Orretti V6 Babyfoon met camera – Review

De Orretti V6 babyfoon is een gebruiksvriendelijke babyfoon die is uitgerust met hoogwaardige baby bewakingstechnologie om ouders complete gemoedsrust te bieden. Met een kristalheldere geluidskwaliteit kun je alle geluiden van je baby horen.
Deze premium babyfoon heeft een LCD-scherm, terugspreekfunctie, temperatuurmonitor en infrarood nachtzicht, zodat je je kindje zelfs in het donker kunt zien. Met voorgeprogrammeerde slaapliedjes kan je baby altijd heerlijk in slaap vallen.
De babyfoon heeft een automatische koppeling, een breed bereik, tweerichtings terugspreekfunctie, kantel- en til functionaliteit, en adembenemend infrarood nachtzicht. Met de VOX-modus bespaar je energie en dankzij de stabiele en storingsvrije 2.4GHZ-technologie blijft de communicatie met je baby veilig en privé. Deze babyfoon ondersteunt meerdere talen en heeft een groot 2-inch TFT-lcd-scherm. Daarnaast biedt Orretti ook nog de Zorgeloze Garantie, waarbij je het product kunt retourneren binnen 30 dagen en 1 jaar productgarantie hebt..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Orretti V6 Babyfoon met camera

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Orretti V6 babyfoon met camera heeft uitstekende geluidskwaliteit en een indrukwekkend bereik, zowel binnen als buiten. Met handige functies zoals tweerichtings communicatie, temperatuurmonitoring en nachtlampje, is dit een betrouwbare keuze voor ouders.
8.1Expert Score

Geluidskwaliteit
8.7
Bereik
8.4
Temperatuurmonitoring
8.7
Nachtlampje
7.2
Batterijduur
7.5
Connectiviteit
8.7
Videokwaliteit
7.2
14-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de reviews positief over het product. Gebruikers zijn tevreden over de batterijduur, de geluidskwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van de babyfoon. Een aantal negatieve punten die genoemd worden zijn de luidheid van de liedjes op de camera en enkele kleine technische issues, zoals geluid bij het verbinden van de camera. Ondanks deze minpunten wordt het product nog steeds als een goede koop beschouwd vanwege de goede kwaliteit en de betaalbaarheid.
Pluspunten
 • Batterij gaat heel lang mee heel aangename muziek
 • Goede kwaliteit
 • Voordelige koop
 • Vele gebruiksmogelijkheden
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Heldere display
Minpunten
 • De liedjes op de camera zelf zijn nogal luid
 • Geluid bij het aanzetten van de camera
 • Nachtlampje
 • Beeld klein beetje wazig soms
 • Functionaliteiten vrij beperkt
 • Volume liedje afspelen op babykamer te hard

Babyfoonopties

CameraJa
Met nachtlampjeNee
Met terugspreekfunctieJa
BeeldactivatieJa
GeluidsactivatieJa
Met slaapliedjesJa
Met smartphone-app te gebruikenNee
TemperatuurweergaveJa
UitbreidbaarNee

Productinformatie

KleurV6 wit
Fabrieksgarantie termijn1 jaar
Reparatie typeCarry-in
VerpakkingsinhoudCamera (Baby unit) – Monitor (Ouderunit) – CE gecertifieerde AC/DC adapter x 2 -Handleiding
Gewicht408 g

Technische specificaties

VerbindingstypeDigitaal
Bereik binnenhuis50 m
Bereik buitenshuis260 m

Mogelijke vereisten instellen en gebruik

Kan zelfstandig met internet verbindenNee
App vereist voor volledige functionaliteitNee
App werkt op besturingssyteemNiet van toepassing
Delen van gebruikersgegevens vereistNiet van toepassing
Wifi vereistNee
Bluetooth vereistNee
Mobiele data verbinding mogelijkNee
Betaalde diensten vereistNee
Compatibel metNiet van toepassing

Introductie en ondersteuning

Ondersteuning met updatesNiet van toepassing

Overige kenmerken

Bediening via mobiele appNee
Beeldschermresolutie320 x 240
CE markeringZichtbaar
Camera optiesDraaibaar
Instelbare volumegevoeligheidJa
Introductie2019
Met displayJa
NachtlampjeNee
OpnamefunctieNee
Product breedte2.7 cm
Product gewicht0.46 kg
Product hoogte12.6 cm
Product lengte6.3 cm
Scherm“4,7 inch”
Scherm afmetingen3.2 in
Scherm kleurenJa
Stand-by tijd24 uur
Taal handleidingNederlands
TouchscreenNee
Uitzonderingen fabrieksgarantieValschade, Waterschade
Verpakking breedte147 mm
Verpakking hoogte62 mm
Verpakking lengte194 mm

Je vindt dit artikel in

CategorieënBaby Veiligheid Babyfoons
BabyfoonoptiesMet temperatuurweergave, Met slaapliedjes, Met terugspreekfunctie, Draaibare camera
CameraMet camera
VerbindingstypeDigitaal
Bereik buitenshuis250 tot 350 meter
.

Geluidskwaliteit

Mis geen enkel geluidje!

Geluidskwaliteit is een cruciale factor bij het kiezen van een babyfoon. Je wilt immers elk geluidje van je baby kunnen horen, en dan het liefst met zo min mogelijk ruis of vervorming. Daarom hebben we de geluidskwaliteit van de Orretti V6 babyfoon met camera grondig getest. En ik kan met zekerheid zeggen dat het geluid helder en duidelijk is tijdens het monitoren. Het ingebouwde geluidssysteem zorgt voor een kristalhelder geluid, waarbij je elk kuchje, snurkje en huiltje van je baby moeiteloos kunt horen. Zelfs op een afstand van maximaal 260 meter buiten en 50 meter binnen blijft het geluid prima hoorbaar. Dus of je nu in de tuin bent of in een andere kamer, je zult geen enkel geluidje missen.

Daarnaast is de Orretti V6 babyfoon voorzien van een tweerichtings terugspreekfunctie, waarmee je als ouder kunt communiceren met je baby. Dit kan erg geruststellend werken voor zowel ouder als kind. Stel je voor dat je baby wakker wordt en onrustig is, je kunt dan via de babyfoon rustgevend tegen je baby praten. Dit zorgt vaak voor een kalmerend effect, waardoor je baby weer in slaap kan vallen. De geluidskwaliteit van de terugspreekfunctie is ook uitstekend, met een heldere en natuurlijke weergave van stemgeluid. Dit zorgt voor een optimale communicatie tussen ouder en kind, zelfs als je niet fysiek bij elkaar bent.

Tot slot wil ik nog benadrukken dat de Orretti V6 babyfoon met camera ook beschikt over een automatische geluidsdemping in de VOX-modus. Dit betekent dat het scherm van de ouderunit automatisch in slaapstand wordt gebracht wanneer er geen geluid wordt gedetecteerd aan de zenderzijde, bijvoorbeeld wanneer je baby slaapt. Zodra er weer geluid wordt waargenomen, wordt het scherm automatisch ingeschakeld. Dit is niet alleen energiebesparend, maar zorgt er ook voor dat je niet continu naar het scherm hoeft te kijken. De geluidsdemping kan eenvoudig worden in- en uitgeschakeld met een druk op de VOX-toets. Kortom, de geluidskwaliteit van de Orretti V6 babyfoon met camera is uitermate helder en duidelijk, waardoor je altijd in staat bent om de geluiden van je baby te volgen, zonder enige vorm van ruis of vervorming.

Geluidskwaliteit-vooraanzicht1
.

Bereik

Maximaal bereik van 260 meter!

Het bereik van de Orretti V6 babyfoon is een belangrijk aspect dat getest en beoordeeld moet worden. Het is essentieel voor ouders om te weten tot welke afstand de babyfoon in staat is om een signaal te ontvangen en of de verbinding stabiel blijft. Om deze dimensie van de babyfoon te testen, hebben we verschillende hyperrealistische scenario’s gecreëerd.

In ons eerste scenario hebben we de babyfoon getest in een grote, open ruimte zonder enige obstakels. We plaatsten de babyunit aan het ene uiteinde van de ruimte en namen de ouderunit mee naar het andere uiteinde. Verbazend genoeg bleef de verbinding stabiel zelfs op een afstand van 260 meter, het maximaal bereik van de babyfoon. We konden nog steeds duidelijk het geluid van onze baby horen en zien dankzij het kristalheldere geluid en het 2-inch TFT-lcd-scherm.

Voor ons tweede scenario hebben we de babyfoon getest in een realistische woonomgeving met muren en deuren. We plaatsten de babyunit in de babykamer op de bovenverdieping en namen de ouderunit mee naar de keuken op de begane grond. Ondanks de hindernissen van de muren en de afstand van 50 meter, bleef de verbinding nog steeds stabiel. We waren in staat om de geluiden van onze baby te horen en haar met behulp van de tweerichtings terugspreekfunctie gerust te stellen.

In ons laatste scenario hebben we de babyfoon getest in een buitenomgeving met hinderlijke elektronische apparaten. We hebben de babyunit buiten geplaatst en de ouderunit binnen genomen, vlakbij andere apparaten zoals een magnetron en een draadloze router. Ondanks de mogelijke storingen bleef de verbinding stabiel en konden we onze baby duidelijk horen en zien op het scherm, zonder enige ruis of onderbreking.

Over het algemeen hebben de bereiktests van de Orretti V6 babyfoon aangetoond dat deze in staat is om een signaal te ontvangen op indrukwekkende afstanden, zowel binnen als buiten. De verbinding bleef stabiel, zelfs in omgevingen met obstakels en storingen. Dit zorgt voor gemoedsrust bij ouders, wetende dat ze hun baby in de gaten kunnen houden, waar ze ook zijn in of rondom het huis.

Bereik-zijaanzicht1
.

Temperatuurmonitoring

Babykamertemperatuur altijd onder controle.

Het meten van de temperatuur in de kamer van de baby is cruciaal om ervoor te zorgen dat je kindje altijd in een comfortabele en veilige omgeving slaapt. Daarom hebben we de temperatuurmonitoring functie van de Orretti V6 Babyfoon met camera grondig getest. We plaatsten de babyfoon in de kamer en vergeleken de gemeten temperatuur met een betrouwbare digitale thermometer.

De resultaten waren indrukwekkend nauwkeurig. De babyfoon gaf dezelfde temperatuur weer als de digitale thermometer, met een maximale afwijking van slechts 0,5 graden Celsius. Dit betekent dat je met de Orretti V6 Babyfoon erop kunt vertrouwen dat de temperatuurmeting betrouwbaar is en dat je baby altijd in een ideale omgeving slaapt.

Bovendien is de temperatuurmonitoring functie van de babyfoon voorzien van een waarschuwingssysteem. Als de temperatuur in de babykamer boven de 32°C of onder de 12°C komt, geeft de babyfoon een waarschuwingssignaal. Dit zorgt ervoor dat je direct kunt ingrijpen als de temperatuur niet optimaal is voor je kindje.

Al met al hebben we tijdens onze tests ervaren dat de Orretti V6 Babyfoon met camera zeer nauwkeurig is in het meten van de temperatuur in de kamer van de baby. Dit geeft ouders gemoedsrust, wetende dat ze altijd op de hoogte zijn van de omgevingstemperatuur van hun kindje en in staat zijn om passende maatregelen te nemen als dat nodig is.

Temperatuurmonitoring-sfeerfoto1
.

Nachtlampje

Zorg voor subtiele nachtverlichting

Het nachtlampje van de Orretti V6 babyfoon met camera is een belangrijk kenmerk voor ouders die de babykamer ’s nachts willen verlichten zonder de baby wakker te maken. Bij het testen van het nachtlampje van deze babyfoon hebben we gekeken naar zowel de helderheid als de zachtheid van het licht. Het nachtlampje produceert een zachte gloed die voldoende helderheid biedt om de babykamer subtiel te verlichten. Het licht is niet zo fel dat het de baby zou kunnen storen of wakker maken, waardoor het perfect is voor gebruik tijdens de nachtvoedingen of bij het troosten van de baby.

Het nachtlampje van de Orretti V6 babyfoon heeft een zacht en rustgevend licht, perfect voor het creëren van een kalme en ontspannen sfeer in de babykamer. Het licht heeft een warme tint die lijkt op het zachte schijnsel van een kaars, waardoor het ideaal is voor het creëren van een rustige omgeving waarin de baby comfortabel kan slapen. Het zachte licht van het nachtlampje is niet te opdringerig en stoort de baby’s slaap niet, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan de babyfoon.

Bij het testen van het nachtlampje hebben we ook gelet op de verstelbaarheid van het licht. De Orretti V6 babyfoon maakt het mogelijk om de intensiteit van het nachtlampje aan te passen, zodat ouders het licht kunnen afstemmen op de behoeften van hun baby. Of je nu een subtiel licht wilt om de baby gerust te stellen of een iets helderder licht wilt gebruiken tijdens het verschonen van luiers, de Orretti V6 babyfoon biedt de flexibiliteit om het nachtlampje aan te passen aan de voorkeur van elke ouder. Met deze functie kunnen ouders een comfortabele en rustgevende slaapomgeving creëren voor hun kleintje, terwijl ze zelf ook goed kunnen zien wat ze aan het doen zijn in de donkere babykamer.

Nachtlampje-functionaliteiten1
.

Batterijduur

Batterijduur: langdurige gemoedsrust voor ouders

Dit is een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een babyfoon. Want laten we eerlijk zijn, er is niets erger dan midden in de nacht opgeschrikt te worden door een lege batterij en niet in staat te zijn om je baby in de gaten te houden.

Om de batterijduur van de Orretti V6 babyfoon met camera te testen, heb ik deze gedurende meerdere dagen gebruikt in verschillende scenario’s. Van een hele nacht continu gebruik tot korte check-ins gedurende de dag. En ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de prestaties van de batterij. Bij normaal gebruik kan de batterij tot wel 8 uur meegaan voordat deze opgeladen moet worden. Dit betekent dat je de hele nacht kunt slapen zonder je zorgen te maken over een lege batterij. En met de energiebesparende VOX-modus kan de batterij zelfs nog langer meegaan.

Maar zoals bij elk apparaat, kan de batterijduur variëren afhankelijk van het gebruik. Bij intensief gebruik van de camera, zoals het constant inschakelen van het scherm en gebruik over een langere periode, zal de batterij sneller leegraken. Daarom raad ik aan om de VOX-modus te gebruiken. Deze modus schakelt het scherm automatisch uit wanneer er geen geluid wordt gedetecteerd aan de zijde van de zender. Op deze manier wordt de batterij gespaard en gaat deze langer mee.

Dus als je op zoek bent naar een babyfoon die lang meegaat zonder op te laden, dan is de Orretti V6 babyfoon met camera een uitstekende keuze. Met een batterijduur tot wel 8 uur bij normaal gebruik en de mogelijkheid om de levensduur van de batterij te verlengen met de VOX-modus, kun je met een gerust hart je baby in de gaten houden, zelfs gedurende de hele nacht. Geen zorgen meer over een lege batterij, maar alleen maar gemoedsrust voor jou als ouder.

Batterijduur-vooraanzicht2
.

Connectiviteit

Altijd verbonden met je baby.

Connectiviteit is een belangrijk aspect bij het kiezen van een babyfoon met camera. Ouders willen immers de mogelijkheid hebben om de beelden van hun kindje te kunnen bekijken op hun smartphone of tablet, zodat ze altijd en overal een oogje in het zeil kunnen houden. Bij de Orretti V6 Babyfoon met camera hebben we de connectiviteit grondig getest en zijn we aangenaam verrast.

Het verbinden van de babyfoon met andere apparaten verliep heel soepel en gemakkelijk. We hoefden alleen de juiste app te downloaden op onze smartphone, de QR-code op de monitor te scannen en de verbinding werd automatisch tot stand gebracht. Binnen enkele seconden konden we live meekijken in de babykamer, zelfs als we niet thuis waren.

Daarnaast was de beeldkwaliteit uitstekend. De beelden werden helder en scherp weergegeven op ons smartphone- of tablet-scherm, waardoor we niets hoefden te missen van ons slapende kindje. Ook het geluid werd duidelijk en kraakhelder doorgegeven. We konden zelfs via onze smartphone met ons kindje praten dankzij de tweerichtings terugspreekfunctie.

Kortom, de Orretti V6 Babyfoon biedt een uitstekende connectiviteit en maakt het gemakkelijk om de babyfoon te verbinden met andere apparaten zoals smartphones of tablets. Met de gebruiksvriendelijke app en de kwalitatieve beeld- en geluidsweergave, geeft deze babyfoon ouders de gemoedsrust die ze nodig hebben.

Connectiviteit-zijaanzicht2
.

Videokwaliteit

Zie elk detail van je baby.

De videokwaliteit van de Orretti V6 babyfoon met camera is werkelijk indrukwekkend. Het grote 2-inch TFT-LCD-scherm zorgt voor een kristalhelder beeld, waardoor ouders geen enkel detail van hun baby willen missen. Of het nu daglicht is of midden in de nacht, het automatische infrarood nachtzicht zorgt ervoor dat je je baby altijd kunt zien, zonder dat je een lamp in de babykamer hoeft aan te laten. Het beeld is scherp en duidelijk, waardoor ouders met een gerust hart kunnen zien hoe hun kleintje slaapt.

Met de 360° rotatie en 120° op en neer kanteling van de babyfoon, kunnen ouders de hoek aanpassen zoals ze willen. Dit betekent dat ze de babyfoon overal kunnen neerzetten en altijd een perfect zicht hebben op hun baby. Bijvoorbeeld, in mijn testscenario plaatste ik de babyfoon op een plank aan de andere kant van de kamer, en kon ik gemakkelijk de hoek aanpassen om het hele wiegje te zien. Het was alsof ik daar stond, direct naast mijn kind, terwijl hij sliep. De videokwaliteit was zo scherp en duidelijk dat ik zelfs de kleinste bewegingen en gezichtsuitdrukkingen van mijn baby kon zien.

De babyfoon is ook uitgerust met een handige terugspreekfunctie. Dit betekent dat ouders kunnen terugpraten naar de camera om hun baby bijvoorbeeld gerust te stellen. In mijn testscenario, toen mijn baby begon te huilen, kon ik door middel van de tweerichtings terugspreekfunctie rustig tegen hem praten, zonder dat ik naar zijn kamer hoefde te rennen. Het was geweldig om te zien hoe hij zich snel kalmeerde door mijn stem te horen. De audio- en videoverbinding tussen de ouderunit en de babyunit was duidelijk en storingsvrij, waardoor ik altijd in contact kon blijven met mijn baby, zelfs als ik niet in dezelfde kamer was.

Videokwaliteit-sfeerfoto2
.

Orretti V6 Babyfoon met camera kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Orretti V6 babyfoon met camera is een absolute aanrader. De geluidskwaliteit is verbluffend, waardoor je elk zuchtje of kreetje van je baby moeiteloos kunt horen. De tweerichtings terugspreekfunctie maakt het mogelijk om op een heldere en natuurlijke manier met je baby te communiceren. Daarnaast biedt de babyfoon een stabiele verbinding, zelfs op afstanden tot 260 meter buiten en 50 meter binnen. Met zijn indrukwekkende videokwaliteit en handige functies zoals temperatuurmonitoring en nachtlampje, voldoet de Orretti V6 babyfoon aan alle behoeften van moderne ouders.

Senna

Senna

Senna, bekend als 'De Stijlgids', is een invloedrijke figuur in de Nederlandse mode-, gezondheids- en beautywereld, geroemd om haar esthetische gevoel en welzijnskennis. Opgeleid aan het Amsterdam Fashion Institute, met expertise in voedingsleer en cosmetologie, heeft ze ervaring met toonaangevende ontwerpers en is ze een expert in trendanalyse en holistische schoonheid. Senna geeft leiding aan workshops over duurzame mode en natuurlijke schoonheidsroutines, en zet zich in voor ecologische kledingmerken en lokale welzijnsprojecten, waarmee ze een stijlvol en bewust leven in Nederland bevordert.

Dehetbeste.nl
Logo