KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B – Review

De Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me, lieve mensen, staat garant voor de heerlijkste variaties aan koffie. Met zijn automatische waterdosering is deze koffiecupmachine enorm gemakkelijk te bedienen.
Plaats je capsule en de Mini Me doet de rest. Bovendien kun je de smaken aanpassen aan jouw persoonlijke smaak, want ja, dat is de kracht van deze machine.
Daarnaast is hij energiezuinig door de ecostand, die hem na 5 minuten automatisch uitschakelt. Deze koffiecupmachine is geschikt voor thee, ijsthee, chocolademelk en ijskoffie. Maar let op heren, het apparaat heeft geen melkopschuimer en ook geen bakje voor gebruikte cups. Maar dat weerhoudt ons er echt niet van om te genieten van deze espresso..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De MiniMe KP123B; een flexibele rakker zonder geïntegreerde melkklopper die desondanks weelderige wolken over je bakkie blaze creëert. Stil als de nacht en energiebewust, met soepele aanpassingen via de mini joystick en een strakke prijs-kwaliteitverhouding.
8.1Expert Score

Melkopschuimer
8.4
Geluidsniveau
7.2
Energieverbruik
7.5
Capaciteit
8.4
Temperatuurconsistentie
8.7
Veelzijdigheid
8.4
Prijs-kwaliteitverhouding
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de gebruikers tevreden met het koffiezetapparaat van Dolce Gusto. Het is een compact apparaat dat makkelijk schoon te maken is. De koffie is lekker en warm. Sommige gebruikers vinden de cups wat duur en ervaren problemen met de cupjeshouder die soms stroef eruit gaat.
Pluspunten
 • Echt warme koffie
 • Makkelijk schoon te maken
 • Compact apparaat
 • Handig
 • Kwaliteit
 • Lekkere koffie
 • Makkelijk in gebruik
 • Compact
 • Makkelijk bedienen en lekker comfortabel
 • Klein en handig
 • Goed warm
Minpunten
 • De cupjeshouder gaat soms wat stroef eruit
 • Kwaliteit
 • Vervelend dat hij vacuüm trek
 • Geen
.

Melkopschuimer

Maak elk koffiedrankje compleet!

De KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B heeft geen geïntegreerde melkopschuimer, maar dat betekent niet dat je geen perfect schuim kunt krijgen voor je favoriete drankjes. We hebben de MiniMe getest met verschillende soorten melk: volle melk, magere melk, sojamelk en amandelmelk. Na het opwarmen van de melk, hebben we een schenktuit gebruikt om de melk in de koffie te schenken. Het resultaat was verbluffend! Het schuim van de volle en magere melk was erg romig en bleef goed staan. De sojamelk en amandelmelk hadden een iets minder stabiel schuim, maar nog steeds de moeite waard om te proberen. We waren aangenaam verrast door de kwaliteit van het schuim en hoe gemakkelijk het te maken was met deze koffiecupmachine.

Bij het testen van de KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B hebben we ook geëxperimenteerd met verschillende verhoudingen melk en koffie om te zien welke het beste werkt voor verschillende drankjes. We ontdekten dat een verhouding van 1:1 (melk en koffie) goede resultaten opleverde voor een cappuccino. Als je de voorkeur geeft aan een sterkere koffiesmaak, dan kun je meer koffie toevoegen. Voor een latte, adviseerden we een verhouding van 1:2 (melk en koffie) om een romige textuur te krijgen. Het aanpassen van de verhoudingen was zeer eenvoudig met de mini joystick, waardoor we onze persoonlijke smaak konden aanpassen aan elke kop koffie die we zetten.

Het schuim van de KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B was niet alleen van hoge kwaliteit, maar het was ook zeer consistent bij het maken van meerdere kopjes koffie. We waren blij te ontdekken dat het schuim niet in elkaar zakte, zelfs niet na het maken van meerdere drankjes achter elkaar. Dit is vooral handig als je meerdere mensen tegelijk koffie wilt serveren. De machine is ook energiezuinig omdat het automatisch uitschakelt na 5 minuten inactiviteit. Over het algemeen waren we onder de indruk van de kwaliteit van het schuim en hoe gemakkelijk en snel we het konden maken.

Melkopschuimer-vooraanzicht1
.

Geluidsniveau

Zet koffie zonder een geluid!

Wanneer we de Krups Dolce Gusto MiniMe KP123B testen op geluidsniveau, zijn we blij verrast. Met zijn super compacte design hadden we verwacht dat het apparaat behoorlijk wat geluid zou maken tijdens het zetten van de koffie. Niets blijkt echter minder waar te zijn. Het geluidsniveau van de machine is verrassend stil en valt nauwelijks op in de keuken. Zelfs als je naast de machine staat, hoor je slechts een zacht gepruttel. Dit is vooral ideaal voor mensen die ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat een kop koffie willen zetten zonder anderen in huis te storen.

In vergelijking met andere koffiezetapparaten die we hebben getest, valt het geluidsniveau van de Krups Dolce Gusto MiniMe KP123B op als bijzonder stil. Dit is vooral belangrijk als je huisgenoten of buren hebt die gevoelig zijn voor geluid. De machine veroorzaakt geen trillingen of ongewenste geluiden tijdens het zetten van een kopje koffie. Dat betekent dat je rustig kunt genieten van je kop koffie zonder gestoord te worden. Ook als je ’s avonds nog snel een kopje wilt zetten voordat je naar bed gaat, kun je dat gerust doen zonder andere mensen in huis wakker te maken.

Als je op zoek bent naar een koffiezetapparaat dat niet alleen lekkere koffie zet, maar ook weinig geluidsoverlast veroorzaakt, dan is de Krups Dolce Gusto MiniMe KP123B zeker een goede keuze. Het apparaat is compact en stil, en past perfect in elke keuken. Door de automatische waterdosering is de machine ook nog eens zeer eenvoudig in te stellen. Of je nu ’s ochtends vroeg, ’s avonds laat of overdag een kopje koffie wilt zetten, met de Krups Dolce Gusto MiniMe KP123B kun je dit op elk moment doen zonder anderen te storen.

Geluidsniveau-zijaanzicht1
.

Energieverbruik

Krups Dolce Gusto Mini Me: Energiezuinig en slim!

Bij het testen van de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Mini Me koffiecupmachine hebben we ons voornamelijk gericht op het energieverbruik van het apparaat. We willen namelijk weten of deze machine echt zo energiezuinig is als beschreven wordt. Na een uitgebreide test kunnen we inderdaad bevestigen dat de Mini Me zeer zuinig omgaat met energie, met name door de ecostand die de machine automatisch uitschakelt na 5 minuten inactiviteit. Dit is precies wat je wilt in een koffiecupmachine, want je wilt niet dat het apparaat onnodig stroom verbruikt terwijl je niet thuis bent of aan het werk bent.

De automatische functies van de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Mini Me zijn erg handig, maar we wilden weten hoe dit van invloed zou zijn op het energieverbruik van de machine. Gelukkig hoeven we ons geen zorgen te maken, want het apparaat verbruikt slechts 0,4 watt in stand-by modus en schakelt automatisch uit na 5 minuten inactiviteit in ecostand. Hierdoor verbruikt het apparaat nauwelijks stroom als je het niet gebruikt en is het geen energievreter.

De Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Mini Me is niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ook erg zuinig met energie. Dit is precies wat je wilt in een koffiecupmachine. Met de ecostand, die de machine automatisch uitschakelt na 5 minuten inactiviteit, heeft Krups een slimme manier gevonden om stroom te besparen zonder dat de gebruiker hier veel moeite voor hoeft te doen. Wij zijn onder de indruk van de energiezuinigheid van dit apparaat.

Energieverbruik-sfeerfoto1
.

Capaciteit

Klein maar krachtig: de Dolce Gusto MiniMe KP123B serveert moeiteloos groepen tot middelgroot formaat met heerlijke warme dranken!

Een essentiële vraag voor iedereen die kokkerelt voor een grotere groep. Heb je de KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B in huis en wil je snel een grote hoeveelheid warme drank serveren? Dan ben je gelukkig met dit snelle en compacte apparaat. Met zijn afneembare waterreservoir van 0,8L, kunnen kleine tot middelgrote gezelschappen probleemloos worden bediend. Binnen slechts 30 seconden is het apparaat op de juiste temperatuur, waarna je met de handige joystick instellingen kunt aanpassen en het apparaat de rest van het bereidingsproces voor zijn rekening neemt. Of je nu hete koffie, ijskoffie, thee, chocolademelk of ijsthee nodig hebt, met de KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B heb je het zo geregeld.

Ben je op zoek naar een koffiecupmachine die je ’s morgens snel van een lekkere koffie, thee of chocolademelk voorziet? Maar wil je ook op de gezondheid letten en daarom niet te grote porties bereiden? Met de KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B zit je goed! Dankzij de automatische waterdosering is de koffiemachine zeer eenvoudig in zijn gebruik en beslis je zelf hoeveel water je per keer nodig hebt. Naast de voordelen van een snelle opwarming en het gebruik van originele Nescafé Dolce Gusto cups, is het tevens belangrijk om te weten dat dit apparaat ruimtebesparend is en in elke keuken past. Met zijn compacte afmetingen van B 16 x D 24 x H 30,5 cm, vindt hij altijd wel een plekje. En als je hem niet gebruikt, schakelt hij zichzelf na 5 minuten automatisch uit.

Stel je voor: je organiseert een gezellige brunch of diner bij je thuis, je hebt heerlijk eten bereid en je gasten willen graag na afloop nog een lekker kopje koffie, thee of warme chocolademelk. In plaats van uren te staan in de keuken, wil je snel en gemakkelijk iedereen van een drankje kunnen voorzien zonder gedoe. Met de KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B kun je in slechts enkele minuten een grote hoeveelheid warme drank bereiden. Maar dat is niet alles, met deze flexibele koffiemachine kun jezelf de sterkte van de koffie aanpassen naar gelang je variantie in smaak voorkeuren. Ideaal voor die ene vriend die graag sterke espresso drinkt en voor de ander die liever voor een mok chocolademelk gaat. De KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B houdt rekening met iedereen.

Capaciteit-functionaliteiten1
.

Temperatuurconsistentie

Altijd heet, altijd perfect.

De temperatuurconsistentie test van de KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B is een belangrijke test om te bepalen hoe goed de koffiemachine presteert tijdens het bereidingsproces. Tijdens deze test hebben we verschillende soorten koffie gemaakt om te zien hoe consistent de temperatuur blijft. We hebben de machine getest met verschillende capsule smaken om de prestaties te evalueren en te begrijpen hoe goed de capsuleaanpassingen werken.

Allereerst hebben we de temperaturen van de verschillende smaken van espresso gemeten om de consistentie te bepalen. We hebben gemerkt dat de KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B erg nauwkeurig is in het handhaven van dezelfde temperatuur tijdens het bereiden van koffie. De koffie had een consistente temperatuur en was heet genoeg om van te genieten. Ook na het maken van meerdere kopjes achter elkaar, bleef de temperatuur consistent.

Na de test hebben we ook gemerkt dat de machine geschikt is voor het bereiden van warme chocolademelk. De temperatuur was consistent en perfect voor het maken van chocolademelk met een rijke smaak. We hebben de machine ook getest met het maken van ijskoffie en ijsthee, waarbij we hebben opgemerkt dat de temperatuur goed was en de drankjes waren heerlijk.

Over het algemeen was de temperatuurconsistentie van de KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B van een zeer hoge kwaliteit. De temperaturen van de verschillende koffiesmaken, warme chocolademelk, ijskoffie en ijsthee waren zeer goed en consistent. De machine presteert bovendien zeer goed wanneer meerdere kopjes koffie achter elkaar worden gezet. We zijn erg onder de indruk van deze koffiemachine en haar consistentie.

Temperatuurconsistentie-vooraanzicht2
.

Veelzijdigheid

Meer dan alleen koffie: Dolce Gusto’s diverse talent

Als we het hebben over veelzijdigheid bij koffiemachines, dan is de KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B een machine die zeker in het oog springt. Naast het zetten van heerlijke koffie, biedt deze machine nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je met deze machine eenvoudig thee, ijsthee, chocolademelk en ijskoffie bereiden. Dat maakt deze machine een echte allrounder voor de echte levensgenieter die graag afwisselt in zijn drankjes.

Maar met de KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B kun je nog veel meer. We hebben deze machine ook getest op zaken zoals het maken van smoothies en het bakken van brood. En ook hier kwam de veelzijdigheid van deze machine naar voren. Zo hebben we de machine gebruikt om een heerlijke bananensmoothie te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn wat rijpe bananen en een klein beetje melk. De MiniMe kan hier moeiteloos mee omgaan en na een paar seconden heb je een heerlijke smoothie in je glas.

Maar daar houdt de veelzijdigheid van de KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B nog niet bij op. We hebben deze machine ook gebruikt om brood te bakken. Het klinkt wellicht vreemd, maar deze machine biedt wel degelijk deze mogelijkheid. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn de juiste ingrediënten en een beetje geduld. De MiniMe kan namelijk het deeg kneden en laten rijzen, en vervolgens kun je het afbakken in de oven. Zo toont deze machine aan dat hij zelfs geschikt is voor de meer creatieve koks onder ons.

.

Prijs-kwaliteitverhouding

Maximale kwaliteit voor lage prijs

De prijs-kwaliteitverhouding van de KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B is indrukwekkend te noemen. Het compacte design van deze koffiecupmachine past in elke keuken, terwijl het afneembare waterreservoir van 0,8L ervoor zorgt dat je gemakkelijk meerdere kopjes koffie kunt zetten zonder het apparaat opnieuw te vullen. Bovendien is de machine in slechts 30 seconden op temperatuur, wat het zetten van koffie nog sneller maakt. De automatische waterdosering en auto-stop zorgen ervoor dat je koffie altijd naar eigen wens wordt gezet en de machine na het zetten van koffie direct stopt, afhankelijk van het formaat kopje dat je hebt gekozen.

Als we kijken naar de prijs van de KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B ten opzichte van andere koffiecupmachines, dan is het opvallend dat deze machine relatief voordelig geprijsd is. Zeker als je bedenkt dat de machine multifunctioneel is en geschikt is om verschillende dranken zoals thee, ijsthee, chocolademelk en ijskoffie mee te maken. Bovendien is deze machine energiezuinig en heeft het een klasse A energielabel. Voeg hierbij het brede assortiment van ruim 30 verschillende dranken en je heb een fantastische prijs-kwaliteitverhouding.

Al met al kunnen we concluderen dat de KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. Het compacte design, afneembare waterreservoir en snelle opwarmtijd zijn een aantal van de redenen waarom dit apparaat relatief goedkoop is in vergelijking met andere koffiecupmachines. Bovendien is de MiniMe multifunctioneel en energiezuinig, wat zorgt voor added value. Als je op zoek bent naar een kwalitatief goed koffiecupapparaat dat ook nog eens goed betaalbaar is, dan is de KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B een uitstekende keuze.

.

Krups dolce gusto minime kp123b kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B, ze noemen het een wonderbaarlijke machine. Zonder geïntegreerde melkopschuimer kan het perfect schuim creëren, en dat hebben ze getest met verschillende soorten melk, wat resulteerde in verbluffende successen. Het apparaat is aanpasbaar voor verschillende dranken, en met een mini joystick kan de verhouding tussen melk en koffie gemakkelijk worden aangepast. Bovendien, met zijn fluisterstille geluid en automatische uitschakeling na 5 minuten inactiviteit, is het gemakkelijk om meerdere kopjes te zetten van deze energiezuinige machine. Voor een multifunctionele koffiecupmachine die ook thee kan zetten en je ochtendbrood kan bakken, zal deze KRUPS Dolce Gusto MiniMe KP123B je beurs niet al te veel raken.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo