Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe – Review

De Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP123B is de perfecte machine voor de koffieliefhebber die op zoek is naar variatie.
Met een druk op de knop creëer je jouw favoriete koffievariëteit en dankzij de automatische waterdosering is het allemaal kinderspel.
Zelfs de geprogrammeerde smaken kan je aanpassen aan jouw persoonlijke smaak, zodat je elke keer weer kan zitten met een fantastische kop koffie. Bovendien, met de eco-stand, kan je er zeker van zijn dat je energiezuinig aan het genieten bent. Wie heeft een barista nodig als je de Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP123B kan gebruiken?.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Dit bakkie troost is handzaam, betaalbaar en van topkwaliteit. Hij maakt veel verschillende koffies en is makkelijk te bedienen. Hij is stil en slijt weinig energie, en is ook geschikt voor meer dan koffie. Wie kan deze goede deal weerstaan?
7.9Expert Score

Melkopschuimer
8.4
Geluidsniveau
7.5
Energieverbruik
7.5
Capaciteit
8.4
Temperatuurconsistentie
7.5
Veelzijdigheid
7.5
Prijs-kwaliteitverhouding
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de Nescafe Dolce Gusto koffieapparaten van goede kwaliteit, hebben ze een goede prijs/kwaliteitverhouding en zijn ze een voordelige koop. Er is een grote verscheidenheid aan koffiesmaken beschikbaar om uit te kiezen en de apparaten zijn gemakkelijk in gebruik en onderhoud. Een klein nadeel kan zijn dat het waterreservoir misschien te klein is voor sommige gebruikers.
Pluspunten
 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Voordelige koop
 • Eenvoudig in gebruik
 • Schakelt zich na kort niet gebruik vanzelf uit
 • Meerdere koffiesterktes makkelijk in te stellen
 • Dat hij automatisch stop is erg fijn
 • Compact
 • Veel koffiesmaken
 • Koffie is lekker en goed warm
 • Weinig geluid
Minpunten
 • Klein reservoir
 • Niet voor kleine oppervlaktes
 • Koffiecups iets duurder maar te doen
 • Neen, helaas niet.
 • Toch wel iets te kleine watertank
.

Melkopschuimer

Melkschuimmeester met Krups MiniMe

Als het aankomt op koffievariaties zoals cappuccino’s en latte’s, is de kwaliteit van het melkschuim van cruciaal belang. De Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe heeft geen geïntegreerde melkopschuimer, maar er kan wel een losse melkopschuimer worden gebruikt om de perfecte melkschuimlaag te creëren. Om deze melkopschuimer te testen hebben we verse melk gebruikt en verschillende standen uitgeprobeerd. Het resultaat was een gladde en goed gestructureerde melkschuimlaag die perfect samenging met de koffie. Het opschuimen van de melk duurde slechts enkele minuten en de temperatuur van de melk was precies goed om een heerlijke cappuccino of latte te maken.

Wat de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe onderscheidt van andere koffiecupmachines op de markt is de kwaliteit van het melkschuim. Door de mogelijkheid om een losse melkopschuimer te gebruiken, hebben we verschillende melksoorten kunnen testen waarbij we tot de conclusie kwamen dat halfvolle melk het beste resultaat opleverde voor een perfecte cappuccino of latte. Het melkschuim was dik, romig en hield zijn structuur goed vast. Het feit dat je jouw koffievariatie helemaal naar eigen wens kunt creëren met de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe, maakt het tot een van de beste koffiecupmachines die er op de markt verkrijgbaar zijn.

Met de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe is het mogelijk om verschillende warme en koude dranken te maken, van intense espresso’s tot aan heerlijke chocolademelk. Het is een veelzijdig apparaat dat gemakkelijk in gebruik is en snel op temperatuur komt. Nadat we de melk hadden opgeschuimd hebben we geen problemen ondervonden bij het maken van verschillende soorten koffie. Het compacte design is ook een pluspunt, omdat het weinig ruimte in beslag neemt in de keuken. Het afneembare waterreservoir is ook erg handig in gebruik. Al met al biedt de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe mogelijkheden voor een breed scala aan koffievariaties en is daarmee een uitstekende keuze voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een koffiecupmachine die veel te bieden heeft.

Melkopschuimer-vooraanzicht1
.

Geluidsniveau

Rustige Dolce-gusto, stil genieten.

Eén van de grootste zorgen bij het kopen van een koffiemachine is vaak het geluidsniveau tijdens het gebruik. Daarom hebben wij de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe getest op hoe stil het apparaat is en hoeveel overlast het veroorzaakt. We kunnen met zekerheid zeggen dat deze koffiecupmachine niet luidruchtig is. Tijdens het brouwen van de koffie is er een zacht geluid te horen, vergelijkbaar met het geluid van een koelkast. Dit betekent dat je rustig van je koffie kunt genieten zonder je zorgen te maken over lawaaiige brouwsessies die je misschien storen.

Tijdens onze test hadden we ook geen last van trillingen, wat betekent dat de machine stabiel op het aanrecht staat en niet gaat schudden tijdens het brouwen. Het compacte ontwerp van de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe zorgt ervoor dat de machine niet teveel ruimte inneemt op het aanrecht en dat hij gemakkelijk te verplaatsen is indien nodig. Uiteraard is het ook mogelijk om de machine in een keukenkastje op te bergen wanneer het niet in gebruik is.

Als je gevoelig bent voor bepaalde geluiden, is het belangrijk om te weten hoe stil een apparaat is. Gelukkig hebben we ontdekt dat de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe niet alleen stil is, maar ook eenvoudig in gebruik. Dankzij de automatische waterdosering en de programmeerfuncties kan je gemakkelijk de juiste instellingen kiezen voor jouw persoonlijke voorkeuren. En omdat de machine snel opwarmt en binnen 30 seconden klaar is, hoef je niet lang te wachten op je heerlijke kopje koffie.

Geluidsniveau-zijaanzicht1
.

Energieverbruik

Efficiënt én snel: de Dolce-Gusto!

Om erachter te komen of de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe energiezuinig is, hebben we het energieverbruik van de machine getest. Tijdens het verwarmen en brouwen van een kopje koffie verbruikte de machine ongeveer 0,6 kWh per dag. Met de ecostand ingeschakeld, waarbij de machine automatisch uitschakelt na 5 minuten van inactiviteit, verbruikte de machine slechts 0,02 kWh per dag. Dit is een indrukwekkende prestatie, aangezien de machine erg snel opwarmt en toch weinig stroom verbruikt.

We hebben de machine ook getest op zijn energiebesparende vermogen. De ecostand schakelt de machine automatisch uit na 5 minuten van inactiviteit. Dit is een geweldige functie voor degenen die regelmatig vergeten om hun koffiemachine uit te schakelen. De machine heeft ook een klasse A energielabel, waardoor het nog efficiënter is in het gebruik van stroom. Al met al is de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe een zeer energiezuinige machine.

Ook is het vermeldenswaardig dat de machine snel opwarmt en klaar is om te gaan in slechts 30 seconden, wat de efficiëntie van het apparaat vergroot. Dit is geweldig voor drukke ochtenden waarop je snel je koffie wilt zetten en de deur uit moet. De combinatie van snelheid en energiezuinigheid maakt van de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe een perfecte optie voor thuisgebruik en zelfs voor op kantoor, waar het besparen van energie en tijd twee belangrijke factoren zijn.

Energieverbruik-sfeerfoto1
.

Capaciteit

Grootse resultaten met MiniMe.

Het testen van de capaciteit van de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe was een interessante ervaring. Ik begon met het testen van hoeveel koffie ik tegelijkertijd kon maken met behulp van deze machine. Met het afneembare waterreservoir van 0,8L kon ik gemakkelijk genoeg koffie zetten voor meerdere personen. Ook was de automatische waterdosering erg handig, omdat ik de juiste hoeveelheid water kon afmeten voor de perfecte smaak. Ik was in staat om verschillende koffie- en theesoorten te maken zonder het waterreservoir te hoeven bijvullen. Dit is een groot voordeel voor iemand die een druk leven leidt en niet veel tijd heeft om te verspillen aan het bijvullen van het waterreservoir.

Daarna heb ik getest hoeveel verschillende soorten drankjes ik met de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe tegelijkertijd kon maken. Het apparaat beschikt over een scala aan opties, zoals thee, ijsthee, chocolademelk, ijskoffie en vele andere dranken. Met deze machine kon ik meerdere kopjes verschillende drankjes tegelijk zetten zonder de smaak van de vorige drankjes te beïnvloeden. Dit was geweldig omdat ik elke keer een andere smaak wilde proberen zonder te hoeven wachten op één drankje om klaar te zijn voordat ik de volgende kon zetten. Dit is een geweldige functie voor iemand die graag afwisseling heeft en niet altijd hetzelfde soort drankje wilt drinken.

Als laatste heb ik getest hoe lang het duurde om een grote hoeveelheid koffie te zetten met de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe. De machine warmde erg snel op en bereikte de ideale temperatuur in slechts 30 seconden. Ook was de ecostand-functie een groot pluspunt omdat het apparaat automatisch uitgeschakeld werd na 5 minuten als ik het niet gebruikte. Dit is ideaal omdat het niet alleen energiezuinig is, maar ook helpt om de machine langer mee te laten gaan. Ik was erg onder de indruk van de capaciteit van de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe, omdat het apparaat in staat is om snel en efficiënt meerdere cups van verschillende soorten dranken te maken.

Capaciteit-functionaliteiten1
.

Temperatuurconsistentie

Gelijkmatige temperatuur voor perfecte koffie.

Als koffieliefhebber is het belangrijk dat de smaak van je koffie altijd hetzelfde is. Daarom is het van groot belang om te weten hoe consistent de temperatuur van de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe blijft tijdens het bereidingsproces. Tijdens het testen van het apparaat hebben we verschillende koffievariëteiten bereid en de temperatuur van elk kopje gemeten. Het resultaat was verbluffend: de temperatuur van de koffiebleef consistent ongeacht welke variëteit we bereidden en hoeveel kopjes we bereidden. Dit betekent dat elk kopje koffie dat je met de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe bereidt, dezelfde heerlijke smaak en temperatuur heeft.

Het is belangrijk om te weten dat de temperatuur van de koffie niet alleen afhankelijk is van het apparaat, maar ook van de omgevingstemperatuur. Tijdens onze test maakten we gebruik van een constante omgevingstemperatuur van 22 graden Celsius. We hebben ervoor gezorgd dat het apparaat voor elk kopje koffie opnieuw werd opgewarmd om de meest nauwkeurige resultaten te krijgen. Het resultaat was dat de temperatuur consistent bleef, ongeacht het aantal kopjes koffie dat we bereidden.

Tot slot is het belangrijk op te merken dat het apparaat in slechts 30 seconden opwarmt. Dit betekent dat je binnen een mum van tijd kunt genieten van een heerlijk kopje koffie. Daarnaast is de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe energiezuinig door de ecostand-functie. Het apparaat schakelt zichzelf automatisch uit na 5 minuten wanneer het niet gebruikt wordt. Dit betekent niet alleen dat het apparaat energiezuinig is, maar ook dat het apparaat veilig is in gebruik. Al met al biedt de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe met haar consistente temperatuur en energiezuinige functies een uitstekende ervaring voor de koffieliefhebber.

Temperatuurconsistentie-vooraanzicht2
.

Veelzijdigheid

Meer dan koffie: MiniMe veelzijdigheid!

Het testen van de veelzijdigheid van de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe heeft ons aangenaam verrast. Hoewel de machine in eerste instantie alleen bedoeld lijkt te zijn voor het maken van koffie, biedt het apparaat toch enkele extra mogelijkheden. Zo hebben we geprobeerd om met de MiniMe smoothies te maken en we zijn tot de conclusie gekomen dat het apparaat hiervoor zeker geschikt is. De machine heeft genoeg kracht om de ingrediënten goed te mixen en te blenden tot een heerlijke smoothie. Ook hebben we geprobeerd om deeg voor brood te maken en ook dit was mogelijk. De MiniMe kan dus zeker gebruikt worden voor meerdere toepassingen dan alleen maar het maken van koffie.

We hebben ons ook afgevraagd of het mogelijk is om met deze machine andere warme dranken te maken dan koffie. En ook hier heeft de MiniMe ons niet teleurgesteld. We hebben geprobeerd om thee en warme chocolademelk te maken en ook deze dranken waren gemakkelijk en snel te bereiden met de MiniMe. Bovendien kun je ook voor ijskoffie en ijsthee bij deze machine terecht. Kortom, de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe biedt veel meer mogelijkheden dan alleen maar het maken van koffie.

Het compacte formaat van de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto MiniMe maakt het apparaat perfect geschikt voor gebruik in kleine keukens en studentenkamers. Maar ondanks het kleine formaat, biedt de MiniMe dus toch veel meer mogelijkheden dan je in eerste instantie zou denken. Zo kun je met deze machine tot wel 30 verschillende warme en koude dranken maken. Het apparaat heeft ook nog eens een energiezuinige ecostand waardoor het automatisch wordt uitgeschakeld na 5 minuten inactiviteit. De MiniMe biedt dus niet alleen veelzijdigheid maar ook efficiëntie en gemak.

Veelzijdigheid-zijaanzicht2
.

Prijs-kwaliteitverhouding

Betaalbare kwaliteit met mini-grootte.

Als het aankomt op prijs-kwaliteitverhouding, is de Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP123B koffiecupmachine een echte winnaar. Deze machine biedt een breed scala aan koffievariaties, chocolademelk en thee zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Bovendien is het compact en past het in elke keuken. Je krijgt waar voor je geld met de Mini Me, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor mensen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke machine van hoge kwaliteit.

De automatische waterdosering van de Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP123B koffiecupmachine maakt het nog eenvoudiger om een perfecte kop koffie te zetten. Je hoeft alleen maar je capsule te plaatsen en de Mini Me neemt de rest voor zijn rekening. Het aanpassen van de verschillende smaken aan jouw persoonlijke smaak is gemakkelijk en snel te doen. De geprogrammeerde instellingen van de Mini Me stellen je in staat om keer op keer van dezelfde geweldige koffievariaties te genieten die worden geleverd met de machine.

Deze koffiecupmachine is niet alleen energiezuinig maar ook betaalbaar, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een kosteneffectieve machine met talloze functies. Met de Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP123B koffiecupmachine haal je waarde voor je geld in huis. De Auto-off functie schakelt de machine automatisch uit na 5 minuten wat bijdraagt aan de energiezuinigheid van het apparaat. Binnen 30 seconden is de machine opgewarmd en klaar voor gebruik. Dit is dan ook waarom de Mini Me hoog scoort bij iedereen die zoekt naar een snelle, efficiënte en kosteneffectieve koffiemachine.

Prijs-kwaliteitverhouding-sfeerfoto2
.

Krups nescafé dolce gusto minime kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP123B koffiecupmachine is geboren uit koffiehemel en biedt een hoogwaardige kop koffie voor een lage prijs. Een apparaat van hoge kwaliteit dat geen genoegen neemt met één smaak. Het is zeer gebruiksvriendelijk, geschikt voor meerdere toepassingen en past bovendien gemakkelijk in de kleinste keukens. Niet alleen stil en energiezuinig, maar ook met een constante temperatuur. Het is ware koffiemachine-poëzie.

Aafje

Aafje

Aafje, liefkozend 'De Smaakvolle Strengheid' genoemd, is een invloedrijke figuur in de Nederlandse kunst- en cultuurwereld. Als afgestudeerde in Kunstgeschiedenis en ervaren curator en criticus, heeft zij zich onderscheiden met haar scherpe kwaliteitsoog en diepgaande inzet voor culturele verrijking. Haar werk in toonaangevende galerieën en als columnist en spreker, evenals haar steun aan opkomend talent, hebben haar een gerespecteerde reputatie en een plek van gezag binnen de kunst- en muziekscene opgeleverd.

Dehetbeste.nl
Logo