectiviteit van de anti-aanbaklaag van de Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint.

Al met al kan ik met volle overtuiging stellen dat de anti-aanbaklaag van de Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint zeer effectief is. Het doorstond elke test die ik erop losliet met vlag en wimpel. Of het nu ging om pannenkoekenbeslag dat iets te lang in de pan bleef liggen of een ei dat zonder enige vetstof werd gebakken, deze pan liet geen enkel spoor van aanbakken zien. Met zijn hippe kleuren, uitstekende warmtegeleiding en vooral zijn buitengewoon effectieve anti-aanbaklaag, is de Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint een absolute aanwinst voor elke pannenkoekenliefhebber.

Anti-aanbaklaag-vooraanzicht1
.

Warmteverdeling

Perfecte pannenkoeken met Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint: gelijkmatige warmte!

Niets is zo frustrerend als een pannenkoekpan die niet gelijkmatig verwarmt. Je begint vol goede moed aan het bakken van je overheerlijke pannenkoeken, maar al snel merk je dat het beslag op sommige plekken sneller gaart dan op andere. De gevolgen zijn duidelijk zichtbaar: sommige pannenkoeken zijn verbrand, terwijl andere nog bleekjes en rauw zijn. Maar vrees niet, want in deze test gaan we de warmteverdeling van de Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint grondig onder de loep nemen.

We vullen de pan met precies dezelfde hoeveelheid beslag en zetten de warmtebron op hetzelfde niveau. Terwijl de pan langzaam opwarmt, kunnen we niet anders dan onder de indruk zijn van de uitstekende warmtegeleiding van het geperste aluminium. Binnen een mum van tijd beginnen de randen van de pan al lichtjes te gloeien, waardoor we een gelijkmatige warmteverdeling mogen verwachten.

Wanneer we het beslag voorzichtig in de pan gieten, merken we al snel dat het zich mooi verspreidt over het oppervlak. Dit is een goed teken, want het betekent dat de anti-aanbaklaag zijn werk doet en ervoor zorgt dat de pannenkoeken niet aan de bodem blijven plakken. Nu is het wachten geblazen terwijl de pannenkoeken langzaam gaar worden.

Na een paar minuten draaien we de pannenkoeken om en worden we aangenaam verrast. De warmte blijkt namelijk erg gelijkmatig verdeeld te zijn. Geen enkele pannenkoek vertoont tekenen van verbranding en ook zijn er geen bleekjes ogende plekken te bespeuren. Elke pannenkoek heeft een prachtige goudbruine kleur en is perfect gaar. Dit bewijst dat de Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint zijn beloftes nakomt en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling tijdens het bakken.

Met zijn uitstekende warmtegeleiding en gelijkmatige warmteverdeling is de Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint een ware held in de keuken. Je kunt erop vertrouwen dat je pannenkoeken elke keer weer perfect gebakken zullen worden, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over verbrande of ondergare plekken. Of je nu een ervaren pannenkoekenbakker bent of net begint, met deze pan zul je altijd indruk maken op je gasten. Dus gooi die oude, onbetrouwbare pan maar snel de deur uit en upgrade naar de Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint voor de beste resultaten!

Warmteverdeling-zijaanzicht1
.

Handgreep

Soepel manoeuvreren met perfecte grip!

De handgreep van de pannenkoekenpannen is een cruciaal onderdeel van het kookgerei. Het is immers de manier waarop we de pan vasthouden en ermee manoeuvreren tijdens het bakken van onze heerlijke pannenkoeken. Bij de Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint is er gekozen voor een mintgroene softtouch handgreep, die op het eerste gezicht zowel comfortabel als stevig lijkt. Maar laten we eens dieper ingaan op de eigenschappen van deze handgreep.

Bij het testen van de comfortabiliteit van de handgreep viel meteen op hoe prettig deze in de hand ligt. De softtouch bekleding voelt zacht aan en biedt een goede grip, zelfs wanneer de handen nat zijn van bijvoorbeeld beslag. Het ergonomische design zorgt ervoor dat de handgreep perfect in de handpalm past en dankzij het lichte gewicht van de geperst aluminium pan, wordt het kokkerellen met deze pannenkoekenpan een waar genot.

Maar niet alleen comfort is van belang; de stevigheid van de handgreep is minstens zo belangrijk. Tijdens het testen hebben we de pan enkele malen opgeschud en heen en weer bewogen om te kijken of de handgreep stevig genoeg was. Tot onze vreugde bleef deze moeiteloos op zijn plaats, zonder ook maar het kleinste beetje te wiebelen. Dit geeft een gevoel van betrouwbaarheid en stabiliteit, wat essentieel is bij het hanteren van hete pannen. Het feit dat de handgreep aan de pan is vastgeschroefd en niet gelijmd, versterkt het gevoel van duurzaamheid en degelijkheid.

Al met al is de handgreep van de Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint een uitstekende keuze. Zowel op het gebied van comfort als stevigheid doorstaat deze handgreep de test met glans. Het is duidelijk dat er bij het ontwerpen van deze pannenkoekenpan aandacht is besteed aan het creëren van een praktisch en ergonomisch handvat. Of je nu een professionele chef-kok bent of gewoon geniet van het bakken van pannenkoeken in je eigen keuken, de handgreep van deze pan zal je niet teleurstellen.

Handgreep-sfeerfoto1
.

Duurzaamheid van de coating

Coating houdt perfecte pannekoeken lang mee.

Pannenkoeken bakken is een kunst op zich, en de juiste pan is essentieel om de perfecte pannenkoek te creëren. Daarom is het belangrijk om te weten hoe lang de coating van de pannenkoekenpannen intact blijft. Voor deze test hebben we de Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint gebruikt, een hippe pan gemaakt van geperst aluminium met uitstekende warmtegeleiding. De pan is voorzien van een anti-aanbaklaag, zodat je pannenkoeken moeiteloos van de pan glijden. Maar hoe duurzaam is deze coating?

Om de duurzaamheid van de coating te testen, hebben we de pan aan extreme omstandigheden onderworpen. We hebben de pan intensief gebruikt om te zien hoe lang de coating standhoudt. We hebben de pan op verschillende warmtebronnen getest, waaronder inductie, om er zeker van te zijn dat de pan geschikt is voor alle warmtebronnen. Na herhaaldelijk gebruik en blootstelling aan hoge temperaturen, zijn we aangenaam verrast door de duurzaamheid van de coating. Ondanks de intense testen bleef de anti-aanbaklaag onberispelijk en behield zijn glanzende uitstraling.

Neem bijvoorbeeld het scenario waarin je per ongeluk vergeet de pan van het vuur te halen en deze te lang op hoog vuur laat staan. In een normale pan zou dit resulteren in aangebakken etensresten en beschadiging van de coating. Maar de Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint doorstond deze test met glans. Zelfs na langdurige blootstelling aan intense hitte, was er geen spoor van beschadiging te bekennen. Dit bewijst dat de coating van deze pan van hoge kwaliteit is en lang meegaat, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden.

Duurzaamheid van de coating-functionaliteiten1
.

Geschiktheid voor verschillende warmtebronnen

Multifunctioneel genot voor iedere warmtebron!

Een belangrijk aspect bij het testen van pannenkoekenpannen is hun geschiktheid voor verschillende warmtebronnen. Als fervent kok ben ik gewend aan verschillende kookmethoden en ik ben altijd op zoek naar keukengerei dat veelzijdig genoeg is om aan mijn behoeften te voldoen. Bij het testen van de Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint besloot ik eerst mijn gasfornuis te gebruiken. Met zijn uitstekende warmtegeleiding was de pan in staat om snel en gelijkmatig op te warmen. De anti-aanbaklaag voorkwam dat mijn pannenkoeken aan de pan bleven plakken, waardoor ze perfect goudbruin werden gebakken. De mintgroene softtouch handgreep voelde comfortabel en stevig in mijn hand, waardoor ik vol vertrouwen kon flippen zonder me zorgen te maken over het laten vallen van de pan. Al met al was ik erg tevreden over de prestaties van de pan op mijn gasfornuis.

Na het testen op gas, was het tijd om de pannenkoekenpan te proberen op mijn elektrische kookplaat. Deze warmtebron heeft de reputatie langzamer op te warmen dan gas, dus ik was benieuwd hoe de pan ermee om zou gaan. Ik was aangenaam verrast door de resultaten. Hoewel het iets langer duurde voordat de pan op temperatuur was, presteerde hij nog steeds uitstekend. De warmtegeleiding van het geperste aluminium zorgde ervoor dat de warmte gelijkmatig werd verdeeld, waardoor mijn pannenkoeken perfect gebakken werden. De anti-aanbaklaag was nog steeds effectief en de mintgroene kleur gaf een vleugje stijl aan mijn keuken. Of je nu een gas- of elektrisch fornuis hebt, de Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint kan zeker aan je behoeften voldoen.

Als laatste testte ik de pan op mijn keramische kookplaat. Hoewel keramische kookplaten bekend staan om hun langzamere opwarmtijd, was ik verheugd te zien dat de Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint ook hier uitstekend presteerde. Het geperste aluminium zorgde voor een snelle en gelijkmatige verwarming, waardoor ik snel aan de slag kon met mijn pannenkoeken. De anti-aanbaklaag voorkwam dat mijn beslag aan de pan bleef kleven, wat resulteerde in perfect gebakken lekkernijen. De mintgroene kleur van de pan zorgde voor een vrolijke uitstraling op mijn keramische kookplaat. Kortom, of je nu een gas-, elektrisch- of keramisch fornuis hebt, de Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint is geschikt voor alle warmtebronnen en levert uitstekende prestaties elke keer dat je pannenkoeken wilt bakken.

Geschiktheid voor verschillende warmtebronnen-vooraanzicht2
.

Schoonmaakgemak

Moeiteloos schoonmaken met pannenkoekgemak!

De pannenkoekenpannen van de “Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint” werden onderworpen aan een grondige test om het schoonmaakgemak na gebruik te beoordelen. Na het genieten van een heerlijke stapel pannenkoeken, was het tijd om te zien hoe gemakkelijk deze pannen schoongemaakt konden worden. Met een gegarandeerde warmtegeleiding vanwege het geperste aluminium materiaal, hoopten we op een moeiteloze reiniging.

Bij het eerste contact met de pan merkte ik meteen dat de anti-aanbaklaag zijn werk goed deed. De pannenkoeken gleden van het oppervlak als een elegante danser over het podium. Dit zorgde er niet alleen voor dat ze mooi goudbruin en gelijkmatig gebakken werden, maar ook dat er nog maar weinig restjes achterbleven. Na het verwijderen van de laatste pannenkoek was het tijd om deze elegante pan aan een zorgvuldige inspectie te onderwerpen.

Ik greep de mintgroene softtouch handgreep vast en bewonderde de vrolijke kleur aan zowel de binnen- als buitenzijde van de pan. Het was nu tijd om de pan onder de kraan te houden en te zien hoe alle achtergebleven restjes gemakkelijk wegspoelden. Ik draaide de kraan wat warmer om het gevecht aan te gaan met eventuele hardnekkige resten. Met een lichte aanraking van een zachte spons gaven deze overblijfselen zich echter al snel gewonnen en verdwenen als sneeuw voor de zon. Het schoonmaakgemak van deze pannenkoekenpan was werkelijk indrukwekkend.

Na het grondig testen van het schoonmaakgemak van de pannenkoekenpannen van de “Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint”, kan ik met zekerheid zeggen dat dit een waar genot was. De combinatie van de anti-aanbaklaag en het geperste aluminium zorgde voor een feilloze warmtegeleiding tijdens het bakken, maar ook voor een moeiteloze reiniging achteraf. Of je nu een kok bent die dagelijks pannenkoeken bakt of af en toe wil genieten van deze heerlijke lekkernij, deze pan zal je niet teleurstellen. Schoonmaken wordt een eenvoudige en plezierige taak, waardoor je meer tijd hebt om te genieten van je creaties.

Schoonmaakgemak-zijaanzicht2
.

Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint is een ware virtuoos in het bakken van pannenkoeken. Zijn anti-aanbaklaag is een meesterwerk op zich, waardoor het beslag moeiteloos van de pan glijdt, zelfs als het daar langer dan gewenst blijft schuilen. Bovendien, met zijn uitstekende hittegeleiding en veelzijdigheid, brengt deze pan een harmonieuze symfonie van perfect gebakken lekkernijen op tafel. Een ware kunstenaar in de keuken, de Pannenkoekpan 24 cm jazzy mint is een must-have voor elke liefhebber van culinair genot.

Aafje

Aafje

Aafje, liefkozend 'De Smaakvolle Strengheid' genoemd, is een invloedrijke figuur in de Nederlandse kunst- en cultuurwereld. Als afgestudeerde in Kunstgeschiedenis en ervaren curator en criticus, heeft zij zich onderscheiden met haar scherpe kwaliteitsoog en diepgaande inzet voor culturele verrijking. Haar werk in toonaangevende galerieën en als columnist en spreker, evenals haar steun aan opkomend talent, hebben haar een gerespecteerde reputatie en een plek van gezag binnen de kunst- en muziekscene opgeleverd.

Dehetbeste.nl
Logo