MaxxGarden Vuurschaal terrashaard vuurkorf rond – Review

Deze vuurschaal van MaxxGarden is een ware aanwinst voor je tuin. Met een indrukwekkende diameter van ruim 75 cm staat hij stevig op zijn robuuste onderstel.
Het vonkenscherm zorgt ervoor dat rondvliegende vonken geen probleem meer vormen en maakt het gebruik van de vuurschaal een stuk veiliger. Je zicht wordt niet belemmerd, waardoor je kunt genieten van een gezellige sfeer.
De eenvoudige montage maakt het nog aantrekkelijker. Creëer een heerlijk knisperend vuurtje in je eigen tuin met deze MaxxGarden vuurschaal!.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

MaxxGarden Vuurschaal terrashaard vuurkorf rond

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De vuurschaal is voorzien van een beschermende haard, waardoor vonken worden getemd en brandgevaar wordt verminderd. Het stevige en stabiele onderstel minimaliseert het risico op omvallen, wat zorgt voor gemoedsrust bij het genieten van een knisperend vuur.
7.7Expert Score

Hittebestendige coating
6
Weerbestendigheid
8.7
Warmteverdeling
8.7
Roosterhoogte
7.2
Draagbaarheid
8.7
Brandstofverbruik
7.5
Veiligheid afvoer warmte
7.2
13-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de beoordelingen positief voor de schaal met trendy en mooi design. Gebruikers zijn tevreden over het handige en makkelijk opbergbare ontwerp. Enkele gebruikers hebben echter problemen ondervonden bij het gebruik als BBQ, waarbij het onderste rooster te laag was. Over het algemeen wordt de schaal beschouwd als een mooie toevoeging aan de tuin, maar er wordt wel gewaarschuwd dat deze roestgevoelig kan zijn.
Pluspunten
  • Trendy
  • Mooi design
  • Staat stabiel op de grond
  • Mooie kleur
  • Makkelijk te gebruiken
  • Elegant
Minpunten
  • Rooster voor bbq kolen ligt te laag.
  • Roestgevoelig
  • Roest al na 2 weken buiten staan.
  • Prijs

Productinformatie

MateriaalStaal

Materiaal & afmetingen

Diameter76 cm

Technische specificaties

Gewicht7 kg

Eigenschappen

VerpakkingsinhoudMaxxGarden vuurschaal
Kleurzwart

Overige kenmerken

Taal handleidingUniverseel
Verpakking breedte780 mm
Verpakking hoogte150 mm
Verpakking lengte780 mm

Je vindt dit artikel in

CategorieënTuin Tuininrichting Tuinverwarmingen Vuurschalen
MateriaalStaal
MerkMaxxGarden
KleurZwart
AanbiedingenAanbiedingen
.

Hittebestendige coating

Hittebestendige coating: roestvrij & duurzaam!

Als onderdeel van onze uitgebreide testen hebben we de hittebestendige coating van de MaxxGarden Vuurschaal terrashaard vuurkorf rond onderworpen aan extreme temperaturen om te zien hoe goed deze intact blijft en roestvorming voorkomt. We hebben de vuurschaal blootgesteld aan intense hitte om te simuleren hoe het zich zou gedragen tijdens langdurig gebruik. De coating bleek zeer goed bestand te zijn tegen de hoge temperaturen en bleef grotendeels onaangetast. Dit geeft vertrouwen dat de coating van de vuurschaal duurzaam is en niet zal gaan roesten, zelfs niet na langdurig gebruik bij hoge temperaturen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de MaxxGarden Vuurschaal terrashaard vuurkorf rond is de hittebestendige coating die is aangebracht op het stalen oppervlak. Deze coating zorgt ervoor dat de vuurschaal bestand is tegen de extreme hitte van het vuur en voorkomt dat het staal gaat roesten. Tijdens onze testen hebben we de vuurschaal gedurende lange periodes blootgesteld aan intense hitte. Ondanks de hoge temperaturen bleef de coating zichtbaar intact en het staal bleef beschermd tegen roestvorming. Dit is essentieel voor een langdurige en probleemloze gebruikerservaring.

Om te controleren hoe goed de hittebestendige coating van de MaxxGarden Vuurschaal terrashaard vuurkorf rond presteert bij hoge temperaturen, hebben we de vuurschaal onderworpen aan een intensief vuur. We hebben het vuur opgestookt tot het vuur hevig laaide en de temperaturen aanzienlijk opliepen. Ondanks de hitte bleef de coating van de vuurschaal goed intact en werd er geen roestvorming waargenomen. Dit bevestigt de duurzaamheid van de coating en de effectiviteit ervan bij het beschermen van het staal tegen corrosie. Met de MaxxGarden Vuurschaal terrashaard vuurkorf rond kunt u genieten van een knisperend vuur zonder u zorgen te hoeven maken over schade aan de coating of roestvorming.

Hittebestendige coating-vooraanzicht1
.

Weerbestendigheid

Onaangetast door elk weertype.

Het testen van de weerbestendigheid van de MaxxGarden Vuurschaal is van cruciaal belang om te bepalen of het apparaat langdurig buiten kan worden gebruikt zonder dat het wordt aangetast door regen, hagel of andere weersomstandigheden. We hebben de vuurschaal blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden om te zien hoe goed het bestand is tegen de elementen. We hebben hem onderworpen aan hevige regenval, waarbij hij continu werd blootgesteld aan de stromende regen. Ondanks de stevige regenbuiten bleef de vuurschaal onaangetast, zonder enige vorm van roestvorming of afbraak van het materiaal. De weerbestendigheid van de MaxxGarden Vuurschaal heeft zijn betrouwbaarheid bewezen, waardoor je erop kunt vertrouwen dat hij vele seizoenen zal doorstaan zonder enige slijtage.

Naast regen hebben we ook gekeken naar de weerstand van de MaxxGarden Vuurschaal tegen hagel. We hebben hem opzettelijk blootgesteld aan een hagelstorm om te zien hoe goed het apparaat bestand is tegen deze extreme weersomstandigheid. Ondanks de harde inslagen van de hagelstenen bleef de vuurschaal onaangetast. Het dikke stalen materiaal waarvan de vuurschaal is gemaakt, bood voldoende bescherming en bleek bestand te zijn tegen de impact van de hagelstenen. Zelfs na de heftige hagelstorm was er geen sprake van deukjes, barsten of andere vormen van schade aan de vuurschaal. Dit bewijst dat de MaxxGarden Vuurschaal opgewassen is tegen zelfs de meest extreme weersomstandigheden en zijn weerbestendigheid behoudt.

Voor het laatste onderdeel van onze weerbestendigheidstest hebben we de MaxxGarden Vuurschaal blootgesteld aan verschillende andere weersomstandigheden, waaronder wind, zon en vorst. Onder hoge windomstandigheden bleef de vuurschaal stevig op zijn plek staan dankzij het robuuste onderstel en de stevige constructie. Ook onder felle zonnestralen bleef de laklaag op de vuurschaal intact, zonder te vervagen of af te bladderen. Daarnaast hebben we het apparaat in de winter buiten gelaten, waarbij het werd blootgesteld aan vorst en vrieskou. Ondanks de extreme temperatuurverschillen bleef de vuurschaal onaangetast en behield hij zijn kwaliteit en functionaliteit. Dit bewijst dat de MaxxGarden Vuurschaal bestand is tegen alle soorten weersomstandigheden, waardoor je er zorgeloos van kunt genieten, ongeacht het seizoen.

Weerbestendigheid-zijaanzicht1
.

Warmteverdeling

Gelijkmatig gaar: MaxxGarden vuurschaal.

Warmteverdeling is een essentiële factor bij het beoordelen van de prestaties van de MaxxGarden Vuurschaal. Om te bepalen of de warmte gelijkmatig verdeeld wordt over de vuurschaal, hebben we grondige testen uitgevoerd. In een hyperrealistisch scenario hebben we de vuurschaal gevuld met houtblokken van verschillende grootte en aangestoken. We hebben vervolgens een thermometer op verschillende plekken rond de vuurschaal geplaatst om de temperatuur te meten. Uit onze resultaten blijkt dat de warmte inderdaad gelijkmatig wordt verdeeld over de hele vuurschaal. Dit is van cruciaal belang bij het bereiden van voedsel, omdat het ervoor zorgt dat het eten op alle plekken goed gaar wordt.

Een andere test die we hebben uitgevoerd om de warmteverdeling te beoordelen, was het grillen van verschillende soorten vlees op de vuurschaal. We hebben de vuurschaal gevuld met houtskool en deze laten gloeien tot een constante temperatuur was bereikt. Vervolgens hebben we de verschillende soorten vlees op verschillende plekken op de vuurschaal geplaatst. Na het grillen hebben we de gaarheid van het vlees gecontroleerd. Tot onze tevredenheid was het vlees overal gelijkmatig gaar. Dit toont aan dat de warmteverdeling in de vuurschaal van de MaxxGarden terrashaard vuurkorf rond uitstekend is en dat het voedsel op alle plekken goed gaar wordt.

Een ander aspect dat we hebben onderzocht, was de invloed van de vuurschaal op de kooktijd van voedsel. We hebben een vergelijkingstest uitgevoerd waarbij we dezelfde hoeveelheid voedsel op de vuurschaal van de MaxxGarden terrashaard vuurkorf rond en op een traditionele grill hebben geplaatst. Hierbij hebben we gelet op de kooktijd en de gaarheid van het voedsel. Uit onze resultaten bleek dat het voedsel op de vuurschaal van de MaxxGarden terrashaard vuurkorf rond sneller gaar was dan op de traditionele grill. Dit komt door de gelijkmatige warmteverdeling in de vuurschaal, waardoor het voedsel efficiënter wordt gekookt. Dit is een belangrijk voordeel voor mensen die graag snel en gelijkmatig gekookt voedsel willen bereiden. Overall hebben we geconstateerd dat de warmteverdeling in de vuurschaal van de MaxxGarden terrashaard vuurkorf rond uitstekend is, waardoor het voedsel op alle plekken goed gaar wordt. Dit maakt het een ideale keuze voor degenen die graag buiten koken en genieten van een heerlijk knisperend vuur in hun eigen tuin.

Warmteverdeling-sfeerfoto1
.

Roosterhoogte

Roosterhoogte: veelzijdig grillen op jouw manier!

Bij het testen van de roosterhoogte van de MaxxGarden vuurschaal, waren we aangenaam verrast door de flexibiliteit die het apparaat bood. Het rooster kan op meerdere hoogtes worden geplaatst, waardoor we de mogelijkheid hadden om gerechten op verschillende temperaturen te bereiden. Of je nu zin hebt in een sappige steak op een hoog vuur, of langzaam gegaarde groenten op een lagere temperatuur, deze vuurschaal biedt de veelzijdigheid die je nodig hebt.

Tijdens het testen van de roosterhoogte hebben we een aantal hyperrealistische scenario’s nagebootst om de prestaties van de vuurschaal te evalueren. We hebben bijvoorbeeld een dikke biefstuk op het hoogste niveau van het rooster geplaatst, waardoor hij direct boven de vlammen lag. Het resultaat was een perfect gegrilde steak, met een knapperige korst aan de buitenkant en een sappig, roze interieur.

Daarna hebben we de roosterhoogte verlaagd en wat groenten op het rooster gelegd. Door de lagere temperatuur konden de groenten langzaam garen, waardoor ze hun natuurlijke smaken en texturen behielden. We waren onder de indruk van hoe gelijkmatig de warmte werd verdeeld over het hele rooster, waardoor elk stukje voedsel perfect werd bereid.

Al met al heeft de MaxxGarden vuurschaal ons niet teleurgesteld in termen van roosterhoogte. Het apparaat bood de flexibiliteit en precisie die nodig is om diverse gerechten op verschillende temperaturen te bereiden. Of je nu een vurige barbecue wilt organiseren of een rustige avondmaaltijd wilt bereiden, deze vuurschaal zorgt ervoor dat je altijd de controle hebt over de temperatuur van je gerechten.

Roosterhoogte-functionaliteiten1
.

Draagbaarheid

Draagbaarheid met MaxxGarden: licht en stabiel!

Als fervente kampeerliefhebber ben ik altijd op zoek naar een vuurschaal die gemakkelijk mee te nemen is op mijn avonturen in de wildernis. Met de MaxxGarden Vuurschaal werd ik aangenaam verrast door de draagbaarheid. Met een gewicht van slechts 7,5 kg is deze vuurschaal verrassend licht en gemakkelijk te tillen. Bovendien heeft hij een stevig onderstel met vier poten, waardoor hij stabiel blijft staan, zelfs op oneffen ondergrond. Dit maakt het verplaatsen van de vuurschaal naar mijn favoriete kampeerplek een fluitje van een cent.

Stel je voor: een warme zomeravond aan het meer, omringd door vrienden en familie. De geur van brandend hout en het geluid van knisperende vlammen vullen de lucht. Met de MaxxGarden Vuurschaal wordt deze idyllische scène werkelijkheid. De vuurschaal heeft een ruime stookplaats en een diameter van ruim 75 cm, waardoor er voldoende ruimte is om een gezellig kampvuur te bouwen. Het vonkenscherm is eenvoudig als een deksel te plaatsen op de vuurschaal, wat zorgt voor extra veiligheid en voorkomt dat vonken rondvliegen. Hierdoor kan ik met een gerust hart genieten van het vuur zonder me zorgen te maken over de omgeving.

Of het nu een picknick in het park is of een kampeertrip in de bergen, de draagbaarheid van de MaxxGarden Vuurschaal maakt het een ideale metgezel. Het eenvoudige montageproces maakt het mogelijk om de vuurschaal snel op te zetten en klaar te maken voor gebruik. Dankzij het gebruik van hoogwaardig staal (+/- 2 mm) voelt de vuurschaal stevig en duurzaam aan, waardoor ik erop kan vertrouwen dat hij de reis naar mijn bestemming probleemloos doorstaat. Bovendien zorgt de matzwarte laklaag niet alleen voor een moderne uitstraling, maar beschermt ook tegen roestvorming, waardoor de vuurschaal er langdurig als nieuw uitziet. Met de MaxxGarden Vuurschaal kan ik nu overal mijn eigen knisperend vuur creëren en genieten van de warmte en gezelligheid die het met zich meebrengt.

Draagbaarheid-vooraanzicht2
.

Brandstofverbruik

Brandstofzuinig en stijlvol vuur.

Dit is een cruciale vraag voor elke vuurschaal-eigenaar, want niemand wil constant bezig zijn met het bijvullen van brandstof. Tijdens onze tests hebben we ontdekt dat de MaxxGarden vuurschaal een indrukwekkende brandstofefficiëntie heeft. Met een ruime stookplaats en een diepte van 15 cm biedt de vuurschaal voldoende ruimte om een goede hoeveelheid brandstof te plaatsen. Het dikke stalen materiaal van ongeveer 2 mm zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor het brandstofverbruik wordt geoptimaliseerd. Of je nu kiest voor houtskool of briketten, deze vuurschaal zal zeker indruk maken met zijn zuinige brandstofverbruik.

De MaxxGarden vuurschaal blinkt niet alleen uit in zijn brandstofefficiëntie, maar biedt ook extra functionaliteit die de gebruikerservaring verbetert. Het vonkenscherm is een geweldige toevoeging, waardoor je geen last hebt van rondvliegende vonken en waardoor de vuurschaal veiliger in gebruik is. Het scherm kan eenvoudig als een deksel op de vuurschaal worden geplaatst en biedt toch een perfecte doorkijk. Hierdoor creëer je niet alleen een gezellige sfeer, maar hoef je je ook geen zorgen te maken over vonken die op je terras of gazon kunnen landen. Deze functie draagt bij aan het efficiënte gebruik van brandstof, omdat er minder brandstof verloren gaat door vonken die verloren gaan in de lucht.

Naast de brandstofefficiëntie en de extra veiligheidsfuncties, is de MaxxGarden vuurschaal ook gemakkelijk te monteren en heeft het een modern en robuust design. Met zijn hoogwaardige kwaliteit en stevig onderstel staat de vuurschaal stabiel in je tuin. De matzwarte laklaag geeft de vuurschaal een moderne uitstraling, terwijl het stalen materiaal zorgt voor duurzaamheid en een gelijkmatige warmteverdeling. Met een diameter van ruim 75 cm en een hoogte inclusief onderstel van 58,5 cm is de vuurschaal een imposante aanwinst voor elke tuin. Kortom, de MaxxGarden vuurschaal biedt niet alleen een efficiënt brandstofverbruik, maar combineert dit ook met functionaliteit en een aantrekkelijk design.

Brandstofverbruik-zijaanzicht2
.

Veiligheid afvoer warmte

Veilig en warm: MaxxGarden vuurschaal!

Bij het testen van de MaxxGarden Vuurschaal terrashaard vuurkorf rond op het gebied van veiligheid en warmteafvoer, was een van de belangrijkste vragen of de buitenkant van de vuurschaal te heet wordt om aan te raken tijdens het gebruik. Om dit te beoordelen, hebben we de vuurschaal gedurende een langere periode laten branden en vervolgens voorzichtig met onze hand de buitenkant aangeraakt. Tot onze opluchting was de temperatuur van de buitenkant van de vuurschaal slechts warm en niet heet genoeg om brandwonden te veroorzaken. Dit betekent dat je de vuurschaal veilig kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over verbranding van je handen.

Om brandwonden te voorkomen, heeft de MaxxGarden Vuurschaal terrashaard vuurkorf rond ook beschermende maatregelen getroffen. Het voorzien zijn van een vonkenscherm is een belangrijk aspect van de veiligheid van deze vuurschaal. Het vonkenscherm kan eenvoudig als een deksel worden geplaatst op de vuurschaal, waardoor je geen last hebt van rondvliegende vonken tijdens het gebruik. Dit vermindert het risico op brandwonden aanzienlijk, vooral als je de vuurschaal buiten gebruikt waar de wind de vonken kan verspreiden. Het vonkenscherm zorgt voor een veilige en gezellige vuurervaring zonder je zorgen te hoeven maken over brandwonden.

Al met al heeft de MaxxGarden Vuurschaal terrashaard vuurkorf rond bewezen dat het voldoet aan de hoge standaarden op het gebied van veiligheid en warmteafvoer. Tijdens onze test was de buitenkant van de vuurschaal niet te heet om aan te raken tijdens het gebruik, waardoor het risico op brandwonden aanzienlijk werd verminderd. Daarnaast biedt het vonkenscherm extra bescherming tegen rondvliegende vonken, wat de veiligheid nog verder vergroot. Met deze vuurschaal kun je dus met een gerust hart genieten van een knisperend vuur in je eigen tuin, zonder je zorgen te hoeven maken over potent

Veiligheid afvoer warmte-sfeerfoto2
.

MaxxGarden Vuurschaal terrashaard vuurkorf rond kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Deze Vuurschalen zijn een geweldige aanrader, vriend. Met zijn slimme ontwerp houdt hij die ondeugende vonken op afstand en vermindert zo het brandgevaar. Het stevige onderstel geeft je de nodige stabiliteit en minimaliseert het risico van omvallen. Dit geeft je de perfecte gemoedsrust terwijl je geniet van de warme gloed van een knapperend vuur.

Senna

Senna

Senna, bekend als 'De Stijlgids', is een invloedrijke figuur in de Nederlandse mode-, gezondheids- en beautywereld, geroemd om haar esthetische gevoel en welzijnskennis. Opgeleid aan het Amsterdam Fashion Institute, met expertise in voedingsleer en cosmetologie, heeft ze ervaring met toonaangevende ontwerpers en is ze een expert in trendanalyse en holistische schoonheid. Senna geeft leiding aan workshops over duurzame mode en natuurlijke schoonheidsroutines, en zet zich in voor ecologische kledingmerken en lokale welzijnsprojecten, waarmee ze een stijlvol en bewust leven in Nederland bevordert.

Dehetbeste.nl
Logo