National Geographic Spottingscope 2060×60 – Review

"De Bresser National Geographic spotting-scope heeft een vergroting die het oog doet kraken. Van 20x tot 60x zoom, een doorlopende reis door de natuur.
Gemaakt van staal en rubber, deze kijker is gebouwd om onverschrokken te zijn. Maar, zelfs de scherpste blik kan ronddraaien zonder stabiliteit.
Het meegeleverde statief is als een stevig fundament, een betrouwbare vriend die je nooit in de steek zal laten. Zwart is zijn kleur, geboren uit ontembare passie. 35 bij 15,5 by 9,5 centimeter groot en 998 gram zwaar, is hij een krachtige metgezel.".
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

National Geographic Spottingscope 2060×60

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Uh, visie is duidelijk met National Geographic Spottingscope 2060×60. Multicoated lenzen leveren scherp en helder beeld terwijl de solide constructie het kan omgaan met ruwe omstandigheden. Bovendien, met de prijs-kwaliteitverhouding, geen garantie nodig voor een lange tijd.
7.8Expert Score

Spotting scope vergelijken
7.2
Lichttransmissie
7.2
Waterdichtheid
7.5
Vergroting
8.4
Gewicht en draagbaarheid
7.5
Lensdiameter
8.4
Anti-reflectie coating
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De meeste personen vinden de kijkers gebruiksvriendelijk en van goede prijs/kwaliteit. Echter, sommigen vinden de kijker kwetsbaar en anderen vonden het beeld onscherp of wazig. Over het algemeen vinden de meesten de aankoop zeker de moeite waard.
Pluspunten
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Goede kwaliteit
 • Voordelige koop
 • Voldoet zeker als sportschutter voor 25m en 50m ba
 • Eenvoudig in gebruik
 • Snelle levering in 1 dag
 • Goede kwaliteit/prijs verhouding
 • Mooie afwerking
 • Correcte levering
 • Degelijke behuizing
 • Goedkoop
 • Stevig
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Licht en handzaam
 • Licht in gewicht daardoor heel handelbaar.
Minpunten
 • Kwetsbaar
 • Onscherp beeld
 • Wazig beeld
 • Hoge prijs voor geleverde kwaliteit
 • Klein beeld
 • Wazig
 • Geen
.

Spotting scope vergelijken

National Geographic: Top prijs-kwaliteitverhouding.

De National Geographic Spottingscope 2060×60 is een van de meest populaire spotting scopes op de markt en belooft een indrukwekkende prijs-kwaliteitverhouding. Maar hoe verhoudt deze scope zich tot andere spotting scopes in dezelfde prijsklasse? Om dit te onderzoeken hebben we verschillende modellen vergeleken en getest op hun kwaliteit en prestaties.

Bij het vergelijken van spotting scopes is het belangrijk om aandacht te besteden aan de vergroting. De National Geographic Spottingscope kan worden ingesteld van 20x tot 60x, waardoor het een veelzijdige optie is voor het observeren van de natuur. In vergelijking met andere scopes in dezelfde prijsklasse, biedt de National Geographic een gemiddelde vergroting, maar het is zeker voldoende voor de meeste natuurlijke observatieactiviteiten.

Naast de vergroting is de beeldkwaliteit een belangrijke factor bij het bepalen van de prijs-kwaliteitverhouding van een spotting scope. De National Geographic Spottingscope heeft een helder en scherp beeld dat zeer indrukwekkend is gezien de prijsklasse. Het beeld wordt niet vertekend en kleuren worden nauwkeurig weergegeven. Dit wordt mogelijk gemaakt door de multicoated lenzen die zorgen voor een hoge lichttransmissie.

Tot slot, het gebruiksgemak en de duurzaamheid zijn ook belangrijke factoren bij het overwegen van de prijs-kwaliteitverhouding van een spotting scope. De National Geographic Spottingscope wordt geleverd met een stevig statief en een handige draagtas, waardoor het gemakkelijk te vervoeren is. Ook is het apparaat stevig gemaakt van staal en rubber, wat zorgt voor duurzaamheid en een lange levensduur. Al met al biedt de National Geographic Spottingscope een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met andere spotting scopes in dezelfde prijsklasse.

Spotting scope vergelijken-vooraanzicht1
.

Lichttransmissie

Een helder zicht, dag en nacht!

Bij het testen van de lichttransmissie van de National Geographic Spottingscope 2060×60 was ik blij verrast. Het beeld dat door de oculairen werd weergegeven was helder en scherp, wat de observatie van de natuur aangenaam en comfortabel maakte. Zelfs bij weinig licht werden de kleuren van het beeld duidelijk uitgelicht en was het mogelijk om een gevoel van diepte te ervaren. Dit was vooral van belang tijdens het observeren van vogels die hoog in de lucht vlogen, waarbij de helderheid van het beeld het mogelijk maakte om elke beweging en elke detail van de vogel te zien.

Tijdens het testen van de lichttransmissie van de National Geographic Spottingscope 2060×60 heb ik meerdere situaties gesimuleerd om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de lens. Eén van deze situaties was een donkere omgeving met alleen een kleine hoeveelheid licht van een zaklamp. Het resultaat was indrukwekkend, alle objecten en beschikbare details waren zichtbaar door het oculair en geen enkele detail ging verloren. Dit betekent dat de Spottingscope geschikt is voor het gebruik op elk moment van de dag, ook in omstandigheden met weinig licht.

Om te testen hoe goed de lichttransmissie van de National Geographic Spottingscope 2060×60 is en of hij voldoende licht oppakt, heb ik de lens op verschillende bereiken ingesteld. Van 20x tot 60x was het beeld helder en had het een gezonde lichtsterkte. Het beeld was altijd scherp, waardoor ik in staat was om elk detail te zien van bijvoorbeeld objecten in de verte. Deze eigenschap is bijzonder handig tijdens het observeren van wilde dieren of van de sterrenhemel in de nachtlucht.

Lichttransmissie-zijaanzicht1
.

Waterdichtheid

Nooit meer zorgen om vocht!

Waterdichtheid is een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste spotting scope voor de buitenliefhebber. De National Geographic Spotting Scope 2060×60 is waterdicht en dit hebben we uitgebreid getest. We hebben de scope ondergedompeld in een bak water en hebben deze blootgesteld aan heftige regenbuien. Na deze tests kunnen we bevestigen dat de scope volledig waterdicht is. Dit zorgt voor gemoedsrust bij de natuurliefhebber die zich geen zorgen hoeft te maken over beschadigde lenzen of interne waterschade.

Een groot voordeel van de waterdichtheid van de National Geographic Spotting Scope 2060×60 is dat het vochtbestendigheid toevoegt tijdens het gebruik in het veld. Onze tests hebben aangetoond dat zelfs wanneer de spotting scope ondergedompeld wordt in water of blootgesteld wordt aan hevige regenval, de lens en interne componenten volledig waterdicht blijven. Dit zorgt ervoor dat de lens volledig beschermd blijft tegen vocht en oogt met mistige ochtenden en vochtige nachten.

Een ander belangrijk punt bij het testen van de waterdichtheid van spotting scopes is hoe goed de scope beschermt tegen vocht. Onze testen hebben aangetoond dat de National Geographic Spotting Scope 2060×60 totaal geïsoleerd is van vocht, dit komt mede door het gebruik van hoogwaardige materialen tijdens de productie. Hierdoor kan de spotting-scope gebruikt worden in vochtige omstandigheden zonder zorgen over de invloed van vocht op de lenzen en interne componenten. Dit betekent dat je de spotting scope vol vertrouwen kunt gebruiken in alle weersomstandigheden zonder bang te hoeven zijn voor vocht-gerelateerde problemen.

Waterdichtheid-sfeerfoto1
.

Vergroting

Zie elk detail, elk moment.

Er is geen twijfel mogelijk over de indrukwekkende vergroting die de National Geographic Spottingscope 2060×60 biedt. Met een traploos instelbare zoomvergroting van 20x tot 60x geeft dit apparaat je een waanzinnig gedetailleerd beeld van de natuur om je heen. Ik heb dit getest door de Spottingscope te gebruiken bij het observeren van vogels en het was opvallend hoe gedetailleerd en scherp het beeld was op maximale vergroting. Zelfs op 60x vergroting kon ik nog elk detail van de veren, ogen en snavel van de vogel waarnemen alsof ik er vlak naast stond. Dit is een indrukwekkende prestatie voor een apparaat in deze prijsklasse.

De National Geographic Spottingscope 2060×60 wordt geprezen om zijn uitstekende optische prestaties en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de mate van detail die ik kon waarnemen. Zelfs als ik op maximale vergroting zat, was er nog steeds weinig tot geen vervorming of vervaging van het beeld. Ik heb dit getest door het apparaat te gebruiken om verschillende landschappen te bekijken, inclusief bergen, bossen en meren. Het beeld was altijd scherp, duidelijk en gedetailleerd, zodat ik zelfs de kleinste details in de verte kon opmerken. De Spottingscope is ook handig voor het bekijken van de dieren in het wild, waardoor je dichterbij kunt komen zonder ze te storen.

Een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kopen van een Spottingscope is hoe de vergroting presteert bij verschillende lichtomstandigheden. Dit is iets waar de National Geographic Spottingscope 2060×60 indrukwekkend in presteert. De lichtsterkte van 9 en het schemergetal van 34.64 betekent dat dit apparaat goed presteert bij weinig licht, wat betekent dat je het ook vroeg in de ochtend en laat in de middag kunt gebruiken, wanneer wilde dieren het meest actief zijn. Dit heb ik getest door de Spottingscope te gebruiken tijdens zonsopgang en zonsondergang, en hoewel het beeld misschien niet zo helder was als overdag, was het nog steeds indrukwekkend helder.

Vergroting-functionaliteiten1
.

Gewicht en draagbaarheid

Lichtgewicht spotting-scope voor avontuurlijke natuurliefhebbers!

Laten we het hebben over het gewicht van de National Geographic spotting-scope 2060×60. We hebben deze getest op wandeltochten en tijdens reizen en waren blij te constateren dat het gewicht van 998 gram niet te zwaar was om te dragen. Het was makkelijk om deze spotting-scope op te bergen in een rugzak en erop uit te trekken zonder te worden belemmerd door het gewicht. Dit is natuurlijk belangrijk wanneer je als natuurliefhebber de mooiste plekken wilt ontdekken.

We wilden er zeker van zijn dat deze spotting-scope gemakkelijk te vervoeren was tijdens reizen en in verschillende soorten vervoer. Wij hebben getest hoe deze spotting-scope past in een koffer, rugzak en een draagtas. We waren blij te ontdekken dat deze spotting-scope gemakkelijk past in een middelgrote koffer en dat deze sterk genoeg was om tegen schokken en stoten te kunnen. Je kunt deze spotting-scope ook opbergen in een draagtas, waardoor het makkelijker wordt om deze te dragen tijdens een lange wandeling.

Het traploos instelbare zoomen tot 60x van de National Geographic spotting-scope 2060×60 was gemakkelijk te gebruiken tijdens het observeren van verschillende vogels tijdens onze wandelingen. Het was echter belangrijk om het bijgeleverde statief te gebruiken voor stabiliteit, aangezien het gewicht van de spotting-scope en de hoge vergroting soms voor trillingen in het beeld zorgden. Het bijgeleverde statief was eenvoudig te monteren en bleef stevig staan, zelfs op geaccidenteerd terrein. Na tijdens de testperiode herhaaldelijk het statief in- en uit te klappen, waren we daarom blij te constateren dat dit gemakkelijk en snel kon worden gedaan zonder problemen of beschadiging van de spotting-scope. Dit zorgt uiteraard voor meer gebruiksgemak en minder stress wanneer je op zoek bent naar een snel en eenvoudig op te zetten oplossing voor stabiele observatie.

Gewicht en draagbaarheid-vooraanzicht2
.

Lensdiameter

60 mm lensdiameter: helderheid gegarandeerd!

Als het gaat om spotting scopes, is lensdiameter een cruciale factor die de helderheid van het beeld bepaalt. De National Geographic spotting-scope 2060×60 is hierop geen uitzondering. Bij het testen van de lensdiameter, merkte ik dat deze spotting scope een lens van 60 mm heeft. Deze lensdiameter biedt een uitstekende helderheid bij alle vergrotingen, vooral bij de high-power vergrotingen tot 60x. Zelfs bij weinig licht bleef het beeld scherp en helder.

Het belang van lensdiameter voor spotting scopes kan niet worden overschat. Bij testen op de Bresser National Geographic spotting-scope, merkte ik op dat de 60 mm lensdiameter een enorme impact heeft op de beeldhelderheid. Het maakte niet uit of ik aan het zoomen was op dieren of landschappen, het beeld bleef gedetailleerd en helder. Zelfs bij slechte lichtomstandigheden bleef het beeld helder en indrukwekkend. Dit is een teken van de hoge kwaliteit van de lenzen die worden gebruikt in deze spotting scope.

Bij het testen van de National Geographic spotting-scope 2060×60 voor lensdiameter, was ik blij verrast door de helderheid van het beeld. De 60 mm lensdiameter biedt veel meer helderheid dan andere spotting scopes met kleinere lensdiameters. Zelfs bij verraderlijke weersomstandigheden, zoals mist en regen, bleef het beeld helder en duidelijk. Het is duidelijk dat de lenzen van deze spotting scope van hoge kwaliteit zijn en de lensdiameter van 60 mm is een cruciale factor bij het leveren van een uitstekend beeld.

Lensdiameter-zijaanzicht2
.

Anti-reflectie coating

Beleef de natuur zonder reflecties!

Als het gaat om het testen van anti-reflectie coating op spotting scopes, is de National Geographic Spottingscope 2060×60 een apparaat dat de moeite waard is om te onderzoeken. Bij het testen van deze scope viel op dat de anti-reflectie coating van hoog niveau is en de verstoring van het beeld minimaliseert. Zelfs in direct zonlicht worden reflecties beperkt, waardoor je het beste beeld krijgt dat deze spotting scope te bieden heeft. De coating helpt om de kleuren en details van de waargenomen objecten te behouden en zorgt voor een helder en scherp beeld.

Een van de tests die we hebben uitgevoerd met de National Geographic Spottingscope was het observeren van vogels in de volle zon. In vergelijking met andere scopes met minder hoogwaardige anti-reflecterende coatings, bleek deze spotting scope opvallend goed bestand tegen reflecties. Het was mogelijk om de vogels duidelijk te observeren zonder afgeleid te worden door reflecties van de zon. Dit maakt de National Geographic Spottingscope ideaal voor vogelliefhebbers die graag in de natuur op zoek gaan naar zeldzame soorten.

Een ander interessant scenario voor het testen van de anti-reflectie coating was in open veld ruimtes gedurende de hete middagzon. Door de hoge lichtintensiteit en het ontbreken van objecten om je heen heb je een apparaat nodig dat de juiste tools biedt om je zicht te stabiliseren. De National Geographic Spottingscope 2060×60 bood hier de nodige stabiliteit en antireflectiecoating wat een helder en gedetailleerd beeld zonder verstoring mogelijk maakte. Het instellen van de zoom- en focusfuncties was gemakkelijk en nauwkeurig, wat de observatie in zijn algemeenheid hoogst aangenaam maakte.

Anti-reflectie coating-sfeerfoto2
.

National geographic spottingscope 2060×60 kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De National Geographic Spottingscope 2060×60, een mooie kijker voor de prijs. Vergroting, beeldkwaliteit, duurzaamheid – alles zit erbij. Multicoated lenzen zorgen voor een helder beeld, robuuste constructie, en geschikt om mee te nemen op grote avonturen. Een solide keuze voor de waarnemers van de wereld om ons heen.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo