Nooit Ziek Geweest – Review

In een verzorgingstehuis vol herinneringen zit Klaas, terwijl zijn zwijgende zoon naast hem zit. De vader's onsamenhangende woorden brengen verloren momenten tot leven: wilde verjaardagsfeesten, vakanties vol gelach en ruzie, een moeder die volgde en een vader die er nooit echt was ondanks zijn constante aanwezigheid.
"Wat echt bijzonder is, zuster," fluistert hij met een rauwe stem, "is dat ik nooit ziek ben geweest. Nooit.
Nooit ziek geweest. Om ons heen hoor je anderen klagen, vrienden, maar ik vind dat allemaal waanzin.".
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
7.3Expert Score

Recensies
8.7
Schrijvers van
6
06-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen wordt het boek positief ontvangen. Lezers vinden het grappig en meeslepend, en waarderen de goede verhaallijn en de diepgang. Sommige lezers kunnen zich persoonlijk identificeren met de relatie tussen de hoofdpersoon en zijn vader. Hoewel het boek niet spannend genoemd wordt, wordt het wel als mooi en aangrijpend beschreven. Het wordt aanbevolen voor zowel jongeren als volwassenen.
Pluspunten
 • Grappig
 • Aangrijpend
 • Goede verhaallijn
 • Meeslepend verhaal
 • Anatomie van het gezinsleven
 • Geschikt voor jong en oud man of vrouw. lees!
Minpunten
 • Geen diepgang
 • Effectieve stijl
 • Geen
 • Herhalingen moet je even doorheen
 • Spanningsboog ontbreekt

Inhoud

Taalnl
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum24 januari 2012
Aantal pagina’s247
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesNee

Betrokkenen

HoofdauteurNico Dijkshoorn
HoofduitgeverijContact

Overige kenmerken

Editie1
Extra groot lettertypeNee
Gewicht313 g
Product breedte124 mm
Product hoogte24 mm
Product lengte200 mm
StudieboekNee
Verpakking breedte124 mm
Verpakking hoogte24 mm
Verpakking lengte200 mm

Je vindt dit artikel in

CategorieënLiteratuur & Romans Literaire romans Boeken
TaalNederlands
Boek, ebook of luisterboek?Boek
Studieboek of algemeenAlgemene boeken
.

Recensies

Pijnlijk mooi, literair meesterschap!

Een vraag die velen bezighoudt in hun zoektocht naar literair meesterschap. In het boek “Nooit Ziek Geweest” neemt de auteur ons mee op een emotionele reis door het leven van de hoofdpersoon en zijn complexe relatie met zijn vader. Met een mededogen dat je raakt als een vuistslag, beschrijft Dijkshoorn de verschillende facetten van dit familiedrama. Door zijn krachtige en directe schrijfstijl voel je de pijn en verwarring die overheersen in deze onzekere periode van het leven van de hoofdpersoon.

Terwijl Klaas in een verzorgingstehuis verblijft, zit zijn zwijgzame zoon naast hem. De warrige zinnen van de vader brengen herinneringen boven aan turbulente verjaardagsfeesten en vakanties vol lach en ruzie. Het verleden vervaagt nooit, en de hoofdpersoon wordt gedwongen om de complexiteit van zijn relatie met zijn vader onder ogen te zien. Met scherpe observaties en een ongepolijste eerlijkheid geeft Dijkshoorn ons een inkijkje in de gelaagdheid van menselijke relaties en de impact die ze kunnen hebben op ons leven.

Wat dit boek van Dijkshoorn zo bijzonder maakt, is de manier waarop het de fragiliteit van het menselijk bestaan blootlegt. Terwijl de hoofdpersoon geconfronteerd wordt met de kwetsbaarheid van zijn vader, reflecteert hij ook op zijn eigen sterfelijkheid. Het is een verhaal dat ons herinnert aan de vergankelijkheid van het leven en de noodzaak om te vieren wat we hebben, zelfs te midden van de moeilijkste momenten. Door zijn rauwe en ongecompliceerde schrijfstijl dringt Dijkshoorn rechtstreeks door tot de kern van menselijke emoties en laat hij ons achter met een gevoel van ontroering en introspectie.

In de wereld van literaire romans zijn er veel boeken die een impact kunnen hebben op de lezers. “Nooit Ziek Geweest” is daar zeker een van. Met zijn meeslepende verhaal en indringende schrijfstijl weet Dijkshoorn de lezers te raken tot in het diepst van hun ziel. Dit boek verdient absoluut een plek op de boekenplank van liefhebbers van literair werk in het Nederlands. Het is een verhaal dat de complexiteit van menselijke relaties omarmt en ons eraan herinnert dat het leven zowel schoonheid als pijn met zich meebrengt. Een absolute aanrader voor degenen die bereid zijn de diepten van de menselijke ervaring te verkennen.

Recensies-vooraanzicht1
.

Schrijvers van

De meesters van literaire betovering.

Het is een fascinerende wereld, vol met fantasielanden, diepe emoties en complexe personages die tot leven komen op de pagina’s van bekende Nederlandse auteurs. Deze schrijvers hebben de gave om ons mee te nemen naar andere tijden, andere werelden, en ons te laten meeleven met hun personages alsof we ze zelf kennen. Hun werken zijn als een spiegel die ons confronteert met onze eigen angsten, verlangens en dromen. Het is een wereld die ons de mogelijkheid biedt om te ontsnappen aan de realiteit, om te reizen naar plaatsen die alleen in onze verbeelding bestaan.

In deze bijzondere wereld van literaire romans maken we kennis met personages die ons raken tot in het diepste van onze ziel. Ze zijn als oude vrienden die hun geheimen en verlangens met ons delen, die ons laten kennismaken met hun pijn en vreugde. Door het lezen van de werken van bekende Nederlandse auteurs kunnen we de menselijke ervaring op een dieper niveau begrijpen, kunnen we onze eigen emoties beter plaatsen en een nieuw perspectief krijgen op het leven zelf. Het is alsof we een kijkje nemen achter de schermen van de menselijke psyche en de complexiteit ervan ontdekken.

Bekende Nederlandse auteurs hebben een unieke manier van schrijven, een speciale gave om woorden te gebruiken om emoties tot leven te brengen. Ze nemen ons mee op een reis door de tijd, door verschillende werelden en levens. Hun woorden hebben de kracht om ons te raken, te ontroeren, en ons te laten nadenken over de essentie van het mens-zijn. Door hun werken te lezen, kunnen we onszelf beter leren kennen, kunnen we onze eigen gedachten en gevoelens beter begrijpen. Deze schrijvers van literaire romans hebben een onschatbare bijdrage geleverd aan de literaire wereld en verdienen onze aandacht en waardering.

Schrijvers van-zijaanzicht1
.

Nooit Ziek Geweest kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

In “Nooit Ziek Geweest” neemt Dijkshoorn ons mee op een meeslepende reis door de pijn en verwarring van de hoofdpersoon in zijn complexe relatie met zijn vader. Met een krachtige en directe schrijfstijl legt hij de fragiliteit van het leven bloot, waardoor de lezers achterblijven met een gevoel van ontroering en introspectie. Dit meeslepende verhaal omarmt de complexiteit van menselijke relaties en is absoluut een aanrader voor liefhebbers van literair werk. De schrijvers van literaire romans hebben een unieke gave om woorden te gebruiken en menselijke emoties tot leven te brengen. “Nooit Ziek Geweest” is hier geen uitzondering op. Het boek biedt de mogelijkheid om de menselijke ervaring op een dieper niveau te begrijpen en geeft een nieuw perspectief op het leven zelf. Deze unieke talenten verdienen zeker onze aandacht en waardering in de literaire wereld.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo